М & БИ - 69

• 25 764
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Добро утро и успешен ден на всички!

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 09:51 от sarated

# 151
ехееееее, айде и аз със закъснение- МИЛА ДУА, да си все така мила и добра, обичана майка и съпруга и наша любяща събеседничка!

Деси, много хубава тази ливанска тераска Peace Ние снощи успяхме да намерим това за изпита и учихме до среднощ Joy Накрая ще взема да се преквалифицирам.

Светле, аз пък си мислех, че вече си свикнала с обстановката в този хотел в АЛ Айн Grinning
Да, когато моя преводач се навие да превежда, има хубави програми по арабските ТВ. Вчера имаше и англ. субтитри , за народа на Лот даваха.
Преди свалих на някакъв имам от БГ лекциите. Отвратително впечатление ми направи. Не знаеше литературен бг, а момчето каза, че и арабския му е на кофти ниво. Уж лекцията беше за "погледа отровна стрела", демек представях си за лицемерието ще говори, а той като почна за късите поли, за абитуриентските балове, за традициите на християните. Не издържах да му слушам докрай бръщолевенето и да се напъвам да му разбирам "българския". Наясно съм с късите поли и абитуриентските балове, и не за да слушам за вредата от тях пуснах лекцията.  Не знаех, че късите поли са приоритетен проблем за мюсюлманската умма, ама какво да правим до там се разпростират възможностите на този имам.
Недостойно е да показваш преимуществото на своята, като оплюваш другите религии. Ето от там идва разделението и враждата между хората.
Някои самозабравили се "мюсюлмани" май и понятие си нямат, че исляма е религия на мира, на толерантността.
То и затова момчето вече не ходи на джамия в БГ. Вика какво да правя -имама каже 2 приказки на развален бг, други 2 на още по-развален арабски и 1 час пак на развален турски, турските ми приятели изпадат в екстаз и само кимат с глави, а аз нищо не разбирам.
Всичко е такава политическа пропаганда, че няма накъде.  Хванали бедни момчета  или сирачета от Родопите, изпратили ги чрез уж благотворителни организации  в някаква съмнителна школа в Йордания, където изучават уахабизъм, връщат се с промити мозъци и сеят раздор и неразбирателство между обикновените хора!
Май-май и министерство по верозиповеданията е гнило като всички останали наши министерства Thinking

Докато в Сирия си имало специална програма, удобрена от министерство по религиите, и лекциите били насочени към милосърдие, разбирателство. Имамите били бедни, но честни и уважавани хора. А тук няма значение дали си пред Мюфтисктовто или Синода, отвън строени в редица качат лъскави лимузини. Защо попове и имами се обалгодетелстват лично, а не използват средствата  за подпомагане на бедните си братя!?   Тц, българите хал хабер си нямат от вяра, всеки гледа да докопа, каквото може , точно за това тук почвата е подходяща за всякаквъ вид екстремизъм.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 10:00 от Шилан & Шиар

# 152
Добро утро,милички-искрено  благодаря на всички ви за вниманието и прекрасните рози и др.цветя  bouquet  bouquet-аз не празнувам имен ден,но обичам името си Winkа и този ден е свързан с хубав за мен спомен-да разкажа-
преди 11 години ,на именният ми ден-(понеже сме с моя човек от 11 години и 2 дни-вижда се в подписа) Wink-от добри приятели се разбра,че сме влюбени един в друг-та на моя човек приятеля имаше парфюмерия и идва в ресторанта,вади един хубав дамски парфюм и ме  пита(понеже знае,че аз и моя човек сме близки приятели)-дали случайно  не знам за коя жена моя човек бил поръчал такъв хубав парфюма,че имало някоя ,но той не искал да каже Wink
-ми аз му казах ,че не знам коя е тази тайна любов на моя човек Wink-после приятелят му ми вика-добре,като дойде му го дай,че аз имам работа- Joy-е сложих парфюма в чекмеджето и после като дойде моя човек му казах това дето се е случило-е подари ми го,но после така сме се смяли с този негов приятел-та на този ден,все за тази случка се сещаме Grinning
обаче вчера беше истински празник за Ливан,по чиито повод Деси още снощи ни поздрави-в Катар се постигна споразумение между мнозинство и опозиция в управлението на държавата-демек разреши се конфликта в полза на справедлидостта и  не така както и се искаше на амер. администрация Twisted Evilза това вчера черпих,но пак трябва по случай повода  bouquet

