Отговори
# 60
Честит имен ден на всички именници и специални поздрави за Елена на dideto, troia  и Константин на Betty L.!!!
Пожелавам им много щастие и здраве!

А на moonlady, честит нов дом!   bouquet
Приспиването при нас - или с кърмене, или с люшкане. Няма такъв филм да заспи сама, ама ще мислим някакви други варианти скоро. Чудя се как ги оставяте в леглата и заспиват - Викито веднага излиза от кошарата и идва да ни търси; ако е затворена някоя врата, думка по нея и бърбори да отворим. Simple Smile

Почвам ви сега с въпросите Wink :
1. Купихте ли вече сандалки, какви и откъде?
2. А по колко мляко и млечни давате на децата?
3. Ще ги водите ли на море и къде?

Хайде лека нощ!  Hug

# 61
  • Vaudreuil Canada
moonlady честит ви нов дом - да сте много щастливи в него и скоро да радвате Норчето с другарче в игрите  Wink .... пълна къща така да се каже ...
Честито на празнуващите и най-вече на баткото на Венетка. Бети да ти е жив и здрав сладурчото!
troia Благодаря за почерпката надявам се и ти да си се почерпила - да ти е живо и здраво името!
Ние тази година ще пропуснем морето - нали миналата бяхме за повече от 2 седмици (друг е въпроса че преди това 6 години не бяхме почивали) Ама си е много хубаво за дечицата така че колкото повече толкова по-добре.
Напоследък сме големи фенове на кашкавала и разни пушени и топени сирена ... мишката на мама. Пиеме по 200-300 грама айрян и хапваме неопределено количество кашкавал/сирене. Прясно мляко рядко пием.

# 62
Ето ме и  мен. Толкова рядко пиша вече, може и да не се сещате коя съм  Grinning

Сменихме квартира, в същата сграда сме, но на първия етаж. Алекс вече си има негова стая.

И моят син е голям фен на кашкавала, няма насита. Не си пада по киселото мляко, но си хапва с кеф сиренце. Прясно мляко съм давала 2-3 пъти, видя ме, че пия, а аз не можах да му откажа. Писна ми все да крия храна, направо ми се свива сърцето. Пие АМ сутрин и вечер и ще пие докато му писне  Simple Smile

Давам  АМ около 21 часа, Алекс заспива докато пие. Сутрин се буди между 6 и 8. През деня заспива в столчето за хранене, люшкам 2-3 минути и е готов. Знам, че може да заспи сам, но падна няколко пъти от леглото, от тогава не смея да го оставя сам. Поръчахме мебели за детската стая. Скоро ще спи в нормално легло, ще сложа отпред решетка, но това не гарантира, че няма да пада.

Спи само по боди, но при нас си е жега. Така или иначе не ми харесва да го навличам. Зимата спеше по боди с къс ръкав и пижама.  Никога не съм търчала да го завивам. И чорапите не му се нравят, никога не съм го приспивала с чорапи.

Оф, лятото дойде и се започна, жега, пот...ужас. Скоро няма да можем да излизаме пред 8 вечерта. Как ще удържа дивака цял ден в нас.....По цял ден митка из квартала, стои си в къщи само, за мам и нани.

moonlady, честит ви нов дом!

Честит имен ден на всички именници!   bouquet

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 11:33 от shrew

# 63
  • Русе
Ние май сме пропуснали вчера почерпките?Честит имен ден на малчовците Елена и Константин и на голямата troia! Joy Joy макар и на патерици
Мун,честит нов дом!Да го зареждате смо с положителни емоции и енергия!Много,много щастие и по малко ремонти Heart Eyes
Млечни продукти си хапваме с удоволствие.Вечер задължително 250-300мл АМ.Сутрин не винаги.Сирене ядем всеки ден.Кашкавала малко сме го спрели ,че цяла зима само това ядем,то тук не е и кашкавал ,като нашенския ,ами е гауда.Тежичко е за горещените.Иначе  често готвя със сметана или мляко.Ядем таратори........ newsm78 newsm78 newsm78долу горе е това!
Сандалки купихме.Марката не ми е известна,но гледах стъпалата да са с сводче,кожата да е хубава и модела да му пасне,че излезе ,че сме с широки плавници.Трудно си намираме обувки Confused
На море задължително ще ходим по нашите чукари на Тюленово Joy Но ние в това отношение не сме за пример,а Тюленово не е за всеки Peace Там няма плаж!Има само едно много мъничко на което викат детския,защото е много плитко и закътано.На близо са Шабла,плаж голям,но е  опасен.А в посока юг на няколко километра е Болата,но аз там не обичам да ходя на плаж.
shrew Hug

