Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ПРОЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПОПИТАШ! ..::.. Бели и черни списъци, координати на специалисти

 • 271 473
 • 67
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 6 676
Бъдете внимателни с изследванията, които ви се назначават в болница "Вита", София от д-р Анна Чорбова (акушер-гинеколог) и завеждащ АГ отделението там. Обръщайте внимание към кои "избрани" специалисти, аптеки, фармацевти ви насочва!

При мен ставаше въпрос за рутинен гинекологичен профилактичен преглед. Правя го всяка година и този път избрах болница "Вита", тъй като всички изследвания+прегледа се правят на едно място и не е нужно да обикалям по кабинети, лаборатории в различни краища на София, както досега. Записах час за преглед от регистратурата, дадоха ми такъв на случаен принцип при д-р Чорбова.
Прегледът протече нормално – ехограф, взимане на влагалищни секрети за микробиология и цитонамазка. До тук добре. Каза ми да отида лично при нея да разтълкува резултати след като излязат.

При втората среща – резултатите:
цитонамазка: II A група порцио и II B цервикален канал със задоволителна адекватност на цитонамазката (ограничена от левкоцити). ПИЛ атипични с неясна степен (предварително поясних, че имам преди повече от 10 год. горена раничка на шийката на матката), в бланката е отбелязано тикче "със съмнения за HPV".

И сега идва интересното: препоръча колпоскопия и изследване за HPV  Rolling Eyes (но в еди кой си ден, при нея, "на хубавия апарат"). Предполагам, че и цената му е хубава. Беше ми пояснено, че е добре да се направи и тест за HPV, който струвал 160 лв.

На всичкото отгоре в резултата от микробиологията ми се появи упоритата "candida glabrata", която преди година нямах, както и предните години. Оказа се, че за нейното лечение може да ми помогне "една единствена аптека в България", изготвяща специални вагинални глобули по поръчка.  newsm78 (тук може и да е права, но ще направя контролна микробиология и то определено при друг специалист).

Не ми беше предписана рецепта, а на бланката само телефон на специалната аптека с броя на необходимите глобули.

Доктор Чорбова беше много, дори изключително лаконична, некомуникативна, хлъзгава в отговорите, ако изобщо ви отговори на въпросите. Очевидна демонстрация, че не желае да разговаря с вас, прекъсва ви, отговаря нееднозначно "не мога да кажа", "това е само общ преглед", при колпоскопия ще се види. Доколкото се информирах колпоскопия се препоръчва при резултати с наличие на III група по ПАПАНИКОЛАУ.
Та толкоз за "тълкуването" на резултатите. А можеше за платената добра сума за изследванията поне да си направи труда да е по-информативна и да даде лично отношение.
    
Преди година и половина съм провела същите изследвания при друг специалист, резултатите бяха сходни, дори с една идея по-лоши, който не ми препоръча никакво лечение или допълнителни изследвания.

Накратко: НЕ препоръчвам д-р Анна Чорбова като гинеколог. Не одобрявам раздутите и измислени "наложителни допълнителни" изследвания и третирането на пациента като касичка.
Като акушер-гинеколог може да е добър специалист, не съм раждала при нея, не съм компетентна да преценя, но с подобно отношение не бих и раждала!

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 16:07 от basila

# 46
 • Мнения: 34
Не раждайте при Д-р Стоянов в държавната болница г-р Пазарджик. Отвратителен, вулгарен, груб и гаден. Притиска ме за секцио като 'причините' са, че е неделя, че няма кой да ме чака цял ден да раждам, че не може да ме търпи да викам.  След като отказах, ми крещеше позволи си да направи неща,които се срамувам да кажа. На 7 см разкритие реши че няма да издържи повече, и изпрати да ми събират екип за секцио. И това защото ми крещя да не викам повече, а аз не се сдържах.   Искам да подчертая, че не съм се глезила, не съм мрънкала и ревала, че боли, но като ми сложиха система болката наистина много се увеличи и на мен лично ми беше невъзможно да се сдържам да викам. Отказах и тогава, това за мен не е причина за секцио..  Пък и ми оставаше малко. Раждането не се беше проточило, с детето бяхме добре. Тъкмо тръгна някаква жена да му събира екип и бях вече готова за магарето. Родих нормално.  Не искаше да ме зашие. Извика стажант. Ок и те трябва да почнат от някъде. Но стажанта не можа да се справи, а аз губех много кръв. Срязан ми беше разширен кръвоносен съд. Дойде доктора видя какво е положението и каза на стажанта да побърза, че много кръв губя и ще ме изпуснат. Това още повече притесни момчето и в крайна сметка то не се справи. Заши ме доктора.  Пред мъжа ми, майка ми и свекървата е казал, че трябвало да ме остави да умра. Също съм недоволна от акушерката, но не знам името и.  Не ми помагаше изобщо. Започнаха ми напъни, тя никаква я нямаше. Като дойде се развика, че сега не трябва да напъвам, а къде беше та да мо каже по рано? После когато трябваше да напъвам не ми каза как и по колко пъти. Започна да се дразни, че не трябвало така. Развика се "не така не знаеш ли че на една контракция се напъва 3-4 пъти не 1-2". Ми не не знам смятам, че за това съм в болница да ми се каже,  да ми се обясни з ако знаех защо ми е тя тогава? Не искаше да ми помогне да стана и стигна до магарето.      ....... Детенцето ми е живо и здраво, вечерта сме на осем месеца. Водя детето си при Д-р Верджиния Йотова -педиатър. Много съм доволна от нея. Има кабинет в новата Хигия, гр. Пазарджик. Докторката лекува предимно с хомеопатия.   И да предупредя, Пазете си децата от Д-р Гинева -педиатър.

# 47
 • Мнения: 7
Здравейте,

Предлагам да бъдат включени в белия списък на АГ за гр. Варна и още двама чудесни специалисти, които работят и с НЗОК.
Лекарският екип д-р В. Марков и д-р Р. Делчев и сестринския състав от АГ отделение на ВМА бяха изключително внимателни и добронамерени. Много съм им благодарна за всеотдайността и доброто отношение. Мога само суперлативи да говоря за тях. Получих за тях добри препоръки и не съжалявам, че им се доверих за абдоминалната хистеректомия. Препоръчвам ги, като отлични хирурзи и отговорни специалисти с достатъчно добър експертен опит.
Двамата работят в екип и в Майчин дом Варна.

Д-р Валентин Марков - Началник АГ отделение ВМА Варна
тел.: 052 838 380
Мобилен: 088 8212 380
E-mail: val_markov@abv.bg

Д-р Руслан Делчев
Мобилен: 088 8562 583
http://ruslandelchev.com

# 48
 • София
 • Мнения: 7 889
Искам да добавя в черния списък д-р Румяна Цветкова, офталмолог в 25ДКЦ. Държа се изключително грубо още с влизането. Поиска ми документи за преглед от преди 5-6г. на моя отговор, че не ги пазя се започна тирада, че за това сме били на този хал... на запад, пациентите попълвали в къщи предварителен въпросник и с него идвали на преглед, а у нас не сме си носили документи от предишни прегледи. Накара ми се дори за спиралата, заради която апарат и не отчитал, спиралата ми никога не е била проблем при подобен преглед.

# 49
 • Мнения: 1 183
Да добавя информация за добър ортопед във Варна, че всички теми са от преди 10 години.
Д-р Емил Костантинов
адрес: №, 26, bul. "Saborni", 9000 Varna Center, Varna
тел.: 088 990 9404
Записват се онлайн часовете през супердок сайта.

# 50
 • Мнения: 4
Здравейте съгласна съм с вас. ЙОЛИ Братоева не е лекар а не знам коя дума я Описва лицемерна и безкруполна градина, не Заслужава длъжност лекар

# 51
 • Мнения: 102
За ЧЕРНИЯ списък предлагам да се включи т.н. д-р Пенджакова от МЦ "Здраве". Това не може да е специалист, който обръща внимание особено когато говорим за дете. С влизането в кабинета поставя диагноза гастрит, докато започне да преглежда е изказала диетата, изписва нексиум и готово. 3 минути е прегледа от влизането до излизането, като ако се опиташ да зададеш въпрос те прекъсва за да продължи тирадата си и това е.

# 52
 • София
 • Мнения: 2 541
Търся отзиви за проф. Митов, специалист очни болести, Варна.

# 53
 • От липите до сините камъни
 • Мнения: 166
Здравейте, може ли мнения за Ана Маркова -психолог?И ако може някакъв телефон за връзка с нея.

# 54
 • Мнения: 5
Ендокринолог - Нарцис Калева. Не водете децата си там,  скъпи майки. Груба и неприветлива жена.
Диетите, които изготвя са непосилни за едно по малко дете. Освен това е ясно , че това което препоръчва е на прага да съществуваш и е ясно, че ще свалиш бързо излишните килограми. Това, което тя толерира е глад. Да, така всеки може и сам да си направи   менюто за седмица. За по големи осъзнати деца, които знаят защо го правят е по приемливо. Но как да обясниш на едно малко дете защо това му е нужно. То ще усети само недостиг на храна  и ще е много нещастно, че нещата от вчерашния ден са много различни.
Мнението ми е, че при малките деца трябва да са по различни и по плавни нещата. Това е да си добър специалист, да направиш индивидуална програма според начина на хранене досега на всяко дете, а не всички да бъдат по една обща процедура.

# 55
 • Мнения: 4
предлагам "Света Марина" във Варна за черния списък
Скрит текст:
Имат славата на уж най-добрата болница в тази част на България - с най-добрите доктори и техника, но истината е съвсем друга.
Отношението им е толкова арогантно. Няма нарочно да споменавам конкретни имена. Случеят беше спешен, а те само викаха и дори ни питаха: "Искате ли изобщо да направим операция? Решавайте дали ще гледате вашия близък като инвалид или да го оставим да умре. Има няколко часа". Естествено че искахме операцията. Но това не беше всичко. Още на следващият ден само парите ги интересуваха и не спираха да повтарят "Ние сме търговско дружество. Давайте парите или платете осигуровките, или после ще се видим в съда". Е, получиха си парите, но и това не им беше достатъчно естествено. Продължиха да са все толкова арогантни /не всички - има една много мила и добра млада лекарка, но само тя е лъча светлина там/. Държаха моя роднина едва две дена в конкретното отделение, след пост оперативния период, който си прекара в реанимация, както е реда. Със сигурност, за да измъкнат още пари от здравната каса. Никой на всичкото отгоре не обърна внимание на проблемите с дишането, които имаше тогава моя близък роднина. Дори се скараха, че изобщо го правим на въпрос. Освен това не спираха да ни натякват, че сме искали операция. Все едно сме виновни, че сме искали най-доброто. Дори ни казаха че ще го изпишат, нищо че е в пълно безсъзнание. И в деня, в който това трябваше да се случи, нямаха никакви очи да ни погледнат, защото вечерта бяха допуснали лекарска грешка, която доведе до фатален край.

# 56
 • Мнения: 260
Можете ли да ми препоръчате добър дерматолог за преглед на бебе в град Варна?
Прочетох темата,но мненията са пт преди много години.
Благодаря предварително!

# 57
 • Мнения: 4
Трябва да добавя и д-р Мартин Симеонов, детски хирург, София. Сравнително млд хирург, който двукратно ни оперира в Пловдив, но след това се премести в Детската хирургия на Пирогов. Страхотен като възможности, знания и отношение. Насочиха ни приятели, които бяха супер доволни.

# 58
 • Мнения: 2
Ако си търсите педиатър в 20 ДКЦ гледайте да не е при В.Йосифова,противно нахално и нагло същество,което по свое усмотрение пуска пациенти без да се съобразява със записан час,болни и т.н,да не говорим,че изобщо такова нещо като посещение в дом на пациент не съществува(новородено,болни по спешност)!Толкова нагло създание е,че сега ми се изясни защо някои лекари отнасят шамарите!С две ръце за Д.р Илиева,разкошен човек и лекар,Д.р Панова също,нищо общо с това нахално човече йосифова,прочетох и другаде негативи за нея,тя е за,,нашите хора”преди всички други та си правете добре сметката!

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 11:56 от Atia 1

# 59
 • Мнения: 2
Здравейте!Искам да отбележа и подчертая Абсолютно Некадърното и Комерсиално Поведение на Д-р Видева от Клиника
 Торакс ,която се отнесе Безотговорно в Изключително Рискова Ситуация за Родилка,чиято бременност се проследяваше лично от нея.Родилката беше приета с Кървене и Разкритие в Седми Месец в Клиника Торакс ,където подценявайки Ситуацията,предприемат Рисково Раждане.Ражда се Недоносено Дете с тегло 1800гр. и хипотермия,Което Веднага бива Прехвърлено по Спешност в Окръжна болница. В момента,в Отделението по Неонатология се борят за живота му.Д-р Видева Неглижира Състоянието на Родилката,Рискува Живота и на Родилката, и на Бебето.Безотговорност,Комерсиалност, Арогантност! ....Срамота!!!!

Общи условия

Активация на акаунт