От кой матрак сте доволни?

• 576 024
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 245
Уффф, избирането на матрак се оказва мноо сложна мисия...
Досега бях твърдо за Екон,ама казвате че мирише и не се измирисва Confused
Нани ми скърца,дори латексовия/или дунапренен newsm78 незнам къв беше, но не беше пружинен/ и не ме устройва...
Сънрайс, тук някой сподели,че не си струвал парите...
Ами остава ми да проверя Магнифлекс и Дормео,а имаше и още една марка която споменахте...ама 3000лв за матрак ми се виждат цялоо състояние Crazy

# 1 246
Вземи си евтин магнифлекс е моят съвет . Ако не ти хареса ще го смениш с по-скъп , като гледам бюджетът ти е голям така , че нищо няма да изгубиш от малка инвестиция . Пробвай , може дори да ти хареса .

# 1 247
След като се чудих дали да е Дормео или някакъв друг матрак, лежах къде ли не и на какво ли не, накрая взех Висконатура на Дон Алмохадон за нашата спалня, а за дъщеря ми взех пружинен Лукс на Класик - Хасково. За първа нощ спахме на тях и беше добре, като мине време ще видим дали сме направили правилния избор.

# 1 248
Уффф, избирането на матрак се оказва мноо сложна мисия...
Досега бях твърдо за Екон,ама казвате че мирише и не се измирисва Confused
Нани ми скърца,дори латексовия/или дунапренен newsm78 незнам къв беше, но не беше пружинен/ и не ме устройва...
Сънрайс, тук някой сподели,че не си струвал парите...
Ами остава ми да проверя Магнифлекс и Дормео,а имаше и още една марка която споменахте...ама 3000лв за матрак ми се виждат цялоо състояние Crazy
Другият ни матрак е Сънрайз и аз съм страшно доволна, ама страшно. Само дето за другото легло нямаше такъв размер - 144/190....това са стандартите на старите БГ спални. Иначе пак такъв щях да взема.

# 1 249
  • Пловдив
Да попитам дали някоя от вас е чувала за "нов матрак срещу стар" за Пловдив? Налага се купим два нови нови матрака за децата, но ако може за единия нещо да спестим ще е добре.

# 1 250
                  С една дума ми избиха желанието да търся дюшеци с пружини и ми казаха,че са турски във всички модели,които видях и се разваляли бързо.Дали е вярно не знам,че не купихме такива,ама да знаете като търсите и да питате за произхода на...пружините. Peace

Всички модели на конкретна марка, или на всички модели матраци?
Защото доста от големите фирми за матраци си правят сами пружините тук, в България.
А за канцерогенния прах, който отделя дунапрена при стареене казаха ли Thinking
Намилат си каквото им е удобно тия продавачи...

amorex  имаш два варианта: 1. еднолицев матрак или 2. двулицев с подматрачна рамка, която да се закрепи към механизма ти.
Естествено, втория вариант е по-скъп, но с по-добър матрак.

# 1 251
Не мога да спра да се учудвам за канцерогенния прах на дунапрените.. Детето ми спи на матрак от ковафоум и  даже пуснах търсачка в гугъл. Излязоха ми само мнения тук във форума.. поне за сега не съм намерила някакво научно обяснение на въпроса  Mr. Green Далеч по- реално ми се струва, че латексовите матраци са хидроскопични и привличат влагата. Т.е. вероятността да се получи мухъл е доста по- голяма.

# 1 252
Здравейте. Намирам сега малко време да ви информирам за матраците Нани. Най-сетне успяхме в събота да отидем да ги тестваме. Не сме се лутали между десетки модела, а само между два. Колебаехме се между два модела с дунапрен - този Тирена с по-евтиния текстил и Модена, който също е дунапрен, но с някакъв допълнителен горен слой омекотяване.

Бях споменала, че за мен няма чак толкова значение, но моят се закелеши още преди да ги е видял, че бил сигурен, че скъпия ще му хареса повече.  ooooh! Само дето аз не му бях казала кой е скъпият, кой евтиният.  Wink

Пробвахме. Категорично избра Тирена, защото от двата модела той е по-твърдият матрак. Модена не е лош, но е доста мекичък. За хора, които обичат по-меко това не е лошо. Предид, че не е чак толкова скъп матрак. (В размер 144/190 е под 380 лв)
Който харесва да му е по-твърдичко и да не пропада така в меко като легне е за Тирена.
Моят е 86 килограма и каза, че тая мекост сякаш много му пропада под тялото. Аз не го чувствах чак така, но аз съм 49-50 кг.
Брат ми беше с нас като пробвахме. И той е така по-тежичък... Също сподели, че леко по-твърдият Тирена е по-добре.

# 1 253
Здравейте, темата обзавеждане ме е погълнала изцяло! Мислех си, че поне с матрака съм приключила, но уви.. след три месеца ползване вече има мухъл. Да не говорим, че измирисването още не се е случило. Матракът ни е ЕКОН, сложен е на подматрачна рамка, помещението го проветряваме редовно... Подали сме рекламация, но дори да ни я удовлетворят със сигурност искам да го сменя, този ще го пратим на село.

И сега започна голямото търсене.. отново.. влязох тук, за да се ориентирам и тъй като вече от екон съм недоволна, магнифлекс са ми скъпи, мисля да пробвам НАНИ. Има добре отзиви. Някой знае ли дали има магазин с мостри на всички модели. Разглеждах сайта им, но не ми се купува по картики.

# 1 254
Аз пък вече след толкова чудене ще взема да пробвам един Тед без пружини,че поне е по-евтин.

Цяла вечер лежах на един дунапрен на земята пред тв-то /дунапрена е от кошарата за игра на сина ми/ и установих,че е толкова удобен в сравнение с това ,на което спя в момента,че и един обикновен дунапренов матрак да купя  пак ще е добре  Laughing Даже помня,че матраците у майка ми са точно дебел дунапрен около 20 см облечен в луксозна дамаска.На по-удобно нещо не съм спала,смейте ми се ако щете  Blush А вече са на 15 години .

НА дъщеря си също мисля да взема такъв.

# 1 255
Защо да ти се смеем, Elfi4ka? И аз това споделям. Лягахме точно по дунапрени. И се спряхме на най-опростения модел. Ще си вземем точно Тирена-та. В нашия размер ще излезне 244 лв. (140/190)

# 1 256
  • София
Ами като са само от дунапрен, защо са толкова скъпи? 244 лв ми се струват много за един дунапрен, а и като цяло ми се струват доста надути цените на матраците. А някой знае ли каква е разликата между кова фоам и дунапрена?

# 1 257
                    Jes , за пружините повярвах на продавачите,защото старите ни матраци са с пружини и скърцането е .......нямам думи.Не съм питала къде в БГ производителите си правят пружините,но и при сядане върху нов матрак се чува поскърцване.Така,че при мен хвана дикиш и търсих матраци без пружини. Както казах вече купих НАНИ и съм доволна.Няма миризма,няма мухъл,в калъф са,които пера в близката пералня и ....нямам оплаквания.

# 1 258
Принципно това наистина не е онзи дунапрен, който си спомняте от едно време например. Или от старите ви матраци. На мен и човекът, който ни прави мебелите, ми го каза, а и разгледах сайта на една фирма производител на дунапрени в Севлиево.

Това вече са съвсем други дунапрени. Смеска от какво ли не. Според мен също няма причина да е скъпо. Но знаеш, във себестойността на всеки продукт се влага всяка стотинка разход - от потреблението на ток, до машините и кафетата на служителите или новата им сграда, построена наскоро примерно. И... след това вече слагат и един огромен процент печалба. Wink Големите производства обаче никога не можеш да ги стигнеш. То е ясно иначе, че са със сигурност на печалба огромна. Имаше цяла тема за това - казваше се "Може ли матрак да струва 1000 лв"

Инак не знам за сумата. Не ми се вижда голяма. При условие, че в темата са писали и много хора, открито споделящи мнението, че матрак по 700-800 лева не е матрак. Сигурно са прави. Но всеки според възможностите си. На нас цената ще ни бъде дори с 20% по-ниска от тези 244 лв. Защото дърводелецът ни имал специални договорни отношения с тях и ползва отстъпка.

# 1 259
  • София
Ами като са само от дунапрен, защо са толкова скъпи? 244 лв ми се струват много за един дунапрен, а и като цяло ми се струват доста надути цените на матраците. А някой знае ли каква е разликата между кова фоам и дунапрена?
Aми скоро имаше предаване за това, кои стоки се продават за много повече, отколкото е реалната им себестойност. Матраците бяха с над 100 % надценка (по груби спомени).

Общи условия

Активация на акаунт