# 64
  • Варна
Почвам ви сега с въпросите  :

1 сандали купих, някакви ефтини световно неизвестни, ама не ми се дават пари за нещо което след един месец няма да и става Tired с 4 лепки са на пръстите на глезена и на петата , платнени. забравих ги на село иначе щях да ви ги снимам ooooh!
2 млечни давам като си поиска. кисело мляко ядем с лъжица, викаме му "няку"  Joy сирене обича , кашкавал не толкова, но ги яде Peace
3 на море ще я водя, няма как  Mr. Green чудя се още къде....но не мисля да я вкарвам във водата на първо време Sick може на Шкорпиловци, ако е по-чисто Thinking мисля да и взема едно басеинче и да го пълня с вода, ама не морска

# 65
  • София
1. купила съм 2 чифта - http://images26.snimka.bg/005910484.jpg .и двата чифта са отворени на пръстчетата и се чудя дали няма да си обелва краката newsm78. тея ги взех от зара в солун. отделно баба й купила тея - http://images26.snimka.bg/005910485.jpg, само че са й големи. язък. не знам дали другото лято ще й стават, а не можем да ги сменим. имаме и още два чифта наследство - едните са с лепки на пръстчетата и глезена, другите са затворени отпред и май най - подходящи.
2. всеки ден изяжда по едно данонино, отделно сирене, кашкавал обича, обикновено кисело мляко. прясно не давам все още. давам й да яде колкото иска, защото нали не си пада по храната, всяка лъжица и парче нещо си е успех. и топено сирене гризе. абе - май всякакви млечни работи. отделно 200-250 АМ преди лягане.
3. живот и здраве края на август ще отидем пак в гърция като миналите лета. даже вече сме си запазили и къщата. нашето море според мен хич не е подходящо за семейни почивки. през юли или август в жегите си правя сметка да отидем до трявна за седмица, ама за там не е сигурно.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 14:55 от ADENA

# 66
тинимини, отдавна сме със сандалки, аз съм от тези дето се водят, че леко обличат децата, а на мен ми се чини, че другите ги навличат  Mr. Green Joy. Някакви румънски са нашите, доволна съм, само дето скоро ще му умалеят  Mr. Green.
   Пием АМ сутрин и вечер, през другото време хапва сиренце, кисело мляко, данониньо - колкото хапне толкова, понякога хич  Whistling, но като давам АМ два пъти съм спокойна, че си е приел дозата  Grinning
   На море ще ходим и тази година, този път юни на курорта Русалка. И аз съм на мнение, че инвестицията в нашето Черноморие /с малки изключения като гореспоменатото и то щото доскоро бе френско Mr. Green/ не струва, затова август ще повторим най-вероятно в Гърция, да е живот и здраве! В този ред на мисли, какво е необходимо на дечковците като документи като пътуват навън  newsm78
   А ето и моят въпрос - нали не се бъркам, че този месец е реимунизацията на Пентаксим? В нашия град аптекари ми обесниха, че Търговска Лига си го държи на склад и отдавна не го дава свободно на аптеките  #Crazy  #Crazy  #Crazy. Ще го търсим и в други градове, но честно казано съм втрещена, някой знае ли нещо  newsm78

# 67
  • София
detelini , трябва ви задграничен паспорт на детето. и ако пътува с единия родител, нотариално заверена декларация от другия, че е съгласен детето да напусне БГ. иначе ако сте двамата, няма проблем. аз нося и акта за раждане, макар че нито веднъж не са ми го искали.

# 68
Почвам ви сега с въпросите Wink :
Ето и отговори Simple Smile Аз му купих два чифта сандалки, по-затворени и по-отворени, но не с отворени пръстчета.Не са много скъпи,но се надявам да изкараме лятото с тях.
АМ пие само вечер след баня и преди заспиване,различно количество,зависи колко и кога е вечерял.Млечни продукти много обича,сирене хапваме задължително на закуска, кис.мляко и кашаквал също не отказва.Прясно мляко не давам още.Като седнем на заведение,ако има сиренце за него, може да си пиеш бирата 30 мин.на спокойствие Mr. Green
За морето и тази година ще забегнем с Митака в Бургас и май това ще ни е морето.За пъпките му по лицето е препоръчителна солената водя,така че и той ще е плажуващ тази година Sunglasses
Рали и нас другата седмица ще ни бият Пентаксим,ама не съм го търсила и незнам има ли го в аптеките.На Ники сестра му може да пътува за Кърджали този уикенд и евентуално да ти я пратя по нея.Ако решиш пиши ми на лични.

