Майчинството - счетоводно - 10

• 108 235
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 395
А проблем ли  ще е 2 месеца напр. по-късно да се върна пак на работа и да го прекъсна  newsm78

# 1 396
Едва ли. Наложително ли е да се връщаш?
Ех, сега да мога да съм все с децата си ...

# 1 397
  • София
Здравейте Hug
Ще ми кажете ли къде мога да видя какви документи ще ми трябват за еднократната помощ и детските.
Става въпрос за второ дете Peace

# 1 398
  • София-Младост
Здравейте Hug
Ще ми кажете ли къде мога да видя какви документи ще ми трябват за еднократната помощ и детските.
Става въпрос за второ дете Peace
Ще се опитам да ги изброя, дано не пропусна нещо.
Попълнена декларация за съответната помощ. Акт за раждане на детето-копие и оригинал, бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от майката дете, служебна бележка на родителите (ако нямате брак не е необходима от бащата) за доходите за последните 12 месеца, лични карти за справка.

# 1 399
Едва ли. Наложително ли е да се връщаш?
Ех, сега да мога да съм все с децата си ...

За съжаление трябва да се върна. Не мога 2 години да изкарам, иначе и на мен ми се иска да си остана с него  Sad

Благодаря Стики   bouquet

# 1 400
Стики, благодаря ти! Какъв е този отпуск със свободен режим? Какъв е максималния срок на неплатен отпуск, при който не се губят осигурителните права?

Здравейте,
Бременна съм във втори месец и работя в България като ме осигуряват на пълна заплата, но другия месец заминавам за чужбина където смятам да родя. Как мога да получавам майчинство? Ясно ми е, че не трябва да напускам работа и фирмата е съгласна да не прекратява договора ми, но как да се водя - в отпуск или в болничен? Изразходвала съм платения си отпуск, в неплатен ли да изляза? Мога ли да взема болничен, ако не съм в България?

Горното се отнася и за теб.
Болнични не става да ти пуснат (освен със свободен режим). С отпуск също не става, защото при дълъг неплатен отпуск се губят осигурителни права.
Здравейте,
Бременна съм във втори месец и работя в България като ме осигуряват на пълна заплата, но другия месец заминавам за чужбина където смятам да родя. Как мога да получавам майчинство? Ясно ми е, че не трябва да напускам работа и фирмата е съгласна да не прекратява договора ми, но как да се водя - в отпуск или в болничен? Изразходвала съм платения си отпуск, в неплатен ли да изляза? Мога ли да взема болничен, ако не съм в България?

Горното се отнася и за теб.
Болнични не става да ти пуснат (освен със свободен режим). С отпуск също не става, защото при дълъг неплатен отпуск се губят осигурителни права.

# 1 401
До 30 работни дни (горе-долу месец и половина) се води за стаж.

Говорех за болничен със свободен режим - при който може да напускаш населеното място, но не знам да се отнася за напускане на страната.  Thinking

Виж все пак дали там където отиваш няма възможност да получаваш нещо.

# 1 402
Здравейте мами счетоводителки!
Имам едно питане/то е ясно е/ newsm78
От 17 юли съм в 45 дневния отпуск/болничен преди раждане.Терминът ми е на 1-ви август.От декември 2007г. се осигурявам на максималния праг,като тогава беше 1700,а от 2008г както знаете е 2000лв.,върху които също съм си плащала СО.
Миналата седмица установих,че НОИ са ми превели 703 лв. по сметката.Но не мога да разбера за какъв период,защото след щателно прочитане на началната ви страничка би следвало м.юни да се смята като цял,а по груби мои изчисления това е горе-долу за полвин месец.Аз ли нещо бъркам в сметките или се превеждат на някакви траншове тези парички?!
Предварително много благодаря,ако някои ми отговори.  bouquet

# 1 403
За юни си получила обезщетение за 10 (работни) дни, не за цял месец.
Толкова са от 17 юни до 30 юни.

# 1 404
  bouquetСтики Благодаря много!
С мойто спортно образование докато го сметна Joy
Всичко най-прекрасно желая!

# 1 405
  • Върху лъчите на Слънцето.
]

# 1 406
Имам следното запитване, усигорявам се на второ място/ фирмата на свекървата/ за да получавам по високо майчинство, но днес тя ми се обади и в процес на разговора стана ясно че в същност осигуровките които тя ми внася/ вторите/  няма да се 6 месеца преди термина ами най- вероятно 5 и половина. Т.е април месец не ми се води за цял работен а само на половин.
Та въпросът ми е дали има шанс при тази ситуация въобще да не ми зачетат осигуровките от второто работно място?
И в същност 45те дни влизат ли в 6те месеца осигуровки или не?
дано ме разбрахте мерси предварително! Hug

# 1 407
Изчетох цялата тема, но срещнах само един подобен на моя казус, но не на 100%.
Терминът ми е 12 окт. 45-дневният болничен би трябвало да започне от 28 август. Имам над 10г. трудов стаж.
От 1 март подписах нов трудов договор, който е на доста по-висока заплата от предишния(до 29 февруари).
Въпросът ми е има ли начин за база да се вземат месеците от март-август, а не февруари-юли? Например да работя до края на август(което са два раб.дни повече) и официално да изляза в болнични от 1 септ, като ползвам реално с 4 дена по-малко болнични?
От ЖК отказаха да ми издадат болничен лист от по-късна дата  Sad
Благодаря предварително за отговорите!

# 1 408
  • София-Младост
Изчетох цялата тема, но срещнах само един подобен на моя казус, но не на 100%.
Терминът ми е 12 окт. 45-дневният болничен би трябвало да започне от 28 август. Имам над 10г. трудов стаж.
От 1 март подписах нов трудов договор, който е на доста по-висока заплата от предишния(до 29 февруари).
Въпросът ми е има ли начин за база да се вземат месеците от март-август, а не февруари-юли? Например да работя до края на август(което са два раб.дни повече) и официално да изляза в болнични от 1 септ, като ползвам реално с 4 дена по-малко болнични?
От ЖК отказаха да ми издадат болничен лист от по-късна дата  Sad
Благодаря предварително за отговорите!

Няма как да стане, след като са отказали да ви издадат по-късен болничен.

# 1 409
а личния ти лекар ще се съгласи ли да ти издаде болничен с по-късна дата, той също може да издава болничен за раждане

Общи условия

Активация на акаунт