МАРТЕНСКИ отбор чудесен лятото посреща с песен!

• 15 287
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
На мен рибата ми помага най-много да сваля. Ако вечерям само риба без друг вид месо на следващия ден сьс сигурност имам голям минус.

овесените трици не са овесени ядки.

нямаш ограничение в количеството на разрешените храни.
само ще ти кажа, че ми се смъкнаха паласките около талията и циците ми си останаха Wink нямам шкембе вече (мъъънинко само още остана)

И моите си останаха ,а това ми беше най-голямото притеснение. Grinning

питаш ли ме.. направо развод ме грозеше иначе Joy

хайде чао от мен, отивам да изкарвам пари за къща.

# 61
Здравейте, момичета Hug
Тасинка, май е по-подходящо темата да се преименува на "Мартенски отбор чудесен, лятото посеща с Дюкан" Joy Joy Joy
Както някои от вас знаят, аз успях да се отърва от последните 10 кг, последствие от бременността с нея. За първи път в живота си бях на диета и честно казано нямах кой знае какви проблеми, та даже и мъжът ми свали 10кг. покрай мен. От около месец спрях с отслабването и общо взето се храня комбинирано между препоръките за задържане от режима плюс любимите ми сладките неща от време на време. За щастие нямам проблем с възвръщането на кг, те така или иначе не бяха мои Wink Хубавото на тази диета е, че наистина не мислиш толкова много какво ядеш, имаш богат избор от позволени храни, които комбинираш когато и както намериш за добре.
Момичета, забелязвате ли някаква цикличност в "дебатите" ни. Мине се, не мине около месец и излиза някакъв "спор"  Thinking Интересна зависимост Wink... Женска му работа... hahaha
Иначе да ви се похваля, днес много спонтанно заведох Катето да й пробият ушите. Оказа се не толкова страшно, колкото си мислех.
Хубав ден! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 15:21 от lily_b

# 62
Привет  Wink

Може ли малко мнения по - въпроса за летните колички  Simple Smile
От вкъщи до ДГ са 10 мин мое ходене и 40 мин ходене на Илин. За да не губя време сутрин и го нося до ДГ  #Crazy , но ми откъсва ръцете и реших да купя ЛЕКА лятна количка  Naughty Но от друга страна ми се вижда малко голям за количка  newsm78
Дайте идейки  ????

За обсъжданата диета съм чула противоречиви мнения. Мисля да си купя книгата и да се пробвам, за 3-4 кг  Rolling Eyes

# 63
В интерес на истината,аз нямах никакво намерение да пораждам какъвто и да било "спор".Симба ме попита какво не й харесвам на диетата и аз си написах мнението.Както и написах,че съм убедена,че действа.Важни са последствията.Всеки си има своя история и истина.Лили,браво на теб,а за колко време ги свали?На мен и това сваляне на много килограми за няколко месеца също не ми харесва....сега сигурно ще ме линчувате вече. Mr. GreenКогато ходех на работа още преди да забременея,началник-клиниката ни беше мъж 120 кг.Започна диета и свали за 1-2 месеца около 25 кг.След още няколко месеца отключи диабет и то 1-ви тип-инсулинозависим. SadСестра ми и мъжът й тази зима свалиха по 10 кг./започнаха със зелевата супа,после се храниха разделно/,е...нямаше вирус,който да ги подмине...през 2 седмици болни.Всеки си има слабото място и не се знае кога и от какво ще се отключи...понякога една драстична диета може да послужи за такъв фактор....може да е кеф за вас,че си влизате бързо в старите дънки,но си е стрес за организма.Та...останали лекари диетолози без пациенти,ама да не създадете работа на други специалисти.
Пиша за последно по темата:аз не съм привърженик на крайностите,нямам намерение да изнасям лекции за здравословно хранене/пък и не ми е по специалността/,според мен то трябва да е начин на живот,а не поредната мода при диетите ...след това йо-йо ефекта и после отново....
Освен това и самата аз не мога да служа за пример,че да имам право да ви казвам как да се храните. EmbarassedИ аз съм си не малко чревоугодник. Embarassed...и мръсна пушачка. Mr. Green
Но вече 2-ри месец се старая да променя това. bowuu
Зоуи,размазани са снимките.Абе на алергичен ми прилича на мен. newsm78

# 64
наде, аз също исках да знам професионално мнение и ти благодаря. мисля, че този "спор" беше доста здравословен, разведри се темичаката, все още никой не е затръшнал вратата обидено с "последно сбогом" така че всичко е наред Simple Smile

направо ме утеши че отслабвам по-вабно (но сега като вече си привърших бейлиса и винцето, сигурно ще започна по-бързичко да отслабвам Joy )

Лили съм виждала, разликата е "Скри ми шапката!" , и на Катето мъжа й... и той добре изглежда. (повече не мога да кажа за него, че не е възпитано). и още едно семейство... направо се стопиха и секса им потръгна, и едни жизнерадостни Joy
(зои, още навивки трябват ли? Joy )
извинявайте, ама изперках вече днес...