# 69
Честито на всички големи и малки именници Hug!
Муун,честит ви нов дом- да го изпълните с усмивки и деца Grinning!
Здрасти на Шрю и тини- мини Hug.
Сандалите ни са "марка" "maiqi" (18 лв., кожени отвътре и отвън, закопчалката е на глезена- промушва се през халка и с лепка. В сравнение с тези на Ния на Адена са затворени. Бели. Ако проявяваш интерес, ще ги снимам и ще ги лепна тук.Купихме ги от един магазин в района на Арена- запад).
Млечни-кисело мляко "Родопея" 3.6, кашкавал и сирене. Прясно мляко-още не съм давала, просто аз не го обичам особено и не купувам за нас, иначе пие вечер 200 АМ.
Море-отиваме, живот и здраве, на Бяла, на станция- имат стол Mr. Green. Ще си носим и баба и дядо, в случай че се засечем с приятелите, да забегнем позорно Mr. Green с мъжа ми.  bouquet

# 70
  • Варна
detelini , реимунизацията с Пентаксим се прави след навършени 1г. 6м.
Във Варна пентаксим може да си намери поне в 3 вериги аптеки . В Марешки - за 53лв. , в Образцови аптеки - за 63лв. и в аптеки Лисичкова .

# 71
Хмм, съвсем се обърках, пуснах в търсачката Пентаксим реимунизация и мненията на лекарите варират от 1.5 до 2 години за четвъртия прием  newsm78. Троя, благодаря ти, старнно защо точно в аптека Марешки ме върнаха с вдигнати рамене, другите аптеки ги нямаме тук. Лошото е, че педито ни е в невидение  Thinking, но иначе не е лошо педи, добре че мама се информира  Mr. Green

# 72
Благодаря ви за отговорите!  Hug
Сандалки издирвам усилено, но искам хем да са отворени, хем отпред на пръстите да има нещо. Thinking Но май се оказва, че са й шишкави стъпалата Grinning и трудно се набутват в подходящия номер, а в по-голям номер - отпред стърчиии.  ooooh!
За млякото беше ми интересно какви количества пият наведнъж и за деня. На Вики АМ й давам вечер, но едва изпива 100 мл и то, само ако има сламка към него.  Laughing Не ще повече да гаврътне, но наваксваме с други продукти и кърмене.
Морето сега го умуваме. Искам в непозната страна, но и с приятели за компания, което пак става сложно судоку.  Crazy Май не е лоша идея да извадя паспорт на детето за всеки случай, ако вземе пък се организира нещо. Praynig
Пентаксимът се слага в периода една година след последния прием и преди 2 г.-възраст на детето най-късно. При нас лекарката го осигури, но познати си купиха без проблем от аптеката. Ако ти го пращат отнякъде, трябва да се транспортира в хладилна чанта! Peace

# 73
Купих сандали - спортни, едните са отворени отвсякъде и малко ме притеснява, че и петата не е плътна, но са лекички - от FOX за 19 лв. Май за плажа ще са най-удобни; Другите са с лепки на пръстите, на глезена и на петата, затворени отпред, хубава подметка, кожа отвсякъде, барнати - видяха ми се най-хубавите от многото които гледах. Тези са от GEOX - 59 лв. Цената ми се видя прилична като знам цените на к&к, които не харесвам. След това попаднах на сандали на Мелания и ми се сториха доста хубави и практични.

Мляко (кисело) пие сутрин и вечер общо 300 мл., яде много сирене и малко кашкавал. Вече давам от триъгълните сиренца на хохланд на филийка с доматче - много му се услажда. Хапва и млекцата на нестле с кеф.

На море ще ходим и тази година на същото място - къмпинг Чайка. Миналата беше на 6 м. като го водихме, нямаше проблеми. Тази година бяхме на Поморие за 5 дни и там го къпах в студената вода.

# 74
  • Под Сините камъни
3. Ще ги водите ли на море и къде?   на 1 още не имаме едно по наследство        на  2 ядем кисело мляко сирене и кашкавал не долюбваме много,но топено сиренце хапва намазало на филийка     на   3 ами мислим да ги водим  сигурно в Несебър                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 10:12 от Пеца

Общи условия

Активация на акаунт