От кой матрак сте доволни?

• 577 624
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Матраците трудно ще помъкнем, по-добре да не свикваме чак на толкова хубаво. Laughing

Аз гледах шалте за матрак на Темпур с мемори пяна,него можеш нтавсякъде да го носиш,обаче цената беше колкото на матрака Темпур Confused

# 1 111
  Moq Ekon ve4e pristigna.Ot sedmica blizo spim na nego, no ramkata se bavi i  e na zemqta.S dvoino iadro e - M i F.Syvsem leki4ko  ponamirisva, no ne e bolka za umirane.Mnogo e udoben, ne syjaliavam Peace

syjalqvam za latinicata, nqma kirilica na rabota!
Понеже съм се насочила и аз  към двуядрен матрак искам да попитам - понеже от Екон ми обясниха, че все едно това са два матрака с различна твърдост лепнати един за друг усеща ли се някакво неудобство  в средата на матрака  като спите двамата гушнати?  Понеже сега спим на доста тясно легло и с мъжа ми сме буквално навряни един в друг подозирам, че като купин голям матрак пак ще сме залепени един за друг  и не искам да усещам хлътвания или издатини в средата на матрака.

# 1 112
Слушах наскоро изказване на някакъв професор специалист ортопед, който каза, че меките матраци, които уж заемат формата на тялото ти са просто пазарен трик. Същият каза, че трябва да се спи на максимално твърд матрак за да може да се осигури стабилна опора на костната система и по този начин се намалявало напрежението в тялото. При децата твърдият матрак бил задължителен за правилното израстване на костите им.

# 1 113
Най-вероятно е правилно. Аз откакто се помня ме караха да спя на твърдо и на ниска възглавница-ама много ниска.. Thinking

# 1 114
Определено се замислям да сменя мекия матрак с твърд ортопедичен в най скоро време.

# 1 115
Момичета, това с матраците е субективно усещане. Има хора, които предпочитат да спят на меко и такива, които обичат да спят на твърдо. За по-тежките хора е по-добре матракът да е ортопедичен (по-твърд), а хората с нормално тегло могат да спят и на меки матраци. Като цяло покупката на матрак е едно от важните неща в дома и си струва инвестицията, защото на матрака прекарвате по 8 часа всяка нощ, а това е повече, отколкото в колата. Освен това е важно да сте си починали добре.
Матраците са два вида - пружинни и латексови (към латекса включвам и мемори пяната на Темпур). Пружинните са по-твърди, но пружинират в дълбочина, а латексовите са меки на повърхността, но са по-плътни в дълбочина. Внимавайте латекса да е естествен, иначе запарява. Когато купувате двоен пружинен матрак (за спалня), по-добре изберете пружина в джоб, а не пакет "Бонел", за да не се усещате взаимно с партньора.

# 1 116
това за твърдостта на матраците е абсолютно вярно, а за деца е задължително; вижте в повечето големи фирми на детските  матраци скалата за ортопедичност е пълна, докато тези за големи хора варират съотношенията ортопедичност и анатомичност, точно за да си избира всеки как да се чувства

# 1 117
това за твърдостта на матраците е абсолютно вярно, а за деца е задължително; вижте в повечето големи фирми на детските  матраци скалата за ортопедичност е пълна, докато тези за големи хора варират съотношенията ортопедичност и анатомичност, точно за да си избира всеки как да се чувства

Peace

Детските задължително ортопедични.

# 1 118
здравейте.днес купихме детско обзавеждане.в четвъртъ ще го монтират.бяме твърдо за латексов матрак,нашия е такъв на магнифлекс.доволни сме,макар че леко е хлътнал,а сме леки с мъжо.обаче се сещаме,че леглото е с плоскост и това ще задуши матрака.нашия хем е върху скара,подматрачна рама и уж не е влажно в спалнята,а мухляса малко.сега го въртя всяка седмица.та върху плоскостта няма да е удачно да се сложи латексов и викаме да е пружинен.обаче сега чуденка какъв и да не е по-скъм от 300лв.

# 1 119
Пружинен матрак тмърдо НЕ. Иначе ТЕД Фаворит-С, който е с индивидуално пакетирани пружини и малко дунапрен. Има еднолицев и двулицев. По-евтин няма.

# 1 120
от многото гледане за сега това е единия вариант.под пружинен имам точно този тип пружини между дунапрен.не че разбирам нещо.

# 1 121
Според вас дунапренен матрак с дебелина 18 см не е ли малко тънък? При условие, че аз съм около (но под) 50 кг и ниска, но моят мъж е 1.86 см и 80 кг?
На мен все ми е притеснено, че е под 20 см. От толкова много четене за матраците останах с впечатление, че е препоръчително, независимо каква е сърцевината, матракът да е над 20 см.

Ще вземем "Нани", защото човекът, който ни работи мебелите в момента може да ни го вземе с 20% отстъпка от редовната цена. Препоръчва ни да не е с пружини, а дунапрен. Всичко е чудесно, съгласих се, но по-евтините от дунапрен са 18-сантиметрови. newsm78
модел 1 модел 2. Аз видях и този

Някой може ли да каже това KOVAFOAM ли е всъщност името на дунапрена? Че то сега с тези нови неща човек се обърква.  Thinking Google-нах в интернет и открих, че това KOVAFOAM се произвежда и в България, в Севлиево. Та такъв ми е въпросът - KOVAFOAM е дунапрен така ли? И ако "да", интересува ме той сляга ли се? Че то при тези 18 см. ако се и слегне после още малко... ще опрем накрая в подматрачната. Laughing

# 1 122
Има много матраци с дебелина 18 см. (Магнифлекс Релано, Класик и др.), хората ги купуват. То и аз като чета за матраците и особено разни изказвания от типа как изборът им бил от първостепенно значение за съня, като се задълбах в проучване на материалите, то излезе, че освен Темпур всичко друго е или неподходящо, или бързо ще се скапе, или мирише/ запарва. В един магазин дори консултантът даже ми сподели как се очаква от Европа да забранят на някои български фирми да изработват матраци от някакъв вид дунапрен (не разбрах точно какъв обаче), материалът бил доказан като рисков за човешкото здраве.
Та според мен, Стефче, вземи си матрака, който ти стори най-удобен и най-по джоба. След време ако ти се слегне може да му сложиш някакво надматрачно шалте или топер и ще му удължиш живота.
 Сега да питам дали някой има Дормео риню http://www.dormeo.bg/dormeo_renew-82949-10227-pc.html да каже дали е доволен.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 10:46 от Vennie

# 1 123
Stefka.b.k   100кг човек смачква до 8см дунапрен. Оттам нататък дунапрена става толкова плътен, че все е едно колко см ще е  Laughing

По-важното е какво качество е дунапренът и какви допълителни вложки има матракът  Peace

# 1 124
А! Това мнение ме заинтригува, Vennie. След толкова много ровене и аз отдавна усетих, че хавата е такава - Темпур са открили, патентовали и първи започнали да произвеждат прословутото "матрак с мемори пяна". Останалите са последствие.

А кой е материалът доказано вреден не помниш ли? Това би било полезна информация. Thinking

Това за топера е добра идея Hug Не ми беше хрумнало. Значи ако ни се стори удобен и 18 сантиметровия, ще го взема.

Rummi_pl, ами като не пише нищо за допълнителни вложки?  Rolling Eyes Как да разбера дали е качествено? Пише само KOVAFOAM. Аз затова реших да попитам какво знаете за него. На мен нищо не ми говори. На сайта на тази българска фирма, която произвежда такова, открих, че има най си разни видове Kovafoam. Thinking

Но явно, че като разполагаш с малко пари колкото повече гледаш и мъдруваш, по-добър матрак няма да вземеш. Ще вземаш такъв за какъвто ти стигат паричките.

Общи условия

Активация на акаунт