От кой матрак сте доволни?

• 577 605
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 125
Как да ти кажа, ние живеем в България  Laughing
Информация никаква, пък ако има винаги се чудим тия не ни ли лъжат  Mr. Green
Гледай да не е много евтин. Обикновено, при големите фирми щом цената е по-висока, значи са вложили по-качествени материали. И обратното - при евтиния вариант нещо е спестено.

Между другото май само ние предлагаме "еднолицеви" матраци. Такова нещо по света го няма  Mr. Green

ПП: Повечето слагат обезшумяващ филц, нетъкана вата, допълнително дунапрен за омекотяване, кокосови вложки и разни други такива.  По сайтовете на всеки модел матрака го описват при харектеристиките или на "структура". На Тед отскоро го правят с полиуретанова пяна.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 10:14 от rummi_pl

# 1 126
определено трябва да заложите на фирма, която с името си гарантира качеството на материалите

# 1 127
Стефче, не чух добре тогава какво точно за дунапренените матраци спомена консултантът (детето пищеше в ухото ми Confused). После се рових чрез гугъл и останах с убеждението, че е говорил за "разпенения" дунапрен, т.нар. виско-еластичен полиуретан, но в никакъв случай не твърдя, че е било точно така.
 Всъщност ето нещо за четене http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml

# 1 128
  Moq Ekon ve4e pristigna.Ot sedmica blizo spim na nego, no ramkata se bavi i  e na zemqta.S dvoino iadro e - M i F.Syvsem leki4ko  ponamirisva, no ne e bolka za umirane.Mnogo e udoben, ne syjaliavam Peace

syjalqvam za latinicata, nqma kirilica na rabota!
Понеже съм се насочила и аз  към двуядрен матрак искам да попитам - понеже от Екон ми обясниха, че все едно това са два матрака с различна твърдост лепнати един за друг усеща ли се някакво неудобство  в средата на матрака  като спите двамата гушнати?  Понеже сега спим на доста тясно легло и с мъжа ми сме буквално навряни един в друг подозирам, че като купин голям матрак пак ще сме залепени един за друг  и не искам да усещам хлътвания или издатини в средата на матрака.
Izob6to nqma takava  vidima razlika v tvardostta.Ne se use6ta, ako ne ti e za cel da tyrsi6 razlikata -mnogo e malka i predpolagam, 4e e ot zna4eie samo za kilogramite.Da ne go oma4ka po-barzo po-pylniq 4ovek.
  Samo da kaja, 4e sega s podmatra4nata ramka ne mi e taka konforten, kakto kogato be6e na poda.Moje bi, ako ramkata e po-ka4estvena /ot Ekon ili druga/ 6te e po-dobre, no tolkowa mojah da si pozvolq- SKALLAR.

# 1 129
Слушах наскоро изказване на някакъв професор специалист ортопед, който каза, че меките матраци, които уж заемат формата на тялото ти са просто пазарен трик. Същият каза, че трябва да се спи на максимално твърд матрак за да може да се осигури стабилна опора на костната система и по този начин се намалявало напрежението в тялото. При децата твърдият матрак бил задължителен за правилното израстване на костите им.
Cql jivot sym spala a tvyrdo i togava i ponastoq6tem umiram ot bolki po celiq grybna4en stylb.Toq profesor da si izqde diplomata :peace:Sega , ako ne drugo pone mi e udobno i vremeto za syn e mi e ko6mar Hug

# 1 130
Здравейте,

Аз съм от Севлиево. НАНИ няма добра репутация, но това е относителен въпрос.

KOVAFOAM е дунапрен.

Аз също съм се насочила към Тирена, просто защото е единствения който мога да си позволя. Иначе като легнах на Тирена и ЛАТЕКС Стандарт няма място за сравнение, латексовия матрак се държи много по-добре.  Аз съм 55 кг, мъжа ми 82.

# 1 131
Пружинен матрак тмърдо НЕ. Иначе ТЕД Фаворит-С, който е с индивидуално пакетирани пружини и малко дунапрен. Има еднолицев и двулицев. По-евтин няма.
Ела да го видиш на майка ми и баща ми матрака Фаворит С след 4 години ползване! Такива кратери не можеш да си представиш! Просто на някои места пружинките ги няма въобще. Той всъщност започна да се скапва още след 2-та година.
Сега чакаме да дойдат от Тед, да видим какво ще кажат Confused

# 1 132
  • в ябълковата градина
Ние сме с ето такъв:
http://www.donalmohadon.bg/bg/#3_1_7
Испански бил, ортопедичен е.
Само не знам какво значи Eliocel.
Доволни сме много.

# 1 133
  Moq Ekon ve4e pristigna.Ot sedmica blizo spim na nego, no ramkata se bavi i  e na zemqta.S dvoino iadro e - M i F.Syvsem leki4ko  ponamirisva, no ne e bolka za umirane.Mnogo e udoben, ne syjaliavam Peace

syjalqvam za latinicata, nqma kirilica na rabota!
Понеже съм се насочила и аз  към двуядрен матрак искам да попитам - понеже от Екон ми обясниха, че все едно това са два матрака с различна твърдост лепнати един за друг усеща ли се някакво неудобство  в средата на матрака  като спите двамата гушнати?  Понеже сега спим на доста тясно легло и с мъжа ми сме буквално навряни един в друг подозирам, че като купин голям матрак пак ще сме залепени един за друг  и не искам да усещам хлътвания или издатини в средата на матрака.
Повярвай ми,след като легнете на новия матрак ще хванете двата края и романтиката отива по дяволите  Mr. Green Laughing Поне при нас така се получи.Не можехме да се нарадваме на мекото матраче и от свободата да се опънеш на широко  Party Mr. Green

