КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 556
  • 414
  •   1
Отговори
# 135
ДОБРО УТРО, РАНОБУДНИЦИ!

От руските песни днес завивам към българските вечни песни.  Grinning
ПОЗДРАВЪТ за деня
Васил Найденов - Спри, не си отивай
http://www.youtube.com/watch?v=njSWj_N1Ypw&feature=related

веднага всички девойки да си признават на коя са й я пели някога (а и сега  Simple Smile)

А за най-ранобудния, едно намигване.
пак Васил Найденов - "Всичко ми е наред"
http://www.youtube.com/watch?v=A-JxPjaISjc&feature=related

И за разнежващо пречистване
Мария Нейкова - Вървят ли двама
http://www.youtube.com/watch?v=UNYazr12qa0&feature=related

Хайде, да се подготвим за 2 велики празника - 1 и 2 юни.
Слагам нещо за 2 юни.
Тих бял Дунав!
http://www.youtube.com/watch?v=bf1Iu4zuaj8&feature=related
ВЯТЪР ЕЧИ, БАЛКАН СТЕНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=EiQSNsie3pg&feature=related
Епизод - О, Шипка!
http://www.youtube.com/watch?v=tGtEgyuW5Hk&feature=related
Епизод - Хайдути
http://www.youtube.com/watch?v=scI93GyFuVs&feature=related

Приятен ден!
  bouquet

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 02:45 от май :)

# 136
Добре утро и от мен!
Много хубави песни, Дани, както винаги.

Кажете сега кой какво ще прави на първи юни? Ние ще празнуваме рожденият ден на сина ми. Вчера купихме подаръците Simple Smile

Също кой кога завършва годината и кога са ни тържествата. Нашето е на петък, 13-ти, 10 часа  Rolling Eyes ooooh! Днес ще си пуснем отпуска днес с мъжа ми, няма как  Confused

# 137
Май сме вече за добър ден  Simple Smile
На мен много ми хареса песничката на Шакира от Иса.
Честито на всички рожденици!
Да са ви живи и здрави...
За първи юни - аз съм решила да водя моите деца на кино - на слончето Хортън.
Не знам малкия дали ще издържи целия филм и шум вътре, но поне ще опитам...
На моята дъщеря на 12 ще й дават свидетелството за завършен клас и завършваме... 
Всички дружно  Laughing
Хубав ден и от мен!

# 138
  • София
Добър ден и от мен!

Честит рожден ден на дъщеричката на Isa! Да расте здрава, умна, щастлива!   bouquet

# 139
  • Sofia
Честит рожден ден!! Много здраве и щастливо детство! Simple Smile

Поздравче: http://www.youtube.com/watch?v=KPU1o0lLOZE

# 140
Софи, как е дъщеричката ти, премина ли всичко  Hug
Вече е във ваканция, нали? Какво си й подготвила?

# 141
  • София
Да, благодаря и този път премина.  Simple Smile Но, си е дивичка милата...
Иначе ще тръгва на лятна школа от 02.06. А за 01.06. сме й подготвили посещение на "Малкият принц", така че ще хвалим заслужено Ники след това.  Hug  Peace

# 142
Да, благодаря и този път премина.  Simple Smile Но, си е дивичка милата...
Иначе ще тръгва на лятна школа от 02.06. А за 01.06. сме й подготвили посещение на "Малкият принц", така че ще хвалим заслужено Ники след това.  Hug  Peace

Joy Joy Joy

# 143
ЧРД на Дария на Isa. Да е жива и зрдава, да радва мама!

За 1. юни не сме измислили нищо. По план график сме на езда, след което има да се подготвя за понеделник. И тъй като утре е на рожден ден през деня и имаме гости вечерта, където ще дойдат и деца на нейната възраст, добре ще се позабавлява. Но в неделя, трябва да се учи. Между другото на тях тепърва им започват тестовете, на училище са до 27 юни вкл. Ние обаче тръгваме за морето на 27 юни сутринта  Mr. Green, ще пропуснем празничния последен ден!

