Може ли съвет🥺

• 1 210
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,

Аз съм нова тук и съм много щастлива, че ви открих! Казвам се Мария и съм майка на две прекрасни дечица – момченце на 1 годинка и момиченце на почти 2. В момента съм изправена пред едно (уж) малко, но доста важно предизвикателство – изборът на правилните обувки за тях.

Знам, че детските крачета са много чувствителни и се развиват бързо, затова искам да направя най-добрия избор – да са удобни, стабилни, с добра поддръжка, но и да им харесват визуално, защото вече започват да избират сами. Може би и вие сте се лутали между марки, модели, препоръки от ортопеди и куп мнения…

Ще съм много благодарна, ако споделите:

На какво най-много държите при избора?

Имате ли си любими марки или конкретни модели?

Пазарувате ли онлайн или предпочитате физически магазини?

Имате ли опит с български марки?

Благодаря ви предварително! Ще ми е приятно да си поговорим и по темата, и като цяло – защото ми се струва, че тук има страхотна подкрепа и разбиране между майки!

# 1
  • София
Ще съм много благодарна, ако споделите:

На какво най-много държите при избора? - качествени обувки, от естествена кожа, които пасват на крачето на детето. Важно е то да се чувства добре, да му е меко и удобно. За малкото дете - и да придържа глезените.

Имате ли си любими марки или конкретни модели? - Геокс, навремто имаше и хубави турски обучици, висококачествени, примиджи

Пазарувате ли онлайн или предпочитате физически магазини? - за толкова малки деца - задължително проба, как ще сте сигурна, че на детето е удобно и обувката му пасва? Като станат на 3-4-5 - тогава (пак с риск) може и онлайн, но за толкова малки деца - задължително проба

Имате ли опит с български марки? Да, Колев и Колев. Имат сполучливи модели, но някои им идваха твърдички на моите.

# 2
  • София
Тези въпроси ми звучат като проучване, а не като личен интерес.

# 3
(коригирайте заглавието, да е по-описателно - съвет за обувки Simple Smile )
Моето е с боси или почти боси. Аз съм с травмирани стъпала от конвенционални и не бих ѝ сложила крака в такива, ако не се налага за нещо краткотрайно.
Държа на материалите, за предпочитане естествени.
В началото мерихме на място, като се ориентирах какво пасва на нейната форма вече си позволявам и онлайн.
Като марки има боса серия на Колев и Колев, Зизу са български също. Беда, DDstep, Виво, Тикки, Фродо... Някои са боси, други - почти боси. Изключително много зависи от формата на крачето.

# 4
Дъщеря ми отбираше сама. По случайност бях купила китайски обувки (обувки е силно казано, защото бяха нещо като вътрешни обувки, с мека подметка, почти целите плат). Не ги смъкна от краката си, докато не ги скъса. Не искаше да излиза с нищо друго. После се "влюби" в едни домашни пантофи, които бяха зимни и дебели. В следствие на което на рождения си ден беше с ефирна бяла рокля и зимни пантофи на около 40 градуса в средата на август. Беше 2 годишна. По едно време толкова ми беше омръзнало, че криех старите обувки, за да може да започне да носи новите.
На марки не робувам, особено за малки деца. Всяка обувка издържа около 2-3 месеца максимум, защото омалява. Но всеки сам си решава.

# 5
  • София
Държа да ходят с хубави обувки без те да им стискат навсякъде. Като цяло ходят с боси обувки и двете и са им удобни. Няма кривене на крачета, постоянно спъване или други проблеми.

# 6
Този въпрос звучи твърде сериозно. Няма какво да се мисли кой знае какво. Аз харесам колев и колев. Не съм мислила, не съм чела. Каьаха ми, че са добри. Отидохме в магазина и попитахме за обувки за прохождане. Предложиха ни няколко модела и взехме едните. Не виждам какво толкова трябва да се чудите.

# 7
  • Най-красивата страна
Колев и Колев препоръчвам.Удобни,меки,здрави,лесно се обуват.
Купувала съм и за прохождане и сандали и пантофи и зимни обувки и бях много доволна.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 16:09 от Veronikaaa

# 8
Най-много ми харесва качеството на Superfit. Мерили сме във физически магазин, понеже всеки модел си има специфики, но съм поръчвала и онлайн, поради липса на конкретен модел в магазина. Pepino също е добър избор, имаме и Geox - доволна съм.

# 9
Винаги, за всичко, се водя от детето. Меря, то само казва да или не с поведението си.

# 10
Купувах маратонки Найк, основно.
Ботушки и сандали - Рихтер.

Вчера точно гледах, че Найк са пуснали чудесни обувки за прохождане.

Общи условия

Активация на акаунт