За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 460
  • 367
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мили мами и сладки бебчета!!!   bouquet
Аз все още се притеснявам да пробвам малката, защото е изключително кърмено бебе и някои от вас могат да си представят по колко пъти на ден сменям наакан памперс  ooooh!  Та не знам как ще се справя с прането... hang
Но исках да споделя за моя позната, която нито е чувала за ЕБХ, нито има с кого да коментира подобни теми. Преди около 6 години и се роди щерка и тя като всички нас пробваше всичко, което дава на малката... та пробвала и памперс!!! Съответно решила, че това е нещо мнооооооооооога гадно, та да го спести на бебето (че и от финансова гледна точка....). Аз все си милех, че сигурно и е много трудно било, но сега като ви чета.... сериозно се замислям, че понякога майчиният инстинкт най-добре ти казва кое е най-добро за детето ти.
Това е от мен за сега...
Желая ви успешен и усмихнат ден  Hug

# 196
irchick, в началото съм кърмила почти само над леген точно по тази причина, че ака на всяко хранене. Не че нямаше пране, ама като се сетя 2-3 пъти какво цялостно преобличане наставаше след пропуснал памперс от всички възможни дупки  Whistling, направо се чудех за къде да я хвана  Laughing. Успех ти желая, каквото и да решиш  Hug.

# 197
  • София
А тъй като на мен не ми беше удобно да кърмя и да издържам, а нямаше смисъл да слагам памперс, който след минута ще е наакан, прежалих няколко пелени, които слагах между крачетата, а в скута хавлиена кърпа. Вярно, че бая пране е това, ама аз ги използвах само за тази цел и поизпирах леко, после цялата купчинка вече на най-кратката програма.
Всеки си измисля най-удобен начин за него и бебето. Но наистина не виждам смисъл да слагаш памперс след като си абсолютно наясно, че ще е наакан, дори и от финансова гледна точка, другите са ни ясни. Peace

# 198
Mомичета,
имам един малко глупав въпрос към вас... Давам си сметка, че отговорите могат да бъдат само грубо приблизителни, но идеята ми хрумна от един от постовете на yanast, в който казваше, че детето постепенно се научава, че както майка му се сеща да го храни, така се сеща и да му предложи да се изпишка/изака и започва да изчаква и да задържа... та значи ето въпроса - Приблизително колко честичко издържате/поставяте на гърне децата си - примерно колко пъти за деня, или пък приблизително на колко време?
Според мен процесът е много подобен на храненето - понеже и ние се кърмим на поискване- в началото хапването беше доста честичко, а сега малко по-регулярно ( е, пак имаме цокване между другото, а вече и гризкане на краставичка, солета или малко Царевин).

# 199
  • София
Сега, на тази възраст, действам така.
Веднага след сън. И т.к. вече не спи много, между храненията горе-доле през 20-30 мин. след храна 10-15 мин, преди храна също, ако не е пишкал скоро, а ако е - след храна, както писах вече. Това май.
Сутрин и на обяд пишка по-начесто, а вечер повече задържа като че ли.
Много често ми се случва да си помисля да го изпишкам, като видя че е сух, ама в същия момент съм заета с нещо и си мисля, че след минутка ще го занеса в банята, а той в същия момент пуска струята. Имам вече някакво усещане кога ще го свърши, без никакви сигнали. Такива имаше като беше съвсем мъничек, сега вече не.

# 200
  • София
Ленито, в интерес на истината, чак като махнах памперса схванах ритъма на пишкане и вече рядко имаме фалове, което ме учуди, все пак от 2 седмици е без памперс. Прави ми впечатление, че сутрин пишка през половин час, докато си изпишка всичко и после като я приканвам на всеки час, най-много час и половина си пишка на тоалетната. Но както бях писала тия дни, щом баща и си е в къщи или аз съм заета с нещо, пишка в гащите и си трае. Иначе от време на време си показва, че и се пишка, както си казва за акането.
А относно кърменето на поискване, тя знае, че винаги съм и под ръка  Simple Smile

# 201
По този повод обаче се замислих - а има ли сред вас, момичета, такива, които са отказали и дамските превръзки? Предполагам, че тампоните са по-екологични, но аз не мога по никакъв начин да мина само с този продукт - или трябва да съм на 1/2 -1 час в тоалетната.
Не мисля, че тампоните са много по-екологични. В края на краищата са от същата материя като превръзките и после също ги изхвърляме. Освен това има много рискове от инфекции.
Истински екологичното би било да започнем да ползваме памучни "парчета", както са ги наричали бабите ни, и след употреба да ги перем. На мен ми се е случвало да практикувам този екстремен за съвременните жени метод (имах си причини) и знам, че е трудоемък и несигурен. Пък и е труден за осъществяване от някоя работеща жена, която по цял ден стои в офиса или обикаля из града (как ли наистина са се справяли бабите ни?).

Здравейте имам 2 въпросчета. Четох, че слагате пелена в гащичките. Искам да попитам може ли пелената да е от тензух или има друга по-подходяща материя и има ли специален начин на поставяне или се слага като превръзка?
Не знам да има по-подходяща материя от тензуха. Аз такива ползвам, нагъвам ги до правоъгълник и ги слагам като превръзка в гащичките.

Мамчета, ето какво смятам да ползвам аз след като родя вместо дамски превръзки. Ако можете поръчайте си го от чужбина.

http://www.mooncup.co.uk/

# 202
   На това му се каня отдавна, но още нямам нужда от него. Пиши после удобно ли е. Wink

# 203
veshti4ka, petia_tag,
благодаря за отговорите. Само да отбележа, че малкият също пишкаше преди време вечер по-малко, но от няколко месеца не е така - сутрин и вечер пишка най-много. Акането вече ни е съвсем ясно, с изключение на моментите, когато сме продрискани. Peace
btw му купих едно много хубаво турско, чист памук, комплектче - потник и гащички, като гащичките са абсолютно мъжка кройка. Много са сладурски. За съжаление в подходящ за нас размер имаше само едни ....

# 204
Ленито,аз също схванах режима чак след като махнах памперса.Значи нашия е горе-долу такъв:след хапване- 5-10 мин,след това 5-20 мин,след това 30-40 мин,а после или когато предложа или изобщо няма пиш,което значи е време за ново хранене.Това ми е алгоритъм откакто беше на 4-5 месеца,но сега не ме чака аз да се сетя за хранене или пишкане,а и аз се правя на все по-разсеяна,за да и покажа,че е голямо момиче...
Та алгоритъмът е според храненето и спането,не според часовника.
Между другото-Калина проходи вчера (най-после започна да се пуска),а аз днес завърших...   bouquet
silval,ако кърмиш може дългооо да не ти трябват...но все пак пиши ако са удобни..мен ми изглеждат някак...перверзни. Embarassed

# 205
  • гр. Пловдив
Хубава темичка. От седмица се учим на гърне. В началото проявяваше интерес, но днес ми отказва категорично. Sad Не я насилвам, нито настоявам. Ще имам нужда от помощта ви и ще следя темичката с голям интерес.  Hug

# 206
Моля ви-пуснете някакви снимчици на бебенца.
Ето как направи момичето (примерно) лого:
http://dimitriana.multiply.com/photos/hi-res/9/1?xurl=http%3A%2F … um%2F9%2FLogo%231
Целта е да е нещо като:
http://www.thediaperfreebaby.com/
Аз мисля,че е хубаво да си има един добре направен и организиран сайт,който да ни е под ръка като обясняваме какво е това поне в нета.Ако и вие мислите така-помагайте да го напълним с информация.

# 207
Моля ви-пуснете някакви снимчици на бебенца.
...
Аз мисля,че е хубаво да си има един добре направен и организиран сайт,който да ни е под ръка като обясняваме какво е това поне в нета.Ако и вие мислите така-помагайте да го напълним с информация.

dimitriana ,
Това за сайт е страхотна идеа!   bouquet

Аз имам няколко снимки във връзка с ЕБХ,(без за броя останалите хиляди с повод и без повод  Mr. Green ),но нито една в нета,а нещо не мога да се оправя и да ги пусна тук  Blush .Надявам се няма да имаш нищо против да ти ги покажа поне на теб,(изпратих ти ги на имейла)...  Mr. Green

Поздрави!

# 208
   Аз харизах моите на "Естествено". Simple Smile Като направя нови с друго бебе, тогава ще ти пратя. Пък за писане сме насреща!

# 209
Бяло Цвете,прекрасни сте!!!Сигурна съм че ще ползваме някои-вие с таткото сте като реклама на ЕБХ.Надявам се си ги публикувала в "Естествено".
А сайта http://bezpeleni.info/ не е нов.Той е правен от един много ревностен ЕБХ-майстор - Людмил,който дори събира пари и прави банери с линкове.Има идея да прави и брошура,която да раздава на бременни при ЖК примерно...
Но една позната, която никога не е практикувала,нито смята да практикува ЕБХ много се въодушеви и реши да го обнови.Аз искам да и помогна (а смятам че всички трябва да участваме) и да го направим по-атрактивен,обаче съм ужасно заета и мога само да съм връзка с вас и да събирам материали и идеи,а тя,сама си ги прави нещата.
Анна,ти нали беше решила да систематизираш помощните средства?Да те свържа ли директно с момичето?

Общи условия

Активация на акаунт