# 144
нещо супер готино

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=8&id=14517
Фестивал на древния Рим предстои в Свищов

Ще бъде изградено автентично римско селище от дървени къщички, ще има боеве с истински оръжия

Жителите и гостите на Свищов ще станат очевидци на едно от световните културни събития за годината – Фестивал на древния Рим. Той ще се проведе през дните 27-29 юни и в него ще участват около 500 войни /оксилиари/, статисти за масови сцени, гидове и стюарди. Част от участниците във възстановките на живота в римската провинция се набираха по време на кастинг в петък и събота в посетителския център на мястото на античните разкопки в селището Нове край Свищов. Стотици други ще пристигнат от Италия, Франция, Германия, Унгария и други държави, в които вече са били провеждани подобни възстановки. За уникалния фестивал пише в днешния си брой великотърновският вестник "Борба".

Всичко по време на демонстрациите трябва да бъде максимално автентично и затова по време на кастинга в петък и събота, в който участваха десетки мераклии да бъдат включени в историческите сцени, мъжете обличаха метални доспехи, доставени специално за целта от организаторите на събитието от италианската неправителствена организация „Леджио Прима Италика”. В превод името означава Първи италийски легион, а интересът, проявен към древното селище Нове, се дължи именно на факта, че тъкмо този легион се е подвизавал в първите години след Христа на това място и неговите потомци са населявали стръмните брегове на Дунав край местността Паметниците в продължение на 300 години.

Първият предрешен оксилиар, който се появи пред 7-членното жури, председателствано от г-н Андреа Колоди, представител на „Леджио Прима Италика”, заяви, че живее в една от вилите наблизо и случайно е разбрал за кастинга. Скромният на вид Христо Спасов, сякаш излязъл от филмите на Бурвил, смая журито с безупречния си италиански език. Той заяви смело, че макар и не в първа младост ще издържи летните жеги, облечен в 40-килограмови метални доспехи, и с тях ще се сражава мъжествено с „гадните варвари”, които по сценарий трябва да нападнат лагера на римските легионери.

И останалите кандидати за римски войници трябваше да изпитат неудобствата на металните каски с подрънкващи наушници и козирки в задната част, под които асистентите в съблекалните слагаха мека памучна материя, за да не им убива на главите. Не по-малко притеснителни за свикналите с удобните широки дрехи мъже бяха изработените от метални пластини ризници, коланите с кожени висулки, металните приспособления за предпазване на краката и късите, но солидни мечове, прибрани в тежки ножници. Към всичко това трябваше да се прибавят и дългите над метър железни щитове. Въпреки това никой от кандидатите, дори и 75-годишният бай Георги Янков, най-възрастният участник в кастинга, не се отказа да участва в предстоящите тежки изпитания на фестивала, без дори да е гарантирано изплащането на хонорар. „Искаме да влезем в историята на Свищов”, беше най-често срещаният отговор на въпроса „Защо сте тук?”. Мнозина от тях демонстрираха прилични познания по английски, немски, румънски и други езици, също необходимо условие да станеш един от участниците в грандиозното събитие.
Далеч по-лесно преминаваха изпитанието си дамите – кандидатки за участници в пазарите, танците, занаятите или в ролята си на жени от варварските племена.

При тях подготовката се състоеше от навличането върху дрехите на широки роби, завързани около кръста с дебела връв вместо колан. Още по-лесно преминаваха изпитанието си кандидатите за гидове и стюарди по време на фестивала. За тях не важеше изискването да се „маскират”. Необходимо беше единствено да покажат добри познания по чужди езици.

Още в началото на кастинга всички бяха предупредени, че събитието ще бъде заснето от италианската телевизия „Раи уно”, затова всеки поотделно попълни декларация, че е съгласен да бъде заснет. Снимки на всеки участник се правеха и при интервютата с журито, в което освен представителя на „Леджио Прима Италика” участваха и съорганизатори от Съвета по туризъм и Бизнес центъра в Свищов, както и представители на други местни структури. Одобрените за участие във фестивала кандидати ще бъдат уведомени за решението на комисията още в рамките на тази седмица. Те ще бъдат разпределени в четири групи: помощни войски /оксилиари/, гидове и стюарди, статисти за масовите сцени и резервни играчи.
Първите репетиции ще бъдат проведени през април, а част от включените в легионерските войски участници ще бъдат изпратени на обучение в Италия.

Всички участници в проведените досега 9 издания на фестивала в различни държави по света ще имат шанса да участват в игрите на брега на Дунава, както и в следващите, които ще се проведат в Германия.

Още отсега Съветът по туризъм в Свищов започна организацията си по популяризирането на фестивала. След броени дни – от 28-и до 30 март, в Букурещ и други градове в Румъния ще започне сериозна рекламна кампания със съдействието на софийската туроператорска фирма „Устрем 97”. Подобни кампании ще се проведат и в други европейски държави. Самият фестивал ще се проведе под егидата на италианското и българското министерства на културата. Авторитетни и заможни италиански фирми ще финансират грандиозното събитие с бюджет от стотици хиляди левове. С част от тези пари ще бъде изградено автентично римско селище от дървени къщички, в което „легионерите” ще живеят почти като древните обитатели на Нове. Те ще си приготвят храната по начин, по какъвто са я приготвяли древните римски войни.

Боевете ще бъдат си истински оръжия и продължителност до 40 минути през трите фестивални дни. Те ще се провеждат на градския стадион в Свищов. Пазарът ще бъде изграден на централния площад в града. На него ще има и „щанд” за продажба на робини. Купувачите ще ги оглеждат и ще отварят устата им, за да проверяват в какво състояние са зъбите им. За най-красивите ще има наддаване. В програмата, за която организаторите уверяват, че ще бъде пълна с изненади, са предвидени още гладиаторски игри, демонстрации на римски обичаи, танци и театрални постановки, музика на светлината на факли и други атрактивни изпълнения.
Специално обучени коне ще бъдат доставени от Франция и Италия за участие в бойните постановки и надбягвания с колесници.

Успоредно с всичко това в Свищов ще се проведе международна археологическа конференция, ще бъде подредена изложба на антични оръжия и предмети от бита. Италиански кулинари ще приготвят типични за античната епоха ястия с мед, зехтин и босилек. По същото време в края на юни в Италия ще се проведе подобна възстановка, но там ще се популяризират както древни български обичаи, така и нашенски кулинарни специалитети, грижата за които ще има Иван Звездев.

http://ibox.bg/groups/%C4%F0%E5%E2%E5%ED+%D0%E8%EC/blog/

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 12:39 от май :)

# 145
леле, скоро щяхме да паднем на 2 страница.  Joy Joy Joy
Излагаме се.  Simple Smile

# 146
  • София
Я да видя къде са се скрили всички тази вечер?  Thinking

# 147
и аз ви издирвам, за да ви разкажа един майтап от днес.  Joy Joy Joy

Сядам аз днес в един Джимис с двете деца - едното в бебешка количка. Поръчвам сандвич Панини за баткото и 2 чая. Сервитьорът ме пита какъв и аз обяснявам - лимон (соча сина ми) и мента (соча себе си). А той почва нещо да шава с ръце, чупи китки и ми показва все едно грамажи. Гледа ме-гледа ме, а аз си викам що за "странна птица" пък е този. Накрая проговори и ми вика - 100 г ли да бъде. Аз се ококорих "К'ви 100 г!!!", а той - продължавайки да чупи китка "Ами ментичката" и ми се хили странно. А аз като избухнах в смях и нещо му измърморих "К'ви 100 г, нали чай си поръчах".
Ле-ле, добре, че се сети да ме пита дали едно "малко" (може и "голямо" да е  newsm78) искам да гаврътна. Ама в цялата случка най-смешен си беше той - все едно Мистър Бийн. Представете си го с онези жестове и мимики.  Joy Joy Joy

# 148
  • София
Еее, Дани, как си могла така да разочароваш човека значи!  Joy Joy Joy

# 149
ама си беше бая неадекватен - може и той да е гаврътнал едно (или повече). Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт