Майчинството - счетоводно - 10

• 108 249
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Бургас
Благодаря Ала-Бала и ДейзиГ за бързите и изчерпателни отговори!

# 1 351
Здравейте,
Имам следното питане. Детето ми е на 1.6 г. Прекъснах си майчинството и го пуснах на ясла. Боледува, а и има дълъг ремонт в яслата и няма да го пускам до септември. Въпросът ми е за да си възстановя майчинството, необходимо ли е да отписвам детето от ясла?...или по-добрия вариант е да си пускам платен и неплатен отпуск за месец и половина? Отписването не ми е вариант...защото знаем колко е трудно записването  Confused

# 1 352
  • София
Нещо пак се изгуби от 1 страница.

# 1 353
  • у дома с любимите си хора
ох, явно не съм си задала правилно въпроса
сега работя и смятам да го правя, ако всичко е наред до 45 дена преди термин, тъй като се осигурявам  и по втори трудов договор.
Та въпроса ми беше- ще си вземам болничния, но ако майка ми предпочете да се върне на работа, защото аз така или иначе ще мога да си гледам детето, съответно трябва ли да си прехвърля майчинството за първото дете- колко ще ми се полагат за това 50% или цялото майчинство?
Благодаря за търпението предварително   bouquet

Мини,мисля,че не може да си прехвърлиш отново майчинството/по едно време имаше ограничение за това колко пъти да прехвърляш майчинството/.Но не съм много сигурна.

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 14:59 от Вилиан

# 1 354
Здарвейте,
рових,рових, но нещо не ми стана ясно това,което търся.
При изтичането на двете години за отглеждане на малко дете ме чака "доброволна" молба за напускане(да я подпиша Simple Smile). Ще си използвам платената отпуска(мисля,че няма проблем), но аз още не съм си намерила нова работа и искам да си използвам и 6-те месеца неплатена отпуска.Първо:работодателя внася ли здравна вноска за този период и какви са финансовите задължения на работодателя за този период и второ:имам право на платен отпуск върху неплатения ли??
Благодаря предварително

# 1 355
Здравейте отново! Вчера си зададох въпроса за "заплащането " на болничен. Бихте ли ме посъветвали къде точно бих могла да подам оплакване? И още нещо. Аз едва днес установих, че съм забравила да занеса на лекарката от комисията направление за ЛКК от личния си лекар. И тя явно още не се е сетила, защото иначе досега да ме е издирила. Въпросът ми е следният: Какво би последвало ако не и занеса направление? Възможно ли е да има проблем с изплащането на въпросният болничен? Аз вече съм го занесла на работодателя си. Благодаря ви!

# 1 356
Здарвейте,
рових,рових, но нещо не ми стана ясно това,което търся.
При изтичането на двете години за отглеждане на малко дете ме чака "доброволна" молба за напускане(да я подпиша Simple Smile). Ще си използвам платената отпуска(мисля,че няма проблем), но аз още не съм си намерила нова работа и искам да си използвам и 6-те месеца неплатена отпуска.Първо:работодателя внася ли здравна вноска за този период и какви са финансовите задължения на работодателя за този период и второ:имам право на платен отпуск върху неплатения ли??
Благодаря предварително

Не ти намирам предния постинг и затова ти отговарям на този по принцип.
За времето на неплатения отпуск за гледане на дете до 8 год. се внася здравна осигуровка в размер на 7.20лв месечно за 2008 година. И да, имаш право на платен.
Значи този отпуск е по 6 месеца на теб и на таткото и за тези 6 месеца още 10 дни платен.

# 1 357
Здравейте отново! Вчера си зададох въпроса за "заплащането " на болничен. Бихте ли ме посъветвали къде точно бих могла да подам оплакване? И още нещо. Аз едва днес установих, че съм забравила да занеса на лекарката от комисията направление за ЛКК от личния си лекар. И тя явно още не се е сетила, защото иначе досега да ме е издирила. Въпросът ми е следният: Какво би последвало ако не и занеса направление? Възможно ли е да има проблем с изплащането на въпросният болничен? Аз вече съм го занесла на работодателя си. Благодаря ви!

Да не би точно затова да са ти поискали пари - защото си отишла без направление?

# 1 358
Здравейте,
Имам следното питане. Детето ми е на 1.6 г. Прекъснах си майчинството и го пуснах на ясла. Боледува, а и има дълъг ремонт в яслата и няма да го пускам до септември. Въпросът ми е за да си възстановя майчинството, необходимо ли е да отписвам детето от ясла?...или по-добрия вариант е да си пускам платен и неплатен отпуск за месец и половина? Отписването не ми е вариант...защото знаем колко е трудно записването  Confused

Не може и дума да става за отписване.
При това положение според мен трябва да подадеш молба, че ще ползваш майчинството (100%). И съответно когато детето тръгне на ясла да подадеш молба за 50% обезщетение.
За времето, когато детето е болно и ти ползваш 50%, би трябвало да си взимаш болнични.
Изобщо бумащина до полудяване.  Sick

# 1 359
Не, сигурна съм, че лекарката просто не се сети за направлението.

# 1 360
Дано да са го написали вярно. Тогава ще ти го изплатят.  Wink
А за изнудването - въпрос на твой избор е как ще постъпиш.

# 1 361
Мерси, Стики! Просто ме интересуваше дали мен лично ме касае въпросното направление. Ако се обади тая докторка, ще и го занеса. А има ли срок за това? И края на месеца идва .

# 1 362
Направлението никак не те касае!  Wink

# 1 363
Не може и дума да става за отписване.
При това положение според мен трябва да подадеш молба, че ще ползваш майчинството (100%). И съответно когато детето тръгне на ясла да подадеш молба за 50% обезщетение.
За времето, когато детето е болно и ти ползваш 50%, би трябвало да си взимаш болнични.
Изобщо бумащина до полудяване.  Sick
Дали не е проблем, че се води записано на ясла в момента (а не от септември)? Аз реално ще го пусна отново да посещава яслата септември....но на документи то е записано. Мога ли при тези обстоятелства да подам молба за 100% майчинство и септември отново да подам за 50%?
Не знам дали съм ясна в питането  newsm78

# 1 364
Здравейте момичета ,
Казали били по телевизията, че майчинството се увеличава от 1 Януари на 3 год  Thinking
Чул ли е някой нещо и имате ли предположения , ще хване ли това някои от нас като заварено положение ?
Блгодаря ви предварително! Peace

Общи условия

Активация на акаунт