От кой матрак сте доволни?

• 575 781
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 470
Аз ползвам над година матрак на ЕКОН и съм невероятно доволен! Нека вметна че имам гръбначни проблеми и дискова херния! С жена ми си направихме нова спалня и ... съответно ни трябваше нов матрак. Видяхме промоцията на ЕКОН - чудесно! Поръчахме си матрака, доставиха ни го и супер щастлив лягам първата вечер да спя, но УВИ....  матракът няма нищо общо с познатия за  мен матрак до този момент. Доста по твърд, типично като пружинен матрак и съответно цяла вечер не спя, а се въртя. На следващата вечер се повтаря същото и така вече две седмици съм отново с болки в кръста и гърба. Най - накрая се преместих в другата стая където е стария ми матрак от ЕКОН и успях да спя вече. Сега спим разделени с жена ми. На всичко отгоре съм си поръчал матрак който трябва да е на 160см а той реално е 163см. Служител на ЕКОН дойде вкъщи за да види всички тези мои проблеми и най-нагло ми обясни че няма никакъв проблем с размера newsm78 newsm78 newsm78 при положение че го измери че е по-голям матрака. За твърдостта ми каза: -Ами да сте го пробвали преди да сте си го купили, те тези промоционалните са така, малко по-твърди са по принцип от другите. И.... сега не искат да ми го сменят! Не знам какво да правя, а не мога да спя на този матрак!
Еее, това е много гадно, ако е истина.Учудващо е, защото  аз познавам страшно много хора с такива матраци и никой не се  е оплаквал от обслужването или самия матрак.И ние го купихме наскоро (не от промоциите), бяха любезни.Но макар да имах уговорка за отстъпка от служителя, който прие поръчката на телефона, на място си платих реалната цена.Тоест обещаха ми 18 см матрак на цената на 16 см.Не, че аз съм го искала, той ме убеди, че  е по-удачно.И не , че съжалявам, защото матрака е убийствен но ако нямах парите  в себе си щеше да се окаже  доста неловко.Предполагам, че грешката е моя, затова не съм го споменавала досега.

Има и друго.Отначало и ние , преди да ни  докарат  подматрачната рамка /тя е на крака, това ни е леглото всъщност/ сложихме за седмица матрака на пода.Аз бях малко  шокирана, защото ми се видя твърд, а бях пробвала  на наши приятели, който си беше  истинско облаче. После на подматрачната рамка  нещата коренно се промениха.Нашата не е някаква луксозна, на СКАЛАР е, подсилена.Супер си е.  А вашия  на какво легло го сложихте?Може в това да е проблема.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 21:56 от Lei@

# 1 471
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз ползвам над година матрак на ЕКОН и съм невероятно доволен! Нека вметна че имам гръбначни проблеми и дискова херния! С жена ми си направихме нова спалня и ... съответно ни трябваше нов матрак. Видяхме промоцията на ЕКОН - чудесно! Поръчахме си матрака, доставиха ни го и супер щастлив лягам първата вечер да спя, но УВИ....  матракът няма нищо общо с познатия за  мен матрак до този момент. Доста по твърд, типично като пружинен матрак и съответно цяла вечер не спя, а се въртя. На следващата вечер се повтаря същото и така вече две седмици съм отново с болки в кръста и гърба. Най - накрая се преместих в другата стая където е стария ми матрак от ЕКОН и успях да спя вече. Сега спим разделени с жена ми. На всичко отгоре съм си поръчал матрак който трябва да е на 160см а той реално е 163см. Служител на ЕКОН дойде вкъщи за да види всички тези мои проблеми и най-нагло ми обясни че няма никакъв проблем с размера newsm78 newsm78 newsm78 при положение че го измери че е по-голям матрака. За твърдостта ми каза: -Ами да сте го пробвали преди да сте си го купили, те тези промоционалните са така, малко по-твърди са по принцип от другите. И.... сега не искат да ми го сменят! Не знам какво да правя, а не мога да спя на този матрак!

Обади се в Комисията за защита на потребителите.

# 1 472
  Има и друго.Отначало и ние , преди да ни  докарат  подматрачната рамка /тя е на крака, това ни е леглото всъщност/ сложихме за седмица матрака на пода.Аз бях малко  шокирана, защото ми се видя твърд, а бях пробвала  на наши приятели, който си беше  истинско облаче. После на подматрачната рамка  нещата коренно се промениха.Нашата не е някаква луксозна, на СКАЛАР е, подсилена.Супер си е.  А вашия  на какво легло го сложихте?Може в това да е проблема.

Подматрачната рамка също си я поръчах от тях! За мое щастие след дълги преговори сега имам обещанието че ще ми сменят матрака със същия но естествено вече не от промоционалните! Надявам се да спазят обещанието си! А за хората които имат такива матраци и не са намерили проблеми в тях сигурно няма и да намерят, защото нямат проблеми с кръста и гръбнака (пожелавам на всички - никой да няма такива).

# 1 473
brabusbg да не би старият и новият матрак да са с различна степен на твърдост?

# 1 474
brabusbg да не би старият и новият матрак да са с различна степен на твърдост?

Aз също това си мислех в началото и попитах, но не ми беше отговорено конкретно на въпроса! Както писах по-горе ми казаха: "те тези промоционалните са така, малко по-твърди са".
Може и така да е - да е от по-твърдите, но не знам със сигурност. Знам просто че всичко каквото ме болеше преди една година, сега ме боли отново!

# 1 475
Вчера ми смениха матрака (естествено си доплащам) с ЛУКС-ЦИП и искам да ви кажа че има осезаема разлика! Невероятен е!
И не знам какви са промоционалните, но определено не ги препоръчвам на хора с проблеми в гърба!

# 1 476
Zdraveite, skoro si kupih strahoten matrak na Magniflex ot edin magazin v Studentski grad. Unikalen e. S maja mi se 4uvstvame strashno komfortno na nego. Namerih gi po internet. razgledaite im saita. imat mnogo drugi marki i modeli www.-spam097-

# 1 477
Вчера ми смениха матрака (естествено си доплащам) с ЛУКС-ЦИП и искам да ви кажа че има осезаема разлика! Невероятен е!
И не знам какви са промоционалните, но определено не ги препоръчвам на хора с проблеми в гърба!
Радвам се, че си се "преборил" Peace Иначе болшинството от фирмите си поставят труднообхватни "правила", пък после кризата им пречела Mr. Green

# 1 478
На ТЕД модел Сан Ремо.

# 1 479
  • У дома... някъде
За детската стая взехме за едното легло на Нани този модел  http://www.matracinani.bg/product.php?cID=3&pID=27 заради цената.Изпробвахме го по 2-3 пъти и аз и мъжа ми,доволни сме за сега,но по принцип детето ще спи на него така че смятам  е ок,въпреки пружините.

# 1 480
Здравейте изчела съм сигурно всичко което може да се намери в нет-а за матраците , говорила съм с производителите на два вида матраци и с продавачи от поне 5 големи магазина, изчетох и темата не съвсем цялата но почти и все пак не мога да взема решение.
Моля ви помогнете ми със съвет.

Харесала съм легло с амортисьор , който повдига не рамка а плоскост , която обаче е облицована тип френско легло.
Искам да сложа върху него двлулицев не пружинен матрак. От фирмата производител на леглото ми препоръчват матрак който ми е твърд и неудобен.
Латексовите матраци ги задрасквам априори, но все още пазя надежда за матрак с HR пяна ядро и втори вариант НR  и отгоре мемори.

Сега обаче не мога да си отговоря, защо ако има опасност да мухляса латексовия на тази тапицирана плоскост, то няма да мухлясат някои от двете варианта.
Казват ми че начина на вентилиране на латиксовите е различен от начина на вентилиране на тези с пяна, но не знам дали това не е просто желание на продавачите да си продат стоката.

Леглото ми харесва много , трябва да го купим спешно до два два.ни -

# 1 481
Имам някакъв бъг и не мога да довърша на предишното съобщение затова продължавам тук.
Много искам леглото по ред причини но в същото време не искам и да мухляса матрак за 800 лв Затова въпросът ми е към хората които са ползвали високоестуйчива пяна каквото и да значи томва и мемори . Ако обръшаме матака често ще мухляса ли ако е на така описанато легло.
Пропуснах за кажа -Леглото е на Парадайз и матраъктът може да техен или не.

# 1 482
Аз да се включа относно миризмата на матраците; до скоро имаше подобни отзиви единствено за магнифлекс; отскоро забелязвам, че има подобни отзиви и за екон; ще помоля хората, които споделят, че техните матраци миришат да казват точно кой модел са взели; екон вече не правят матраци само от латекс, гледах на сайта им, че имат матраци и от пяна с памет; т.е. може латексовите изобщо да не миришат, докато тези с пяната с памет да са миризливите или обратно; убедена съм, че миризмата има пряка връзка с материала, от който са изработени, и начина им на съхранение; затова като споделяте - моля бъдете конкретни; иначе помощта от споделянето няма да я има никаква, дори тъкмо напротив - можеби хората ще изпускат добри възможности, когато са погрешно информирани
За нашия Екон, който взехме преди три години да споделя подробности.Латексов, не с мемори, с калъф с цип.

Смрадта беше неописуема.  Sick
Нонстоп държахме прозореца отворен.
Накрая премистихме сина ми чийто беше матрака да спи на гумен дюшек в друга стая. Миришеше всичмко вкл. и завивките и възглавницата му.
Накрая се сетих, свалих калъфа и го изпрах в коритото на душ кабината - няма такава мъка казвам ви.
След като изъсъхна не облякохме матрака поне 4 месеца. Непрекъснато провертрявахме като Оставяхме проореца отворен и подматрачната рамка вдигната/ние сме с легло с контрейнер отдолу/ Постепенно смрадта намаля.
Никога вече няма да к,пя Екон.
Сега търсим друг матрак за друго легло и изпитвам ужас че това може да се повтори с друга марка. Извинете ме за много то грешки клавиятерата или  или браузера ми се бъгват и не виждам каво пиша. Риша на сляпо.

# 1 483
s+chris, какъвто и матрак да е може да ти мухляса върху плоскост. Не може ли да се замени плоскоста с рамка?

# 1 484
s+chris, от безкройното ми ровене по сайтове за матраци съм устанвила, че Дон Алмохадон и Нани имат модели, подходящи за тапицирани бази. Най-често френските легла на Ергодизайн ги комплектоват с модел Ергономико на Дон Алмохадон. Не съм ги виждала на живо тези матраци, ще ходя скоро да ги гледам. Специално този модел е най-евтиният им и ако е по-твърд може да се сложи допълнително топер отгоре (ако финансите го позволяват).

Общи условия

Активация на акаунт