Упойка при зъболекар

• 909
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
Аз  миналия месец си правих без направление точно в Александровска, но имай предвид, че тогава си плащаш и прегледа при алерголог(той ти назначава теста). За прегледа+теста платих 140 лв.
И аз знам от лекарите, че важи до месец.

# 16
Много благодаря!

# 17
  • Melmak
И аз съм си правила в Александровска, точно плащаш преглед плюс теста.

# 18
Всеки алерголог може да Ви направи теста, щом си носите упойката.

# 19
И с тест няма 100% гаранция, че няма да ви стане нещо, няма нулев риск. Упойките са доста добре направени, така че да не убиват дори алергични хора, въпросът е в срока, дозата, дали е избран подходящия за конкретния пациент вид… А алергиите от страшните, т.е тези, които могат да  отнемат човешки живот се проявяват веднага, непосредствено след медицинската намеса организмът показва, че не му понася.  На детето му става лошо след 5 часа, дори и да е алергия не е от опасните, от бързия тип, а от забавения, което е съвсем друго нещо, което пък говори, че най-вероятно причината е друга.

# 20
Има едно състояние, нарича се малигнена хипертермия, причинява се най-често при обща инхалационна анестезия, но не само при нея. Доказва се с мускулна биопсия. Кожната проба не е индикатор за липса или наличие на алергия.  20% от пробите дават неверен резултат. Малигнената хипертермия протича с бурни химични процеси, несъвместими с живота - отделяне на огромно количество калций в мускулите, който блокира сърцето, защото и то е мускул, белите дробове; температурата за минути се покачва до 43-44 градуса, при което белтъците буквално се сваряват. Дантролен е антидот за това състояние, но само няколко големи болници в България го имат.Кожния тест не е индикатор за наличие на генетичния дефект малигнена хипертермия. Хубавото е, че много малък процент имат такъв генетичен дефект- 1 на 250 хиляди, подложени на анестезия.

Общи условия

Активация на акаунт