АВГУСТИНЧЕТО характер проявява, прави опити да се налага!

• 13 660
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
леле много болнички  ooooh!
нана,а не може ли да викнеш вашите и да отидеш до аптеката,или пък някой от тях да отиде...представям си какво ти е било на душичката да си сама и детенцето да ти изгаря  Confused..
бързо оздравяване на всички.
найа също започна да ми киха от вчера и се оля и нас да не ни е пипнало нещо  Praynig
велмар,аз веднъж се пробвах да дам на найа зинат,но само го близна и повърна.замених с аугментин.
зината се пие на 12ч.,а аугментина на 8ч.поне на нас ни го бяха предписали така  Peace.
ние сме 13 резерва в детската  Joy...бяхме 10 номер при 11 свободни места,ама нъцки  Mr. Green

# 256
  • София
Вижте какво намерих- месец юни е месец на детската орална хигиена
http://www.mamaibebe.com/index/www/417/бременност.мама.и.бебе/Юн … ална.хигиена.html

# 257
Пухче, ами май си е точно някаква шарка  Thinking   - лекарката ми го казва с латинското наименование, а аз не мога да го запомня  Embarassed  Тя ми го преведе така като тридневна треска - наричала се така, защото е с висока Т три дни. Ако не се лъжа е едно и също с розеола, ама не съм убедена  Rolling Eyes  Май някое от нашите мишленца я беше карало  Thinking  Лекарката ми обясни още, че дечицата я карали до 3-та годинка.
Дани, дано да не се разболявате и вие  Praynig Hug  
Мисче, ами освен да дойдете към София  Laughing , тук е слънчево   Wink Hug 
На мен пък какво си ми е спокойно като не съм записвала Лори на градина  Mr. Green  Ще има да му мисля другата година   Crazy

# 258
  • София
леле много болнички  ooooh!
нана,а не може ли да викнеш вашите и да отидеш до аптеката,или пък някой от тях да отиде...представям си какво ти е било на душичката да си сама и детенцето да ти изгаря  Confused..

Ох, Дани ами точно вчера заради това си разменихме реплики на висок тон  Sad Не ми се влиза в подробности, но даже бях овикана защо плача, ами не се стегна...Както и да е. Оправих се, ама ти си права - аз си знам какво ми беше на душичката. Дано Найа не се разболее и тя милата  Hug

Кало сега е добре. Явно Суметролимът започва да действа. Баба му сега му чете приказки. Слава Богу няма температура.
На всички болнички - бързо оздравяване  Hug

Елфче не разбрах добре - Ивчо пак ли е със запек? Да не сте свършили Бебегела? Ако е така утре да пращам втора тубичка. Мама сега е тук, пиши, ако нямаш ще разработим познатата схема на предаване  Hug Wink

# 259
Уффф ужас, още болни дечица  Sad Ние излязохме от "черната дупка" и днес за пръв път Дани хапна с апетит макар че е силно казано. Яде колкото мишле.  Благодаря ви за съчувствието и разбирането! понякаго на човек това му е нужно.
Температура свалих единствено с Нурофен, мокри чорапи и с течен аналгин. Но определено имам момент в който нищо не помага и организмът тотално блокира. Много се бях притеснила, защото лекарката каза че за момчетата рискът е по-голям при Т. Тъкмо бях го поотвикнала от биберона и пак наново го налапа. Еми..това беше. С биберон, с памперс и с няколко кила надолу.

# 260
Здравейте от мен.
Много болни дечица има пак. Дано по-бързо се оправят. Praynig
Днес наистина е мрачно тук, а аз обикалях с приятелка и ми стана студено.
Мiss74 аз имам подадена молба за 12 ясла и ми казаха да проверя другия месец дали ще тръгнем август или септември. Все още нищо не е ясно.

А сега да се похваля. Взех си изпита  newsm44, остана още един. Вече съм изморена и искам почивка.
Лека вечер на всички!

# 261
  • Sofia
Нана, ВСТ само като ви чета и настръхвам – стискам палци Кало и Лорито да се оправят.
ВСТ, дано това да е последното нещо от гадната поредица, която ви е налегнала.
Нана, не искам и да си помисля какво ти е било сама с детенце, което изгаря и ти не можеш да мръднеш до аптеката.
Аз вече да се похваля - Димана отново е при нас след едномесечно отсъствие. Честно да ви кажа, изобщо не се възползвахме от ергенския живот и за 1 месец с Митко сме излезнали 2 пъти. А, бе мани-мани - човек ще каже, че сме егати задръстеняците! Mr. Green
Днес идва гастроентролог в нас и продължаваме с дуфалака. Проблемът със стискането го имаме още, но тя (лекарката) каза, че трябва да се правим на "ударени" и изобщо да не показваме, че забелязваме стискането. Наговори още куп неща и от цялата работа се надявам да има някакъв ефект!
Кайли, браво за изпита!
Така като не съм писала от сто години, изпускам да напиша много, ама ще ми простите! Hug

# 262
  • София
Елиона, за какво стискане става дума - пак ли сте запачени? Не разбрах  Embarassed И ние сме така. Къде ходите на гастроентеролог? Или само по домовете ходи този д-р? Нана, благодаря ти за предложението Hug, имам още малко от Бебегела, но не действа - Ивчо едновременно се напъва и стиска. Много е странно.  Rolling Eyes Да ви кажа - предпочитам хиляди пъти разстройство да има. Много е гадно да се мъчи така детенцето и не можеш нищо да направиш.  Sad Иначе е весел, през другото време. Но изхабяваме по 10 папмерса сигурно - напъне се, изака една дърдонка и трябва да го сменя. За тоалетна или гърне и дума не може да става. Направо е малък ад. Но стига съм се оплаквала.
Вст, сигруно е розеола (може би ти е казала цялото име - розеола инфантум?) Марти на Ммилена я беше карала, ако помня правилно. Дано утре вече всичко е наред!  Praynig Hug
Кайли, честито за изпита! Peace
Карим, браво че Дани оздраваява! А защо пък Т да е по-опасна за момчетата? Това не го бях чувала.  Rolling Eyes Егати и силния пол!  ooooh!

# 263
  • Sofia
Елвинг, Димана няма вече запек, но много се стиска - т.е. акото не запечено, но ходи до тоалетна на 2-3 дни, защото стиска за световно. Преди 2 месеца я водих на детски гастроетролог д-р Панталеева от детската педиятрия и тя предписа лечение - без кисело и прясно мляко, без фрешове  а само нектари и други такива, но тогава Димана имаше запек.  После я хвана някакъв вирус с разстройсто и много спазми и от тогава го кара на стискане. Днес пак идва, стоя близо час в нас и ще продължим с дуфалака и разни други прахчета  - много е дълго за обясняване. Ако искаш ще ти звънна утре, за да ти разкажа.

# 264
  • София
[ С биберон, с памперс и с няколко кила надолу. [/color]

Karim важното е обаче, че се оправя. После ще махнеш пак и биберона и памперса, и килца ще качите  Peace

Нана - знам, че има аптеки, от които може да поръчаш и да ти донесат лекарствата вкъщи през нощта. Ще взема да се поровя да разбера кои бяха. Ама то предполагам, че като си се притеснила сама....може въобще да не ти е минало през ума.

За запека и стискането - детенцето на една от приятелките ми имаше подобен проблем. Даже ходиха на детски психолог - ако искате може да взема телефона. Според нея тайната била да не се споменава въобще думата "акане, ако, гърне" и тн. всичко, свързано с това. Защото при тях - детето направо ревеше ако му се споменеше за това. Та няколко дена по-късно с тази тактика - проблемът е отминал. Звучи доста добре.

айде днес само добри новини да има  Heart Eyes

# 265
  • София
Добро утро момичета!

Благодаря ви на всички за добрите думи.

Пухче въобще не съм знаела, че има такива аптеки. Ще потърся инфо и аз.   bouquet

Слава Богу Кало вече е по-добре. Снощи даже яде сандвич с кашкавал. Явно Суметролимът започва да действа. Не е вдигал и температура. Гледат се с татко му и чакаме резултатите от гърления секрет.
За памперсите - Кало още е с памперс и няма изгледи скоро да го махнем. Плаче и не иска да сяда на гърнето. Но вече казва като има пиш и ако - разбира се пост фактум  Joy Все пак е нещо. По съвет на кумата ми - тя е психолог - детето не трябва да се насилва. Най-добрият вариант е да се изчака то само да осъзнае къде се вършат тези работи. Защото иначе има опасност от регрес.

# 266
  • София
Привет!
Моето дете взе да ме учудва - тази нощ спа до 5ч непробудно.  Party После в 7ч се събуди с рев и най-накрая дочакахме акото.  Crazy Елиона, ти ме уби - аз пък давам повече кисело мляко и фрешове - от круша, киви, ябълка, с надеждата да помогнат. Защо не са препоръчителни?  Rolling Eyes Милата Димана!  Sad Дуфалака помага ли й? Щото при нас и той не вършеше работа.  Rolling Eyes Пух, аз не му говоря за акане и гърнета, но си го има този проблем отвреме-навреме. Може би при нас причината все пак е храненето - не иска да яде никакви готвени неща, само супа понякога. Кара на сухи работи и малко плодове. Чудех се дали да не му сменя АМ с розов Хип или Лактана Био, в Хранене с АМ пишат хубави неща за тях, точно при запечени деца са добри.  Rolling Eyes Не знам дали да идем на д-р, той много се страхува от д-ри и не знам дали няма да го стресирам допълнително. Преди като му правиха изследването в Пирогов да такава степен се беше наплашил, че не даваше да му сменям памперса.  Rolling Eyes Абе, не е за разправяне.  Tired
Нана, радвам се че Калоян е по-добре! Какво се оказа все пак? Дано и Лори да е вече ОК, както и всички болнички!  Peace Hug Ние сме малко сополиви, дано ни се размине този път.
 Hug Heart Eyes
П.П. доволна съм от новия МА  Mr. Green

# 267
Елфче, радвам се, че сте свършили работата  Laughing Hug А Лори е вече добре, само милата непрекъснато й се спи. Незнам дали е изтощена от тези три дни Т и сега наваксва, ама все я тегли към леглото. Вече се замислям дали е нормално и дали да звъня пак на докторката  Thinking А и е станала страшно раздразнителна - плаче за най-малкото нещо и все иска да я гушкаме  Twisted Evil
Милата Диманка  Hug Hug Hug Представям си какво й е  Cry
Радвам се, че Дани и Калата са по-добре  Hug Каримче, не се притеснявай, ще качи килца детето  Peace Важното е да е здравичко  Hug
Лора пък в последно време ми отказва всякакви плодове - хапва само от време на време бананче. А преди не отказваше никакъв плод. Вече се притеснявам, все пак плодовете са си доста полезни. Чудя се вече как да й ги предлагам, че да хапва  Thinking И пресни зеленчуци не хапва, освен краставица - иначе в манджички яде всичко  Peace
И аз много се израдвах на новия МА  Wink

# 268
  • София
Eхо
май трябва да мислим за нова тема

"Юни е - Августинчето се готви за море".
.......например ( да се пробвам и аз Wink)  или ако някой може да предложи още нещо.

# 269
  • София
Eхо
май трябва да мислим за нова тема

"Юни е - Августинчето се готви за море".
.......например ( да се пробвам и аз Wink)  или ако някой може да предложи още нещо.

Бива  Peace Въпреки че ние, ако ходим изобщо, ще е след 2м  Mr. Green Живи и здрави да сме само!
Вст, не се притеснявай, нали скоро и Ммилена пита това - на периоди са децата, пак ще прояде.  Peace Аз също се надявам някой ден Иво да почне да хапва и готвени неща. Въпреки, че при сестра ми, примерно, още не е дошъл този момент  hahaha newsm78 Crazy А За спането - мисля също е нормално, като е била болничка. Ивчо и той спа почти 4ч през деня вчера  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт