За изхождането (ЕБХ) - част 6

• 23 329
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
анна в. благодаря за бързия отговор. Това което ме притеснява е, че гърдите са ми по големи и тежки и когато суче трябва да придържам понеже я изпуска. Така не мога да си ползвам двете ръце. Задължително ли да започна с къмене  и изхождане едновременно или има и други начини.

# 136
  • Германия
Добре де, а ако подложиш една хавлиена кърпа под дупето на бебето newsm78 щом са ти заети и двете ръце? Предполагам, не всеки път го издържаш по време на кърмене  Thinking

# 137
  • София
Добре де, а ако подложиш една хавлиена кърпа под дупето на бебето newsm78 щом са ти заети и двете ръце? Предполагам, не всеки път го издържаш по време на кърмене  Thinking
Aз точно по този начин действах, защото не ми беше удобно да държа над нещо така, че да лее струята, да не говорим за др. екстри, навсякъде. Но като беше съвсем мъничко. А после, ако се налагаше, кърмех над мивката - някак си ми беше по-удобно, не се навеждам, не се притеснявам, ако не улучи... А постепенно престана да ака и пишка по време на кърменето. Започнах да го изхождам малко преди да храня. Ако не искаше, тогава слагах кърпа, по горе описания начин, за всеки случай Peace

# 138
Да хавлията е добър вариянт. А над мивката предполагам ще ми е по-удобно когато започне да яде по-бързо понеже сега яде за 20-25 минути. Благодаря

# 139
Ми момичета не се ли разваля удоволствието от кърменето така, мен много неудобно ми се струва с легени и тъй нататък и като гледам каква поза е заела майката и бебето не знам дали ще издържа така дълго време още повече ако го храниш на поискване и има периоди в които по често ти се налага да кърмиш и всеки път да го събличаш и да си приготвяш леген не е ли малко уморително  newsm78

# 140
   Понеже kisskotkata имаше конкретен въпрос "как?", така и отговорих. Simple Smile
За мен по-добрия вариант е кърмене легнали и когато забележиш, че му се ходи по нужда на детето, прекъсваш и издържаш. Аз така правех.

# 141
Задължително ли да започна с къмене  и изхождане едновременно или има и други начини.

Въобще не е задължително, аз не съм го правила, защото ми беше адски неудобно ( освен това ми беше жал за гърдите ми - някак си много се разтягаха при тази процедура). Няколко пъти съм подлагала хавлиена кърпа или непромокаема подложка докато кърмя. Обикновено, в момента в който усетя, че му се пишка, прекъсвам кърменето и го изпишквам над легенче.

# 142
За да е по-удобна таи поза е добре жената да е седнала малко по-ниско.Моят креват е много ниско,но може и детско столче да става.Аз така кърмех-подпирах крачетата на единия си крак и лявата ми ръка оставаше свободна.Така жената не е толкова наведена,бебето е по-полегнало и гърдите са по-близо.Нямам снимки от по-малка (тук е на 4-5 месеца):

# 143
  • София
Димитриана, тук сте супер Grinning

А иначе и аз не кърмех над легенчето първо защото не ми беше удобно, макар че бях изнамерила що годе нормална поза и за двамата, но основно заради това, че Филип повръщаше много и такова сгъване допълнително го караше да повръща. Така че хавлията е едно добро решение. Освен това ти дава възможност да се съсредоточиш на кърменето, ако по някакви причини имаш нужда от това и в същото време да наблюдаваш кога пишка-ака детенцето. Повярвай ми, че каквото и да избереш, това няма да попречи в бъдеще бебето да разбира какво искаш от него, когато го вдигнеш в поза изпишкване.
Толкова съм доволна от синчето (хихихи - мамино синче Grinning) как ме разбира, че намокрените гащи, които си имаме задължително, въобще не ме дразнят и притесняват. Навън, вкъщи, на заведение - навсякъде го прави, стига мамицата му навреме да се сети Crazy Е, навън, повечко време ни трябва, както писах вече, че птичките, листенцата, минаващите коли са нещо мноооого интересно и си отвисяваме със щръкнал пишок пред някое дърво доста по-дългичко от обикновеното, но аз го разбирам добре Grinning

# 144
В посочената поза съм издържала и аз Калина. В началото ми беше доста напрягащо и кърменето, и пазенето, за целенето пък да не говорим  Mr. Green. Но с времето се нагласиха нещата. Дълго време се събираше цялата на предмишницата ми и чак за дупето я хващах. Когато сме легнали и я кърмя, разбирам като има нещо за правене, но като я кърмя седнала често ме маркира без предупреждение  Laughing. Или пък се отдръпва, поглежда ме и секунда по- късно вече пишка, а аз нямам време да реагирам.

# 145
Здравейте
Да вляза да споделя и с вас.Моето момче много пикливо напоследък стана нещо.Аз ли правя някаква грешка,що ли.Повечето пиш ги прави в гащите,а преди даже беше започнал да си казва.Той и сега си казва,ама след като е направил локвичката.Иначе хваща гърнето и започва да издава сигнала за пиш,ама май само ми показва какво се прави в гърнето.Предполагам че е само период.Или може би аз съм станала по-настоятелна,защото малко след като съм предлагала и той се напикава.
Е хайде споделих си.Благодаря че ме изслушахте.

# 146
Вчера ми се случи нещо много странно.Бях оставила Калина да си играе на кревата без гащи.Бях излязла от стаята и като надникнах да я видя-виждам как тя е слязла от кревата и както е така надупена ака до него точно до гърнето си.Имаше разстройство,което е причината за гафа,защото тя по принцип умее да съобщава за голяма нужда. Май е някакъв стомашно-чревен вирус,който баща и преболедува. Интересното е че не нацапа нищо друго освен малко единия си крак и пода (разбира се) .Доста лесно го почистих,за това не ми се стори гнусно (не мога да го сравня с памерс или пелена в подобно състояние).
Тази случка ме наведе на мисъл,че може би е по-добре ЕБХ да не се прилага при наличие на меки подови настилки. Simple Smile

п.с.Това ни се случва за втори път-да не успее да задържи голяма нужда.Май се получава само при болест.

# 147
dimitriana, искаш да кажеш, че бебе на 11 месеца слиза само от леглото? Това като че ли ме впечатли повече от другата случка.

# 148
Ми ние на 11 месеца си слизахме от дивана, но не бих си оставила само детето все пак ( и сега)- не винаги се получава добре и може да падне лошо.

# 149
Grace m ,леглото ни представлява 2 дюшека един върху друг на земята.Високо е към 30 cm и съвсем меко.В интерес на истината се научи как да слиза от него само от едно мое показване още преди месец.Наскоро се научи да се качва сама на диван и тя,но и аз не смея да я оставям нависоко,въпреки че вече е бая стабилна и дори се пуска (като стои изправена) отвреме-навреме.
Като цяло съм я оставила сама да опознава двигателните си способности и тя от това е станала много умна и предпазлива-няма да се хвърли отнякъде,откъдето не е сигурна дали няма да я заболи.
Виж,за това пък с вилицата хич не я бива. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт