От кой матрак сте доволни?

• 577 593
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 140
olive,понеже и ние на скоро решихме този проблем , имам син на 3,8 г. и много гледах първия матрак, който си показала ще ти кажа защо се отказахме конкретно- това е тънък матрак, както си пише до 12г. заради килограмите на детето и опасност от деформация при повече, та помисли като правиш голямо легло дали някой път няма да ти се наложи да ляга и възрастен от време на време, например аз чакам бебе и ако е болно ще ида да спя на това легло с бебето, а сина ми на спалнята с таткото, или ако ви идват гости да преспят, може да се наложи да го ползва и възрастен, така че помисли; а иначе ние взехме на НАНИ , доволна съм и е евтин( 82 на 190 е 155лв.) не е с пружини, ако се деформира след 5-6 год. и да го изхвърля да взема нов пак няма да ме е яд, на нас в магазина продавача ни препоръча нани преди парадайс

# 1 141
olive само да споделя,че ние си взехме 10см магнифлекс.мисля,че толкова се водеше.бяха три вида височинии искахме най-малия,че много стърчи от леглото.ми добре си е матрака след 2г ползване.спим тримата на него.а днес поръчахме за детската на тед              сан ремо.хубав лош,с тия скъсани финанси толкова.исках по-хубав,но си викам с тия 17кг сега и отгоре да са,пак не би трябвало чак толкова да се деформира матрака.ще видим.

# 1 142
И аз опрях до темата за матраците.
За нашата спалня си взехме най - евтиния вариант на Дон Алмохадон - ERGONOMICO с 8 години гаранция. Не мога да споделя впечатления, т.к. все още не сме го използвали, но поне мисля, че уцелих идеалната за мен твърдост.
Спряхме се и на тяхна подматрачна рамка.

Сега сме в процес на избор на матрак за леглото на детето. Колебанията ми са за следните модели:
Nanni- заради цената, не виждам колко е гаранцията

Don Almohadon -  8 години гаранция - 376 лв

Блян - 10 години гаранция - 480 лв

Блян - 5 години гаранция - 330 лв

Матрак ПРЕСТИЖ ЕЛИТЕ на Скалар - 10 години гаранция - 485 лв

Нани- 10 години гаранция - 487 лв

Колебая се кой материла е по-добър за база - полиуретанова пяна  или пенолатекс.

В последните няколко поста прочетох, че подматрачните рамки на Скалар са добри. Ценово ме удовлетворяват, така че май ще се спра на такава.

Тук открих промоция:
http://www.matraci-sunrise.com/page_15.html
http://www.matraci-sunrise.com/page_14.html
Намаленията изглеждат добри!

# 1 143
Полиуретановата пяна е по - устойчива във времето и с по - добри показатели. Латекса в световен мащаб е мноооого слабо застъпен в производството на матраци, но ние понеже си имаме завод за пенолатекс и си го лансираме яко Simple Smile

# 1 144
  • София
Кокона24, а доколко тези матраци са подходящи за деца - някои ми се виждат доста меки, нали за деца трябва да са ортопедични /това твърди ли означава всъщност?/.
Моят проблем при избор е, че не навсякъде пише дали са подходящи за малки деца.

# 1 145
Кокона24, а доколко тези матраци са подходящи за деца - някои ми се виждат доста меки, нали за деца трябва да са ортопедични /това твърди ли означава всъщност?/.
Моят проблем при избор е, че не навсякъде пише дали са подходящи за малки деца.

Не знам до колко са подходящи за деца... newsm78. Матракът на детското легло е 120/190, така че "детските матраци" като цяло отпадат, т.к. не видях да се предлагат такива размери.
За матрак  ПРЕСТИЖ ЕЛИТЕ на Скалар, например пише, че е "100% пенолатекс (естествен каучук). Заема изцяло формата на тялото, което го прави 100% ортопедичен".
В детски матрак на Блян например, съдържанието е  Полиуретанова пяна с плътност 25/твърдост 45. Модел Специал е със същото ядро и същите плътност и твърдост. Mодел Захир, е с полиуретанова пяна с плътност 30/твърдост 36  Thinking

Дормео Ортопедик също е вариант, дори за размера, който ми трябва, е със сносна цена.

Kreativa, благодаря!

# 1 146
# 1 147

Така де, ама от къде да го намерим този матрак, произведен от "100% сертифицирани биологични" влакна?
http://spelta.biz/sleep_products.php

Тук открих дискусия по въпроса: http://www.estestveno.com/node/1647

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 14:13 от kokona24

# 1 148
И все пак пружинния матрак си остава по-добрия матрак.

# 1 149
И аз така мислех, докато не открих латекса и не се напатих от пружини.
Сега предпочитам, ако съм извън къщи, да спя на дунапрен, пред това да спя на пружинен матрак.
Между другото, колкото по-хубав е матракът, толкова по-неприятно става спането извън къщи Mr. Green

# 1 150
  • о`майна лунна нощ е

Мен никой не може да ме убеди в това. Направо фобия съм развила към пружините и повече нищо с тях /матрак, диван ..../, не бих си взела, ако ще 100 банелчета на квадратен метър да са наредили.

# 1 151
Всъщност няма нищо по-лошо от пружинния матрак.

# 1 152
  • София
Защо - какви са предимствата на другите пред него?

# 1 153
Цитат
Най-добрата възможна технология е индивидуално опакованите пружини. При тях се осигурява възможно най-добрата комбинация от анатомичност и ортопедичност за един матрак. Също така при пружинените матраци, циркулацията на въздуха е най-добра. Всички други материи се запарват там където има друго тяло, лежащо върху тях.

# 1 154
  • На земята, която е всъщност звезда.
Цитат
Най-добрата възможна технология е индивидуално опакованите пружини. При тях се осигурява възможно най-добрата комбинация от анатомичност и ортопедичност за един матрак. Също така при пружинените матраци, циркулацията на въздуха е най-добра. Всички други материи се запарват там където има друго тяло, лежащо върху тях.

Това сигурно ли е? Защото мислех да купувам латексов матрак, но мога да си променя решението.

Общи условия

Активация на акаунт