За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 367
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,  момичета  Grinning

Аз не съм писала тук досега, но чета при всяка възможност.
Аз започнах да издържам Мая над легенче, когато тя беше на около месец и половина. Допреди десетина дни се справяхме що-годе добре и мислех да махам дневния памперс. Но изведнъж Мая отказа гърнето; дърпа се и се изпъва, плаче, като я сложа над леген, мивка, тоалетна чиния. Пишка или права (върху пода), или в памперса без какъвто и да е знак. Като се наака, тогава идва и ме дърпа.
Моля, дайте ми идеи как да се справя с това, без да я насилвам! На крачка съм да се откажа и да я оставя да си се спарва с памперса, а толкова се радвах на постигнатото дотук.

# 181
Мда,
и аз имах подобен въпрос преди време - ето виж!

# 182
Моля, дайте ми идеи как да се справя с това, без да я насилвам! На крачка съм да се откажа и да я оставя да си се спарва с памперса, а толкова се радвах на постигнатото дотук.
Обикновено съм срещала мног по-рано това да се случи.На мен,примерно ми се случи май към 3-4 месец.Понякога бебетата се "бунтуват" не само защото ние сме станали прекалено амбициозни с тях (а те са много сетивни за това),но и когато им хрумне,че може би го правим за нас,а не за тях...поне аз така си представям нещата.Калина ме наказва с "бели" винаги когато не се държа добре с нея.Това е добре нали?Има диалог.
Просто се отпусни,поизчакай с памперса.Забрави за "добрите резултати" и просто си карайте да ви е весело  и приятно.А също така е възможно да е свързано с придобиването на някакво ново умение или зъбки...
Важното е да "не си го слагаш на сърце" както казва една много умна жена. Wink

# 183
Проявих интерес по темата...
В предвид,че се сещам за коя тема говориш-сигурно няма да ти се иска аз точно да ти обясня,но...
Значи според мен:
ЕБХ е нещо,което за да разбереш какво е трябва да го опиташ,защото аз лично си мислех,че знам какво е преди да се запозная с тези жени тук и да видя,че ЕБХ има толкова варианти колкото бебета (защото майките с близнаци познават 2 лица на ЕБХ).Като цяло абривиатурата означава Естествена Бебешка Хигиена и лежи на основата на твърдението,че бебетата познават чувството за чистота още от самото си раждане.Нататък всичко е индивидуално.
За посочените от теб организации не съм чувала нищо и не искам да чувам,защото за мен гледането на бебе е въпрос на майчин инстинкт,а не на научни разработки.Примерно мен педиатърката ме посъветва да кърмя дъщеря си на 3 часа по 20 минути след раждането и,но дъщеря ми беше на друго мнение...
Ако имаш още въпроси-питай.
Интересни източници:
CNN
ЕБХ отразен по ABC9
ЕБХ В Америка
Laurie Boucke, авторка на книгата INFANT POTTY TRAINING
4 седмично бебе
бебе на няколко седмици

# 184
  • София
Проявих интерес по темата, бидейки насочена от една развихрила се малка дискусия в друга тема. Не ми станаха ясни две неща и искам да попитам:

1. Не разбрах какво е/са същественото/те преимущество/ва на ЕБХ?

2. Защо последователките на ЕБХ са цитирали само четири чуждестранни линка, поддържащи концепцията им? Не са ли достойни за уважение NHS UK, Royal College of nursing UK, National Institutes of Health USA, American Academy of Family Physicians, National Kidney and Urologic Diseases Foundation и т.н. и общо около 343 хиляди подобни публикации само в Европа поддържащи другата теза, че децата трябва да не се приучават преди 18 месечна възраст?

Дано не прозвуча грубо, че нямам такова намерение въобще.
Тук, в тази тема, ние обсъждаме как по спокоен и плавен начин да обучим децата да се изхождат. Като всяка от нас си има свои причини и обяснения. Също сме се опитали да обясним в другата тема, че вярваме, че НЕ увреждаме децата си, т.к. това, за което се пише там и това, за което си пишем тук са различни неща. Имам предвид, че ЕБХ и насилствено слагане на гърне са абсолютно различни неща, но ЕБХ и ранно слагане на гърне, (като думата "гърне" за мен не е конкретно онова гърне, където се пишка, а еквивалент на изхождане, като цяло)поне за мен не се отличават много.
В другата тема повечето не пожелаха да разберат за какво иде реч, т.к. там никой никого за нищо не е агитирал, а сме се опитали да опровергаем това твърдение, че деца под 18 месеца не владеят мускулите на сфинктерите си (ако правилно се изяснявамRolling Eyes), а в тази тема не мисля, че трябва да повдигаме този въпрос и да оправдаваме тезите си, след като се появява някой и цитира други концепции на не знам си колко чужди организации. Лично аз не съм чела концепции на NHS UK, Royal College of nursing UK, National Institutes of Health USA, American Academy of Family Physicians, National Kidney and Urologic Diseases Foundation и т.н. за да ги уважавам или не, сигурно са достойни уважение, ако това те устройва като отговор.
А що се отнася 1-я ти въпрос...за мен е доста важно преимущество, което мислех, че не е трудно да се досети човек, че детето ми не се запарва в собственните си урина и фекалии през повечето време на денонощието. Дано ти е достатъчно и това като отговор Peace

Чигес, ми че аз не го бях написала като човек Crazy Сега препрочетох и редактирах, че да се разбере за какъв син иде реч  Laughing

# 185
   Каква е тая спорна тема? Пак. Я, метнете насам, моля!
А пък аз цитирам само себе си. Разни СЗО,МЗО могат да си гледат работата. Mr. Green

# 186
  • София
   Каква е тая спорна тема? Пак. Я, метнете насам, моля!
А пък аз цитирам само себе си. Разни СЗО,МЗО могат да си гледат работата. Mr. Green
Mr. Green

Ето я

# 187
Момичета,понеже много опрочих онази тема и ми стана много гузно,та помолих Франческа Салиери да напише тя своя опит и да има една таква тема без големия страшен показалец на Додсън и вижте колко мила,човешка и по майчински топла тема се очертава.Чак се насълзих докато я чета.Ама съм обещала без да се месим с "ЕБХ пропаганда",за да не и стане неудобно.Та само чета и се насълзявам с умиление...

# 188
  • София
Ох, да ви кажа...аз ли съм тъпа...ама не виждам разлика в ранно слагане на гърне (пак повтарям, че за мен "гърне" е еквивалент на изхождане) и толкова набедено нещо с абревиатура ЕБХ Thinking

# 189
   Ясно, първата въобще няма и да я чета, щом започва с онзи прословут цитат на Додсън. Тенкс!
На мен ми омръзна да виждам как се говори едно и също. Който иска, ще разбере, който не иска -
здраве да е.
   Veshtichka, за мене има разлика, защото майките, които слагат децата си на гърне рано, т.е.
щом седнат стабилно, не махат памперсите и това не е естествената бебешка хигиена.

# 190
Ами явно и аз съм тъпа, ама и аз не виждам разлика...  Peace  И в двата случая откликваш на нуждите на бебето...

# 191
Veshtichka, за мене има разлика, защото майките, които слагат децата си на гърне рано, т.е. щом седнат стабилно, не махат памперсите и това не е естествената бебешка хигиена.

Имам познато момченце,6 месеца по-голямо от дъщеря ми.Преди тя да се роди, него го сложиха на гърне.Ние вече сме без памперс,а то още е със!Но не защото пишка в него,напротив-почти винаги е сух!Просто може би майката няма смелост да се довери на детенцето,че и без памперс ще се пази сухичко.  newsm78 Даже понякога май й е неудобно,като се премятаме по гащи пред тях,ама пак я е страх да го махне този памперс!  Thinking

Ох, да ви кажа...аз ли съм тъпа...ама не виждам разлика в ранно слагане на гърне (пак повтарям, че за мен "гърне" е еквивалент на изхождане)...Thinking

Гърне,леген,тревичка,мивка....И аз така го усещам!  newsm78

Момичета,понеже много опрочих онази тема и ми стана много гузно,та помолих Франческа Салиери да напише тя своя опит и да има една таква тема без големия страшен показалец на Додсън и вижте колко мила,човешка и по майчински топла тема се очертава.Чак се насълзих докато я чета.Ама съм обещала без да се месим с "ЕБХ пропаганда",за да не и стане неудобно.Та само чета и се насълзявам с умиление...

hahaha   bouquet

# 192
Анна, това е и моето мнение
   Ясно, първата въобще няма и да я чета, щом започва с онзи прословут цитат на Додсън. Тенкс!
На мен ми омръзна да виждам как се говори едно и също. Който иска, ще разбере, който не иска -
здраве да е.

Понякога имам чувството, че не говорим на един и същи език и в такива теми не се намесвам, че ставам груба  Party. Как имат нерви момичетата да обясняват и обясняват...

# 193
Момичета, аз понеже прегледах пиперливата тема, нали може един приятелски съвет?  Wink
Натрапчивото даване на линка към тази тема наистина е дразнещо. Който се интересува, няма как да не я види, постоянно излиза на 1 страница. Ако толкова много искате още повече хора да я видят, можете да я сложите в подписите си. А така по-скоро отблъскваме. Вярно, все едно имаме някакъв личен интерес от това, че някои майки ще намалят употребата на памперси.

# 194
И аз мисля,че за да махнеш памперса е необходима понякога много по-голяма смелост от нормалното.Мисля така,защото ако не ви бях открила сигурно щяхме да сме точно като момченцето с памперс и изпишкване.Аз бях убедена в началото,че ЕБХ и памперс са си напълно съвместими неща,докато не пробвах и не установих,че иначе е далеч по-лесно.Ма така ми се пада като съм гледала реклами по телевизията... Grinning
Е,аз също си признавам,че имах период,в който хвърлях по 1 торба памперси на ден въпреки,че пишкахме в легенче...ма тоя период не беше много забавен.
Дуол,права си,много съжалявам че проявих такава наивност,ама аз не съм се месила в много такива теми.А и мисля,всичко започна,защото нервите на някои майки,чиито деца не възприемат тоалетни навици се изпуснаха и се почувстваха застрашени от нашите "свъх гениални и супер различни деца",които умеят да контролират естествените си нужди.Както и от модераторката,която размаха пръст-вие сте различни и нямате право на мнение.Това си е жива дискриминация,но адвокатът ми е зает в момента. Joy

За всички:събираме снимки за обновяване на сайта bezpeleni.info .Ако искате можете да пратите на devastate@mail.bg .Подходящи са снимки с памперси,без,с легени,гърнета,мивки,вани...дори локвички и прави бебета над тях. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт