Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мислят другите за това, че не искам да водя детето при хора, които не го смятат за свое внуче?
Как мога да се справя с трудна ситуация?
Как мога да се подготвя за предстоящата среща с БНД?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мислят другите за това, че не искам да водя детето при хора, които не го смятат за свое внуче?
Мненията са разнообразни, но като цяло форумчанинът е изправен пред морално и емоционално напрежение. Някои съветват да се вземе предвид мнението на детето, като му се позволи да реши сам, докато други подчертават значението на поддържането на добри отношения с роднините. Важно е да вземете предвид и мнението на детето, като гарантирате, че то има свободата да изрази своите предпочитания.
-
Как мога да се справя с трудна ситуация?
Форумът предлага различни подходи за справяне с трудни ситуации. Някои съветват да обсъдите проблема с детето и да му дадете възможност да намери решение. Други предлагат запазване на спокойствие и ясно изразяване на вашите предпочитания и притеснения пред БНД. Важно е да вземете предвид мнението и желанията на детето, както и да осигурите неговата безопасност и комфорт.
-
Как мога да се подготвя за предстоящата среща с БНД?
Формулирайте ясно пред БНД, че решението за вземане на детето при роднините му ще бъде взето след срещата и разговора с детето. Поддържайте спокойствие и изразявайте ясно предпочитанията и грижите за детето пред БНД. Обмислете мнението и желанията на детето, като същевременно гарантирате неговата безопасност и комфорт.
Сега по доволна ли си?
Разбери се с Дивчо ако в някой момент се почувства притеснен или чужд да
) - пак си е старото дечко.
А ние тука, Миленче, в 50 поста вече го мъдрим международното положение
само си усложнявам живота, а колко лесно може да е
). Казах му, че спокойно може да каже на баща си и да сподели какво би искал да правят заедно. Попита ме дали баща му ще се сърди, ако му каже, че не иска да ходи там. После пита дали ако откаже, ще остане сам в София и поясни "сам, в смисъл без баща ми". Продължи: "Ако остана сам, а баща ми отиде там, тогава ще отида и аз"... и на мен ми се скъса сърцето 

стигна ми дотолкова да му кажа, че трябва да споделя какво мисли и че ако в даден момент не се чувства добре, трябва да каже на баща си или на мен и че във всеки един момент може да се върне вкъщи...