Упойка при зъболекар

• 908
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте,във връзка с починалото дете при посещение на зъболекар ме налегнаха мисли.
Имам извадени общо 5 зъба през живота си и до сега не съм имала проблеми.Предстои ми отново вадене на зъб и се замислих,дали е необходимо преди това да си правя тест за упойка.При положение,че до сега не съм имала проблем,възможно ли е да се развие алергия.
Единственото,което ми се е случвало предишните пъти е леко сърцебиене и замайване последният път(преди около 2 години).Но тъй като съм получавала и паник атаки,не съм сигурна дали това се е дължало на упойката или на страх.

# 1
  • Melmak
Алергия винаги може да се отключи.

Аз съм алергична към прах, акари и плесени. Имам доказана алергия. Като отида на лекар винаги ме питат имам ли алергия. Вадих си мъдрец с операция преди няколко години. Споделих за алергиите си и ми казаха преди операцията да си направя тестове за конкретни упойки. Отидох на алерголог, тества ме за тези упойки. Превантивно даде предписания да се бие инжекция с урбазон преди операцията.

Според мен тогава постъпиха доста адекватно и нямах проблеми.

# 2
  • София
Детето е било с пълна упойка с обдишване....

# 3
Благодаря за отговора,до сега все без операция са ми вадили зъби.Общо взето упойка съм искала и всеки път за кариес.Но явно този път преди да отида ще си направя тест за всеки случай.Четох,че има пакети в лабораториите за упойките при зъболекар,нз дали е така

За детето четох,че е било с пълна,но като цяло аз съм малко паника и затова се замислих и за местна упойка

# 4
  • софия
Не знам как е в лабораториите, аз тестовете си ги правя в алергологията на Александровска болница- там алергологът те пита за кои упойки да отбележи да те тестват. Питай най-добре зъболекарят с кои упойки работи или направо каква ще ти сложи и се тествай за нея.

# 5
  • Melmak
Точно, и аз в Александровска при алерголог.

Алергия може да се случи и при местна упойка.

# 6
  • софия
Точно, и аз в Александровска при алерголог.

Алергия може да се случи и при местна упойка.

Така е,аз имам силна алергия точно към местна упойка.

# 7
Алергия може да се отключи, така е, но като цяло за описания от авторката случай, не мисля, че има място за притеснение. Все пак многратно е поставяла зъболекарска упойка.

Аз също имам някои алергии. Затова преди секциото ми направиха тест към дооооста видове упойки. Имам и към определени лекарствени препарати - винаги отбелязвам това. Но няма как да знаеш абсолютно всичко, към което си алергичен.

# 8
Детето е било с обща анестезия. Слагайте си спокойно локалните упойки, няма страшно, още повече, че организмът ви ги познава и няма реакция към тях. И по-малко новини, ако така ви влияят.

# 9
Общата анестезия не е безобидна. Преди нея също трябва да се прави тест. В болничните отделения се прави по принцип, без значение дали пациентът съобщава за алергия, или не.
Сложни са нещата с упойките. Може човек да не прояви алергия веднъж-дваж- триж пъти и на шестия- седмия път да последва алергична реакция. Няма гаранция.
Теодора25 Сърцебиенето и замайването може да са от адреналина,  а може и да са предвестник на алергия.

# 10
Ами аз не съм сигурна дали е в резултат на упойката,тъй като и паник атака съм имала с такива симптоми.

# 11
Ами аз не съм сигурна дали е в резултат на упойката,тъй като и паник атака съм имала с такива симптоми.
Не съм Ви поставила диагноза, написах евентуални варианти за световъртеж и пр. симптоми.
Както искате го разбирайте.

# 12
Аз не разбрах детето да е получило алергия? По-скоро усложнение от общата анестезия или греша?
Алергия може да се отключи винаги, няма как преди всяко посещение да правите тест за алергии.

# 13
Обща анестезия за вадене на няколко млечни зъба е някакво безумие за мен, предвид колко е вредна за организма и колко неща може да се омажат, както е и станало. Не знам защо са го предложили на родителите, нито как са се съгласили, но това определено не е тривиална ситуация и вероятно не става въпрос за алергия, а за предозиране на упойката.

# 14
Аз съм си правила тест преди операция с пълна упойка в Александровска болница и ми казаха, че изследването е валидно 1 месец. След това ако се налага трябва пак тест, но аз си имам други алергии.

Някой знае ли къде в София мога да си направя тест за конкретна упойка, която ми даде зъболекарят, но без направление?

Общи условия

Активация на акаунт