МАРТЕНСКИ отбор чудесен лятото посреща с песен!

• 15 297
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Кали,не съм учител,но си мисля,че с всяко едно дете трябва да се подхожда с много търпение  Laughing съгласна съм,че когато са много деца и примерно почнат да дивеят със сигурност е трудно да се запази самообладание,все пак сме хора...може да се измисли някакво допълнително задание за непослушните/но за по големи дечица/ А за деца на 2 год всяко наказание ми се струва немислимо  Laughing все още са много малки.Едно такова затваряне в кошара,може наистина да стресира детето на тази възраст.
Юджи,също отказа да спи в кошарата тъй,като изпадаше в истерия от това,че неможе да излезе.Все едно е затворен в клетка.По тази причина я прибрахме  Laughing
Да кажа,че не слагам всичките педагози под един знаменател  Wink Обосновавам се според някои определени случки и учители. Laughing
Има и учители на които с чисто сърце им свалям шапка! Hug

За детенцето от групата на Алекс пак да кажа,че според мен този случай се нуждае от лекарска намеса.Детенцето,явно има проблем и родителите не трябва да са безучастни,детето трябва да се интегрира към останалите деца но при всички положения трябва да се потърси помощ!Лично мнение!

# 76
За наказанията незнам може би зависи от наказанието,айде пак да кажа за нашата ясла Embarassed зна4и ще си призная защо още не съм и вдигнала скандал,понеже градината е на едни монахини,което тука за Потугалия е нормално,понеже държавата им отпуска средства и излиза по евтинко,в на4алото ми беше много странно,но свикнах,ина4е си има у4ителки де,дето се занимават с децата.Зна4и факт е,4е обикновено като отида да си взема детето у4ителките са си тръгнали и ми е неудобно да се карам с монахините Wink
Та мислълта ми беше,4е веднъж видях едно детенце да удря друго и монахинята се спусна и удари по ръката удрящото,а то така жално заплака,ето това не възприемам и не разрешавам на никой да ми удря детето,в слу4ая си замъл4ах,понеже не беше моето дете,но предполагам,4е и моето може да отнесе някой шамар и затова ми е много гадно,4е Дани не говори и не може да ми каже.Аз пък днес съм болна с температура и болки в цялото тяло,направо едвам гледам.
Мила ако слу4айно 4етеш тука си из4исти пощата Peace

# 77
Кате изглеждаш страхотно,поздравления HugА Габи много е порастнала Hug

# 78
аз имам 4 години в детска градина (деца 2-6), 3 год в начален курс (1-3 кл) и 7 години в гимназия (8-12 клас). (възрастните не ги включвам в сметките). като обикновено работя на повече от едно място.
този ми опит има прекалено малко сходства с гледането на собственото ми дете и не ми помага особено. въпреки че когато отидохме в сегашната ясла, Кайо направи някаква беля, и аз му скръцнах с 2 изречения съвсем тихичко. Директорката, с която само се бяхме чули по тел и в този момент говореше с други родители, ме погледна и каза:
А! Ама вие сте колежка май....
Joy

с други думи, Яко съм се вдаскалила, крайно време е да сменя дейността ....

иначе за организираните социални учебни дейности. както във всяка група, най-важното е да има правила, забрани, похвали и наказания. децата (малките) имат нужда от това. Хаосът ги кара да се чувстват несигурни и да се лутат. разбира се, на периоди ще се опитват да променят правилата, да превъзмогват забраните и да доказват своя авторитет. и тук е много тънката линия кое да се позволи и кое не. и как да се направи, без да се накърни личността на детето, но същевременно и без да се разруши авторитета. След наказанието детето трябва да си даде сметка, че е сгрешило, че действията му имат последици, които пряко го засягат, но да не се озлобява и намразва авторитета. Което в случая с Иван до колкото разбирам се е получило. Той не се е оплаквал, че са го затворили, а е споделил, че не е слушал, и това е имало последици за него.

иначе за големите.... там вече ми се струва малко по-лесно, може би защото бях по-зряла. но подходът е абсолютно различен.

