Отговори
# 75
Оххх, най-сетне и аз да се добера до компютъра. Нещо откакто се стопли времето сме все навън и с дни не го пускаме и съответно трябва да си дочета сега и старата темичка  Simple Smile
Страхотни снимчици разгледах. абе много са ни чаровни декемврийчетата. Спор няма  Laughing
Бети, благодарско че си се погрижила да има къде да пишем   bouquet
Шеметче, дано да сте приключили вече с боледуванията  Praynig
Мимак, Зори заспива без проблеми в леглото си. Аз от много мъничка държах да няма ритуали и чудеса. Като й се доспи я слагам в чувалчето с бибата и тя се повърти-повърти па си заспи. До скоро можеше и да си излизаме от стаята, но напоследък на чуждо място държи да сме около нея докато заспи.
Зизу и твоята адашка рядко изпива повече от едно шише вода на ден. До скоро и на 1/3 се радвах, но се кърмехме когато си реши та не съм я мислила много. Откакто минахме само на едно кърмене за деня рязко пропи вода и даже сама си носи шишето да го отворя. Но не изпива повече от 200 мл вода на ден. Аз обаче гледам да правя попарата с доста чай и да предлагам разни супи когато мого за да вкарам по този начин допълнително вода. Иначе пампите са й прилично мокри.
macko, пробвай да купуваш диетични зрънчовци. Има едно "Трохо", което обаче трябва да призная е доста безвкусно  Sad Но Зори много харесва "Царевин". Вкусът му напомня соц. царевичните пръчици. Ако го одобрите взимай от него и предлагай и на другите деца. Така поне в някаква степен ограничаваш приема на боклуци. То няма как да му се спестят боклучавите храни. Всеки родител ги мъкне та да си трае детето.  #Cussing out Зори нали проявява алергии и аз като някаква квачка само ходя по нея и непрекъснато отказвам предлаганите боклуци като обяснявам, че прави алергии и не яде всичко. В такива случаи хората се съобразяват. Но предполагам че проблемът тепърва ще тава по-сериозен. В нашата тайфа боклуци не се купуват, с две мами в района сме на един акъл, а Зори все пак е относително малка и до момента успявам да я овардя (с няколко изключения), но не ми се мисли като тръгне на ясла как ще да бъде.  Sick Особено като си помисля за желираните тъпотии, в които водата е единствената естествена съставка и ми се свива стомаха  Confused
moonlady честита ви придобивка!
1. Сандалки още не съм купила, но ще стане до седмица. Сега сме с едни относително отворени обувки от текстил на Колев и Колев.
2. При нас проблемът с млечните е просто ОГРОМЕН  Cry Cry Cry Все още се кърмим, но само сутрин и то колкото да се каже, че правим нещо. Сукне 4-5 пъти и се врътне на някъде. Та съм решила до началото на юни да се отбиваме. Април месец предложих адаптирано мляко. Резултат - разтройство със слуз.  Sick След 2 седмици предложих и овче кисело. Резултат - обрив и червени петна.  Sick И така. Караме си само на козе сирене. Милото ми дете  #Crazy Така ме гризе съвестта, че не поема достатъчно млечмни храни обаче идея си нямам какво да направя. Сега ще я пробваме с малко кози кашкавал пък дано да се получи.  Praynig.
Зори така се подсече снощи от някаква храна в детската хухня, че ми идваше днес да рева с нея. Дупето й беше като на маймуна червено и с вид на шкурка. Реве милата, не може ни да седне, ни да ходи. Цяла сутрин седя гола, а аз я почиствах с чайче от лайка и мажех с дефламол и крем Бочко. На обяд си яде супата в легнало положение, но понеже не й е удобно и се опита да седне. При което естествено се разрева и седя милото ми слънчице подпряно на ръчички и половин кълка. Гладна, ама като не може да седне. Идеше ми аз да рева с глас, но гледах да съм спокойна заради нея. Вече не знам какво да правя. В началото на юни поне записах час за алерголог, пък да видим какво ще измъдрим.
3. На море няма да ходим поради финансови причини. Миналата година ни се отрази на всички чудесно. Но тази ще пропуснем. Като се върна на работа обаче пак ще измъдрим нещо  Grinning

# 76
  • София
tini-mini ето нашите сандалки, ти трябва да ги знаеш Simple Smile Доста съм доволна, мисля че са й удобни, но май скоро ще й умалеят, а са й единствените отворени обувки за момента.
За млечните - кисело мляко хапва почти след всяко хранене, напоследък е голям фен на кашкавала, всяка сутрин на закуска яде сирене и останалото е кърмене.
А за морето  Simple Smile плануваме средата на юни на Червенка, а аз тайничко се надявам септември пак някъде, може и в съседките Simple Smile

И сега и аз с един въпрос: С какво смятате да ги храните малчовците по време на почивката.

Нели пюрета абсолютно отказва. Единия вариант е да готвя  Confused а другия да яде по заведенията  Confused Confused Та помагайте с идеи. За момента мисля с хладилната чанта да пренеса няколко порции замразена храна, може би да пробвам за всички дни да подсигуря по този начин  ooooh!

eleazar, моля те пусни снимка на сандалите ви от GEOX ако имаш  таква  Praynig

vmitkova, дано се справите скоро с алергията, много е неприятно, прегръдки за Зори  Hug

# 77
Adena , тинимини и Иве, незнайно защо чак сега ми се изографисаха вашите постинги, одеве видях само този на Троя, който сега идва по-назад  newsm78. благодаря ви за отговорите  Hug. С моя дружка, която също слага Пентаксим ще гледаме да го намерим другата седмица. Тя каза, че на самата ваксина пишело една година след последния прием  Peace

# 78
  • София
2 млечни давам като си поиска. кисело мляко ядем с лъжица, викаме му "няку"  Joy
идентичен случай  Laughing

а при нас ето резултата от самостоятелното хранене

# 79
  • Варна
за количеството мляко - Лора пие сутрин и вечер по 250-300мл задължително! реве си за тях , като каже НЯНИ и всичко живо се втурва към кухнята, защото се почва хленчене и мрънкане което прераства в истерия ако не будем обслужени ВЕДНАГА! даже идва с мен в кухнята и го раздава качествен контрол на производствения процес  Joy

verolina вие сте напред! мойта хич не може да се координира ooooh! рови с лъжици и вилици в чинията и след това се опитва да ги лапне вертикално...съответно съдържанието отива на дрехите и пода  Close

за храната - Лора вече яде всичко, писна ми да ми брои хапките и да се крия като ям ooooh! пюрета купувам в много краен случай, ако няма съвсем нищо за ядене вкъщи. иначе ядем  всякакви готвени и неготвени манджи. само шоколад отбягвам да й давам и мед ама ако ме види няма отърване ooooh! лошото е че се научи да отвива капачките на бутилките с безалкохолно и като набара някоя по-пълна и надига и пие  #Crazy

# 80
И мен ме тревожи въпросът с млякото, защото АМ не пием  ooooh! Отказа категорично и това е! Гледам да наваксва с кисело мляко - плодово на Виталакт или Герма  Peace Сиренце много обича, а за какага (кашкавал  Joy) направо умира Crazy Напоследък се изучи да го маха от филийката и яде само него  Rolling Eyes
Храни се изцяло сама - супа, таратор .... обаче резултатът е като при Нели  Crazy Добре, че столът се почиства лесно  hahaha 
Сандалки още не сме купили  Confused Имаме малко краче и това ще е трудна задача  Confused
Нещо много ме е гнус напоследък от пясъчниците  Close А щерката все натам я тегли  ooooh!
Вчера лепнахме и ние вируса с дрискането  Rolling Eyes Понеже бяхме в свеки, тя й даде Ентерол и веднага я пресече. Аз хич не съм фен на даването на лекарства  Sick Този път не можах да се противопоставя, но е факт, че подейства  Confused

# 81
Да, това с криенето на храна е голям майтап, онзи ден да ни бяхте видели навън докато мъжа ми ядеше любимия си сладолед  Joy , как успя да го крие под якето и да го изяде без да се изцапа още се чудя  bowuu
Ди, май са така кърмените дечица, не искат АМ  Naughty
Веролинка, същите зайчета сме и ние, според мен важното е да им даваме да се хранят сами  Hug. А относно храната за морето - аз съм решила да се запася с бурканчета и каши, но шведските маси са толкова богати, че със сигурност ще се намерят безброй вкуснотии и полезнотии за малкия, а той милия обожава да яде там където и ние  Laughing

# 82
  • Русе
Detelini,браво на вас!Аз много харесвам Русалка,ама ни е скъпичко.Това е сигурно най-свестият курорт по БГ Черноморието.Истинска приказка. Peace И между другуто,днес си набрах цял букет с четерилистни детелини,които съм топнала в една вазичка и само като ги погледна се зареждам с положителна енергия.
Бойко явно си е млечко,нищо че е кърмен и все още ,като се събуди през ноща И той ,като Лорка е ОТК,колко бързо ще направя млякото. Joy
В.Миткова,нищо не казваш за палатките? Grinning
Ди,ние като избирахме сандали,аз все за малки крачета харесвах Wink
Гърция нали е в ЕУ?Незнаех ,че трябват паспорти за децата?Само с акт за раждане не става ли?
Малко снимки- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246247&photo=26

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 14:31 от Мимак

# 83
За да нахраня Митака задължително трябва да му дам една малка купичка с малко храна вътре и лъжичка да се храни сам.И се редуваме, една лъжица той, една аз - отнема повече време и после мама яко почиства, но е забавно Mr. Green

# 84
Verolina - ще се опитам да ги покажа сандалите, снимах с телефона, дано се вижда нещо:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=152912&photo=23- тези са сиво-оранжеви

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=152912&photo=24 - тези бежово с малко червеникаво, има и съвсем малко златисто, именно заради него си мисла, че стават и за момиченце. На сайта на geox ги има в друг цвят - модел hawk.

За храната по морето съм много внимателна, защото се притеснявам от инфекции. Взимам от пюретата на семпер, че са си като манджи направо или готвя на място (гледам все пак да си почина де, нищо няма да му стане ако си спестя някое готвене за 10-тина дни).

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 16:51 от eleazar

# 85
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания. В действително си е друго да сме си самички, много е хубаво. Heart Eyes
Аз сандалки купих отворени отпред, въпреки, че ми казаха, че трябва да са затворени. Embarassed
На  плаж смятам да я водя малката всеки ден. Ние миналата година често я водихме, какво остава за тая........Обаче още от сега не мога да я удържа надалеч от морето като отидем до
 плажа........не знам как ще се справим.
Аз имам друг проблем и той е, че не мога да задържа никаква шапка на главата й.............моментално се маха!!! Shocked Вие как се справяте?

# 86
  • София
Аз имам друг проблем и той е, че не мога да задържа никаква шапка на главата й.............моментално се маха!!! Shocked Вие как се справяте?
и ние го имаме същия проблем. усети ли, че има шапка и като войвода в земята я тръшка и заминава. бягам след нея и така се справяме.

Мимак, гърция е в  ес, но с акт за раждане не става само. задължително трябва паспорт.

# 87
Здравейте момичета  Hug толкова отдавна не съм се мяркала, че ми трябваше време да си припомня паролата за вход  Embarassed Днес вече се наканих да хвърля едно око в поредната темичка и разбрах всъщност, че доста сте ми липсвали  Heart Eyes Но при мен не се очертава скоро да разполагам със свободно време, защото съм работеща вече на пълен работен ден, което е доста кофти като се има предвид че почва лятото, но няма как. Разгледах албумчето със снимки, всички са толкова пораснали и разхубавили. Качих снимки и на моята Буба ето тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246247&photo=30 Ние като гледам се развиваме по не по-различен начин от останалите дечица. Характера й вече е определено оформен, съвсем ясно си казва какво иска и какво не, май по-често НЕ  Confused От храните ядем детска кухня и всичко до което се докопа в къщи. Изобщо не се задоволява с малки парченца от някоя храна и така ми се тръшка, че накрая й давам да си яде както иска. Не е опитвала все още шоколад и мед, както и какаови продукти не давам. Иначе спим двете на едно легло, задължително си търси "буката" и "Съчо" - демек биберона и Сънчо е една играчка за спинкане. Как ще я отучвам от тях не знам. На гърне не вършим нищо иначе сама идва и ми се вайка "ауууууу" като свърши работата на памперса. Абе има естествено още много за разправяне ама да не ви отегчавам. Поздрави на всички малки и големи  Hug

# 88
  • Варна
Аз имам друг проблем и той е, че не мога да задържа никаква шапка на главата й.............моментално се маха!!! Shocked
и ние го имаме същия проблем.

Tired

Муце  Hug много е пораснала бубата! и тя като мойта - голяма къдравела Mr. Green

# 89
  • София
Здравейте, момичета! Аз се разболях, ама нищо, ще мине. Само малкият дано не прихване, че както кихам и подсмърчам покрай него Rolling Eyes
mutsanka, Мимак - много са хубави дечицата и много са пораснали Hug

Ето и от Алекси две снимчици в стил пълна промяна Laughing
преди
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5919538
и след
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5919539

Общи условия

Активация на акаунт