Редно ли е да се прави кръщене на дете под една година?

• 37 705
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Възрастта няма значение - можете да го направите, когато пожелаете. Simple Smile

# 31
  • София
Да, даже съм чувала, че колкото по - рано, толкова по - добре (по - здраво ще расте). Свещениците и до ден днешен си кръщават бебетата на 40 - тия ден, както си е по канон.  Peace
Peace Редно е.
Възрастта няма значение - можете да го направите, когато пожелаете. Simple Smile
А аз се кръстих на 50 г. и сина и дъщерята заедно с мене на 30 и 25 г. Grinning

# 32
След 40-ия ден може.Не виждам причина да има проблем

# 33
Нищо нередно няма. Според църковния канон дори е препоръчително.

# 34
  • София
Редно е, защо да не е ?
На сина ми кръщенето беше на 8-месечна възраст и се радвам, че го направихме тогава. Беше много тих и кротък в църквата, тогава даваше да го държат чужди хора. Сега, на 1,5 г. това не може да се случи - ще реве до посиняване и не дава да го вдигат и пипат чужди хора.

# 35

Peace

# 36
Кръстихме дъщеря ни на 11м. На кръщенето имаше и други дечица,които кръщаваха повечето на 2-3 месеца. Peace

# 37
Ако не беше редно защо нашие родители ще ни кращават  на по 2-3месеца?

# 38
Peace

# 39
Мисля че няма ограничения от църквата за възрастта. Само че като се сетя за нашето кръщене на 1г и 7м и ми призлява- беше неописуем рев. И аз плаках, че си измъчих детето. Ако не се бяхме помъкнали на Бачковския манастир, щях да се откажа. Затова следващото кръщене, когато Митко порасне и си поиска, тогава.

# 40
  • София
Защо да не е редно? Можеш да го кръстиш когато сметнеш за добре.
Дияна я кръщавах голяма.

# 41
Peace

# 42
  • Пловдив
Няма срок в който да си кръстиш детето, някои го правят по-рано, други по-късно, трети изобщо не си кръщават децата.Спокойно можете да направите това което искате.
Да ви е жив и здрав малкия , това е най-важното
Peace

# 43
Какво означава редно или не в твоя въпрос  newsm78 Познавам хора кръстили дечицата си точно на 40-тия ден след раждането, защото такива са им обичаите. Близки и познати все си кръщаваха децата преди да са навършили годинка - на 4 месеца, на 8 месеца, само ние май се забавихме - кръстихме го на 11 месеца. Колкото по-рано толкова по-добре, таман по-малко ще плаче и леко ще мине. Познавам и друго детенце, кръстено след годинката, и сега като види поп и изпада в истерия, плач, ужас. Всичко си е до детенце, но нередност в случая не виждам  Peace

# 44
  • Mediterraneo
Като се започне едно чудене редно или не... Ако те наистина вярващи християни, бихте могли сами да си отговорите на въпроса. Иначе- както си прецените.

Общи условия

Активация на акаунт