Чакат ли, чакат мама и татко, НОЕМВРИЙСКОТО бебче сладко!

• 18 651
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Hriska, чакаме новиники  Hug

estrellita75 , после ще ти пусна на лични и телефона. Много ще се радвам и да се видим  Peace
Но си спомням много добре как Марков огледа коремчето на бебето , дали било затворено и така цветущо се изрази, че ми изправи косата " От корема на бебето не стърчали черва" ...  Shocked Shocked Shocked Ужас просто, май в този момент просто се изпусна и не прецени думите си.
После гледа и гръбнака сума ти време и ... и настояваше да се направи този ранния БХС, защото бил по-надежден от този в 15-16-та седмица  newsm78
А пишлето го видяхме и на 2Д- то ни го показа и на 3Д-то , аз нищо не видях де ...  Whistling

valcheva_elica , стискаме палци с бебо да сте добре утре, никакви повече такива кървенета, само хубави моменти и емоции в сватбения ден  Hug И аз се нареждам за опашка за снимкии после   Blush

Fairy , голяма съм ... чак сега видях това което си ми писала за резултатите от БХС. Най-лошото е , че не ми пише оценка на риска, а само някакви си съотношения (примерно 1: 18000 ) и т.н., там където ми е оценката на риска е празно  newsm78
Тея да не би нещо да са ми осмотали нещата, то е нещо като табличка ... всичко което имам е това :

Норма                            Резултат                    Ед

Free-bCG                                                                   13.2 - 92                          71.68939                    ng/ml
PAPP-A                                                                     866 - 7499                      2854.92407                 mU/I
NT( нухална транслуенция)                                        =<3                                    1.3
Възрастовият риск за DOWN(T21) e                                                                   1 от 690                  бременни

вашия риск за DOWN(bHCG+PAPP-A+NT+възраст) е                                         1 от 3 500                бременни
вашия риска за DOWN(bHCG+PAPP-A+възраст) е                                             1 от 340                   бременни

Възрасовия риск за EDWARDS(T18) e                                                                1 oт 6 200                 бременни
вашия риск за EDWARDS(bHCG+PAPP-A+NT+възраст) е                                   1 от100 000              бременни

Възрастовия риск за PATAU(T13) e                                                                    1 oт 18 000               бременни
вашия риск за PATAU(bHCG+PAPP-A+NT+възраст) е                                         1 от 100 000             бременни

Възрастовия риск за TURNER е                                                                           1 от 6 600                 бременни
вашия риск за TURNER(bHCG+PAPP-A+NT+възраст) е                                       1 от 100 000             бременни

Възрастовия риск за ТРИПЛОДИЯ(неморална) е                                                1 от 100 000            бременни
вашия риск за ТРИПЛОДИЯ(bHCG+PAPP-A+NT+възраст) е                                 1 от 100 000            бременни

Ох дано да го видиш  Praynig  и МНОГО БЛАГОДАРЯ предварително за отделеното внимание  !!!!

juli75 да миличка, мен ме издирва мъжа ми из улиците на Бургас вече 3 пъти се губя , голяма съм шматка  Flutter
А виж за лекар не мога да ти помогна, ако отвориш темичката с черния списък за Бургас ... и ще ти се изправи косата, един свестен няма, всички са касапи ... (estrellita75 ми писа одеве за някаква лекарка Мърморова  -  била на ъгъла на Гурко и републиканска, в една нова сграда, отдолу имало мед. лаборатория... та тя там щяла да ходи , аз още не знам къде   ooooh!

Петенце, добре дошла в нашия отбор  Hug Hug Hug

hana30 , аз не съм много наясно с тези въпроси, затова по-добре да изчакаш някое друго майче да се включи  Hug

Ох  newsm78 май това исках да кажа ... да напиша де  newsm78

# 91
Айде и аз в новата тема.

Никой не се сети, че и аз съм на преглед днес Crossing Arms

Но нищо - аз съм с първия розов щъркел в новата тема. Моля, Тонеска да ми окачи розовите гащи Mr. Green newsm03

За малко да пропусна - ЕЛИ, много хубави емоции утре, да си изкараш незабравимо, но се пази!

# 92
Никой не се сети, че и аз съм на преглед днес Crossing Arms

Но нищо - аз съм с първия розов щъркел в новата тема. Моля, Тонеска да ми окачи розовите гащи Mr. Green newsm03
МИМИ, smile3501 Браво скъпа newsm51 Честита ти мома  smile3522 Да ти е жива и здрава!!! smile3521

Не се сърди... и на мен не ми обръщат внимание от време на време, ама като ги видя ще ги бия  smile3508 fight fight

# 93
Джинджи, бих ти помогнала, но не съм компетентна   33uu
Сори  Hug Hug Hug

# 94
mimi, не се сърди моля те
честито ти розови гащички

# 95
Не се сърдя, шегувах се! Не го приемайте сериозно, моля вииииии!

# 96
Джинджи, бих ти помогнала, но не съм компетентна   33uu
Сори  Hug Hug Hug
To това за Fairy, ако може тя да го разчете , но все пак благодаря ти sophiepp    Hug Hug

Айде честити ни розовки гащички на мама mimi_03  Hug Hug

# 97
УРААААААА Имаме си и сигурни розови гащи вече newsm44
Честито Мимка Hug Hug Hug

Ели пожелавам ти един прекрасен и незабравим ден
Пази се и бъди най-щастливата жена
newsm51 newsm51 newsm51

# 98
Джинджи, резултатите ти са перфектни, можеш спокойно да си отдъхнеш и вече да ги забравиш Hug
Обяснявам сега подробно. Тези тестове под оценка на риска имат предвид точно това: едно към колко е вероятността детето ти да има съответната болест. Тоест като пише 1:1000, това означава, че една от хиляда жени със същите резултати раждат болно дете. Надявам се да ме разбираш Simple Smile
Сега по същество за твоите резултати: 1: 690 е теоретичния риск за жена с твоите показатели на възраст и размер на гънката (това 1.3 мм). За синдром на Даун го изчисляват по два начина - първият като включат размера на гънката - там вероятността на теб ти е 1:3 500 и без да я включват, където резултатът ти е 1: 340. За да се успокоиш напълно ще ти кажа, че критичното съотношение е 1:250. Тоест ако имаш резултат 1:250 или по-малко, се приема, че си в рискова група и се препоръчва амниоцентеза. Както виждаш, ти си мнооого далеч от тази рискова група. За сравнение ще ти кажа, че на мен вторият резултат ми беше 1:280 и лекарката ми каза - пушка си, няма да се притесняваш Simple Smile
За останалите ти болести всичкият риск в следствие на изследванията се оказва 1:100 000, тоест няма никакъв риск, има вероятност 0.001% да се появи болест, а това си е равно на чиста 0 Wink
Обобщавам накратко и спирам, за да не отегчавам аудиторията  Laughing
Горните числа са очакваният риск, долните са твоят реален риск, изчислен на база на изследванията. Ако си очаквала проценти, няма, на това му казват оценка на риска - съотношението Simple Smile

Извинявам се за дългия пост, но все пак е важно Джинджи да е спокойна Simple Smile))

Само да споделя, че май Янорен казваше, че й се гади от вода - е, и аз съм същата още от първия ден на бременността. Не мога да пия вода въобще, защото директно отивам да повърна. Отделно не мога да пия никакви течности - ни сокове, ни нищо. единственото, което поемам, е само домашно приготвен таратор Crazy Направо полудявам понякога от жажда Tired

# 99
Честити розови гащички на Мими
наи после !!!!! Grinning
Четах черния списък за Бургас и ми стана зле маи ще си живея там, а ще си ходя на доктори във Варна !
Ужас!Дано не родя в Обзор накрая но наистина ми е трудно да се доверя на някои за които дори нищо не съм чула
Хриска няма ли я още с новинките?

# 100
Eeeeeeeeee Fairy   жива и здрава да си  !!! Много благодаря !!!

Направо камък ми падна от сърцето, честна дума ти казвам   
Peace 
Нямам думи ...  много съм ти задължена да знаеш  Hug Hug Hug

Ееееееех така вече се диша по-лекичко  Party

# 101
Моля ти се,  за мен е удоволствие да успокоя една бъдеща майка Hug

# 102
Благодаря ви за думите.С толкова много пожелания няма начин да не мине всичко добре.
Честита мома.Не знам само как ще я разделят нашите момци, че съотношението е много неравно Laughing

# 103
Айде и аз в новата тема. Еличке Пожелавам ти най страхотния ден.
Ехааааааааа най сетне розави гащи така ми се иска и на мен

# 104
Янорен, ще пробвам да ти обясня за БХС, дано ти свърши работа обяснението Simple Smile

Отиваш при гинеколога ти и той ти прави ехографска снимка, така че да регистрира растоянието на вратната гънка - въпросната нухална транслуценция, дето звучи толкова сложно.
Освен това докторът ти попълва едно искане за изследване, малко жълто като половин А4 лист. Ако той няма и не ти попълни, не е проблем, в Майчин дом в чакалнята на лабораторията има такива и можеш и сама да си попълниш.

С ехографската снимка, не по-късно от три дни, най-добре направо на другия ден, отиваш в Майчин дом, не е нужно да си записваш предварително час, качваш се на 14-ти етаж и чакаш да те викнат за взимане на кръв. При мен трая много малко време, нямаше навалица, много бързо мина, сестрите бяха супер любезни, даже аз се учудих колко бързо и безболезнено ми източиха вената Wink
те ти дават една бележка и с нея слизаш на първия етаж да си платиш на касата. На касата взимаш фактурата и я пазиш, защото срещу нея ти дават резултатите.
Сестрите ще ти кажат след колко време ще са готови резултатите, по принцип е четири дни времето за обработка.

Ако искаш консултация със специалист от въпросната лаборатория, след получаване на резултатите, трябва да попълниш специално искане, в чакалнята и него го има.
Ако твоят лекар ще си разчита резултатите, можеш и да не попълваш такова. По принцип резултатите излизат много лесни за разчитане, срещу всяка болест си пише нивото на риска, отделно имаш диаграма, абе аз и сама си ги разчетох, честно казано Laughing

Ако по някаква причина твоят лекар няма да ти прави ехографската снимка, можеш да си я направиш в Майчин дом. Подробности за това обаче не знам, тъй като не съм се възползвала от тази услуга Simple Smile
Времето го знаеш предполагам - или 11-13 г.с. или 15-19г.с.

Не се сещам друго, ако има, питай Simple Smile

Редактирам се, за да допълня, че касата не го поема това изследване, имало е идея, но не са успели да се разберат.
Плаща се 25 лв.

много ти благодаря за отзивчивостта
ти си истинско злато
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт