Нетърпелива съм вече през НОЕМВРИ да гушкам малкото човече!

• 10 129
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Хриси абсолютно съм съгласна с теб!
Секциото е опасна и тежка операция! Възстановяването е поне 1 месец! И коремните операции имат  УЖАСНО БОЛЕЗНЕН следоперативен период - като ме оперираха от перитонит преди 10 години (което е далеч по леко от секциото), следващите няколко седмици просто бях нон стоп дрогирана - та ако не се налага недай си боже -  не се давайте за секцио Naughty

# 211
Привет отново!  Simple Smile

Ели, честит имен ден!Бъди много здрава и щастлива и ти желая на финала едно здраво и красиво бебе  Peace Наистина почивай повече и се пази до колкото можеш, мисли позитивно и вярвам,че всичко ще бъде наред с бебо.Но и аз не разбрах защо сменяте Утрогестана с Магнерич  newsm78 Едното е прогестерон, а другото магнезий, приемат се за различно нещо.Магнеричът се пие при ранни контракции на матката.
Руми, да ти е живо и здраво момченцето и много да се гордееш с него !
Мая, честито за синичката новинка!
Тео, не и се давай на тази лекарка.То сега лекарите смятат секциото за много "модерно" .Срещала съм много такива, които само за този начин на раждане говорят, сякаш природата не е дала друг.И мен това ме вбесява.Първия път имаше вероятност да раждам секцио поради проблем с бъбрека и ревах като магаре на доки, но накрая не се наложи и съм много доволна, че го избегнах.Имам позната, която на 40 г. си роди нормално и всички са здрави и щастливи.
Сиска, мен също ме боли точно там таза и на сгъвките, но е нормално.И първата бремнност ме болеше по същия начин и знам, че не е опасно, но е много неприятно.Към края вече се чувствах като баба, като започнех да ставам.Но все пак кажи на доктора си, защото понякога го водят като признак за контракции, за всеки случай да знае.На мен ми изписаха Магнерот.
Розичка, трябва да имаш доста висок диоптър късогледство май над 3, за да раждаш секцио и то по-скоро да има опасност от отлепяне на роговицата.Така, че го консултирай с лекаря си.Аз също съм късогледа, -1.75 и нямаше проблем при първото ми раждане.

Дано не съм пропуснала някого.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

# 212
Ей в това твърдение си в грешка Wink Има и то много такива лекари , правят го най-вече заради парите , жалко е но е така  Rolling Eyes

Едва ли е зарад парите, защото аз когато раждах Крум секциото и нормалното раждане бяха на една цена!!! Може да има нещо, което доктора не иска да го каже сега за да не стресера пациентката...  Peace

Ами не знам но поне в Бургас секциото е почти двойно за разлика от нормалното Rolling Eyes Говорим за пари , които се дават " Под масата "  и лично на доктора , а не за легални такива пари  Rolling Eyes
А и като разглеждам и цените в частните клиники , също има осезаема разлика м/у двата вида раждане.

# 213
Миличкииииииииииии дойдоха ми изследванията от БХС Grinning
Риска за Даун е  1 от 15 000,за Едуардс Патау Търнър и Триплодия е 1 от 100 000,много се радвам,само ще попитам мами,които вече знаят резултат  да ми кажат PAPP-A Free_bCG какво са? В норма са но незная показател за какво са?

# 214
След 35 години се препоръчва секцио, но ако няма показания за усложнения, майката може да пробва с нормално раждане. Това се прави заради сърцето... Също и ако майката има някакъв... недъг, да кажем. /ако не е от предлежанието на плода/
Аз ще раждам с операция/макар че съм на 26/, имам слабо сърце, и казват, че няма да издържа нормално раждане.
Секциото сега не е каквото е било преди... по - безопасно е, леко е, почти не остава белег. Нека майките, на които е определено такова раждане не изпадат в паника...
В крайна сметка е важно детето и майката да се измъкнат живи и здрави от процеса раждане.

Не мисля, че има лекари, които да го смятат за по - лесно, и затова да го препоръчват. Риска съществува винаги, във всеки един начин.

Ей в това твърдение си в грешка Wink Има и то много такива лекари , правят го най-вече заради парите , жалко е но е така  Rolling Eyes
И  това че след 35 се препоръчва секцио също не съм съгласна , при условие че  НЯМА МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ ЗА ТАКОВА , на моя мъж , сестра му роди миналата година на 37 години - нормално и страшно бързо , без никакъв проблем , така че и с това не съм съгласна.
СЕКЦИОТО СИ Е СЕРИОЗНА КОРЕМНА ОПЕРАЦИЯ  и не на мен тези , че нищо не е като едно време , операцията си остава такава Whistling

Хриси, казвам онова, което виждам тук. Аз не живея в България... може в България и да има лекари, които заради пари да рискуват животи, знам ли.

Целта ми беше не да споря а да напиша нещо успокоително за майките, които ще родят с операция. Защото независимо желанията ни, природата понякога избира друг път.

Във Франция почти всички над 35 раждат с операция.
Видях операцията на приятелка ден след раждането - нямаше дори превръзка. С някакъв спрей бяха няправили филм върху залепения разрез и тя дори се къпеше когато поиска. Нито беше половин човек, нито имаше закомплексирано изражение заради срязани мускули или шевове.

Прекрасно е да избираме сами как да родим, но понякога не е възможно. И като ще раждам със секцио, какво - да се депресирам от сега ли?

Разликата в парите при нас е минимална, почти незначителна.

И пак ще кажа - ако на някой от вас се наложи секцио не се паникьосвайте, не е онова, което е било преди.
Аз не обичам да отхвърлям или отричам категорично... искам първо да се информирам.

# 215
Норас щом не говориш за България съм съгласна , просто не бях разбрала  Wink
Аз говоря за нашите лекари тук защото има не един или два такива случая Wink
И не казвам че след като някой ражда секцио е половин човек или има комплекси нито  имам намерение да те депресирам , изказвам се така само заради тези лекари , които ей така безпричинно препоръчват секцио , без някаква основателна причина и дори без някакво медицинска предпоставка, за мен това е НЕДОСТОЙНО и НЕМОРАЛНО , не може току така да препоръчваш операция на всеки Rolling Eyes

Не искам да споря , това си е мое мнение Laughing

# 216
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Олекна ми малко с такава подкрепа.
Не знам защо ще сменяме хапчетата.Така каза доки.А и доколкото знам утрогестана се спира по-рано.Много от вас са го спрели напълно ако не се лъжа, а има и такива дето пият по едно хапче на ден.Аз съм на максимална доза.
Кво да ви кажа.Доки казва аз изпълнявам Praynig
Още веднъж мерси за пожеланията
БРАВО НА РОЗИЧКА ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ

# 217
разбрах какво е кръвните показатели свободен хорионгонадотропин (b-hCG) и PAPP-A (плацентарен антиген)
Еличка благодаря Hug

# 218
разбрах какво е кръвните показатели свободен хорионгонадотропин (b-hCG) и PAPP-A (плацентарен антиген)
Еличка благодаря Hug

Честито   bouquet

# 219
Oоооо, мацки  newsm56 гледам, не сте скучали  Wink

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!!!  bouquet
Ели, честит празник мила!!!
Все забравям да ти кажа колко прекрасна и лъчезарна булка си  Hug Слагай още снимки да гледаме  thumbsup
Това с кървенето е много неприятно... аз не знам какво да те посъветвам, освен ако прецените да отидете и при още някой да те види - просто така, да сте по-спокойни?! Иначе ти желая късмет и дай Боже здраво бебе на есен  Praynig
ЧЕСТИТО и на всички майчета научили пола   bouquet
stork-boy stork-girl Да са ви живи и здрави бебоците  Hug
Не на последно място ГОЛЯМО МЕРСииииИ за съпричастноста  lovekiss Hug
Рози, честито скъпа  Hug dancing lovekiss
След 35 години се препоръчва секцио, но ако няма показания за усложнения, майката може да пробва с нормално раждане. Това се прави заради сърцето... Също и ако майката има някакъв... недъг, да кажем. /ако не е от предлежанието на плода/
Аз ще раждам с операция/макар че съм на 26/, имам слабо сърце, и казват, че няма да издържа нормално раждане.
Секциото сега не е каквото е било преди... по - безопасно е, леко е, почти не остава белег. Нека майките, на които е определено такова раждане не изпадат в паника...
В крайна сметка е важно детето и майката да се измъкнат живи и здрави от процеса раждане.

Не мисля, че има лекари, които да го смятат за по - лесно, и затова да го препоръчват. Риска съществува винаги, във всеки един начин.
  Peace Аз също смятам, че секциото не е това, което е било преди Naughty И аз съм решила да е секцио този път, защото и моето сърце няма да издържи втори път човешката простотия  Mr. Green Sunglasses Имам една операция (апандисит) и нямам лоши спомени  Thinking Абе, живот и здраве наесен ще ви разкажа с подробности  Wink Sunglasses
Хрис, не се ядосвай - повечето от нашите лекари за пари са готови на всичко  Wink Joy Истина е, че операцията сега е много по-лека в сравнение с преди години когато са режели от горе до долу! Абе, всеки си решава - "на вскус и цвет..." Който иска и на полето да ражда за по автентично, аз не искам Mr. Green
И да не ми се разсърдиш сега Naughty Изказвам си мнението, но не го налагам  Hug

Това е reverance

# 220
Норас щом не говориш за България съм съгласна , просто не бях разбрала  Wink
Аз говоря за нашите лекари тук защото има не един или два такива случая Wink
И не казвам че след като някой ражда секцио е половин човек или има комплекси нито  имам намерение да те депресирам , изказвам се така само заради тези лекари , които ей така безпричинно препоръчват секцио , без някаква основателна причина и дори без някакво медицинска предпоставка, за мен това е НЕДОСТОЙНО и НЕМОРАЛНО , не може току така да препоръчваш операция на всеки Rolling Eyes

Не искам да споря , това си е мое мнение Laughing
Дори да е в България... аз лично не бих подминала с лека ръка един съвет за секцио. Бих се консултирала с друг специалист...
Може да им е по-лесно и доходно, както казвате, но не съществува ли и риска да има нещо, заради което да се налага наистина операция?
Помня случай на приятелка в Пловдив - тя отряза лекарката за секцио, отиде в последния момент в друга болница и роди нормално. Имала някакъв... херпес... кондиломи, не мога да кажа точно, но вируса попаднал в очите на бебка когато се раждала и резултата бил слабо зрение. Дано не се случва на никой от нас...

Само трябва да мислим, не да действаме интуитивно...

Иначе да, не съм в България... никога не съм не съм живяла там... нямам представа какво е здравеопазването, освен от прочетено тук и там. Затова и не пиша много.
Но е безсмислено според мен да мислим еднопосочно...

Аз ще съм със секцио, искам или не. Един бог знае всяка една майка как ще роди...

Пожелавам ви да е безболезнено и успешно.  Hug

...

Розичка, браво за хубавите резултати!  Grinning

# 221
Рози бравос за резултатите Hug

Пожелавам ви да е безболезнено и успешно.  Hug

Е та това е най-важното Peace и от мен същото пожелание за всички  Hug Heart Eyes Hug

# 222
Peace Аз също смятам, че секциото не е това, което е било преди Naughty И аз съм решила да е секцио този път, защото и моето сърце няма да издържи втори път човешката простотия  Mr. Green Sunglasses Имам една операция (апандисит) и нямам лоши спомени  Thinking Абе, живот и здраве наесен ще ви разкажа с подробности  Wink Sunglasses

И аз на есен ще ви кажа какво е... Grinning

Сега операцията/разреза/ се прави ниско долу в окосмената част, и е само няколко сантиметра. Ако не греша - 6 шева са... ако е с шевове.

# 223
Розичка  Heart Eyes радвам се за резултатите  Hug

Норас казвам го за пореден и последен  път защото нещо май говорим на различни езици ooooh!
Аз не отричам секциото като операция или по точно като начин на раждане на бебето , но само и единствено ако има ОСНОВАТЕЛНА И АДЕКВАТНА   ПРИчИНА и тя да ми е обяснена от лекаря защо именно ми препоръчва секцио , какви са рисковете и така нататък , а не да ми кажат " Налага се секцио...." е добре де дявол да го вземе , ами кажете ЗАЩО , обосновете се , а не да ми го изтърсят току така ooooh!
Пак за последно казвам и знам че се повтарям , но се дразня когато не ме разбират и не вникват в думите ми  ooooh!
СЕКЦИО , САМО И ЕДИНСТВЕНО ПО МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ И ТО С ЯСНО ОБЯСНЕНИЕ И ОБОСНОВАВАНЕ ОТ ЛЕКАР .
А аз като един разумен и съвестен човек естествено че бих се съгласила с лекаря си , както би направила и всяка една от нас , все пак говорим за живота на дете , за който сме отговорни ние.

# 224
 newsm51
за секциото - всеки сам избира - моя приятелка роди така вече втори път,разрезът й е в пубисната част и дори с бикини силно изрязани,не си личи белега,правена е в Швейцария.Много яко защото като се сетя за старите коремни разрязвания Whistling

Общи условия

Активация на акаунт