За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 328
  • 367
  •   1
Отговори
# 120
stelt77 това не ми стана много ясно , как се е оправяла майка ти с това изхождане .Аз да ви кажа че при нас не се получават нещата- явно съм кофти майка , не мога да то разбера какви сигнали издава
 Blush

# 121
   Как ще си кофти майка! В кофти времена сме се родили. Simple Smile Я какво е топло - събличай го Малчо по дупе и му предлагай от време на време да се изпишка, пък "каквото сабя покаже". Вече можеш да го сприятелиш и с гърнето, ако желаеш. Само спокойствие и силна храна.  Joy  Аз в град съм родена, но и моята майка прала, прала, та три месеца и стигнали и хайде наД гърнето и после на него и ето ти едногодишно тичащо хлапе по гащи . Simple Smile Да изваряваш пелени със сапун в тенджера... луда работа. Crazy

# 122
Ами баща ми казва, че когато съм започнала да седя стабилно сама, тогава са ме учили на гърне... Казва, че са ме занимавали с разни играчки, само и само да седя на гърнето и каквото ми се е правило съм си го правила там...  Grinning Та така, ама то вярно не може да переш толкова дрехи всеки ден... и то на ръка без вода...  Grinning

# 123
Според мен ЕБХ не е измислено,то е вградено в нас,а ние не го знаем,защото производителите на памперси искат така.
Иначе-майка ми също ме е изхождала,въпреки че е имала памперси на разположение.

# 124
...а ние не го знаем,защото производителите на памперси искат така....
Това имам предвид като казвам кофти времена - силната промяна на съзнанието ни по всякакви "тънки" начини.

# 125
Хммм, аз пък мисля, че никой не ни е отнел свободния избор. На мен памперсите са ми удобни и се радвам, че са ги измисляли и ги подобряват. Лошото е, че са такова бреме за околната среда а в някои случаи и за децата. Обаче пък никой не е дошъл в дома ми да слага насила памперс на детето ми. Имам тази възможност, но ако мисля, че нещо друго е по-добро за детето ми - имам и алтернативи. Не ми харесва това да се демонизират производителите - все пак, за да ги произвеждат и да ги усъвършенстват, и да стават богати като кресове от това, значи все пак ние ползваме продуктите им и за тях има място. Просто всеки трябва да търси най-доброто за себе си и детето си, а опитът ми до тук сочи, че за мен "златната среда" работи!

# 126
  • София
Привет и от нас,
докато се разпиша в новата тема и тя ще вземе да свърши. Аз не мога да се разпиша с кой знае какви успехи, но пък ви поздравявам и ви се радвам от цялото си сърце  Hug
Покрай разходките сутрин и вечер не ни остава много време за взаимно възпитание. Вкъщи сме по гащи или голо дупе, но това за сега ни носи само куп пране за мама и удоволоствие от свежия въздух за малчо. Не че туй последното ми е малка отплата, но все се надявам да се стиковаме по въпроса за пишкането. Надявам се да ми дадете мъдри съвети в тази насока.
Та значи - с акането нямаме проблеми, там и татито се включва с радост и бебока си показва и ние сме свикнали бързо да откликваме. Прави го легнал (напоследък си умира да ака докато е по корем), защото аз просто нямам ръце да го издържам. Та подозирам, че това ни е част от проблема при изпишкването. Когато го пробвам, казвам му "пишшш", но той явно смята, че това е някаква забавна шега, защото това, което получавам в отгвор е широка щастлива усмивка. И никакво пишкане. Когато е голичък и го виждам, че пишка му казвам "пишшшшшшшшш" и "браво". Той обаче се стряска, колкото и тихичко и внимателно да му го казвам и след туй се стиска и не пишка поне в следващите 10 минути. Пробвах да му го казвам след като спре, но си получавам прекрасната усмивка и след туй ефект никакъв. Аз съм заредена с търпение и туй което ви го описвам е в резултат на 2 седмичен опит и наблюдение, но се чудя какъв нов подход да използвам след като този не дава ефект.
И за да не ставам досадна само искам да благодаря на този, който даде линковете. Много се блещих срещу тез неща, но ако намеря начин да си ги набавя със сигурност ще ги използвам.

# 127
axel_chiara, "кофти" и "майка" не звучат добре заедно Grinning Недей никога да се съмняваш в себе си! И аз ти препоръчвам да се въоръжиш с резервни панталонки и изобщо да не си слагаш на сърце колко фала са станали! Важното е, че дупето ще е на въздух, а ти постепенно ще забележиш през колко време пишка детето. Да кажа за кой ли път, че и аз не забелязвах някакви особени знаци от мойто диване. Докато не започна да казва "има пика", разбира се. Преди това си карах на късмет-като мине малко време му предлагах да пишка, той в един момент разбра, че ако почака малко аз ще се сетя да му предложа и започна да изчаква и така....
Успех ако решиш да не се отказваш!
Ленито, съгласна съм с теб.

# 128
  • София
Както и предполагах, не можах да дойда днес на срещата, за което много съжалявам Confused Дано следващия път успея.
Дуол, разкажи накратко как мина Praynig

# 129
  • Sf
Аз в град съм родена, но и моята майка прала, прала, та три месеца и стигнали и хайде наД гърнето и после на него и ето ти едногодишно тичащо хлапе по гащи . Simple Smile Да изваряваш пелени със сапун в тенджера... луда работа. Crazy

Все едно за мен говориш. Аз каката съм я гледала така - памперсите бяха доста скъпо удоволствие преди 12 г. Търпението ми и силите да пера стигнаха точно до третия месец. После над легенчето и така на 9 мес. отдавна бяхме забравили що е памперс изобщо. Неволята учи.  Simple Smile

Но така поне разбрах, че не е нито невъзможно, нито сложно. Сега с бебето вече съзнателно избягвам памперса. Но и тя не му е фенка, в интерес на истината.  Peace

# 130
Беше удоволствие да прочета Mrs. Lovett. Simple Smile

# 131
  • София
Ленито, никой не ни е отнел свободния изобр, вярно е. Обаче и това, че масово заблужадават майките, че децата под 1,5+г не могат да контролират сфинктерите си (т.е. всички опити да научиш детето преди това са обречени на провал), е абсолютен факт.
Преди около 5г помня как свекърва ми "дуднеше" за памперса на едногодишното ми дете, а аз с пренебрежение убедително й отвръщах: "Какви ми ги разправяш, не знаеш ли, че децата не могат да осъзнават нуждите си толкова малки?!" Странно е как човек не се замисля за опита на предишните поколения само защото някой е измислил нещо "съвременно", звучащо убедително, подкрепено с "изследвания". Та в този ред на мисли съм напълно съгласна с Анна за "тънките" начини.
В ЕБХ за мен новото е само в идеите и наблюденията над бебетата, които опитват да "комуникират" нуждите си. Но и при бебета, които не си показват, нещата работят, просто защото бебетата са удивителни в уменията да възприемат и научават нови неща през тази първа година. Нещо повече, много неща бебетата ( а по-късно и по-големите деца) възприемат по-добре, когато са въведени рано (дори с едно четене е така). По тази причина също си мисля, че когато гърнето се въведе по-рано (а не към годинката чак), то детето го приема и ползва по предназначение много по-лесно.
Разфилофствах се Simple Smile. Приятен уикенд на всички Simple Smile.

# 132
Iva D,
съгласна съм с теб, че  има препоръки от психолози за по-късно въвеждане на гърне (направо бях учудена като четох разни статии СЛЕД като вече бях купила гърнето), но от друга страна традицията в нашата страна е друга и препоръчва слагане на гърне щом детето започне да седи стабилно ( някъде след 6-тия месец). Спомням си и как баба ми издържаше брат ми като съвсем мъничко бебенце. И всичко това се случва най-вече за улеснение на майките - за да перат и гладят по-малко. Предполагам, че при появата на еднократните пелени, психолозите обърнали внимание на майките, че не е добре да насилват децата си да седят на гърне (както не бива да бъдат насилвани за каквото и да е било друго), особено, когато смяната на памперс не им е коствала почти нищо в сравнение с постоянното пране и гладене. Признавам - производителите на памперси ловко са се възползвали от тази препоръка. Струва ми се, че в момента, както се казва, "махалото е тръгнало в обратна посока" и ще си спомним много стари умения и мъдрости, а вероятно и ще открием нови неща около бебчетата си. Но най-най- хубавото във всичко това за мен е, че можем да решаваме свободно за себе си и детето си и имаме много варианти ( памперси, преходни гащички, многократни пелени, обикновени гащички и какво ли още не ).

# 133
Привет и от мен момичета
Може ли най- простичко да ми обясните как едновременно да кърмя малката и да я държа на легена. Търсих филмчета но единственото кето намерих е как майката държи детето на легена. Благодаря

# 134
   Значи - слагаш легена на земята, да е между краката ти, а детето придържаш за гърба и крачетата под коленцата, с висящо дупе, както си суче. Но! За мен лично, тази поза е за по-късно, походяща за нощно изпишкване на седящи бебета. За четиримесечно бебе е по-добре да му подложиш съдче, което държиш между бедрата си, за да не виси детето. http://images.nodiaper.multiply.com/image/3/photos/1/500x500/35/ … amp;nmid=24690291

Общи условия

Активация на акаунт