Зелено ако със слуз

• 12 338
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Премери му температурата - в дупето с обикновен термометър, задръж му крачетата вдигнати с едната ръка и в ануса върха на термометъра. Температурата е с 5 деления по висока от тази, която трябва да е телесна. Извади петте деления и това е температурата му. Ако е само на кърма - важно е какво ядеш ти - отсей от храната си плодовете или преди да ги ядеш ги кисни повече от 1 ч. във вода. Премахни боб, леща, зеле. Внимавай с млечните - киселото мляко е препоръчително. Зелената салата е добра ако е кисната една нощ във вода. Можеш да дадеш на детето половин детска ампула от вит. С, заедно с половин хапче В комплекс стрито - поне три дни - сутрин и вечер. Няма да му навреди. Даваш ли на детето вит. Д ? То може също да провокира. Гледай да не го печеш на слънце между 11 и 13 ч. и ако го събличаш - да не е повече от 30 лим дневно. Зеленото ако е признак на простуда. Спри му плодовите пюрета, защото се предполага че на 4 месеца му даваш по нещо. Казвам ти каквото зная.
Поздрав

# 16
Благодаря ти Катин. Не му давам нищо друго освен кърма. Премерихме Т, 37 С което е ОК. не излиза навън по жегите, почти не давам витамин Д. От вчера минах на строга диета : само картофи, пилешко, хляб и зехтин. Започнахме да даваме и Биогайа. Пък да видим. Последните 2 дни ака по 6-7 пъти. Днес 4 пъти.

# 17
Моето моми4е е на 4 месеца и от 1 месец е с такова ако, но по 1 - 2пъти на 24h.Тя има и обрив и атопи4ен дерматит и и поставиха диагноза Алергия към белтъка на кравето мляко. от месец съм на диета без мле4ни продукти, бобови култури, готови сладкарски изделия,цитрусови плодове,телешко месо - ям основно картоф, ориз,свинско и пилешко. Преди и тя акаше на всяко хранене, но ве4е е 1-2 пъти, оба4е слузта не из4езва. Аз дохранвам и с Frisopep, 4е кърмата ми намаля.Казаха ми 4е зеления цвят е от АМ. И аз съм се сбаркала ве4е какво да правя. Другата седмица отивам на консултация при доц. Маринова - педиатър гастроентеролог в Медицински център Детски болести до ВМА.

# 18
Моето моми4е е на 4 месеца и от 1 месец е с такова ако, но по 1 - 2пъти на 24h.Тя има и обрив и атопи4ен дерматит и и поставиха диагноза Алергия към белтъка на кравето мляко. от месец съм на диета без мле4ни продукти, бобови култури, готови сладкарски изделия,цитрусови плодове,телешко месо - ям основно картоф, ориз,свинско и пилешко. Преди и тя акаше на всяко хранене, но ве4е е 1-2 пъти, оба4е слузта не из4езва. Аз дохранвам и с Frisopep, 4е кърмата ми намаля.Казаха ми 4е зеления цвят е от АМ. И аз съм се сбаркала ве4е какво да правя. Другата седмица отивам на консултация при доц. Маринова - педиатър гастроентеролог в Медицински център Детски болести до ВМА.
което говори само за ефективноста на подобни безумни диети нали... моята препоръка и към вас е да направите посявка...

# 19
И моето бебче от две седмици ака зелено и слузесто... Ще правим изследване за бактерии, но педиатърката смята че не може да е бактерия, защото щяло да има и други симптоми (Т, вялост, детето ще спре да наддава, а детето е все по жизнено и весело, качва си по  килограм на месец...). Гастроентероложката, с която се консултирахме, каза че вероятно е дисбактериоза, но разбира се и тя ще изчака да види изследванията. Интересното е, че ни изписа четири препарата: Зиртек против алергия, лактобактерии Биогая и Линекс за възстановяване на чревната флора и Креон: ензимен препарат. Аз никак не обичам да лекувам болести, които не са потвърдени и преди да имам резултат от излседването няма да й давам нищо, предвид и това, че вече мина един курс Ентеросан (също лактобактерии), точно заради вероятна дисбактериоза  но без да има траен резултат... И аз съм на диета, за два-три дена сякаш се пооправиха нещата, но после пак се върнахме на старото положение. Имам чувството че бебка реагира на месото, а никъде не прочетох, че това е възможно. И всъщност не разбирам ако детето е добре, наддава и няма инфекция/ вредни бактерии защо е необходимо да се лекуваме... Не се ли израства това състояние, ако се дължи на незрялост на червата или на липса на достатъчно ензими?

# 20
Ами аз правих посявка на кърма и изпражнения - чисти са. Обаче мен това ковто по вече ме притеснява е честото изхождане: 6-7 пъти на ден. Бебко е само на кърма и се притеснявам да не се обезводни.

# 21
При нас беше същото, в средата на 4 месец, малкия получи обрив по тялото (не много сериозен) и няколко зелени памперса със слуз. До тогава имахме случаи на памперси със слуз или зелени, но инцидентно и нямаше проблем. Сега обаче педиатърката каза, че това е алергия към кравето мляко и ме прати в МА - при корифейте, аз отидох при другата (не и помня името), а не Маринова. Тя потвърди, че този памперс + обрива гаранция -да го захранвам познайте с каша и месо и да мина на диета. Както може да се очаква, бяхме на диета, захранихме се от края на 5 месец не с месо, след 1 год. на сина ми включих млечни и решехме, че както казва доц. Маринова, сме израстнали алергията. Но детето расте, мама се учи и мисли и какво се оказа - обривите са били от прегряване, което автоматично и зеления памперс, през този период му избиха първите два зъба (а ние до последния имахме проблеми), което може да обясни слузта. Детето никога не е имало индикация да е алергично,а е типичен пример рус със светла кожа. Когато беше на година и половина, попаднахме в болница с бронхит и като кажех кърмен година и три месеца с алергия към краве мляко ми се смееха искрено - кърмаче с алергия. Знам че стана много дълго, но искам да обясня, за да избегнете безсмисленото лечение което предписват лекарите.
Аз бих Ви препоръчала в никакъв случай да не спирате кърменето и по възможност да не включвате адаптирано, наскоро четох за една майка, на която детето до захранването е било с такива зелени памперси, от кърма са минали на кис. мляко и то се развива много по добре от другото, което е минало на адаптирано и продължава да има проблеми с алергии.
Помислете да не е прегрято или изстинало коремче, то може да допринесе за зеления памперс.
Ако се притеснявате за обезводняване, дайте му вода независимо че е само на кърма, през лятото за мое успокоение давах вода, не е пиел повече от 20 мл. на ден, но все пак доста е топло.

# 22
И на нас гастроентеролога ни изписа първо Метронидазол 10 дни / не го дадох на бебето защото още двама лекари и един фармацевт ми казаха че си е живо тровене и не биха го дали,само ако е много зле бебо и е крайно наложително, а  на нас и посявка не искаха да ни пуснат , второто лекарство са капки Колийф , тези капки са ензим лактаза , и разграждат лактозата , наистина ни повлияха добре след тях акаме нормално ,ако без слуз не ни боли корем . Третото лекарство е АЦЕ зИМЕС НЕГО СИ ГО ВЗИМАМЕ ОТДАВНА САМО НИ ВДИГНАХА ДОЗАТА на 1 капсула дневно добрре ни действа . Сега при второ ходене , ни оставиха Аце Зимеса . предложи ми да ни смени колийфа със биогая ще бил по-евтин вариант , като свърши колийфа не знам дали ще ги сменя , може би ще пробвам , изписани и две противоалергични да ги пием един месец  Фенистил и Зиртек , казах и че детето не е алергично и е добре , но тя ми  отговри че това било стандартното лечение ей така да си ги изпием , пълна глупост никога няма да му дам противоалергичните лекарства без да има нужда наистина от тях. За мен е лекарска безотговорност да изписваш куп лекарства на бебе просто ей така , и въобще да не ти пука че всяко има странИчни ефекти . След 10 дни ще ходим да говорим за захранване тогава ще ни изпише креон ензимен препарат за твърдата храна , него мога и да го дам ако захраня сега . Йоанна пробвай креона / вие явно сте захранени затова ви го изписва /, дай и биогай , и виж дали ще се оправи аз не бих дала противоалергичните . А това нистина се израства самата лекарка ми каза че едно време децата така се влачели по-поливин година и повече защото не  знаели какво име , и накрая сами се оправяли така че щом се чувствате добре гледай с минимум лекарства да се оправите .

# 23
Нивеар опитай да дадеш на детето капки Колийф щом се изхождате често и воднисто може като при нас да не ви достига ензима лактаза , не си
 захранвала нали .

# 24
Благодаря ви мами  Hug

вчера бебко се изходи 4 пъти, днес вече 2 пъти но в последния памперс имаше много слуз и за първи път кървави нишки.

Още по притеснена съм, а не зная какво да правя? Лекарите с които се консултурам само вдигат рамене. newsm78

# 25
а  на нас и посявка не искаха да ни пуснат
Как така не искат да ви пуснат посявка? Не ви дават направление ли? По принцип и без направление можете да си направите микробиология във всяка лаборатория. В интерес на истината и нашата педиатърка не ни каза, че трябва да направим посявка, чак като отидохме на гастроентеролог ни пратиха, според мен излишно мотаене само...
Йоанна пробвай креона / вие явно сте захранени затова ви го изписва /, дай и биогай , и виж дали ще се оправи аз не бих дала противоалергичните .  А това нистина се израства самата лекарка ми каза че едно време децата така се влачели по-поливин година и повече защото не  знаели какво име , и накрая сами се оправяли така че щом се чувствате добре гледай с минимум лекарства да се оправите .
Ами, захранени, далеч сме от този момент, имаме още три месеца до захранване. Само на кърма е малката. Аз въобще не съм купила още тези лекарства, не знаех, че Креон е само за твърда храна. В къщи вече има куп лекарства, които купуваме, четем упътването и не даваме: Лактофлор, Биотикс... За противоалергични и ние в никакъв случай няма да даваме ако не се докаже алергия, това е абсурдно просто...
Добрата новина при нас е, че май започваме да се оправяме. В четвъртък беше много зле положението, все повече слуз и все така зелено, след консултация с GP решихме да направим още един курс Ентеросан (лактобактерии). Предния път може би не съм успявала да й дам достатъчно количество, много плюеше, може затова да нямаше кой знае какъв ефект. Но сега още след втория прием акото е жълто, а започна и да се сгъстява и да намалява слузта... В понеделник ще има резултати и от микробиологията, аз съм се поуспокоила, че не е бактерия, нали ако е бактерия не може едно ако да е добре, едно да е зле... Чудя се само какво да правя с диетата... Ям само хляб, ориз и картофи, даже и от месото ме е страх, но не се чувствам много добре така, даже ми прилошава понякога и никак не ми се яде вече този оризззз...... Вие какво ядете, как издържате... Аз се чувствам виновна дори и че слагам на ориза подправка от глутаматените иначе съвсем е безвкусен...
Ох, nivear извинявай, че се обяснявам толкова подробно в темата, но може и да ти е полезно да знаеш как протичат други подобни случаи... Току виж взаимно си помогнем...   

# 26
Благодаря ви мами  Hug

вчера бебко се изходи 4 пъти, днес вече 2 пъти но в последния памперс имаше много слуз и за първи път кървави нишки.

Още по притеснена съм, а не зная какво да правя? Лекарите с които се консултурам само вдигат рамене. newsm78
Това звучи като алергия, а боли ли го коремчето. Вики миналата година направи алергия към Нурофена зелено с кръв и слуз. Много го болеше корема. Педито първо каза, че е дизентерия и да давам антибиотик, но аз изчаках и като спрях Нурофена нещата се нормализираха.

# 27
Премери му температурата - в дупето с обикновен термометър, задръж му крачетата вдигнати с едната ръка и в ануса върха на термометъра. Температурата е с 5 деления по висока от тази, която трябва да е телесна. Извади петте деления и това е температурата му. Ако е само на кърма - важно е какво ядеш ти - отсей от храната си плодовете или преди да ги ядеш ги кисни повече от 1 ч. във вода. Премахни боб, леща, зеле. Внимавай с млечните - киселото мляко е препоръчително. Зелената салата е добра ако е кисната една нощ във вода. Можеш да дадеш на детето половин детска ампула от вит. С, заедно с половин хапче В комплекс стрито - поне три дни - сутрин и вечер. Няма да му навреди. Даваш ли на детето вит. Д ? То може също да провокира. Гледай да не го печеш на слънце между 11 и 13 ч. и ако го събличаш - да не е повече от 30 лим дневно. Зеленото ако е признак на простуда. Спри му плодовите пюрета, защото се предполага че на 4 месеца му даваш по нещо. Казвам ти каквото зная.
Поздрав

Много добре си обяснила как се мери Т на бебе,само не разбрах какъв е смисъла newsm78.Б комплекс и т.н. витамини и добавки ми се виждат много смело препоръчани за бебе на 4 мес което е само на кърма,още повече не от лекар!И само за справка -На вън се излиза когато е жега до 11 максимум 12 и след 17 часа.Но в цялата тая работа пак казвам не намерих никаква връзка със слузта в акото. Sick

Към авторката -бих те посъветвала да направите посявка,ако трябва и да си я платите.Когато моята щерка имаше слуз в акото беше на около 4-5мес също.Единственно приемаше АМ.Ходихме при 3ма лекари,който казаха че ако не повръща детето е възможно да си изкарва сополите чрез акото,защото стомаха все още не може да ги преработва.А за зеленото ние се пренасищахме на желязо и сменихме АМ.Правихме посявка защото педито се съмняваше да няма непоносимост към лактоза(която я има в АМ),после се съмняваше и за ензимна недостатъчност.Слава богу излезнаха прави другите 3ма доктори.Та в крайна сметка освен млякото,сменихме и педито! WinkНе се шашкай,може да е нещо малко,важното е да разбереш какво.Успех!

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 21:16 от paneva

# 28
Червените нишки в акото са нормални, те са в резултат на наранена лигавица на стомаха, при моя син ги имаше до год. и шест месеца, когато му се раздразнеше стомаха. Възможно е организма да има нужда от някакво изчистване и затова да е по голямото кол. слуз. От колко време си включила фризопеп, възможно е от него да е зеления цвят. Не мисля че имате алергия към кравето мляко. В квартала една майка измъчи детето си с фризопеп и бих ти препоръчала да прочетеш колко се може повече за АБКМ, зелено ако и подобни във форума, за да прецениш кое ще е най добре за Вас. Според мен е излишно да продължаваш с диетата, достатъчно е да избягваш прекалено разхлабващи. Както писах моя син, направи зелени памперси и веднага му поставиха АБКМ, по същото време вечер ми свършваше кърмата в 10.00 нямаше и капка, решението тогава, което и до момента смятам че е правилно, на обяд му давах по 1 до 2 суп. лъжици (готова) каша. Целия 5 месец ядеше безмлечна каша на обяд, на мен ми стигаше кърмата. В началото на 6 месец се захранихме. Щом сте с дерматит и съмнения за АБКМ идете на хомеопат.  Не минавайте на АМ и особено на Фризопеп или соево мляко. Знам че си много притеснена, но си наложи спокойствие, ако трябва два три дни спи и лежи до детето и не се занимавай с друго, за да увеличиш кърмата и махнеш АМ.

# 29
Момичета и синът ми току що получи същото от 10 дни сме с разтройство,ту се оправи ту се засилва.
Бяхме на диета,на лечебна храна -нищо.
Току що в памперса му открих голямо количество слуз и кървави нишки.Кажете какво да правя,педито не вдига ,а иначе си е жизнен,храни се избирателно,но не гладува.Имам опасения ,че са му тръгнали кътниците,но не съм сигурна.
Някой ако е имал подобни оплаквания при подобна възраст ще се радва да сподели,че умирам от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт