От кой матрак сте доволни?

• 575 834
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 455
Не си купувайте матраци с пружини. Много бързо се продънват и пружините ти се забиват в тялото Cry

Глупости..Ако е някакъв самоделен-евтина русенска "приста" - да. Но хубав матрак с бонел и с всички слоеве филц,дунапрен,вата - не ! Peace
Пружинния е по-твърд и е добър за тежки хора.

В развитите страни вече не предлагат матраци с пружини.

Дали ...??
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ODzUfzUs_nY … ct=clnk&gl=bg

# 1 456

Не е вярно. Повечето пружинни матраци са до 90 кг  Peace

Да не говорим, че при по-тежък човек се получава ефектът "люлеене" при пружините.

# 1 457
Добре,не споря.Който както иска.

# 1 458
За мен лично огромно предимство имат матраците на ЕКОН поради простия факт, че движенията на мъжа ми не ги усещам. Докато спяхме на стария матрак, който беше на ТЕД, при всяко негово завъртане аз подскачах после още 30 секунди и това ми пречеше адски много. Мъжът ми си е тежък и голям човек, но въпреки това сега неговите подскачащи обръщания в леглото, тип риба на  сухо  Laughing, вече не ми пречат. Освен това винаги сме спорили каква да е твърдостта на матрака ни - той иска възможно най-твърд, а аз малко по-мек - е, от ЕКОН ни изработиха матрак с две различни степени на твърдост в двете половини на матрака - кеф!

# 1 459
  • Стара Загора
Бях се отказала от Тед. Имам фаворит С, които се повреди. Но им се обадих за рекламация и за моя голяма изненада изключително любезно ми предложиха да ми го заменят със същия или да си доплатя за по-нов модел Grinning.
Има ли някой с Матера да сподели мнение? Мерси.
Невероятен матрак със всички екстри.Има само един недостатък, че сутрин няма да ти се става от него  Laughing

# 1 460
  • Sofia
Не си купувайте матраци с пружини. Много бързо се продънват и пружините ти се забиват в тялото Cry

Глупости..Ако е някакъв самоделен-евтина русенска "приста" - да. Но хубав матрак с бонел и с всички слоеве филц,дунапрен,вата - не ! Peace

В развитите страни вече не предлагат матраци с пружини.

Ха-ха - това истински ме разсмя  Laughing

# 1 461
Глас за матраците с покет  пружини от мен Simple Smile
Най-доброто разбира се!

Това е покет: http://www.qualitysleep.com.au/image/pocket_mattress_springs.jpg

п.п. Матера е един мнооого добър матрак.

# 1 462
Честито, аз му се радвам вече 4-та година на мое Екон, я разкажи за тия 2 степени на твърдост, ние сме под 90 кг и двамата, но приятелката ми е 50, а мъжа и 120  Mr. Green та те май взеха такъв. Как е усещането по средата, т.е. там където се сливат 2-те части? Забравих да проверя като го душих   Laughing
Прощавай, че чак сега ще ти отговоря, но много време нямах  интернет .Все още съм мнооого  доволна от моя Екон.За разликата в ядрата нищо немога да кажа .Тя не се усеща , или поне аз  не я откривам.Спя еднакво добре и на двете половини и в средата.И аз си мислех, че тя ще е много осезаема, но стигнах до извода, че по-скоро е с цел половинката на по-тежкия човек да не се сляга с времето.Огледах и под калъфа, наистина си личи, че е разделен матрака.Но като  лежиш на него  няма разлика PeaceИ наистина движенията на половинката не се усещат.Кога е ставал, лягал, преобръщал.А бе, взех алармата да не  си чувам сутрин, че незнам... Blush
   Относно запарването не съм никак съгласна NaughtyСъпруга ми се поти даже  зимата и аз се притеснявах да не ми съсипе матрачето Mr. Green, обаче не.Макар да е много горещо у нас, нямаме такъв проблем с латексовия матрак.Вярно, че малката се поти много, но  тя и преди се потеше, на дунапренения и на моя  пружинния матрак.Така, че не е от латекса- категорична съм.
  Много хора са спорили с мен по въпроса за удобството му, но сега повечето  и те си купиха, след като опитаха и видяха за какво става дума.

# 1 463
  • The wild, wild west
Бях обещала, че намериа ли матрак от който да спре да ме боли гърбът ще пиша навсички форуми за него  Laughing
Е, еи този е:

http://www.bedinabox.com/memory-foam-mattresses.html и с едно променящо се, масажиращо легло, все едно спиш на облак...

Heart Eyes
http://www.bedinabox.com/adjustable-beds.html

# 1 464
Много съм доволна от  латексовия матрак на Тед

# 1 465
За мен лично огромно предимство имат матраците на ЕКОН поради простия факт, че движенията на мъжа ми не ги усещам. Докато спяхме на стария матрак, който беше на ТЕД, при всяко негово завъртане аз подскачах после още 30 секунди и това ми пречеше адски много.
И при нас е така, изобщо не усещам движението на половинката. Отделно имах проблеми с кръста, и от както спим на този матрак, не съм схваната и нямам болки. Ние сме с такъв Цъкни тук.  Говорих с ортопеди и казаха, че така ставите, гръбначният стълб релаксират по добре ако сме на полутвърд матрак с пенолатекс или мемори пяна. Ние се спряхме на пенолатеса на този етап. Peace

Понеже сега чета една книжка "Програмата за здрав гръб" на Пол Брег намерих разни любопитни факти за избора, матрак ... Преписвам дословно: "Потърсете полутвърд матрак - стегнат и плосък, но достатъчно еластичен, за да позволява на раменете и тазовите кости да образуват собствени естествени вдлъбнатини, който ще помогнат да се поддържа гръбнака в изправено, правилно положение."
В тази книга, ми направи впчателие, че отричат пружините при проблемни гърбове, даже ги наричат "бич за цивилизацията". Rolling Eyes

За твърдите матраци пише: "Твърдите матраци, причиняват изкривяване в обратната посока, защото не хлътват достатъчно, за да се разположат по широките области на рамената и таза и бедрата, нито осигуряват на гърба и гръбначният стълб подходяща опора, когато се лежи по гръб или по корем."
Дано съм била полезна ... Hug

# 1 466
http://magniflex.bg/

Много е важно човек да отиде в шоурума, да пробва, и да си избере подходящ за него модел - по отношение на твърдост/мекота и т.н.

# 1 467
Аз ползвам над година матрак на ЕКОН и съм невероятно доволен! Нека вметна че имам гръбначни проблеми и дискова херния! С жена ми си направихме нова спалня и ... съответно ни трябваше нов матрак. Видяхме промоцията на ЕКОН - чудесно! Поръчахме си матрака, доставиха ни го и супер щастлив лягам първата вечер да спя, но УВИ....  матракът няма нищо общо с познатия за  мен матрак до този момент. Доста по твърд, типично като пружинен матрак и съответно цяла вечер не спя, а се въртя. На следващата вечер се повтаря същото и така вече две седмици съм отново с болки в кръста и гърба. Най - накрая се преместих в другата стая където е стария ми матрак от ЕКОН и успях да спя вече. Сега спим разделени с жена ми. На всичко отгоре съм си поръчал матрак който трябва да е на 160см а той реално е 163см. Служител на ЕКОН дойде вкъщи за да види всички тези мои проблеми и най-нагло ми обясни че няма никакъв проблем с размера newsm78 newsm78 newsm78 при положение че го измери че е по-голям матрака. За твърдостта ми каза: -Ами да сте го пробвали преди да сте си го купили, те тези промоционалните са така, малко по-твърди са по принцип от другите. И.... сега не искат да ми го сменят! Не знам какво да правя, а не мога да спя на този матрак!

# 1 468
Има един хубав голям магазин за мебели в Младост 1, между бл.49 и бл.49А където продават Тед и Блян. Ние си взехме Блян модел Захир и за сега сме страшно доволни.

# 1 469
Въпреки отрицателните мнения за матраци Тед,се заинтересувах от латексовия им матрак.Честно казано,не знаех,че и такъв произвеждат.Цената е поносима.Купувал ли си е някой такъв.Информация някаква?

Общи условия

Активация на акаунт