От кой матрак сте доволни?

• 577 806
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 750
От 5 месеца сме с матрак от ЕКОН.Много сме доволни,със средна твърдост.Спим и на възглавници от същата фирма.Сега дивана ни за хола ще бъде пак с латексови седалки от същата фирма.

Много се замислям за този на Екон: пенолатекс с луксозна дамаска с цип, поне на усещане ми е наи-добре за този ценови клас, все пак е среден може да се каже, а 10 години гаранция са си 10 години.
Притеснява ме обаче после да не стане много меко и неконфортно за спане,споделете вашия опит, аз ходих на всякъде и какви ли не пробвах както казах, само този ме грабна , е и някакъв с мемори пяна в който потъваш различно с различните части на тялото ама той беше над 1000-ка.

Няма опастност да стане мек - латексът е най-еластичният материал в природата. Все пак тук не говорим за обикновените матраци с разни прехвалени дунапрени, които наистина след известно ползване стават  вдлъбнати на места.

# 751
Здравейте, трябва да си взема матрак спрях се на Екон модел Лукс, какво ще кажете за него?

# 752
  • Варна
Изчетох цялата тема и някъде пишеше за несъвместимото използване на матраците от "ново поколение" и електрическо одеало. Някой може ли да ми каже каква е пречката? Обмислям смяна на пружинения матрак на спанята и реших да почета кой какво използва и от какво е доволен. Но използваме и ел.одеало, тъй като не топлим специално в спалнята през зимата.

# 753
А някой знае ли кой е модела матрак на ТЕД от МЕТРО брошурата
двулицев матрак + подматрачна + чаршафи = 130 лв
много евтино ми се струва, но пък мислим да правим детската, за момента на едното легло ще спят 5-10 пъти в годината бабите и се чудим дали да не вземем от тях, а като се наскача детето на воля и му дойде ума в главата да вземем латексови.

# 754
Повдигам пак темата, но се налага да попитам.
Какъв единичен матрак може да се вземе около 300 лв на Дормео или на МагниФлек, ако е възможно с тази новата Мемори технология?
Релакс и Екон са алтернативи.
Кажете конкретен модел?

В момента спя на един Тед и пружините му ми убиват в гърба.Сутрин се събуждам по изморен вместо по отпочинал.
В тази връзка НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТЕД С ПРУЖИНИ или въобще ТЕД. Имам два ТЕД и двата пружините им изпъкват.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 16:39 от BigDarkMad

# 755
Дорнео Ортопедик 267лв. или Дормео Комфорт - 330 лв. Скоро взехме Комфорт - по-твърд е от Мемори на Дормео, но спим идеално, пасва по извивките на тялото  Peace

# 756
  • Варна
Момичета,спряла съм се на английската марка-Sealy,някой да си е купувал на тази фирма и колко горе-долу тежи един матрак с мемори фоам.Мерси за отговорите предварително!

# 757
За Дормео във форума има само едно отрицателно мнение.
За Магнифлекс някъде гледах, че една серия миришела много.
на Екон са друг фаворит и там обаче има някой коментари за мизирмата и качеството.
Всъщност аз изкарвам 6-7 часа на ден пред компютъра и в тази връзка стойката ми не е напълно права, което значи че ако Матрака няма как да се нагоди към правилните извивки на тялото.
Благодаря за мнението и аз гледах Ортопедик, въпреки че е показан с някакви пенсионери на сайта.
Някой да има Ортопедик?
Дорнео Ортопедик 267лв. или Дормео Комфорт - 330 лв. Скоро взехме Комфорт - по-твърд е от Мемори на Дормео, но спим идеално, пасва по извивките на тялото  Peace

# 758
  • sofia
Ние си поръчахме на PARADISE, моделът е Лагуна. Много удобен ни се стори; по-скоро мек, надявам се да не изникнат проблеми, макар че гаранцията е 5г. Grinning

# 759
Ортопедик е доста твърд, тъй като ортопедичните матраци е препоръчително да са твърди. Но като знам твърдината на Комфорт (който се води средно твърд) онова на мен би ми дошло бая твърдичко. Така, че ако нямаш ортопедични проблеми, вземи Комфорт. Ако търсиш мек матрак - Мемори. Аз също седя неправилно на компютъра, така че К. ми идва много добре. Взех си и мемори възглавничката - тя ми е много удобно вече, в началото ми беше малка и ниска, но сега не я давам!

# 760
Ортопедик е доста твърд, тъй като ортопедичните матраци е препоръчително да са твърди. Но като знам твърдината на Комфорт (който се води средно твърд) онова на мен би ми дошло бая твърдичко. Така, че ако нямаш ортопедични проблеми, вземи Комфорт. Ако търсиш мек матрак - Мемори. Аз също седя неправилно на компютъра, така че К. ми идва много добре. Взех си и мемори възглавничката - тя ми е много удобно вече, в началото ми беше малка и ниска, но сега не я давам!
ДОБРЕ А ТОЗИ МАТРАК НА НЕГО ЕДИН ЧОВЕК ЛИ ЛЯГА ИЛИ Е ЗА ДВАМА?
Може да звучи тъпо въпроса де, но аз си търся матрак за единично легло за себе си затова питам.

На мен ще ми е твърдо на ортопедичния предполагам.Сега спя вместо на Тед на пода, обаче се простудих.
Стойката ми в момента е далеч от идеялната, обаче нямам болки -  коментара ти за Ортопедичния матрак  Трейси беше уместен в тази насока, понеже няма да е готино да се пренеса от пода на ортопедичен под.
Благодаря за коментара

Имам въпрос: Някои с матрак на ЕКОН да сподели предизвиква ли алергии, брат ми е алергичен, аз съм не толкова, обаче ако предизвиква алергии, понеже е от латекс да не го броя към алтернативите? С брат ми спим в една стая.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 23:29 от BigDarkMad

# 761
Комфорт ни е единичен, защото е у нас, но спокойно спим и двамата на него. Чашата с кафе ми седи в единия край, аз съм стъпнала по средата, права и тя не мърда  Grinning Иначе двойния ни е много мек на Mагнифлекс с мемори пяна, но е парадокс, че заспивам много леко, като на облак, обаче често се събуждам и с леки болки, при Комфорта го няма това - предполагам защото не е мек матрак  Peace

# 762
Комфорт ни е единичен, защото е у нас, но спокойно спим и двамата на него. Чашата с кафе ми седи в единия край, аз съм стъпнала по средата, права и тя не мърда  Grinning Иначе двойния ни е много мек на Mагнифлекс с мемори пяна, но е парадокс, че заспивам много леко, като на облак, обаче често се събуждам и с леки болки, при Комфорта го няма това - предполагам защото не е мек матрак  Peace
Да не изместваме темата, но аз мисля по този начин, аз и чета по въпроса, но не във връзка с матраците.
Ако имаш лордоза или кифоза, или и двете в следствие на лордоза, която е причинена от седене в офиса през дена.
Ако имаш нещо такова и си вземеш с мемори пяна, тя няма да подобри стойката, а ще се старае да се нагоди към нея.
Аз си спя по гръб и твърдото не ми пречи.В момента спя без възглавница, немога да си намеря малка, ниска и твърда, която да ми пасва.
Благодаря още веднъж за коментарите Треiси, ориентира ме поне за Дормео.
Някъде имахте ли възможност да тествате преди покупката?

# 763
Да. В магазините на Топ Шоп, първо пробвахме в един на бул. Христо Ботев 50, ма там имаше само един матрак като модел мостра, та отидохме на ул. "Княз Борис I" № 113A - там имаше всички мостри на Дормео  Peace

Ето магазините им:

http://www.topshop.bg/index.asp?tn=page&cid=175958

# 764
Да. В магазините на Топ Шоп, първо пробвахме в един на бул. Христо Ботев 50, ма там имаше само един матрак като модел мостра, та отидохме на ул. "Княз Борис I" № 113A - там имаше всички мостри на Дормео  Peace

Ето магазините им:

http://www.topshop.bg/index.asp?tn=page&cid=175958
Имам в Бургас, аз съм от Бургас.
Благодаря ти много съм ти благодарен за помоща.

Общи условия

Активация на акаунт