# 1 134
Момичета, матраци с дебелина 16-20 см са ОК. По приниц дунапрена старее и се смачква след време (въпрос на подобрители). Латекса е по-издръжлив в това отношение (естествен продукт е и "диша" по-добре), но и двете материи запаряват и мухлясват. Хубаво е да са върху скара и да се обръщат често-често. Това важи особено за зимата, когато влажността в спалнята е по-висока. Който обича да спи на меко - варианта латекс е за него. Има български матраци от естествен латекс, русенско производство - цените им са добри като за латекс. Италианските матраци с истински латекс струват над 1200 лв. Преди години в бранша се казваше, че вносен латексов матрак под 1000 лв. не е естествен латекс. Сега има оскъпяване. Манифлекс и Дормео предлагат основно дунапренови матраци (само, че дунапрена в тях е подобрен и е с друго търговско име - Елиоформ). На вид изглеждат много добре. Хората масово ги харесват. По-известните фирми - Хепи дриимз и Тед са добри. Гледайте цената на матрака да е 600-800 лв, ако можете да си позволите. Варианти 300-400 лв. за двоен матрак е с по-ниско качество и е временно решение.
Матраците Темпур са най-високия клас матраци, които се предлагат на нашия пазар. Мемори фоум е техен патент и идва от космическите проучвания. Идеята е да няма притискане на тъканите при сън (пяната се деформира от топлината на тялото и не притиска локално) и съответно човек се върти по-рядко, което пък дава по-добро качество на съня. Това е валидно за космонавтите, но според мен е необходима още малко време, за да се докаже като продукт при земни условия. Цената за такъв матрак е 6000-7000 лв, като основата е пак дунапрен, а повърхностния слой мемори е около 7 см.
Веднъж попитах един италиански търговец кой печели от надпреварата - латекс - пружинни матраци в Италия. Той ми отговори, че италианците предпочитат пружинните матраци.
По въпроса за ползата от ортопедичните матраци за гърба - това е стара теория, която за момента се отхвърля от привържениците на латекса и меморито. Според мен, в нея има доза истина, но за конкретни заболявания. Ако аз съм здрава, не бих избирала матрак за болен гръб, а този, който чувствам удобен. Важно е да опитвате матраците лично, защото изискването за мекота е различно за всеки. Спала съм и на латекс и на пружина - след периода на привикване и двата са ми удобни, но сега май ще купя пак пружинен - за да избегна мухлясването.  В къщи влажността през зимата е 70-80%.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 14:01 от Мишанка

# 1 135
Мишанка, за другите не знам, но аз прочетох всичко с интерес. Повечето от нещата ги знам вече от тази тема тук и от собствени ровичкания в интернет.
Хубаво е това, че се изяснява положението на Темпур на пазара, за да знае все пак човек, че матрак от 7000 лева с мемори пяна на Темпур и матрак от 600 лева а с мемори пяна на друг производител явно не са съвсем едно и също нещо. Wink
И наистина, стана ясно вече, че въпреки истерията по мемори пяната, тя е твърде отскоро и тепърва още малко трябва да мине време, за да се докаже като нещо добро за матрак.

Между другото аз зададох въпроса за  слягането на дунапрена. Rumi_pl ми отговори. Ще взема такъв, какъвто намерим за достатъчно удобен и за двама ни. Питах за слягането и за да разбера дали няма да се получи онзи ефект матракът да хлътне повече по тежестта на половинката ми и аз цяла нощ да се изтъркулвам към него (80 и кусур кг при него към 49-50 кг при мене)

Аз за съжаление ще си остана на варианта 300 лева максимум. Освен ако не ми паднат от някъде лесни парички докато дойдат мебелите

# 1 136
Izob6to nqma takava  vidima razlika v tvardostta.Ne se use6ta, ako ne ti e za cel da tyrsi6 razlikata -mnogo e malka i predpolagam, 4e e ot zna4eie samo za kilogramite.Da ne go oma4ka po-barzo po-pylniq 4ovek.
  Samo da kaja, 4e sega s podmatra4nata ramka ne mi e taka konforten, kakto kogato be6e na poda.Moje bi, ako ramkata e po-ka4estvena /ot Ekon ili druga/ 6te e po-dobre, no tolkowa mojah da si pozvolq- SKALLAR.
Чудесно!  bouquet Аз обаче също мисля за подматрачна рамка на Скалар от допълнително усилените.

# 1 137
На скалар рамките са доста добри.  Peace

Lei@  не казва какъв е проблема с нейната  Thinking

# 1 138
И аз съм на мнение че скаларските рамки са добри, спя на такава от 2 години.

# 1 139
  • София
Моля, дайте ми съвет какъв матрак да избера на детето си, на 3,6 г. е, ще й сменям бебешката кошара с легло 82/190 см.
http://magniflex.bg/bg/products/bambino/junior/ - този не е лош
http://matraciparadise.com/catalog.htm - оттук не мога да разбера кой е подходящ за деца?
http://happydreams-bg.com/?p=product&aid=3# - този също изглежда хубав

Тези матраци Парадайз ми ги препоръча майстора, който ще ми прави леглото, знаете ли дали са добри, и как са в сравнение с Магнифлекс и тези на Хепи дриймс?

Общи условия

Активация на акаунт