Ливан е в моето сърце(изписано е горе иотдолу на флага)-отстрани-те искат от нас да сме така(като изгорелия кедър)

но ние винаги ще останем така)като зеления жив Кедър) Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 10:14 от DUA

# 153
Нафасима-желая ти прекрасна вечери честит афганистански ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ  bouquet

Светле-привет Heart Eyes Heart Eyes-ще видиш,че скоро твоето дете ще говори арабски по-добре от теб,английски също Wink

Хаяти-много са хубави розите-и аз ги харесвам така-неглиже пъхнати в буркан-без допълнителни украси-те нямат нужда от това Heart Eyes

Деска-откъде намери тази оригинална компилация на Ливанското знаме-много е хубаво Heart Eyes

Амалче
-ще ти пиша-  bouquet
Сабинка и Магде и всички ,дето ми поднесохте цветя-наистина благодаря Heart Eyes

МАМА МИЯ, МАМА МИЯ-завърна се най-сетне Heart Eyes Heart EyesКакво стана с Хамзи-намери ли си работа-да го поздравиш послучай това,което се случи в Ливан  bouquet

# 154
Дуа, това със изсъхналото кедрово дръвче е много въздействащо. Бързам да го пратя на мой колега, които е живял там доста години обожава природата на Ливан и му е мъчно, че така страда тази красива страна  Heart Eyes

Лили, къде се губиш? Тия молове мира не ти дават Twisted Evil

Дезърт, добре, че се разписа онзи ден, не можем да ти хванем дирите. Кюрдскто момче още ли е така добро или се показаха кусурите Wink Още по-добре, че ще заминава за Америка, така ще разбереш дали ти липсва Crazy

Скай, добре сте си прекарали с дружката Crazy Малко откъсване от ежедневието не вреди.

Хари, виж какво ми прати един колега. Мислех, че е шега, та да питам теб наистина ли има такава инициатива?
 Нигерийките, които успеят да съхранят девствеността си до брака, ще бъдат възнаградени със стипендия за обучение или ценни подаръци.

Главната редакторка на списанието Fragile Feet Адунни Адедиран сензационно обяви, че е предвидила скъпи дарове за истинските непорочни девойки.

Според Адедиран добрите стари нрави, свързани с порядъчността и целомъдрието, са практически мъртви в Нигерия.

За да ги възкреси, тя е решила да организира „Ден на нигерийските девственици“, който е заплануван за 24 януари.

На празника ще бъде разиграна томбола с множество награди (стипендии за обучение в нигерийски университети, бижута, екскурзии), в която могат да вземат участие само дами от 15 до 30-годишна възраст.

За да бъдат включени в томболата, младите жени трябва да покажат удостоверение от гинеколог за своята девственост.

Адунни Адедиран се надява, че „Денят на нигерийските девственици“ и подобни кампании ще успеят да намалят броя на заразените от СПИН жени и абортите в ранна възраст.

Бррр, тия мъдерци мира не ми дават. От 15годишна почнаха да растат, а още не са се показали както трябва. От 2 седмици ми се събира гной на единия мъдрец, врязал се е в месото и едно парченце се е отлепило, мн е непрриятно. За зъболекар не се осмелявам, защото миналата година на другия мъдерц имаше същото и отрязаха въпросното месце Sick  Мн е болезнено

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 10:33 от Шилан & Шиар

# 155
Е Катенце така е с Ливан-винаги е страдал-но това дето се случи вчера преобърна буквално нещата в по-добра посока-по-добра не са мо за Ливан,но за Сирия и косвено за арабите и мюсюлманите в света,естествено в ущърб на щатския режим-за тях това е една малка ,но безвъзвратна загуба Mr. Green
можеш да изпратиш тази снимка на колегата-любима ми е-Бейрут след залез

# 156
  • по пътеката
не съм разбрала какво е станало в ливан , newsm78нямаме па4 за приемника, и стоим на едни смотани канали, другите са арабски!хубава новина  bouquet Peace- сега какво ще бъде за ливан, добро и благоденствие? Thinking какво се промени то4но ,детайл4ето(камъ4ето) дето е спирало досега и сега е премахнато-сащ ли е?  Crossing Arms
нафасима, зна4и тази седмица и мом4ето, newsm51 1dating  party006и бала, много радост на твоята улица, слънце!  bouquet Hug
мама миа, пиши как се сте, малката оправи ли кра4етата, нещо ново от докитата? мъжът ти ве4е взе ли документи, как е ,4е да знаем по-прясно какво е положението с администрации и документи, работа, разрешния и т.н!?  bouquet smile3547
светле зх, ти си с 4ервена коса ли? н а една снимка ми заприли4а на ирландка, синеока и 4ервенокоса! малката на какъв език си говори с мъжа ти? с тебе на бг ,предполагам? ве4е се знае зна4и, 4е е син и името е хубаво, само остав ада го 4акаме лелите!
другите май и те са мом4ета, на ясмин, на светлето, светле от мароко, снежна? айде, деске ,нареждай се на редицата другия месец за мом4ета, военна година сме! Crossing Arms Mr. Green

# 157
момичета, здравейте!

Извинете, че така бързо, но от Министерски неволи нямам време да се обърна тези дни!

Имам нужда от вашите идеи: в неделя ще дойдат да ме видят мама и леля. Искам да ги изведа извън София - Драгалевци, Симеоново, но няма да можем да се разхождаме - състоянието на едната гостенка не позволява разходка из Витоша - примерно. Молая, предложете проверени сладкарници или пицарии на зеленина. Не е въпроса самата храна, а да седнем и да си поговорим.

Благорадя много!  Hug Hug

# 158
Здравейте, арабелки.   bouquet Heart Eyes

Кате Марок, хубава сладкарница и вкусна е Романса в Симеоново. Но дали е сред зеленина точно незнам. Има градинка.  Grinning Не ме забравяй.... Joy

Дуа, най-сетне.   bouquet

Момичета, какво става с форумската ни среща? Да се стягаме, че докато се организираме да не стане така, че Ясминка да трябва вече да се дотъркаля до Майчин дом.  Mr. Green

Марси
, абитуриента как е след емоциите?  Heart Eyes

Нафасима, весело изкарване.   bouquet  bouquet

Светлето Зх
, отличничка.  Heart Eyes

Мама Мия, браво на вас, че се появхите поне мимоходом. Леко пробиване на зъбче.  Heart Eyes

Защо хората се поддават на манипулация, защото винаги е било така и скоро няма да спре това. Вижте американците, наш познат е работил като дипломатическо лице. Каза, че са много много добрички обикновените хора, чак наивни. Обаче супер манипулирани. Говорим за мнозинството. Та те направили една вечер на африканската култура и знаете ли какво, плакали американците с глас. Обаче пък гласуват за който не трябва. Смотана работа..... newsm78
При мюсюлманите е друг проблема - умишлено докравани от години до положение на оцеляване и военна обстановка хората стават пак податливи на пропаганда.  Rolling Eyes А когато пък набъркат и националноосвободителни движения става трудно за разбиране за незапознатите.

