Майчинството - счетоводно - 10

• 108 748
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 885
Искам да попитам за консултация как да прехвърля майченството си след 315-те дни на бабата?

anita е публикувала процедури и документи на
email: aniita76@gmail.com
парола: aniita761215

Защо немога да отворя този емеил все ми отговаря че не отговаря паролата на емеила?

# 886
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Искам да попитам за консултация как да прехвърля майченството си след 315-те дни на бабата?

Влизаш в  http://docs.google.com с email -a и паролата, които Стики е написала.

Пробвахте ли така?

# 887
Здравейте!

Имам нужда от мнение по един въпрос. Съдружник съм в ООД и едновременно управител и в момента съм в майчински, родих преди почти 4 месеца. Налага ми се да продам дела си на другите двама съдружници, ...

Мерси предварително

Самоосигуряваш се в същото ООД, където си управител, така ли?
В смисъл си осигурена на две основания - като собственик и като управител (по ДУ или трудов договор). Или само като управител?

# 888
Здравейте , имам голям проблем! Вместо 135 дни на мен ми се събират общо 113 дни , преди раждането съм взимала само 23 дена...Върнали са ми документие от НОИ , но счетоводителят не желае да ми отговори какво трябва да направя от тук нататък и имам ли право на майчинство???
Помогнете ми , моля!!!! Sad
А на теб не са ли изпратили копие от писмото с отказа? Винаги изпращат.  newsm78
В него ще си пише какъв е проблемът. Дръж ни в течение!  Simple Smile

# 889
Мами, имам питане.
'От 01/07/08 ще съм в болничен понеже съм с проблем. Искам да питам за  банковата сметка която трябва да посоча за да ми превеждат болничните. Аз си имам сметка, но доколкото разбирам трябвало и някаква бележка от банката или бъркам newsm78.  Аз такава бележка няма как да си взема понеже съм на легло и не мога да ида да си искам. Да знаете как се процедира в такива случаи?
И да питам тази сметка само за превод на болнични ли  трябва да е или обикновенна левова с/ка.

СМетката трябва да е "лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки".
Скоро не са ми искали документ от банката. Дори не е упоменат като приложение. Wink

# 890
Здравейте, до изтичане на майчинството ми остават 3 месеца. Детето ходи на ясла, а аз започнах работа. Имам ли право да получавам 50% от майчинството като работеща майка, при положение че детето ми ходи на ясла? Благодаря Ви!

Да, имаш. Би трябвало още като си тръгнала на работа да започнат да ти дават 50% обезщетение.

# 891

Влизаш в  http://docs.google.com с email -a и паролата, които Стики е написала.

Да пробвах и ми изписва че емеила и паролата не отговарят.

Пробвахте ли така?

# 892
виж как си написала е-майла

# 893
Здравейте!

Имам нужда от мнение по един въпрос. Съдружник съм в ООД и едновременно управител и в момента съм в майчински, родих преди почти 4 месеца. Налага ми се да продам дела си на другите двама съдружници, ...

Мерси предварително

Самоосигуряваш се в същото ООД, където си управител, така ли?
В смисъл си осигурена на две основания - като собственик и като управител (по ДУ или трудов договор). Или само като управител?

Осигурена съм като собственик и управител по ДУ.

# 894
Здравейте,

а как се изчислява обезщетението за първите 9 месеца на гледане на второ дете.
Ако първото още не е навършило 2 години и съответно доходите ми са 220 лв месечно за 6-те месеца назад.

# 895
Здравейте!

Някой да знае за забавяне на паричките за майчинство този месец? Или съм единичен случай? ooooh!

# 896
Здравейте,

а как се изчислява обезщетението за първите 9 месеца на гледане на второ дете.
Ако първото още не е навършило 2 години и съответно доходите ми са 220 лв месечно за 6-те месеца назад.

Взима ви се базата за първото обезщетение ако то е по-изгодно за вас или минимална работна заплата

# 897
     Здравейте! Имам дете на 10 години и съм позабравила някои неща, относно обезщетения и свързаните с тях документи при бременност, раждане и отглеждане на дете, а и доста неща са се променили нормативно.
     Имам 3 въпроса:
 - Тъй като съм държавен служител в общинска администрация, не съм назначена по трудово, а по служебно правоотношение, съответно не по КТ, а по ЗДС. Ще имам ли някаква разлика, относно майчинство и заплащане от това на тези, които са назначени по КТ?
 - Предстои ми раждане през октомври - ноември. Тъй като терминът ми не е особено ясен, поради редица фактори, искам да попитам дали е по-добре по-късно да изляза болничен 45 дни преди раждане /относно онези 315 дни/, тъй като според мен по-дълго време след раждането ще получавам по-голям процент от възнаграждението ми, а и ще се удължи майчинството ми във времето, защото до излизане в болничен за раждане, ще бъда в обикновен болничен?
 - Как ще се отрази финансово върху тези 315 дни, ако 3 месеца преди излизането ми в болничен за раждане съм в обикновен болничен, при условие, че съм осигурявана на 440 лв?

Благодаря ви предварително!

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 10:56 от pepika3030

# 898
     Здравейте! Имам дете на 10 години и съм позабравила някои неща, относно обезщетения и свързаните с тях документи при бременност, раждане и отглеждане на дете, а и доста неща са се променили нормативно.
     Имам 3 въпроса:
 - Тъй като съм държавен служител в общинска администрация, не съм назначена по трудово, а по служебно правоотношение, съответно не по КТ, а по ЗДС. Ще имам ли някаква разлика, относно майчинство и заплащане от това на тези, които са назначени по КТ?
 - Предстои ми раждане през октомври - ноември. Тъй като терминът ми не е особено ясен, поради редица фактори, искам да попитам дали е по-добре по-късно да изляза болничен 45 дни преди раждане /относно онези 315 дни/, тъй като според мен по-дълго време след раждането ще получавам по-голям процент от възнаграждението ми, а и ще се удължи майчинството ми във времето, защото до излизане в болничен за раждане, ще бъда в обикновен болничен?
 - Как ще се отрази финансово върху тези 315 дни, ако 3 месеца преди излизането ми в болничен за раждане съм в обикновен болничен, при условие, че съм осигурявана на 440 лв?

Благодаря ви предварително!

1. Не би трябвало да има нещо различно, освен това че осигуровките са ви поемани от държавата, а плащате само данък.
2. Ако излезнете по-късно в отпуск за бременност и раждане после ще получавате по-малко време обезщетение за гледане на дете до 2 год.
3. Не би трябвало да има разлика /на първа страни е обяснено/, за периода през който сте ползвали болничен за общо заболяване /за задържане/ при формиране на базата за следващото обезщетение ще ви се вземе първата база.

# 899
Осигурена съм като собственик и управител по ДУ.

По-добре да продадеш дела си след като ти мине отпускът за бременност и раждане (315 дни).
Тази промяна (вече да не си съдружник) е свързана и с ново съдебно решение, в което ще си вписана само като управител. Трябва и да си прекратиш самоосигуряването. Така майчинството ще си го взимаш по ДУ.

Общи условия

Активация на акаунт