От кой матрак сте доволни?

• 577 640
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 065
Магнифлекс с две ръце!
Четох тук някъде ,че миришел. Нищо подобно.
Не бих го заменила за нищо, невероятен комфорт.
Преди да го купя изчетох цялата тема, направих си съответните изводи и се реших.
Важното е човек да отсее ценните мнения и да си направи извода, а иначе....всеки има право да пише каквото си иска. Друг е въпросът, от какви съображения го пише.
Аз го писах. От съображения, че стоя разопакован две денонощия в спалнята ни и ни усмърдя душите. От никакви други съображения. А за силата на обонянието ми няма кой да спори с мен. То е поради дефект, но пък е уникално.

Писах и по-напред, че възглавницата ми е латекс на Екон и е ѓола вода. Слегна се за по-малко от година. Писах и за матраци-латекс Relax пак не от рекламни съображения, или каквито и да е други. Дебел, на прилична цена, качествен! Никой не чете... Всеки купува каквото си е наумил, но изборът си е напълно личен! Peace

# 1 066
Някой поръчвал ли е матрак от сайта на Екон http://www.ekon-bg.com/bg/products.php?
Харесали сме си матрака, видяхме го на живо и го изпробвахме, но в нашия град няма от
къде да се поръча. Има опция за поръчка , та се питах има ли някой,
който е поръчвал да сподели ...

# 1 067
Не издържах да прочета цялата тема, много е дълга (четох до 24 стр. и след 55 до тук). Мен ме интересува тежестта на матрака, понеже ще го използваме за двуетажно легло, трябва да е по-лек, за да не натоварва конструкцията. От какъв материал да търся? От прочетеното разбрах, че латексовите са много тежки. Най-вероятно и тези с пружини (но пък сигурно има разлика между Бонел и Покет). Размера на леглото е 90/200.
Ако някой може да ме насочи с някаква класификация - тези са най-тежки, след тях са тези.... тези... до най-леките. Не като марка разбира се, а като материал от който са изработени или комбинация от материали.
Вземай "обикновен" дунапренов . Аз лично съм с магнифлекс ортопедико , лек е и бързо се отмирисва ако въобще някой има такова изострено обоняние . Дормео са същите само са под друга марка  - един завод ги произвежда .

# 1 068
Бижу,верно че беше твой онзи пост. Grinning
Ако Магнифлекс мирише, значи всички у дома сме с дефект на обонянието и не усещаме нищо.
А и родителите ми бяха няколко дни у нас и нищо подобно не усетиха.
Странна работа.
Както писах вече два единични купихме и един за спалня. И моето обоняние е доста добро/чак пък уникално като твоето явно не е /, да не се хваля сама, но е факт. Ако миришеха досега първа да съм сдала багажа.
Изобщо не разбирам защо се ядосваш , всеки споделя лични впечатления. Grinning
Дори сега го тествах пак като си заврях носа в матрака. Не ми мирише, на нищо, ама на абсолютно нищо.И в началото беше така. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 18:42 от *Emia*

# 1 069
Здравейте!Някой ползвал ли е матраците наГеномах? Избрахме си модел РосМари"Simple".Ще се радвам,ако някой ме посъветва за тяхното качество.
http://www.genomax.eu/brands.php?brand=1&cat=39&product= … content=1027#anc1

# 1 070
Магнифлекс с две ръце!
Четох тук някъде ,че миришел. Нищо подобно.
Не бих го заменила за нищо, невероятен комфорт.
Преди да го купя изчетох цялата тема, направих си съответните изводи и се реших.
Важното е човек да отсее ценните мнения и да си направи извода, а иначе....всеки има право да пише каквото си иска. Друг е въпросът, от какви съображения го пише.
Аз го писах. От съображения, че стоя разопакован две денонощия в спалнята ни и ни усмърдя душите. От никакви други съображения. А за силата на обонянието ми няма кой да спори с мен. То е поради дефект, но пък е уникално.

Писах и по-напред, че възглавницата ми е латекс на Екон и е ѓола вода. Слегна се за по-малко от година. Писах и за матраци-латекс Relax пак не от рекламни съображения, или каквито и да е други. Дебел, на прилична цена, качествен! Никой не чете... Всеки купува каквото си е наумил, но изборът си е напълно личен! Peace
Аз и мъжа ми спим на такива възглавници от една година и нямаме подобни наблюдения  Whistling Whistling

# 1 071
Бижу,верно че беше твой онзи пост. Grinning
Ако Магнифлекс мирише, значи всички у дома сме с дефект на обонянието и не усещаме нищо.
А и родителите ми бяха няколко дни у нас и нищо подобно не усетиха.
Странна работа.
Както писах вече два единични купихме и един за спалня. И моето обоняние е доста добро/чак пък уникално като твоето явно не е /, да не се хваля сама, но е факт. Ако миришеха досега първа да съм сдала багажа.
Изобщо не разбирам защо се ядосваш , всеки споделя лични впечатления.  Grinning
Дори сега го тествах пак като си заврях носа в матрака. Не ми мирише, на нищо, ама на абсолютно нищо.И в началото беше така.  Rolling Eyes
А защо реши, че се ядосвам!? Joy Нашият Магнифлекс миришеше - факт! Изобщо не е ясно дали вашите матраци и този, който ние купихме са от една и съща серия на Магнифлекс, но това няма никакво значение, защото вече не ме интересува тази марка. Е, то и аз споделих лично впечатление от матрака, щото беше у дома, ама ти прояви недоверие, понеже точно твоите не миришат.  Wink

Писах и по-напред, че възглавницата ми е латекс на Екон и е ѓола вода. Слегна се за по-малко от година.
Аз и мъжа ми спим на такива възглавници от една година и нямаме подобни наблюдения  Whistling Whistling
Ми аз спя доста, освен това и доста време в четене, и гледане на ТV пак в леглото прекарвам, все на тази възглавница. Може и кратуната ми да тежи повече, не щото съм много умна, а щото имам гюлле в главата, ама на - слегна ми се възглавницата. К`во да правя сега? Thinking

# 1 072
Бижу не се ядосвай, затова е темата. Всеки да каже собствения си опит  Peace

Ние сме на такива възглавници на Екон от 4г, а децата от 2г. На никого не се е слегнала или деформирала.
Матракът ни също е от 4г. Не е миришел никога, не се е слягал. А мъжът ми е над 100кг  Mr. Green

На мими123 искам да и кажа, че нейният матрак е със 10 годишна гаранция (понеже се чудеше)  Peace

От моя опит (вече над 5 години предлагаме такива матраци на работа)  Досега имаме само 2 рекламации и двете си бяха по вина на клиента. При единия случай имаше конденз в помещението, т.е беше намокрен матрака.
А в другият случай матракът беше поставен на твърда плоскост без да може да диша.

пп: и в двата случая имаше положителна развръзка за клиентите.

# 1 073
Някой поръчвал ли е матрак от сайта на Екон http://www.ekon-bg.com/bg/products.php?
Харесали сме си матрака, видяхме го на живо и го изпробвахме, но в нашия град няма от
къде да се поръча. Има опция за поръчка , та се питах има ли някой,
който е поръчвал да сподели ...
Аз си поръчах от сайта им.Обадиха ми се точно след 2 дена, както и  е написано, въпреки, че цялата фирма беше в отпуск.Уговорихме се, сега си чакам матрака. Днес пак споделих с колегите, че имало и недоволни от тези матраци и те бяха много учудени.Но както писах и по-рано, винаги  съществува вероятност  да попаднеш на дефектна бройка.Дано да приемат  рекламациите ви - така би било коректно.
  Аа и още нещо.Примерно сега, на едната колежка еконския матрак с мемори пяна още мирише  след вече 6м употреба.Но тя каза, че не било  чак болка за умиране, даже й харесвало.То едни наркоманки сме се насъбрали при нас- аз  обичам  да ми  нюха на боя, а тая  се кефи на матрака си Joy Останалите казаха, 1е от самото начало не миришели техните матраци.Явно  тая миризма  не е показателна за марката/която и да е тя/.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 23:06 от Lei@

# 1 074
Moмичета, от известно време ви чета и ми става все по-интересна и по-интересна темата. Все още сме във ваканция, но правя планове като се върнем в Сф веднага да тръгна да оглеждам и да пробвам матраци.
Можете ли да ме насочите какво да търся? Ще имаме две детски стаи. Искам всяко легло да си има отдолу и чекмедже-легло, което ще се ползва за гостенчета или когато моите дечица си ходят "на гости" по стаите. Леглата ще ми ги правят по поръчка, но ме помолиха преди това да си избера матраци. Според вас какви матраци трябва да взема за основното легло и какви за чекмеджето? Чудя се и като размери - дали да са широки 82 см или 90 и дали да са дълги 190 см или 200 см. И колко да са дебели тези матраци?
Големият ми син е на 10 г., но е към 150 см. Малкият е на 3 г. и е под метър.
Какви да са размерите и на долното легло и колко да е дебел матракът?
От всичко прочетено по темата съм се спряла основно на Магнифлекс и на Екон.
Според вас какви матраци ще са подходящи за моите малчугани?
Благодаря!   bouquet

# 1 075
Според мен направи леглата на децата 90/190. Малко по-широко е, но разликата е голяма. За дължината, мисля че нямат нужда от 200см.  Просто ще оскъпиш ненужно леглата.
Обикновено когато се правят такива легла, горното и долното са с различен размер. Питай как ще ти го направят, за да не се изненадаш после  Laughing

# 1 076
Според мен направи леглата на децата 90/190. Малко по-широко е, но разликата е голяма. За дължината, мисля че нямат нужда от 200см.  Просто ще оскъпиш ненужно леглата.
Обикновено когато се правят такива легла, горното и долното са с различен размер. Питай как ще ти го направят, за да не се изненадаш после  Laughing

Mного благодаря! Да, долното ще е по-малък размер. Трябва да премисля долу-горе колко ще бъде. Може би ще е за матрак с ширина 82 см.
Може, например, горе да са 90/200, а долу 82/190.  Confused
За долу може да взема и някой по-обикновен матрак. Дори си мисля, че може да купя само 1 матрак и в зависимост в коя стая ще е "гостито", да го местя, за да ползвам чекмеджето в 1 стая за играчки, че имаме тонове. 

А дали има такива матраци, които да не стоят постоянно в леглото, а да ги слагам само при нужда. Иначе да са си някъде прибрани на руло, например?

# 1 077
А дали има такива матраци, които да не стоят постоянно в леглото, а да ги слагам само при нужда. Иначе да са си някъде прибрани на руло, например?

Такава работа може да ти свърши Топ матракът на ТЕД, но е 7см височина  Peace
Но пък му е тънка цената  Wink Може и два броя да си вземеш  Laughing

# 1 078

Такава работа може да ти свърши Топ матракът на ТЕД, но е 7см височина  Peace
Но пък му е тънка цената  Wink Може и два броя да си вземеш  Laughing

Много ти благодаря за идеята!   bouquet

Сега го погледнах в нет-а. Супер идея наистина!   bouquet

За горните матраци дали ще стане латексов, щом отдолу ще има чекмедже/легло? Чета ви и много се запалих по тях, макар и да не съм ги пробвала досега.

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 14:28 от 1

# 1 079
Може, само трябва да кажеш на майсторите да предвидят подматрачна рамка.

Общи условия

Активация на акаунт