Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1

• 125 410
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 75
Привет,
125 СОУ няма да много различно от останалите училища, но все пак има неща, които го правят добро или лоша за потребителите му. Като майка на бъдеща първокласничка ще бъда благодарна ако ми бъде препоръчана учителка, която ще поеме деца през 2010 г.
Дори и в най-елитните и прехвалени училища има неща, които дразнят, но няма как да се избяга от проблемите.

# 76
чакайте, чакайте...
Математическите паралелки не са ли само няколко (даже само 1) след 4-ти клас? И доколкото знам, за нея има изпит.
Та ако за тази математическа паралелка говорим, то нека се спомене, че за нея е добре да е в конкуренция със СМГ и останалите математически школа.
Ама останалите, т.нар. обикновени паралелки? Тяхното ниво какво е? Пък и 125-то има един корифей преподавател математик, който все още иска да научи децата на нещо... Чест му прави.
А останалите?

Не знам да има училище,  в което всички деца като с вълшебна пръчка да са направени гении. Децата влизат всяко със своите си заложби и таланти. Заслугата на доброто училище е да успее да открие и развие талантите на способните деца. В този смисъл едната паралелка с математически профил е доказателство, че училището има желанието, амбициите и качествата да развие талантите на децата. А останалите - на всякъде има "и други". Вижте и в СМГ - също има елит и останали, не са всички състезатели. Явяването на състезания изисква средства и усилия, а 125 СОУ явно ги полага, което не може да се каже за друго неспециализирано училище. И ако отидете в темата за математическите състезания ще видите колко достойно се е представило 125 училище на национално ниво.

# 77

[/quote]                                                                                                                                                    
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ДАЛИ ЩЕ НОСИМ УНИФОРМИ

[/quote]
От догодина ^.^

# 78
  • с/у ОколоМръсТното
Някойси - не всичко е математика и 125-то Wink

# 79
Някойси - не всичко е математика и 125-то Wink

Съгласен съм. Но само математиката се вижда от страни. Ако не беше математиката училището щеше да тъне в анонимност. Но щом има отношение към математиката сигурно има същото отношение и към другите науки.

# 80
  • с/у ОколоМръсТното
. Но щом има отношение към математиката сигурно има същото отношение и към другите науки.

наивниците били повече и от китайците, казват някои  Laughing

# 81
Здравейте,

Отзивите за 125 СОУ, които получих ме отказаха да запиша детето там. Майки на второкласници от това училище
бяха категорични, че дисциплината и госпожата, на която са попаднали са под всякаква критика. Аз много се озадачих, защото информацията във форума беше друга, но те бяха категорични в негативните си оценки. Дано само те да не са улучили, но ме озадачи факта, че искаха да сменят училището около 15 майки.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 16:54 от masha24

# 82
Да, защото бях на детски рожден ден и те бяха категорични в оценките си. От един клас бяха. Аз много добре знам за какво трябва да се интересувам, и информация за кои учителки ще ми е най-полезна, но тези но децата бяха от втори клас. Меко казано бяха неконтролируеми. Не бих искала детето ми да бъде в такава среда, още повече, че това може да я срине емоционално.

Знам, че няма гаранции, но искам да е най-доброто възможно. Проучвам от 2 години положението с училищата в "Младост" и "Гео Милев". Навсякъде има противоречива информация, но просто това го видях с очите си.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 16:59 от masha24

# 83
Маша, за 15 не знам, но преди 2 години - едно поне 6-7 майки искахме по живо по здраво да се разделим с нашата госпожа   Twisted Evil ( говоря за 81-во училище). Някои от нас толкоз бяхме набрали, че направихме всичко възможно да сменим училището. И за себе си мога да кажа, че съм щастлива че така постъпих.
Очевидно и за тази госпожа, за която говориш има някакъв проблем, за да искат толкова родители да сменят госпожата. Учудвам се, че щом са толкова много не са се събрали и не са разговаряли с директорката. При толкова масово недоволство тя няма как да не вземе мерки. Друго е 1-2 родители, друго е 15 - това е повече от половин клас  Crossing Arms
Синът ми също е 2-ри клас в 125-то и поне от всички коментари по рожденни дни и други събирания с майките от нашия клас, всички сме на мнение, че сме късметлийки с нашата госпожа. И друг път съм твърдяла, че е най-важно да търсиш човека от 1-ви до 4-ти клас. Но това, че има един нечитав учител в даден випуск съвсем не значи автоматично, че училището не струва.
Естествено избора си остава твой, но повярвай ми няма идеално училище - вече 7 години го търся  Peace, има поносими и безболезнени компромиси с обстановка, среда и т.н и най-вече търсене на основния и най-важен за детето  ти човек - Госпожата.  Както виждам и cool_witch ти е дала същия съвет.  Peace

# 84
И от мен един глас в подкрепа на тезата, че до 4 клас няма най-добро училище, а най-добра класна (или класен де). Да обявяваш едно училище, че не става, защото в един конкретен клас нещата не вървели е нерационално. Съветът да се проучат мненията на майки на настоящи четвъртокласници е най-добрият според мен. И да се избере класната с най-добри отзиви.

# 85
......Съветът да се проучат мненията на майки на настоящи четвъртокласници е най-добрият според мен. И да се избере класната с най-добри отзиви.

Аз сега се сещам нещо по повод поста на Някой си. Ние хубаво съветваме жената да проучва и да избира, но дали е възможно това в действителност?
Знае ли някой?
Защото с големия ми син, аз уж проучвах и избрах училището - класната ни се падна. Не ми се спомня дори този 4-годишен ад, камо ли да го коментирам.
С малкия пък по ред причини бяхме изпуснали класирането и и просто ни посочиха класа, в който ще бъде детето - тоест пак не съм избирала госпожа.
Та се питам има ли наистина начин родителите да си изберат госпожата?

# 86
Ние хубаво съветваме жената да проучва и да избира, но дали е възможно това в действителност?
Знае ли някой?

При нас беше възможно. Записването ставаше след нещо като родителска среща, на която се представиха даскалиците. После всеки отиде и се записа при избраната госпожа. Е, първо бяхме записани по принцип за училището в един тефтер, а това беше разпределение. Ясно, че като се запълни класът на най-желаната госпожа мандалото лопва, но при нас всичко си мина тихо и кротко.
Където няма такава организация нещата пак стават, но след среща на 4 очи с учителката. Всяка учителка има право да си подбира деца и го правят.

# 87
  • СОФИЯ
Ние хубаво съветваме жената да проучва и да избира, но дали е възможно това в действителност?
Знае ли някой?

Всяка учителка има право да си подбира деца и го правят.

По пет...или аз съм една от малкото дълбоко заблудени в спазването на нещо си по принцип.

# 88
Аз съм местила в 4 клас от 118-то, на Лени й се е искало да си премести детето от 81-во, друга майка (не си спомням ник-а й) премести детето си от 39-то по средата на годината...
Което и училище да избереш, се интересувай от учителките в 4 клас.
Успех!

Аз съм майката, която си премести детето по средата на първи клас от 39 -то в 125 -то училище.
Доволна съм от госпожата, от училището, от отношенията в класа!
Детето ми се промени за дни и възвърна самочувствието си и стремежа за знания.

# 89
  • London
Здравейте,
искам да попитам къде в сайта и кога да видя, какво е класирането за първи клас.
Уж нямам съмнения за приема, но все пак ...
Надявам се, като записах детето с с номер 1 и желанието да учи немски да помогнат, но вчера като видях колко родители имаше в 07.10 ч. сутринта пред вратата на училището,
 та започва да ме хваща параноя.

Общи условия

Активация на акаунт