За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 462
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
dimitriana ,
Благодаря за мнението!   Party

...Надявам се си ги публикувала в "Естествено"...
Ами... ъъъ...newsm78...нищо никаде не съм пращала.Аз дори едва наскоро се регистрирах във форума...  Rolling Eyes  Blush
За Людмил знам-аз от негови изказвания се надъхах здраво за ЕБХ!  Mr. Green
Браво на твоята позната-ще се включваме с идеи!  Peace

# 211
Сега като се замисля- и аз първо на Людмил "екстремистките" идеи съм чела  Laughing.
dimitriana, снощи се опитах да ти пратя няколко снимки, но докато се натутам и ми изтече потребителската сесия, пък стана много късно и не ми се повтаряше. Част от тях са доста хард, но ти ще ги видиш де  Mr. Green.

# 212
   Аз съм ги систематизирала, Димитриана, в предната тема са, но ще ти ги пратя.

# 213
  • София
  Туку що открих, че не съм писала в новата темичка. ЩЕ се опитам да  я прочета и да наваксвам.
  Иначе вече освен със споделяне на опит друга нуджа да пиша тук няма, защото отдавна и Ваня почна да си казва и всички си е ок.

# 214
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, дайте ми, моля, съвет как да напредна с изхождането в гърне или в тоалетна.
Гого е на 15 месеца и се изпишква при подканване от мен. Но това е всичко.
По- често ли да го слагам на гърне?
Да го оставя с пелени и да усети, че е мокър?

И въобще как да стане така, че да напредна с гърнето , като по цял ден сме навън Sad

# 215
  • София
Ние май никакъв напредък нямаме. като съм в къщи, хващам винаги акането, но ме няма вече по 8 часа и детегледачката обечидно не иска да я следи. Яна ака в гащите и това създава редица неудобства. Самата аз също хващам само акането, но не мога да схвана никакъв сигнал з апишкането и тя се научи да пишка отново в гащите. Чудя се какво да правя.

# 216
Според вас знакът/сигналът трябва ли да е различен за ако и за пиш, че ние засега ползваме един и същ? Може би трябва да уточня, че нашият знак е научен.

# 217
И въобще как да стане така, че да напредна с гърнето , като по цял ден сме навън Sad
Ако питаш мен го остави само по гащички или пелена с гащички.По мои наблюдения след първоначалният кеф,че си е напишката гащичките,моята дъщеря започна да и става все по-тъпо като е мокра и стиска,та така вероятността да "побързате" е по-голяма.Ние навън не пишкаме (само в тоалетни),та за това не мога да ти дам съвет,защото ако и се пишка навън на моята инатливка ще е или в тоалетна или в гащите.Но ти трябва да пробваш-ако не ви се получи-просто не се тормози и го направи така че да ви е удобно на вас.

Велева,според мен е по-добре бебето да е с памперс,отколкото да очакваш от бавачката да го обслужва.Казвам ти това,защото доскоро ползвах майка ми като детегледачка и въпреки че си бях до тях през цялото време, тя успя да нанесе големи травми на дъщеря (също и относно гърнето).Сега ги "лекувам" във всички области - започна да сънува кошмари,започна да крещи,да плаче за щяло и нещяло..Може би на твое място и аз не бих искала дъщеря ми да се върне към памперсите и за това бих провела едно ЕБХ образоване на бавачката.Дано потръгне.

Grace m ,абе то твоето дете е ужасно напреднало във всички области,че да ти давам акъл,но мисля, да дава знак на тази възраст си е повече от постижение и това че е един не ми се струва проблем.Все пак и ти казваш,че отиваш до тоалетната,а не какво смяташ да правиш там. Wink

Предполагам че сигурно пак ще ме погнат по теми и къде ли не за коравосърдечието ми,но вчера едно момченце без никакъв повод дойде и удари дъщеря ми.Момченцето беше на 2г и 7м (попитах майка му) и беше с памперс.Като се замислих това е чудесна тема за научен труд на мъжа ми (той завърши психология).

# 218
   Deni k, ако имаш достатъчно време с детето, остави го голичко или по гащи и виж какво ще се получи.
А той ходи само при подканяне ли? Защото това не е лош вариант - в един момент ще се усети и самичък
да поема инициативата. Simple Smile
   Grace m, мисля, че при всички ни тук сигналът е/беше един и същ. Моята щерка още казва само "Пишшш",
но аз подразбирам кое е наред. Simple Smile
   Димитриана, остави ги тези разсъждения за мъжа ти. Simple Smile То е все едно да кажеш, че някое дете с коса е
дошло да удари твоето - толкова неизменна част от децата е станал този "памперс". Аз ежедневно виждам
деца на предучилишна възраст, от чиито панталонки се подават щумолящи гащи, но не искам да гледам на
тях като на деца втора ръка, защото не е така - те нямат вина.

# 219
Предполагам че сигурно пак ще ме погнат по теми и къде ли не за коравосърдечието ми,но вчера едно момченце без никакъв повод дойде и удари дъщеря ми.Момченцето беше на 2г и 7м (попитах майка му) и беше с памперс.Като се замислих това е чудесна тема за научен труд на мъжа ми (той завърши психология).
Dimitriana,
това което пишеш не издава коравосърдечие, а нещо друго...не си внушавай, че един агресивен акт на едно дете е резултат от това, че носи памперс.  

# 220
Димитриана, голяма част от момчетата на тази възраст - между 2-3 год., независимо от това дали носят памперси или не, са много трудни - непослушни, неконтролируеми, инатливи, много енергични, буйни, шумни, често агресивни. Ето Андрей не носи памперс, кого да обвинявам за щуротиите, които върши? Може някой ден да ти дойде и на теб до главата и тогава ще видим  Laughing

Но би ми било мноого интересно да се започная с мъжа ти  Blush

# 221
  • Пазарджик
Хей, здравейте!

Doul, срещата беше чудна - на мен ми беше много приятно. Не знам доколко успях да предам някаква информация за ЕБХ с това швъкливото (което междувпрочем вече ходи само), но ми беше много готино да видя толкова бременни и мами с малки бебоци, интересуващи се от темата. Ако ще се организира друга среща, ще се радвам пак да дойдем. Мислех си колко хубаво би било да се издаде брошурка с напътствия за ЕБХ, като се взаимства съдържанието на анна в. (ако може)
veleva, сложна ви е ситуацията. Не може ли да поговориш с детегледачката и да и обясниш как стоят нещата. В крайна сметка и плащате именно да гледа детето. А ти продължавай да предлагаш на Яна да пишка и ака извън пелените. Дано бързо се оправят нещата при вас и нямате повече такива грижи  Hug
dimitriana, браво на приятелката ти. Много добре се е сетила. Аз като се замисля, нямаме снимки за ЕБХ, или поне не помня. Трябва да прегледам ...
Grace m, мисля, че и един върши работа. То като седне на гърнето или отиде в тоалетната, детето само ще покаже, на коя работа точно е ред. Поне аз така си мисля.
deni_k, махаш еднократните пелени, слагаш гащи, обясняваш и започвате. Аз лично така бих постъпила. Навън - по същия начин - вземи повечко дрешки и така.
Aila, страхотни са двете кукли. Браво и на Ваня.

Катерина изведнъж започна да проявява интерес към локвичките, които все по-често прави вкъщи. Днес даже си цопаше и размазваше. Оставих я нарочно, като и обяснявах, че това не е хубаво и че се пишка в тоалетната, като мама. А иначе явно ходенето си казва думата - много е интересно и изобщо не и се занимава да ми показва такива маловажни неща като това, че и се пишка  Mr. Green Обаче аз съм се заредила с гащиииии

# 222
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Благодаря за съветите.
Сега установих, че нямам и без това налични памперси, а трябва да излеза- последня наличен е оакан.Така че, слагам пелена и тръгвам  Grinning

# 223
Благодаря и аз за съветите, момичета, но ние сме тотално обратно в началото. Откакто малката проходи стабилно и се отвори да става от гърнето, край. Всичко отива в памперса. Показва ми знака, слагам я на гърнето и тя става от него. Днес за пръв път от месеци така се беше омазала, направо ме върна в първи клас. Бях забравила какво е да миеш насрано дупе. Чувството е ужасно, все едно съм претърпяла пълен провал. Хем си повтарям, че това е нормално да се случва, че е период... е, казвам ви, адски е обезсърчаващо.

# 224
Grace m, и мойто малко след годинката имаше такъв период-за една седмица се наака сигурно 10 пъти!!! Имай предвид, че от 4.5 месечен до ден днешен общо наакванията му да са 15-16, 10 от тях бяха напълно съзнателни и точно в този период!!!
Разбирам те напълно как се чувстваш, наистина е гадно да миеш наакано дупе, ама това е положението. Ще мине!

Общи условия

Активация на акаунт