# 65
Ей,каква тема сте подхванали значи! Simple Smile
По този въпрос нямам какво да кажа  Crazy аз упорито се опитвам да кача някое друго кило,обаче нестава  Whistling Юджи,като го вдигна два пъти и всичко изгарям  Whistling

Срещата последно къде ще се състои? Laughing

# 66
Само за последно по темата да кажа, че Надето е права за бързото сваляне на много кг. Баща ми се беше амбицирал и не знам от каква диета преди няколко год. свали много кг. Абе като цифра не мога да кажа, но факт - и на него откриха захар в кръвта. Нямам идея дали се казва диабет, но от тогава се пази и единствените "диети", които пази са Коледните и Великденските пости, от които явно се чувства добре. Аз също бих опитала някой път да постя, но по-скоро преди Великден отколкото преди Коледа, че има повече какво да се яде  Mr. Green Но диета не мога да пазя, самата думата "диета" ме травмира вътрешно  Joy

Аз от днес следобяд и утре съм болничен. Днес най-после отидох на лекар (тъкмо да се запознаем, че не си бях виждала личния лекар  Crazy), защото тази нощ се събудих от зверски болки в гърлото. Направо страшна работа ви казвам. Хремата е ясна - тя само мъчи, не мори. Ама гърлото ме притесни, да не вземе да се усложни положението. Та тъй... Успокои ме човека: зачервено гърло, но няма хрипове. Каза да си почивам, което хич не ми е ясно как ще стане, но онази част с течностите мисля да я осъществя все пак   Joy Joy Joy

# 67
Мами, направо съм с шаш...
Питам Иван какво прави днес в детската градина, а той - ами стоях в кошарата, аз - Защо????? #Crazy #Crazy #Crazy. Той - ами не слушам #Crazy #Crazy #Crazy.
Мами, у нас думата кошара никога не се използвала, защото за мен звучи грозно - все едно детето ми е животно, та няма как да я знае от домашните. Ако тея изроди наистина са ми наказвали детето, като са го държали в кошара утре ще ме гледате по новитите. Ще съм първата жена в света разкъсалах целия персонал в ДГ със зъби.
Сега са изключени всички тел в градината и до утре ще съм полудяла... А лично съм говорила с психоложката, че не ги наказвали, ама в крайна сметка те да ми вземат по 450 на месец може да казват всичко, пък в действителност да е друго. Стискайте палци да се е това, макар, че как ще разбера не е много ясно.

Лили, нормално е да има цикличност. Става спор, потушава се и след това 2 месеца всеки внимава точно какви думи използва, за да не засегне някой и темата става ... После поредния спор и т.н. А всяка една по-интересна тема води до 2 мнения - неминуемо става поредния спор. След него пак никой не иска да закача никакви теми за да няма 2 мнения и така до 101 ...

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 20:23 от Ger4o

# 68
Нормално е да има две и повече мнения по дадена тема.Различни хора,различни гледни точки,така е в живота не може всеки да си допадне с всеки.....Повечето вече доста добре се опознахме и такива конфликтни ситуаций са очаквани/пък при жените направо неизбежни/ Wink

Ger4o,случая с кошарата,ако е наистина така  Thinking /но както казваш Иван няма от къде да знае,че служи за наказание/ е неприемлив,независимо дали е частна или каквато и да била детска градина!
Прави ми впечатление,че в БГ много от педагозите си служат с разни наказания за да сплашват децата и да ги "смиряват" вместо да се подхожда с говорене и обясняване за позволените и непозволени неща.Макар,че на тази възраст те немогат да си дадът ясна представа за нещата и след пет минути пак ще направят поредната щуротия  Simple Smile но това са нормални неща все пак са дечица,а не възрастни  Peace
Донякъде разбирам госпожите в държавните градини на 30 деца една госпожа  ooooh! явно в един момент им изпушват бушоните,а и физически незнам как издържат  Rolling Eyes Но пак крясъци или наказания не бих оправдала  Laughing
Но пък в частната да наказват с кошари и тем подобни........ Shocked като не им се занимава с децата да си хващат пътя и да се реализират на друго място  Naughty Не може всеки да бъде всичко в тоя живот и да се чудиш как да отбиеш номера  Whistling

# 69
Джеси, иван въобще не е наказван досега. Наколко пъти е удрян през ръката... Та той няма и представа за наказания от нас.... А той никога не е чувал тази дума, че да знае, че се стои(седи) в нея... Просто не ми го побира акъла с кой акъл ще се налагат наказания на чужди деца. Колкото повече го мисля - толкова повече изперквам на темата, че всъщност по цял ден могат да правят каквото си искат с тези деца, а на нас да ни замазват очите... Ама пък от друга страна за пръв път ми споменава кошарата и досега ходеше с желание  Thinking. Може да му е за сефте, ама при всички случаи няма да има втори. Утре ще изровя всяко кътче от градината и ако намеря кошара няма да мирясам докато не ги затворят. Ако не намеря нищо обаче дали ще съм спокойна вече да го оставям там... или на което и да е друго място  Thinking

# 70
Колкото повече се замислям,след като детето нито кошара е чувало преди,а и никой не го е наказвал значи явно наистина е преживял наказание в градината  Laughing неможе да си го измисли.
Гер4о,ако съм на твое място утре тихо и кротко в д. градина влизаш в стаята където са децата и се оглеждаш за кошара  Laughing  видиш ли направо ги почваш..... Whistling Ако наистина се окаже,че така "дисциплинират" децата ...........нямам думи направо  Confused

# 71
Леле Герчо , убивай ги  Shocked В градината на Симона ги наказват, които не слуша спи на походно легло след обяд защото така или иначе дървените не стигат та ако няма отсъстващи, задължително се налага да има не слушашти  Mr. Green Абе май навсякъде се карат или наказват ,то като се насъберат група деца няма оправяне ,ама въпроса е как се наказват и колко . Инче ,че Иван не си измисля е повече от ясно ,направо ги започвай утре ама незнам дали да не подходиш като на майтап ,може да се вържат и да се изпуснат . Ако ги нападнеш може би ще отричат  newsm78

Хайде бе за срещата никой нищо не казва ,аз малко се прецаках с предложението за Л-а-г-у-н-а че нали съм на диета така ,че някое от другите предложения ги предпочитам  Crazy Mr. Green

За споровете мисля ,че си е много хубаво да се случва от време на време иначе темата замира и рядко някой пише ,а така хем интересно ,а и понаучиме нещо ново ,някоя друга гледна точка и си е от полза тази работа  Peace

# 72
какви наказания смятате, че са подходящи за деца на "нашата" възраст? Как е правилно да реагира учителката, ако настъпи бунт от едно / няколко деца? говорихме си за агресията... ако се случи в яслата? Какво да прави учителката? Да говори на детето? и да го остави да тормози останалите или пък да подронва авторитета й? спомняте си случая с детенцето от групата на алекс. в клубчето си спомням, че каките извеждали всички останали, да не стоят с това дете.
а и яслата/градината все пак са социално и учебно заведение и се различават от клубчето, чиято цел е забавление. а учебните заведения си имат правила.

питам нетенденциозно, и отначало да се разберем, че не се караме Joy

има ли всъщност сред нас детски учителки? Или някакви учителки? (освен мен, естествено)

# 73
Ами аз имам един бегъл стаж  Blush от 2 месеца преподаване по рисуване на 3-ти ,4-ти и 5-ти клас и около месец в ясла с деца на възрастта на нашите /аз съм ви казвала -във ,,Звънче,, в Емил Марков/
На учениците незнам ,Калина да каже каква е оправията  Wink в яслата да ви кажа не помня да е имало наказания ,но може и да не съм обърнала внимание защото тогава най малко такива неща са ме интересували.
За  наказанията и аз много съм мислила  newsm78 ама нищо не измислих  Tired Алекс например няма варянт да го накажа той да изпълни наказанието и най важното да разбере защо се случва всичко това .
Симона я наказвам без телевизия ,но бих казала ,че няма ефект ,гадно и е точно 5 мин. после се заиграва и не и пука ,направо изключва за ситуацията.
Ведъж я наказах да си пере чорапите /4-5 чифта бяха/ нали все боса ходи и бяха на нищо станали. Та след половин час моткане в банята се появи много доволна от резултата ,просна си ги и много ентусиазирано ме попита кога ще може пак да пере чорапи  ooooh! Имах още няколко опита за наказания ,но всичките завърват с пълен провал  Tired

# 74
  • Варна
http://nancheva.multiply.com/photos/album/4#1
Като заговорихте за "преди" и "след" д ви пусна едни мои снимки.  Wink
За диетата гледам "спор" е имало. Wink И аз като Ger4о смятам, че полезна и здравословна диета няма. За съжаление понякога се налага. За бързото губене на килограми-принципно съм съгласна, че не е полезно. Но при мен нещата станаха много естествено. Лиших се от сладко, тестено, газирано, мазно и солено, тренирах 3 пъти седмично и свалих 12кг. за 3 месеца. Ядях само, когато съм гладна, на често и по малко. Е, понякога не ми стига времето с децата, но се стараех да не умирам от глад. Пробвах и Дюкан, но наистина постоянно мислех какво да ям. За Габи отделно, за Преско отделно, за мен отделно, за мъжо също. Голям зор беше и се отказах, но 2-та свалени килограма за тези 2 седмици си ги запазих. Общо свалих 14кг. за около 4 месеца. И аз като Лили мисля, че тези килограми просто не бяха мои, организмът ми не е свикнал с тях и лесно се отърва от тях. Всеки преценява какво може да понесе и какво не. Най-важното е да се чувства добре в кожата си. И да не стига до крайности. Peace
Ger4o, дано все пак е недоразумение, че иначе ... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт