Отговори
# 15
  • Варна
Момичета, бяхме на консултация, новините не са добри- Микаела е 3170 с дрешката, а я изписаха на 05.05 2960 Cry Честно казано нямам идея защо не надава, при положение че я храня на поискване- 3,5-4 часа, а понякога и на 2-зависи....Ака си по 3-4 пъти на ден, доволно напишани памперси, сравнително спокойна, плаче силно след като се събуди гладна....храни се около 15-20мин,пия лактогонен чай, течности.....каквото зависи от мен го правя Sad За сега няма да дохранвам, след седмица ще отидем пак да видим, педиатърката ни каза, ако не е качила 200гр поне, започваме добавка......а никак не ми се иска да го правя Sad Има ли други с подобни проблеми...? Като ви чета, как хубаво надават дечицата ви, май няма да има............. Tired

# 16
Здравеите, и ние да се запишем,Страхотна теми4ка
Ася, според мен отговора трябва ти да си го дадеш.Както го 4устваш,така и направи Hug
Стискам палци за малкия Станислав Praynig Praynig

# 17
  • София
Haliotis, само бъди спокойна!

Продължавай и другата седмица както досега, като обръщай внимание дали детенцето суче или спи на гърдата ти. Осушвай се дали гълта! Ако само дремуца, мачкай й ушичките, раменцата, стъпалцата, за да я разбудиш и накараш да суче.
Казвала съм го няколко пъти, но пак ще го кажа - голямата ми дъщеря първите 2 седмици не беше наддала грам именно поради тази причина. За да проверя имам ли кърма 2 седмици изцеждах нужното количество преди всяко хранене и й давах от шише. Тогава "дръпна".

Дори и да се наложи дохранване, не се отчайвай и не съжалявай чак толкова ! В крайна сметка най-важното е детенцето да расте, а не да се доказваме сами на себе си, че можем да кърмим!

Спокойно, мила  Hug

# 18
Здравейте момичета !!!

Аз съм много много притеснена.Дъщеря ми  има Варицела...Направо не съм на себе си....Дано Косьо не се зарази , стискайте палци  Hug

И в нашето у-ще има варицела, но слава богу всички сме я карали. Но като чакам малката пред училище, не позволявам на другите деца да се доближават до количката.
Явно има епиемия сега, защото от много места чувам за болни от варицела.

Милена, виж това (извадих ги от Доктор Nivea Baby) :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277883.msg6918216
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186494.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191593.0  - този случай е почти като вашия !!!

Стискам палци да ви подмине шарката  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Ваня,мерси за линковете.Нашето педи ни инструктира за изолацията на каката и за хигиената.Нея я притеснява не толкова ако Косьо се зарази с шарката, а от това , че толкова малки бебета след това развивали пневмония. За кърменето ми каза,че мога да кърмя с маска.

# 19
Миленая, а ти карала ли си варицела? Ако - да и кърмиш, то антителата преминават в кърмата и може да пазят бебето!
Haliotis колко дни след раждането ви изписаха и колко спадна тогава? И защо с дрехи я теглят?!? А щом ака и пишка толкова добре - какво каза лекарката? Да не би да има грешка в катарите?
За наддаването- ние бяхме качили 350 гр. до първата консултация / 21 дни/ . Също акаше всеки ден и пишкаше добре! Но и сучеше много яко! Обяснявам си го понеже 1- изписаха ни само на 2 дни и вероятно е спадала още първите 3-4 дни/ нормално е/, 2- кърмата ми тръгна много трудно! Но както вече се охвалих на следващата консултация беше качила за 12 дни 520 гр!!! Само че аз я кърмех много често!
А сега видях - ами тя е родена 3250??! И какво излиза - да е спаднала на тегло ?!? На една приятелка бебето беше така, но беше спряло да ака- 1 седм. явно поради липса на кърма! Защо не пробваш да я будиш по често и виж дали преглъща !

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 17:02 от veni-b

# 20
Абе момичета много ми липсва коремчето!!!
Много ми харесваше да съм бременна!!!    Crazy Crazy Crazy
К'вато съм луда ще взема още едно да изтряскам - е тъй за норматив!!!

Абе..............    ooooh! ooooh! ooooh!

# 21
  • София
Абе момичета много ми липсва коремчето!!!
Много ми харесваше да съм бременна!!!    Crazy Crazy Crazy
К'вато съм луда ще взема още едно да изтряскам - е тъй за норматив!!!

Абе..............    ooooh! ooooh! ooooh!

И после като ревнат двете от две страни....ето ти СТЕРЕО СТАЯ Simple Smile

Да ти кажа, Стефи, мойта свекърва има породени двама братя близнаци. Разликата им е 1,5 години. Не искам да си мисля как се е оправяла майка им - без памперси, топла вода, парно... Shocked Shocked Shocked Да не говорим за слингове, вибриращи шезлонги и т.н

# 22
Стефинка   bouquet
Абе жена ти луда ли си от сега да мислиш за второ ooooh! мене не ми се чува за това поне още 5 год. Peace

Криси....не издържа Mr. Green ама му ходи!
milenag дано малкия не се зарази  Praynig
Haliotis както и Ваня ти е писала:Бъди спокойна!Слагай я начесто да суче и не я оставяй да заспива на гърдата! Дано другата седмица е дръпнала повечко на тегло и не се налага да дохранваш HugКоя ви е педиатърката???

Ние днес излизахме навън.....ама тука в кварталската ни градина PeaceКато го друсам това дете по тротоарите спи....ама тръгнем ли по равното и се буди! ooooh! Варненки как ще я осъществим тази среща в Морската......там е толкова равно newsm78Алекс казваш,че и твоя Калоян бил ревльо....Хм.....поне няма да е единствен Даниел Wink

# 23
запис и от нас Simple Smile
 Praynig   Praynig  за Станиславчо

за скочетата - аз давам и ако знаете как се смее детето след като си пийне сокче...едни усмивки , едно чудо....значи му харесва - коликите са си същите  Crazy

за кенгуруто - на мен даже ортопеда ми каза че е хубаво, заради тазобедрините стави. даже каза като му правя масажче, леко да пружинирам крачетата в поза "жабче" - също било полезно...

за коремчето - аз от време на време като ми изкуркат червата или някой мускул мръдне и имам онова усещане за бебе в корема  Mr. Green   ама не бих се впуснала в екшън за още едно , и то толкова скоро....

за стрии - препоръчвам на Мустела - малко скъпо , но изпитано ( има и за бюст и за корем и бедра )

хайде засега чао от нас   bouquet

# 24
Запис и от мен!
  chef на Стефинка за темата! Явно мъника се е кротнал.
На мен пък изобщо не ми липсва корема и ми харесва да не съм бременна. Вече не съм тромава и мога да си гушкам бебчо.
Ася, миличка, искрено се надявам скоро да се похвалиш с хубави новини. Не мога да намеря думи за болката ти. Аз тази нощ сънувах кошмар, че още съм бременна и преносвам( както и беше) и отивам на док и не чуват тоновете на бебето. Така плаках на сън, падах на колене и се молех на доки да спаси детето, чак се разревах наистина и се треса в леглото и протягам ръце към креватчето на беба. Болката от един сън е огромна, не знам наистина. Прегръщам те силно!

# 25
здравейте и от нас   bouquet благодарим за хубавата темичка    bouquet
Барби не съм спирала да се моля за Станиславчо  Praynig пиши ни при първа възможност  Hug
Ася думите не ми стигат мила ти  всъщност много точно си написала всичко ,просто бъди силна и не губи вяра и надежда   bouquet
в Кенгуру все още няма да сложа Стефи по-куп причини ............
Сок още не давам
Ноктите не режем и не съм рязала досега те сами се белят ,ръкавички не съм слагала и съм също против тях
Бяхме сутринта на ортопед и всичко ни е ОК .
за липсата на коремчето .......да иска ми се да съм пак бременна но............това е само мечта засега  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazyмисля като стана на около 35    newsm78  абе да сме живи и здрави а това ...........
аз си чакам снахата на гости и затова отивам да оправям  Joy вище каква ми е хубавица ( няма майтап няма измама със Сашето не могат един без друг )  Mr. Green

# 26
Миленая, а ти карала ли си варицела? Ако - да и кърмиш, то антителата преминават в кърмата и може да пазят бебето!
Haliotis колко дни след раждането ви изписаха и колко спадна тогава? И защо с дрехи я теглят?!? А щом ака и пишка толкова добре - какво каза лекарката? Да не би да има грешка в катарите?
За наддаването- ние бяхме качили 350 гр. до първата консултация / 21 дни/ . Също акаше всеки ден и пишкаше добре! Но и сучеше много яко! Обяснявам си го понеже 1- изписаха ни само на 2 дни и вероятно е спадала още първите 3-4 дни/ нормално е/, 2- кърмата ми тръгна много трудно! Но както вече се охвалих на следващата консултация беше качила за 12 дни 520 гр!!! Само че аз я кърмех много често!
А сега видях - ами тя е родена 3250??! И какво излиза - да е спаднала на тегло ?!? На една приятелка бебето беше така, но беше спряло да ака- 1 седм. явно поради липса на кърма! Защо не пробваш да я будиш по често и виж дали преглъща !

Вени , да , карала съм само варицела от шарките.

# 27
  asja, ти наистина си много силна, мила. Аз нямаше да имам смелостта да се върна сред момичетата, с които сме споделяли първите трепети на бременността. Ти винаги ще си част от нас и вярвам, че момичетата ще ме подкрепят за това.... Исках да пиша толкова много, но всичко ми обягна и незнам какво да кажа повече. Запази нещицата дето сте купили. Като ги подариш няма да забравиш за случилото се, нито ще намалиш болката в сърцата ви.

Praynig   Praynig   Praynig  за Стъниславчо. И скоро мама БАРБИ да си го гушка в къщи.

Haliotis, ние също бяхме наддали малко за един месец. Само 400гр. Аз го хранех през 2 часа. Голяма пауза имахме само вечер - около 5-6 часа... различно. Не избързахме с дохранването и следях стриктно всичко както обяснява ВаняМ, докато в един момент Кръсти не започна да плаче, рита с крачета и нервничи след като е сукал известно време...., а и поне два пъти дневно памперса му беше чист. На следващото хранене изцедих от себе си едва 40мл и разбрах, че детето ми не наддава и плаче щото е гладно. Започнах да го дохранвам /колкото и да не ми се щеше/ и за 2 седмици ми наддаде килограм. ... Не знам ама 3-4 пъти на ден не е ли малко да ака? На мен Кръсти ми ака до обяд толкова...  newsm78

# 28
Не знам ама 3-4 пъти на ден не е ли малко да ака? На мен Кръсти ми ака до обяд толкова...  newsm78
Не е малко-  Ива акаше 1 път на ден, сега по 2-3 пъти!

Имам тъп въпрос: Ива отказва да пие вода или чай. Аз и предлагам - направо и се гади или се дави! Та се чудя дали да стерилизирам шише всеки ден? Вие как бихте процедирали? При положение че на практика само сменям течноста / упорито си преварям вода да има/ ? newsm78

# 29
  • София
Аз искам да ви попитам още нещо.............

Вашите бебета колко често ви се усмихват?
Питам защото нашата педиатърка ни каза, че сега трябвало да ми се усмихва като му говоря, пък той се усмихва много рядко, по един-два пъти на ден като му говоря и като го галя по бузката. А има дни в който изобщо не се усмихва. Предишните две нощи спа по цяла нощ от 22 до 6 и сутринта ми су исмехваще доста, даже с глас, но нещо взех да се притеснявам. Много се ядосвам така, като каже "трябва", ами всички бебета ли са като по учебник...................

Общи условия

Активация на акаунт