Майчинството - счетоводно - 10

• 108 380
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 110
Rolling Eyes Здравейте, имам следното питане - осигуровките ми за Май са внесени, целия юни съм била в болничен -  а още нямам нищо изплатено.

Значи ако болничните за юни са били подадени в Нои на 30.06 кога да очаквам превод - нали вторник оформят, а в четвъртък ги нямаше...

Ако на 30.06. можете да чакате превод на 15.07.

Здравей ДейзиГ - може ли да те помоля да ми кажеш защо на 15.07? Нали вторник и четвъртък - т.е. подаден е на 30-ти, на 01.07 е обработен /вторник/ и четвъртък не би ли следвало да има превод?

А да попитам и друго - ако имам върнат болничен лист от страницата на НОИ мога ли да разбера?

# 1 111
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Rolling Eyes Здравейте, имам следното питане - осигуровките ми за Май са внесени, целия юни съм била в болничен -  а още нямам нищо изплатено.

Значи ако болничните за юни са били подадени в Нои на 30.06 кога да очаквам превод - нали вторник оформят, а в четвъртък ги нямаше...

Ако на 30.06. можете да чакате превод на 15.07.

Здравей ДейзиГ - може ли да те помоля да ми кажеш защо на 15.07? Нали вторник и четвъртък - т.е. подаден е на 30-ти, на 01.07 е обработен /вторник/ и четвъртък не би ли следвало да има превод?

А да попитам и друго - ако имам върнат болничен лист от страницата на НОИ мога ли да разбера?

Срока е до 15 дни от датата на представяне на всички документи. Преди като съм се обаждала са ми казвали да очаквам превод в първия четвъртък слек като изтече срока.

# 1 112
Прочетох, че според измененията, НОИ вече привежда пари 2 пъти седмично. До сега беше само четвъртък. КОй е другия ден?

Вторник

# 1 113
Момичета, пак съм с въпрос..
Ако си прекъсна отпуската за гледане на малко дете, дам малкия на ясла, а аз започна да си ползвам натрупания платен отпуск, използвам го, но след това искам /просто ми се налага/ и един месец неплатен, през този месец, ще  получавам ли 50% от обезщетението или го губя  newsm78

# 1 114
Здравейте, имам следният въпрос - терминът на сестра ми беше 5 юли. Така 45 дневния болничен й беше до вчера. От днес дефакто няма болничен, а признаци за раждане няма. Какво се прави в случаите когато бъдещата майка преносва? С какъв документ се удостоверява разликата между датата на  термина и датата на раждането? Кой го издава? Благодаря!

# 1 115
Момичета, пак съм с въпрос..
Ако си прекъсна отпуската за гледане на малко дете, дам малкия на ясла, а аз започна да си ползвам натрупания платен отпуск, използвам го, но след това искам /просто ми се налага/ и един месец неплатен, през този месец, ще  получавам ли 50% от обезщетението или го губя  newsm78

Да ще получавате

# 1 116
Здравейте, имам следният въпрос - терминът на сестра ми беше 5 юли. Така 45 дневния болничен й беше до вчера. От днес дефакто няма болничен, а признаци за раждане няма. Какво се прави в случаите когато бъдещата майка преносва? С какъв документ се удостоверява разликата между датата на  термина и датата на раждането? Кой го издава? Благодаря!

След като роди би трябвало наблюдаващия лекар да издаде болничен лист за разликата в дните

# 1 117
Здравейте мами,имам едно питане към вас.Дъщеря ми е родена на 16.12.06 г и получавам болничните,а сега и парите за отглеждане на дете до 2г чрез работодателя си.Започнах нова работа през февруари 08 г и сега отново съм болничен за бременност и раждане(работих на новото място 02,03,04,05 и съм в болничен от юни)Синчт ми се роди на 20.06.08г.Въпросът ми е парите от новия работодател,стария работодател или по сметка,че нашата счетоводителка не знаеше.Благодаря предварително Simple Smile

# 1 118
Rinusha,
Новият работодател тегли обезщетението - ти си заварен случай. Не ти се превежда от НОИ.
Освен това трябва да ти теглят и обезщетение 50% за предното дете освен сегашното за бременност и раждане.

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 21:02 от Стики

# 1 119
Здравейте отново! Искам да попитам още нещо и дано намеря отговора, който търся, бях писала по-напред, но не получих отговор... Rolling Eyes. В момента съм на трудов договор с 6-месечен изпитателен срок, бременна съм във 8 г.с. и се чувствам ужасно - цял ден седнала пред компютъра. Въпроса - възможно ли е по-принцип този договор със срок на изпитване да се подпише по-рано /преди да са изтекли 6 месеца/, имам трудов стаж преди това около 6 год. Искам да излезна в болничен поне известно време за да си почина и не мога да си обесня в тази ситуация с изпитателния срок до кога мога да взимам болнични, иначе трудовия договор е в полза на работодателя.

По принцип договорите със срок за изпиване са или срочни, или безсрочни. През време на изпитването страните имат всички права и задължения както при окончателен трудов договор. Разликата в случая е, че работодателят може да те прекрати без предизвестие. След като изтече срокът за изпитване автоматично договорът става такъв (срочен или безсрочен), ако разбира се и двете страни са съгласни.

Ти щом не се чувстваш добре, си вземи болнични. Здравето ти е най-важно!

# 1 120
  • София
Здравейте,
 Може ли някой да ми каже как се получава еднократната помощ за раждане.
И къде, кога и какви док. се подаваха за детски Heart Eyes

# 1 121
Здравейте,много моля ако може да ми помогнете. Става въпрос за съпругът ми, намери си по - добре платена работа , но трябва веднага да напусне старата и да започне в новата фирма.По взаимно съгласие няма да го пуснат, така че въпросът ми е как трябва да напише молбата за напускане (някаква примерна бланка),като няма да спази предизвестието. И изобщо какво трябва да направи за да му оформят документите веднага и да му одържат обезщетението по чл. 220. Благодаря предварително.

# 1 122
     Здравейте,предварително моля за извинение ако моя въпрос е бил вече обсъждан.  bouquet

Имам ПИК отНОИ,но не мога да намеря къде по-точно е мястото в тяхната страница където да го използвам за да направя справка за изплащане на болничните,благодаря ви и не ме корете за невежеството Embarassed

# 1 123
Здравейте отново! Искам да попитам още нещо и дано намеря отговора, който търся, бях писала по-напред, но не получих отговор... Rolling Eyes. В момента съм на трудов договор с 6-месечен изпитателен срок, бременна съм във 8 г.с. и се чувствам ужасно - цял ден седнала пред компютъра. Въпроса - възможно ли е по-принцип този договор със срок на изпитване да се подпише по-рано /преди да са изтекли 6 месеца/, имам трудов стаж преди това около 6 год. Искам да излезна в болничен поне известно време за да си почина и не мога да си обесня в тази ситуация с изпитателния срок до кога мога да взимам болнични, иначе трудовия договор е в полза на работодателя.

По принцип договорите със срок за изпиване са или срочни, или безсрочни. През време на изпитването страните имат всички права и задължения както при окончателен трудов договор. Разликата в случая е, че работодателят може да те прекрати без предизвестие. След като изтече срокът за изпитване автоматично договорът става такъв (срочен или безсрочен), ако разбира се и двете страни са съгласни.

Ти щом не се чувстваш добре, си вземи болнични. Здравето ти е най-важно!

Благодаря ти Стики! Естествено че здравето ми е най-важно, но просто не мога да си обесня това че сега ако излезна болничен срока ми ще се удължи после пък трябва да си взема болничен за 45 дни преди термина без да е изтекъл този изпитателен срок, а после 2 год няма да съм на работа и ...този срочен договор до тогава ли се удължава докато се върна на работа  newsm78 ето това не си обеснявам. И после майчинството ми в/у какво ще се изчислява..сложна работа!

# 1 124
     Здравейте,предварително моля за извинение ако моя въпрос е бил вече обсъждан.  bouquet

Имам ПИК отНОИ,но не мога да намеря къде по-точно е мястото в тяхната страница където да го използвам за да направя справка за изплащане на болничните,благодаря ви и не ме корете за невежеството Embarassed

Заповядай
https://socialsecurity.nssi.bg/

Общи условия

Активация на акаунт