Кога почнаха вашите деца да рисуват целенасочено

• 902
  • 25
  •   1
Отговори
Говоря за някакви лесни неща, които детето се опитва да нарисува? Нормално ли е на 2г 2м все още да не се опитва да нарисува нищо, или да оцветява картинката, а само да драска.
Напредък имаме с това да свърже две точки например в книжките с игри.

# 1
  • София
Ама разбира се, че не е, детето е на 7 години. Даже вече трябва да се опитва да лети. И да може да ходи на ръце!

# 2
Нормално е, разбира се. Може да му купите моливи с триъгълен профил, с които уж по-лесно се научават децата как правилно да държат молив/химикал, но с възрастта и с обикновен молив ще се научи. Просто е още мъничко детенцето ви.

# 3
Рисуването е малко въпрос на желание и интерес, както и на пример от родителите. Ако никога не рисувате заедно, а само в яслата се рисува или пък вие му казвате да рисува може ѝ да не се получи. На 2 г. 2 м. не помня детето да е правило някакви грандиозни неща. Ние рисуваме много вкъщи. Помня, че имах винаги тебешири в чантата и все рисувахме мече, сладолед, чушка, даже играехме игра да познава нарисуваното. Самостоятелно и с интерес започна на около 2 г. 6 м.

# 4
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моето е на 10 години, все още не иска да рисува "целенасочено", имаме две кашончета с материали, но това е защото Гошко и Пешко имат, и той да не остане по назад. От Лилд две кутии с моливи, ама графитени, от Пепко едни дебели алкохолни маркери, Poska, дето са по 5-6 лева парчето...
 Иначе по изобразително изкуство има шестица, но желание да рисува и оцветява 0. Никога не е искал.

# 5
Всичко зависи от интересите на детето, не всички имат желание да рисуват, но на тази възраст е рано да се каже каквото и да било.

# 6
Моето не искаше да говори на 2г и 2м,  вие питате да рисува. Нещо търсите подвола теле ми се струва.

# 7
Мисля че е много рано за целенасочено рисуване на 2 годишна възраст. Дъщеря ни може да се каже, че целенасочено започна около 7-8 годишна. Малкият все още не рисува целенаосчено, но проявява интерес, на 5 години и половина е. При това аз не рисувам с него, но рисувам. Понаучи се в градината, макар да ходи рядко.

# 8
  • София/Севлиево
На 2 и малко се научи да рисува автомобили (доста сносно), слънце ,облаци,едни криви къщи и до там(сега е на 3 и 7 месеца).Все още излиза много като оцветява,но вече доста се старае да не го прави(от градината ми дават някои неща и са доста добри в сравнение с тези вкъщи,казват че сам си ги прави).

# 9
  • Sofia
Дъщеря ми, като беше малка, си спомням, че в детската градина, когато беше на 3г., учителките ми казаха, че рисува в перспектива. Къщите отпред и дърветата по-големи, а тези, които са по-назад по-малки. В последствие като беше предучилищна и от 1-4 клас имаше допълнителни часове за рисуване с един художник в училище. Гимназията беше с италиански и дизайн. Завърши и в Техническият университет Инженерен дизайн. Сега имат рекламна агенция със съпруга си и отделно работят като дизайнери в една фирма.
Така, че от малко детето се вижда дали може или неможе да рисува.
Внуците се развиват нормално. Големият, тази есен тръгва първи клас. Все още оцветява, като излиза малко от рисунките за оцветяване, но се старае. Рисува и динозаври, това го вълнува в момента, но и други, като къщи, дървета. Не съм забелязала, да рисува в перспектива, дори и като малък.
Внучката, февруари навърши 4 г. Рисунките и още са нецеленасочени. Можеш да гадаеш, какво е искала да нарисува.
Като цяло, не са се метнали на майка си и на баща си Simple Smile

# 10
  • София
Синът ми на 4 г. драска само. 😂 За сметка на това, 9- годишната му сестра вече на уроци ходи.

# 11
Големият ми син изобщо не харесваше да рисува и оцветява, правеше го само по задължение. Малкия нямаше 2 когато започна да проявява интерес да драска по лист. Сега е на 3г3м и не му се разбира какво е нарисувал само той си знае. Неговото рисуване си е предимно драскане, но му харесва да го прави. Оцветяването му е една идея по-добре, преди надраскваше цялата страница, сега що-годе гледа да запълва в очертанията, но излиза много.

# 12
На 2-5-3 години дъщеря ми за очна са оцветява доста прецизно, без да излиза от очертанията, плътно и равномерно. Има обаче от малка добра фина моторика и ползвахме тези силиконови накрайници за моливи, които помагат за правилен захват.

На 3 и нещо почна да рисува гъбки, пеперуди, балон и прочее семпли неща, малко след това започна лица, на 3 и половина - човешки фигури. На 4 вече рисува доста детайлно, къщи, пейзажи, животни, групи хора, превозни средства. Няма талант, но обича да рисува.

# 13
То това е, че иска сама да рисува, търси си боичките, но само маца с четките, не се опитва да нарисува нещо конкретно

# 14
Ами ще се научи, няма как да стане веднага, първо ще маца, после ще започне да рисува. Малкият прави някакви драсканици и обяснява примерно това е кола, това е охлюв и тн. Но все още изобщо не прилича на охлюв примерно.

Общи условия

Активация на акаунт