# 159
  • по пътеката
привет, бнет араби!амал, 4акаме го да се завърне, в4ера ми се обади на нета от последния хотел, видях го на камерката! за мене беше просто 100 процента емоция, можете да си представите за една майка, пък в моя слу4ай си е направо като топ! той,щастлив,изкарали са супер, ходили на яхта, ска4али в морето , плували в басейна, дискотеки, ресторанти, танци, хапка, пийване! не са ходили на друго освен на ефес, но моят не е ходил, предполагам ,компанията е прекарала по капаните! вместо да ходят на културно мероприятие-жалко! тука му писах 4ерна то4ка, но той се откупва с локум, казах да остави за мама една кутия! досега не знаят, 4е ще ходим в бг! искаме да е изненада!направих му снимка от камерката на скайпа! линда просто полудя като си видя баткото!  Crazy Party
дано се приберат живи ,здрави дове4ера! Praynigние сме по нетрадиционните празнувания, както се вижда от офанзивата по абитуриентските!като гледам как се шашкат хората, ме хваща страх, дали ние сме таман! newsm78

# 160
Здравейте момичета  Heart Eyes

Първо да примъкна патериците и да честитя:
абитуриента на щастливата мама Марси много успехи му пожелавам на младежа, да е умен,рзаумен и много да те радва   bouquet

именния ден на Дуа, да си жива, здрава и все така слънчева  bouquet

и на ливанските мами успешното разрешение на кризата   Peace

ако съм пропуснала някой да ме прощава, ама тия дни ме налегна късна пролетна умора + много работа и съм толкова скапана, че нито ми се говори, нито ми се пише  Tired .

Кате Акхтал много обичам такива случайни срещи с хубави хора, жалко, че обедната ми почивка свършваше  Heart Eyes

Амал ако има среща бройте ме и мен  bowuu

Рали как си, какво става с бели денс формацията от форумски арабелки  Simple Smile

# 161

Защо хората се поддават на манипулация, защото винаги е било така и скоро няма да спре това. Вижте американците, наш познат е работил като дипломатическо лице. Каза, че са много много добрички обикновените хора, чак наивни. Обаче супер манипулирани. Говорим за мнозинството. Та те направили една вечер на африканската култура и знаете ли какво, плакали американците с глас. Обаче пък гласуват за който не трябва. Смотана работа..... newsm78
При мюсюлманите е друг проблема - умишлено докравани от години до положение на оцеляване и военна обстановка хората стават пак податливи на пропаганда.  Rolling Eyes А когато пък набъркат и националноосвободителни движения става трудно за разбиране за незапознатите.

И аз мисля като теб. Peace Аз им симпатизирам на американските хорица (НЕ на американската политика ,има разлика)..много са ми позитивни и слънчеви ,поне по мои наблюдения. Вечно усмихнати и добронамерени .А това за гласуването за не който трябва ...предполагам нямаш в предвид Обама. Grinning

Кате 1 - възможно е,щом човека ти го е пратил значи явно е истина....нищо лошо в идеята-напротив.Обаче въпроса винаги е един-целта.

КАТЕ 2- К'ажи  бе жена две думи ....успя ли да попиташ тоз ония за Иво? Знам че вероятно си заета...но все пак ,даде ми малка надежда и сега....чакам.   bouquet

Скай Блу ..следващия път да ме викнете и мен там на софрата до морето.

Деси розова рокля искате ли newsm78 ?Имам.

# 162
  • сред маслини и портокалов цвят
Влизам за малко да ви пожелая весел ден!
Ето по едно следобедно кафе от мен!

Тук сьм, не сьм родила още! Mr. Green
Ако ще правите среща, аз сьм за, само не се мотайте , че не ми остана много! Laughing
Амалче, ще раждам в Тина Киркова. Laughing

Отивам да си оправям кухнята, днес тя е наред.

# 163

Деси розова рокля искате ли newsm78 ?Имам.
няма да откажа Heart Eyes
марси ако знам 4е ще е мъжко с удоволствие
амал4е после ще пиша
ясмин нямаш срам състрадание към диетуващите Crossing Arms hahaha

# 164
  • сред маслини и портокалов цвят
Деси, така победата ще ви е по-сладка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт