Чакат ли, чакат мама и татко, НОЕМВРИЙСКОТО бебче сладко!

• 18 627
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Саси, какво става с теб? Всичко наред ли е с бебчо?????

# 76
Янорен, ще пробвам да ти обясня за БХС, дано ти свърши работа обяснението Simple Smile

Отиваш при гинеколога ти и той ти прави ехографска снимка, така че да регистрира растоянието на вратната гънка - въпросната нухална транслуценция, дето звучи толкова сложно.
Освен това докторът ти попълва едно искане за изследване, малко жълто като половин А4 лист. Ако той няма и не ти попълни, не е проблем, в Майчин дом в чакалнята на лабораторията има такива и можеш и сама да си попълниш.

С ехографската снимка, не по-късно от три дни, най-добре направо на другия ден, отиваш в Майчин дом, не е нужно да си записваш предварително час, качваш се на 14-ти етаж и чакаш да те викнат за взимане на кръв. При мен трая много малко време, нямаше навалица, много бързо мина, сестрите бяха супер любезни, даже аз се учудих колко бързо и безболезнено ми източиха вената Wink
те ти дават една бележка и с нея слизаш на първия етаж да си платиш на касата. На касата взимаш фактурата и я пазиш, защото срещу нея ти дават резултатите.
Сестрите ще ти кажат след колко време ще са готови резултатите, по принцип е четири дни времето за обработка.

Ако искаш консултация със специалист от въпросната лаборатория, след получаване на резултатите, трябва да попълниш специално искане, в чакалнята и него го има.
Ако твоят лекар ще си разчита резултатите, можеш и да не попълваш такова. По принцип резултатите излизат много лесни за разчитане, срещу всяка болест си пише нивото на риска, отделно имаш диаграма, абе аз и сама си ги разчетох, честно казано Laughing

Ако по някаква причина твоят лекар няма да ти прави ехографската снимка, можеш да си я направиш в Майчин дом. Подробности за това обаче не знам, тъй като не съм се възползвала от тази услуга Simple Smile
Времето го знаеш предполагам - или 11-13 г.с. или 15-19г.с.

Не се сещам друго, ако има, питай Simple Smile

Редактирам се, за да допълня, че касата не го поема това изследване, имало е идея, но не са успели да се разберат.
Плаща се 25 лв.

# 77
  • София
 Здравейте мамчета, вчера бях на БХС в Мачин дом. Всенки ден работят от 9,00 до 13,00 и като те прати Доки с една жълта поръчка с печат от него ти взимат 22лв. на касата. Качвате си с асансьора на 14 етаж и там , ще видите много хора , персонала е изключително любезен. Казаха ми да ида за резултат след 5 работни дни след 12,30ч.Надявам се да съм ви помогнала. Леко бременеене на всички майчета.

# 78
  • София
 Само да добавя , че на мен може би ми взеха 22лв. защото съм на 35 г. и 11месеца.

# 79
  • София
 Валя , всичко е ок не могат да ми кажат от какво е кървенето било. Докторката ми каза , че може да продължи да ми идва всеки месец. Според нея може и де е нещо такова имала една пациентка която и идвало до 9 месец. Аз хода на работа , а ти как си какво става с теб. Целувам те и всичко най-хубаво.

# 80
Аз потеглям за док  Crazy
Стиснете  палците Heart Eyes

fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed hug  и после на отчет  Hug

# 81
Рози, не знам колко се чака за изследванията от Кременски, аз още не съм ги получила по пощата от БХС. Но там на място ми вземаха кръв. Ама я обясни по-подробно как се пращат тия изследвания. Взимат ти кръв и я пращаш по обикновен куриер с плик с обратен адрес. А как плащаш на Кременски за самото изследване?
Между впрочем поздравления за прегледа онзи ден. Изчетох го , но забравих да ти пиша:) Балев каза ли ти пола на бебчо, че не помня?

Djindji[/b], и аз съм много ошашавена с тези прегледи. Кременски каза, че трябвало да се огледа май гръбчето дали е затворено, нещо такова и коремната стена. Аз знам, че Марков измери коремчето, ама за другото не знам. Кременски каза, че ако не съм сигурна в докторите в Бургас, в смисъл какво ще видят на ехографа, най- добре било да ми вземат кръв и да му я пратя в софия, ма като не знам как, та затова ще ходя при Калчева да видим тя какво ще каже. Иначе се изследвало алфафетопротеина. Защото в 13 седмица не го изследват още. В книгите пише, че той се изследва най-добре в 16 седмица, ама Кременски ми каза 15. Тоест тези които правят БХС м/ду 15 и 19 седмица, в изследванео им е включен и алфафетопротаина, който показва резултати за спина бифида. Ако искаш прати ми телефона си на лични, ще ти се обадя да се чуем, после може да се видим някъде и да обменяме информация.
Иначе и аз имам две клипчета на бебка. Когато е клипче е 4д, а когато е като снимка е 3д. Сложила съм 2 в албумчето. Искам да питам пишлето на бебчо на 2д -чернобяло ли ви го показа или на цветното? Аз ще ходя в 20 седмица при Марков. На 26 юни.
Иначе и аз съм с ниско кръвно по принцип, но не знаех, че било опасно, ама скоро не съм си го мерила.

Hriska, стискаме палци и чакаме да разказваш. Айде едно синьо бебе ти пожелавам:)

БХС с София в Майчин дом е 25 лв. Там също гледат и на ехограф преди това, доколкото видях от фактурите на другите мами той е 20 лв.

# 82
  • София
Валя , всичко е ок не могат да ми кажат от какво е кървенето било. Докторката ми каза , че може да продължи да ми идва всеки месец. Според нея може и де е нещо такова имала една пациентка която и идвало до 9 месец. Аз хода на работа , а ти как си какво става с теб. Целувам те и всичко най-хубаво.
Всичко ще е наред, спокойно!  И аз си ходя на работа и нищо ми няма. Дано така и да продължава. Hug

# 83
Здравейте, мамета.Включвам се за последно като мома Joy
От утре съм омъжена жена #Crazy
Аз пак с проблеми.Вчера пак кръвнах.Този път беше мъничко, но пак ме уплаши до смърт.Бяхме на лекар всичко е наред с бебчо.Работата била там, че плацентата била разположена ниско и се отлепва.Но много често, бе.Стискайте палци утре всичко да мине без усложнения.
Целувки Hug

# 84
леле още сини новинкииииииии  Grinning
честито на всички разбрали пола на бебчетата
на тези които сега са на прегледи дано чуват само хубави новини
и хаиде малко в розовко ве4е  Grinning
имам питане към мамите от Бургас
 след месец вече ще съм там
посъветваите ме къде да ходя на прегледи че ми е още пълна индия там
и аз като Джинджери още се губя по улиците
дано не бъркам но мисля че тя имаше тоя проблем Laughing

# 85
  • София
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 51 нови отговора. спря ми нет-а, ама вие не бездействате Simple Smile

Елица,  Praynig да върви безпроблемно!

# 86
Привет отново!

Ние се прибрахме от разходка.

Благодаря на всички за честитките  Hug

Норас, честито ти синче и на теб  Peace
Вале, ФМ се прави между 19-21 г.с.Просто си сметни тези петъци в коя седмица ще си, че на мен не ми пасват и за това ще ходя другаде.Иначе ми взеха 60 лв.
Елица, желая ти един страхотен и незабравим сватбен ден утре  Peace И после да ни покажеш снимки  Wink
Петенце, добре дошла  Hug
Розичка, може още да не е бил ясен полът на бебо.Те до един момент си приличат на видиозона и двата полови органа, май след 14 г.с вече е по-ясно и сигурно.Поне така съм чела, а и май доки така ми беше споменала.А и зависи как се разположил бебокът.

За спането по корем...и аз обичам, ама като почне да расте коремчето май не е хубаво, че се притиска бебо.А и на мен самата ми е неудобно.

Още нещо на някой щях да пиша, ама забравих  Embarassed

Днес един идиот ми се натресе на светофара и ми блъсна колата  #2gunfire И имаше наглостта да ми вика защо съм спряла на жълто на светофара, трябвало да мина  Shocked На кой ли му пука, че возя дете в колата и все пак спазвам правилника  #Cussing out Слава богу сме добре, дори на колата нищо й няма, ама доста се разтреперах.

За сега ви казвам, чао   bouquet Приятна вечер на всички !

# 87
Хайде и аз в новата тема,тонеса-  bouquet
Аз питах нещо в предишната тема,ама с риск да стана досадна ще питам и тук:Задължително ли след ФМ се дава кръв и за БХС,т.е може ли да се даде по-късно,защото аз на 22 съм на ФМ,а не съм от София и незнам дали ще трябва да остана и на 23 за БХС?

# 88
Елица-пожелавам ти един прекрасен слънчев ден утре,изпълнен с много любов и спокойствие, и  ще чакаме снимки

# 89
Здравейте, мамета.Включвам се за последно като мома Joy
От утре съм омъжена жена #Crazy

EЛИ,  newsm51
Пожелавам ти утрешният ден да бъде за теб незабравим!!!
Ще бъдеш НАЙ-КРАСИВАТА булка  smile3521 , надявам се и НАЙ-ЩАСТЛИВА  smile3503
Много да се пазиш и гледай да не танцуваш много - пък дано животът ти да бъде танц от тук на татък Wink  dancing
 Hug Hug Hug Иииии, ЧАКАМЕ СНИМКИИииииии!!!!!!!!!!
  married photo

Общи условия

Активация на акаунт