с малките е важно първо да те харесат, после да им е интересно и в краен скучай ако се наложи, да има наказания. (когато открито и нарочно нарушават правилата)

с големите е точно обратното. в никакъв случай не трябва да става въпрос за интерес. или пък за харесване. първите няколко седмици общуването го градя на строг контрол, система от правила, похвали и наказания докато разберат какво е респект и страх. после само от време на време да им напомням колко зла съм била в началото и как мога да се превърна пак в такава само да поискам. действа завидно ефективно. като се усмирят да седнат да чуят за какво им говоря в час, автоматично става и интересно, забавно, почти приятно. все пак се опитвам изобщо да не им пускам мухата за интереси, защото на тийновете по подразбиране им е безкрайно скучно от всичко, страхуват се да намерят нещо интересно и да са щастливи, все едно че са прокажени, ако не са нещастни. еми помагам им да са нещастни като се налага Joy много съм горда, защото утре съм на бала на едни момчета, на които бях класна в 8 и 9 клас, не съм им преподавала 3 години, освен мен са поканили само сегашния си класен. а дори не работя в това училище вече.
истината е, че си дадох много зор първата година да докажа колко съм готина, ако ме слушат, и колко безкомпромисно гнусна ставам, ако се отварят. освен това постигаха завидни резултати с английския и това ги мотивираше. от там насетне просто всеки нов ученик в училище чуваше историите от първата година и не ми се налагаше да се доказвам. Mr. Green завинаги завзех титалата "Най-гадна, но най-обяснява"

ей, днес оспамих форума, няма ли да си лягам най-накрая?!

# 79
Кате  Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy Rolling Eyes Rolling Eyes
Браво!

Джеси, малко се разминават представите ни за причините за наказание. Изпилените нерви на учителката не са причина. Преднамереното нарушаване на установен ред с цел налагане на волята на детето над авторитета на институцията обаче е причина. (друг въпрос са конкретните правила). Един учител не може да си позволи да загуби авторитет пред групата, както водач на глутница.  (понеже и кучета съм гледала, по много наведнъж... имахме 16 по едно време на различни възрасти....много сходство има)

не съм съгласна, че 2-годишни деца не разбират от наказания. поне моето разбира.
и аз разбирам кога защо се бунтува, дали е от глад, от умора, от скука, от инат или от цел да се наложи. в последните 2 случая получава мъмрене или наказание. напр. често се случва да прави магарии, докато го приспивам... да ме удря, щипе, дере... ей тъй.. от любов и закачка. наказанието е да му обърна гръб, както лежа до него. извинява се, и започва да ме гали или да ме гушка и се успокоява, като спра да го наказвам. и заспива.
или излизам от стаята в която е, или го оставям да седи на леглото минутка-2.

напоследък големи истерии са вечер у нас, Кайо по цял ден не яде изобщо нищо и вечер е освирепял, докато не си изпие млякото, не мирясва. мрънка за кроасани, понякога хапва, но не му стигат. хем иска манджа, хем не я яде.... особено когато сме тримата е  Shocked

# 80
Калиии значи на бал ще ходиш а?  Wink и аз съм в събота Crazy на едно момиченце  Grinning Ще се отъркаме и ние в младежта  Joy /сега се сетих ,че ми беше казала,измисли ли какво ще обличаш? да се издокараш ей  Wink/
Иначе Алекс определено не вдява от наказания  Tired казвам му например да отиде в другата стая защото еди каво си ,а той ми казва- неискам и сме до там,ако се опитам да го изкарам насила започва да се тегли и да пищи . Такъв момент да му стане кофти ,че ме е ядосал въобще няма, да ми се извинява още по малко  ooooh! дали ще доживея такова нещо от него незнам  Tired
Иначе и аз го разбирам в повечето случаи за какво се бонтува  Wink ама нормално де все пак претиндирам за малко повече мисъл и логика от едно 2 годишно дете  Joy просто двете неща при нас поне не са взаимно свързани  Mr. Green

Кате ,ти пък ми взе акъла  #Crazy кака така изчезна половината незнам  Wink БРАВО  Hug

Герчо ,много съм съгласна с нещата за храните където каза ,днес се бях замислила защо хората се хващат да нищят диета която не е пълен глад  ,а си е съвсем нормален хранителен режим който се спазва броени дни или най много няколко месеца ,а не се замислят каво ядат хората с години  newsm78
Значи е вредно да ям месо,зеленчуци, мляко, риба, яйца и т.н. и това е нужно да се коментира ,а когато хората и най вече децата /в училище например/ се тъпчат със шоколад, тутманик ,баница, пирожки, вафли и сухи пасти е о.к.и всички са пас . Шантава работа  Confused

Леле ,а днес се разсипах от работа с това тържество  ooooh! направо се побърках от тичане и приготвяне на подаръци букети ,тоалети  Crazy направо кошмар ,добре ,че свърши  ooooh!  Утре имат карнавал и ще ходя да ги рисувам и снимам ,ще се черпят ,ще има дискотека, абе абитуринтски бал в детската градина си стана  Joy

# 81
кали, нещата са така и не така... Ако аз съм ги питала специално за начина на наказание в градината съм имала предвид нещо  newsm78. Не става при каките е едно, при мама друго, при баба трето, защото така му таковаме таковата на психиката на това дете. Та... незнам при другите, ама иван е станал страшен - няма вече заповедите от преди месец - ела при мама, иди при тати и подобни, сега за да направи нещо, трябва да дадем уважителна причина и чак тогава. Обясних му за контактите - разбра. Иначе веднъж ми донесе 2 обезопасителни капачки от 2 контакта и аз изпаднах в истерия. както и да е - отклоних се. Та за да го накарам да излезе от ваната са 3 минути обяснения поне какво ще прави след това и излиза сам като нещо му прозвучи. Та тези гъски защо не обясняват, а наказват и то без да е съгласувано с родителите  newsm78. Аз принципно съм ужасена ако ги държат в кошара когато са лоши. Не н.нарушавай правилата, че да не идеш в затвора. Аз не искам иван да се въздържа от кримитални престъпления в живота си от страх със затвор, а защото знае кое е правилно и кое не. Безумно е просто. От месец детето просто иска да му се разкаже защо са тези правила, а не сляпо да спазва и е факт, че е много изпълнителен и не прави бели. Самите те ми обясняваха ква чувствителна душа е.... както и да е...

# 82
Роза остави детето да се оправя само  Peace Сега е момента да разберат, че не всичко в живота е справедливо, че има правила в обществото (извън къщи) и независимо колко са тъпи трябва да им се подчиняват  Peace Нито е бит нито малтретирам, по-добре да знае, че за неприемливо поведение има наказание  Wink Според мен сега трябва да разберат, че има правила, а с течение на годините да осъзнават значението им!
Михаил, докато не му повиша тон и не стана сериозна, не спира забраненото действие, в момента в който извикам и се скарам е като закован, колкото и да се опитвам първоначално с добро и усмивка да му кажа защо не трябва да прави нещо не върви. Та първо забранявам да си знае че не може, после му обяснявам докато не е отшумяло впечатлението колко е сърдита мама защо не се прави  Peace

# 83
обърках се в коя тема какво сме си казали Simple Smile

но.... Розе, абсолютно разбира се на различните места ще се държи различно и ще има различни правила. помисли си с възрастните как е... имаш едни правила у дома, едни в офиса, едни с приятелките на кръчма... знаеш кога къде и как да се държиш. това е реалността и децата много по-добре от възрастните се справят с този тип мислене. просто у дома мама е склонна да позволи повече... но ако в яслата учителката позволи на 15 деца едновременно всеки да си прави каквото му хрумне, става лудница и повярвай ми, няма да си доволна от резултата.  с това изобщо не оправдавам защо те не са те уведомили, но може би е било малко и неважно. може да е бил сложен за 2 мин наказан, докато утихне и започне да разсъждава. (Кайо изпада във фази, в които трябва да го разтърся, за да ме чуе). Понеже иван не го наказваш така, може би се е впечатлил. Но това не си мисли, че ще го подтисне. Правилата са хубаво нещо.

а ако знаеш пък в друга среда колко са различни... аз съм се изумявала да видя деца, които познавам от градината, как се държат у дома. все едно различно дете.

Мики... за довечера... Успях да вляза в една рокля от преди 3 год, само венци попита защо толкова странно ми стоял корема Joy ... ама нищо... Жужи Heart Eyes ме гримира страхотно ... венци първо ахна, направи няколко задължителни комплимента и после попита защо имам обелки и люспи от грим по носа Joy това вече изобщо не можах да го разбера.... сега ми е интересно какво ще каже за прическата (в 3 имам час)  Абе моя мъж явно разбира само от необлечени мацки.

аз съм пропуснала за твойто тържество Мики.. на Симона детскоградински бал ли ще правите?

# 84
това с правилата ясно, бе Калииии...
Другото не ми е ясно - защо не съгласуват с мене начините на възпитание на моето дете. Не ме интересуват техните глупости. Аз съм го оставила там, защото не ги наказват. ако са си променили стратегията аз трябва да имам право на избор дали да им тегля една или да се примиря. Ей, на това хората му казват информирано съгласие. Не може някой да се ебава с детето ми без да ме е попитал. Ако исках да го бият, държат на течение или да го наказват щях да го дам в държавна ДГ (не казвам, че всички са такива). Тук си плащам за да се съобразят уж с моите желания (такава ми е договорката) и да възпитават детето ми уж както  аз съм прценила и също така 4 човека да гледат 10 деца.

# 85
  • София, център
Здравейте,

Ех как Ви се радвам че диетувате, аз имам едни 3-4-5 кила, мъжа ми е пак на плодове и чай, а аз хапвам и пак съм заклеймена за несериозна... просто не знам...почнах първите дни с него  и така ми се дояде и така ми се "нацупи" моето тЕло, че спря да сваля к`вото и да е и ми се наду корема като в 4 -5 месец. Трябва или яко да се отрежа и да не ям  или като си ям нормално всичко си е горе долу добре- не свалям ама и не качвам!

Ние имаме гости от чужбина и спим тримата с малката в една стая, ей голяма мъъъъъъъкааа, само реве нощем, мрънка, не може да заспи като се събуди, иска на спалнята между нас да спи...рита ни, абе имам си новородено...хахахаха. Тя е свикнала да спи сама на спалня 138 см и да си се върти колкото иска, а така Иво е печка и целия гори нощем и тя е като него и настава война в леглото, резултата е мъжа в хола а аз да се оправям с ревящо дете през нощта...егати!

Целувам Ви

# 86
Герчо ,какво стана сутринта ? каза ли им нещо?
В нашата градина винаги ме уведомяват кога как и защо са наказвали Симона /може би защото може да говори и знаят ,че ако не те тя ще ми каже / ,но все пак нещата се говорят и коментират.
На мен в началото когато постъпи в градината ми беше проблем храненето,не ми се искаше насила да  я карат да изяжда всичко ,но ми обясниха, че ако на нея отстъпят всичко живо ще тръгне да отказва ядене и ще се видят в чудо. Разбрахме се да и слагат по малко от порцийте пък ако от нещо иска допълнително да и добавят /те това го правят по принцип с допълнителното ,стига да има разбира се/ и така беше добре докато не поотрасна и сега си яде нормалните порций /които всъшност са доста малки за деца на тяхната възраст/ момчетата са си направо гладни ама поне им разрешават да си менкат  Joy кой каквото не обича или не му се яде го дава на друг желаешт. Всъшност незнам дали им разрешават или го правят скришно  newsm78
Алекс за сега не са го наказвали или поне така мисля защото първо ,че не се потдава на наказания/ от личен опит го знам/ и второ е такова плямпало ,че щеше да ми е казал вече, обаче мисля да поговоря с госпожата им днес /тя е много свестна и би ми казала какво се случва най малкото защо нямам представа каква е причината  ,но упорито иска да ме нагласи да работя там  Mr. Green/ каза ми ,че се освобождавали места и ако искам да започна в яслата ,обаче заплатата е 250 лева  ooooh! това е просто абсурд тези хора незнам как издържат  Confused

Последна редакция: пт, 23 май 2008, 13:33 от miki3

# 87
  • Варна
За правилата-и аз не мисля, че се объркват от различните правила в различна обстановка. Съдя от Преслав. Много добре знае какво се прави вкъщи, какво у майка ми, какво у баба ми и въобще навсякъде, където ходи редовно. До такава степен, че крем нишесте яде само у майка ми.  Rolling Eyes Там тя му прави редовно. У нас и да му направя не го яде, тук си търси други неща за ядене. Дори майка ми да е направила повече и да е дала за у нас, в същия буркан и т.н. той отказва да го куса. А у тях си го изяжда. Shocked Във всяка къща си има ритуали, любими неща, а и правила също, но той никога не ги обърква. Знае къде какво може и какво не. Peace
За наказанията-аз също наказвам. Примерно хвърля играчки или удря с тях. Обяснявам да спре, защото ще удари Габи и тя ще плаче и т.н., той продължава задължително. Предупреждавам, че ако продължи, ще му взема играчката. Повтарям няколко пъти, винаги съм готова да дам още един шанс да се поправи, но в един момент просто му взимам играчката. Винаги давам закани, които мога да изпълня, не го плаша с разни Баби Меци, невъзможни неща, да знае, че неговото действие ще има противодействие и че то задължително ще последва, ако не изпълни каквото съм му казала. Naughty В повечето случаи върши работа, но не винаги намирам правилното наказание, в смисъл, нещото, което да го накара да спре, за което "да му пука в момента". Не знам дали го обясних правилно... newsm78

# 88
ако не бях работила в частна гимназия 6 години и не бях видяла дълготрайните ефекти на подобни теории сигурно веднага щях да се съглася с теб. но след време става страшно. явно съвсем ми се изкриви мисленето след нещата, на които се нагледах, при положение, че всички деца , идващи от други частни гимназии се изненадваха колко строга е дисциплината при нас, а мен открито ме мразеха.

не знам защо да ти казали че не ги наказват. нали знаеш.. на клиенти се казва това, което искат да чуят. може би са имали в пред вид че не ги бият. но ако не предвиждат никакви наказания, със сигурност не бих им се доверила.

на мен в нашта ясла много ми харесват, че имат чувство за хумор, държат ги строго и ги учат на самостоятелност, като същевременно са доста грижовни и знаят кога да погалят и кога да се скарат. наистина е много важно да ви съвпадат възгледите. ако не ти харесват, наистина е по-добре да потърсиш друго място.

уффф.... Кайо започна да хапе в яслата. някаква мода имат там.... имаше едно хлапе, което хапеше... тъкмо го отучиха и всички останали започнаха Joy

# 89
Кате ,именно за това става въпрос ти сама го доказваш ,че всъшност децата СЕ объркват от смяната на правилата. Аз до колкото разбрах говориме за различни правила на различни места. Това е важното да има правила навсякъде. Ето Преслав например се обърква когато му дадеш крем във вкъщи и го отказва -нормално е за дете което всъшност има съвсем наясно къде какво се прави ,яде и т.н Peace

За плашенето аз обратно на теб ,,плаша,, Алекс с торбалан именно защото не съществува неискам да го е страх от реални неща като куче или мечка например . Плаша го слагам в кавички защото той всъшност не се плаши ами си има един респект от нещо въображаемо което всъшност е почти наясно вече ,че няма да сер появи никога поради простата причина ,че не го е виждал ,но все пак му е някакъв повод и стимул да направи нещото за което се опъва /да си легне вечер например/ Даже напоследък сам си чука на гардероба и казва ето го торбалан и много доволен си се обръща и заспива ,абе ползва го като сънчо то всъшност и сънчо е същия измислен индивид който върши същата работа  Joy
Незнам дали съм права ,но определено при моето дете не ме притеснява да го ,,използвам,, защотро го виждам ,че не го е страх не изпитва ужас или уплаха. Ми като ще ги лъжеме с дядо Коледа защо пък да няма и торбалан то неможе само хубавини да си фантазираме все някой трябва да свърши и мръсната работа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт