От кой матрак сте доволни?

• 575 783
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Стара Загора
Не знаех, че избора на матрак може да отнеме толкова много нерви и време ... Обиколихме почти всички магазини за матраци и пробвахме всички .... Единствено ми харесаха матраците на Tempur - за съжаление цената не ме устройва.
Остана компромисния вариант на Нани - Сирена Мемори ... или Аруба Мемори (още имаме колебания) - вие какво ще ме посъветвате - с пружини или без!?
И ... ортопедична възглавнички с мемори пяна издирваме - ако сте доволни от някоя ще се радвам да споделите.
Тед имат ортопедични възглавници от мемори пяна три размера и са много хубави.Мемори Стандарт с размери-49/32/11-37лв.,мемори Лукс-51/41/13-49лв и на Блян високо еластична мемори пяна с плътност 50кг/м2 и размери 68/39/12-55лв

# 1 516
Не съм съгласна,че ще мухляса.На мойте гаранционни карти не пише,че трябва да е на скара,а и всичките модели,които са изложени в магазините им са върху тапицирана основа.Имам впредвид-Нани и двулицевите им матраци.
За Екон по съм съгласна,но имам приятел от години с латексови матраци и нямат проблем.И при нас до момента не съм забелязала нещо тревожно.
Относно меморито -къде пише,че се слага само от зимната страна-а тези,които са изработени изцяло от мемори сигурно се използват само зимата.
Е няма как да се съглася.
На същата основа преди това 3г имах матрак на тед-матера без никакъв проблем.
Мойто мнение е само предположение... В гаранционните карти пише нещо от сорта "...повреди на матрака в следствие използване на неподходяща база и подматрачна система".

А относно меморито - на повечето модели се слага от "зимната" страна- Тед Матера, Блян Амар... Например матрака, който си имала има мемори само от зимната страна и е 2 или 3 см.
Матраци изработени изцяло от мемори не съм виждала.... може би Топ матрак... В мемори матраците /които аз съм се интересувала Тед, Блян, Парадайс/при височина 20-25см меморитата са в границите 10-8-6 см...
Но пък знае ли човек Hug 

# 1 517
Мемори пяната наистина дава комфорт. Поема чупките на тялото. Препоръчвам ви някои от моделите на нани с мемори

# 1 518
В крайна сметка взехме Сирена Мемори с твърди основи - малко по-твърда е отколкото очаквах, може би защото в магазина пробвахме Сирена-та с подматрачна рамка, но и така ми харесва. Радвам се, че стигнахме до решението матрака да не е с пружини. Предполагам, че няма да имаме проблем с мухлясването - от магазина ни казаха, че нямат изискване матрака да се използва само с подматрачна рамка - така и не намерихме тапицирана основа с подматрачна рамка .... За сега съм доволна от матрака, но може би ми трябва повече време, за да установя със сигурност.

# 1 519
  • София
Да ви попитам, продава ли се някъде в София или около- кокосова шума и колко струва горе долу? Преди съм гледал на борсата до Метро 1 се продаваха.

Персон и половина кое легло се смята?

Матрака на моето е 144/200см ?!

# 1 520
Персон и половина е 114/190 или 120/190 респективно на 200см  Peace

Твоето е два персона.

# 1 521
Здравейте!В процес на избиране на матрак съм за еденично легло,на прилична цена,препоръчайте ми някой,от който сте домолни.

# 1 522
Galenna, Богиня,
много ви благодаря за съветите.

Ние същоност вземхме и леглото и матрака още преди Коледа, но нямах възможност да пиша.

В края на краищата след дълги терзания купихме матрак на Парадайз  - Viscolex . Слоя мемори е 10 см.  http://matraciparadise.com/viscolex.htm

Гледахме и пробвахме матраците им в Лабиринт и в една борса в Хаджи Димитър , но го купихме от фирменият им магазин , който се намира  в Лозенец. Само там имаше 10 процента отстъпка и подарък голяма възглавница Мемори с аромат на алое вера  .
 Като се има предвид, че купихме и леглото от там с отстъпката и възглавницата ни излезе по евтино с над 300 лева което си е сума, нали.

Но основното за решението ни беше матракът! Няма  такова усещане!  Просто в къщи се дебнем един друг кой ще го заеме първи.  Joy На неговия фон латексовият ни  матрак просто скромно мълчи Joy
Цената му сравнена с подобни на другите фирми също е по-добра, но основното пак казвам беше неповторимото чувство.

Но след дългото избиране , когато си мислехме че вече мъките ни са свършили,  като дойде леглото и го разопаковахме видяхме  една дупка като от пирон на кожената тапицерия и направо ми стана лошо.  Sick Викам си край , сега почват разправиите. Обадихме им се по телефона и те казаха да не се притесняваме. За жалост беше точно преди Коледа но след нея от фирмата дойдоха направо с друго легло  и си взеха старото без никакви разправии.
Изобщо доволна съм от избора ни!

Като минус отчитам, че  на сайта им,няма доста информация а също и част от нещата, които имат всъщност.  В борсата за матраци пък продавачите определено играеха за другите фирми , не ни показаха нещата които бяхме видели в Лабиринт и на Хладилника , леглата стояха без таблите които са всъщност най-атрактивната им част и изобщо хаос! Едва ли не случайно научихме за някои от тях  и трябваше да събираме информация на час по лъжичке от два различни магазина и сто пъти да им звъним в Завода за да вземем решение.  

Сега остава само надеждата да нямаме проблемем с влагата върху тапицираната основа с механизъм, но от фирмата твърдят че този матрак няма проблем върху тапицирана основа. Т.е ако има нещо проблемът остава при тях , надявам се .

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 02:01 от s+chris

# 1 523
Радвам се,че съм била полезна s+chris .
И аз търсих помощ от форума при моя избор и благодаря на всички,които споделиха впечатления от техните матраци.
Така поне от многото ми колебания избора се сведе до 3-4 матрака-и всичките ги напазарувах за ужас на мъжа ми.
Сега s+chris остава да го използвате с удоволствие и не само за спане разбира се. newsm10 smile3525

# 1 524
Благодаря ти Галена, да ти се връщат хубавите пожелания, а на всички спокойни или емоционални  Embarassed нощи неависимо на какви матраци спим.

Впрочем да  споделя, че основното  ми притеснение за овлажняване остава, въпреки че основата е много дебело тапицирана. И за  това  за мое спокойствие, когато излизаме от вкъщи за по-дълго, лекичко изместваме матрака по отношение на плоскостта,  като го повдигаме и поставяме на рамката на леглото,( тя е издигната с няколко сантиметра над носещата тапицирана плоскост за да не се разхожда матрака нощем). Така отдолу остава един  луфт от няколко сантиметра, който не се се забелязва и който се надявам да е достатъчен  за да се проветрява долната част.  В същото време матракът е много много по-лек от сто килограмовия латексов която купихме преди няколко години и дори сама с две движения отгоре и отдолу, без никакво усилие го повдигам лекичко за да стъпи на рамката. Дано да се разбра каквото исках да обясня.

А и другото, което видях, е че долния слой на високоеластичната пяна отгоре , там където се свързва с меморито не е гладка , а е оформена като много островръхи кулички (не знам как да го обясня  newsm78) Така м-у двата слоя се образува един луфт и така матракът диша странично.
Надявам се това също да прави вентилацията достатъчна.
Обяснявам така надълго за някой, който като нас има желание за легло с контейнер, а не с подматрачна рамка и в същото време иска добър маткрак , а не пружинен.

# 1 525
Четох малко в темата, нямаше много отзиви за Дормео. Освен, че са по-ниски, други негативи дали има?

# 1 526
От година и половина ползваме Дормео Комфорт, засега нямам оплаквания, като нов е.
Вярно, че е по-нисък от обикновено, към 15 см. е дебелината, но мен лично не ме притеснява това, тъй като не се усеща по никакъв начин.
Много е удобен, но това е индивидуално усещане все пак.
Самата изработка изглежда много качествена, имам предвид дамаска, шевове, ръбове, такива работи, за разлика от предишния ни Тед.

# 1 527
От една година ползваме матрак на Латекс -Бяла 18 см. Около 680 лева беше 164/190 много сме доволни . Имах страшни болки в гърба и врата преди, сега вече не.Купихме си и възглавниците им класик.

# 1 528
Някой ползвал ли е матраците Sunrise? Предлагат ги  в магазините на Арон?:
http://www.matraci-sunrise.com/cat/2/page_5.html
От няколко месеца търся матрак и от всичко изчетено за матраците се спрях на тези защото са  с доста добри характеристики като цена-качество (имам предвид използваните материали) а и в момента имат голямо намаление на всички матраци. Аз се спрях на няколко: Латексов матрак Ibiza - изработен според технологията Talalay (при t° - 30°С) - този латекс е по лек и въздуха циркулира по-лесно - цена 699лв. (с намалението)-за размер 180/200см. На Дормео в момента матрак Talalay за  размери 180/200 струва 1639,80лв, а калъфа му не се сваля и е висок едва 15см. Другия, който харесах е с мемори пяна Мemory Bio:
http://www.matraci-sunrise.com/cat/4/page_37.html
Моля споделете мнения за матраците на тази фирма, защото съм в голяма питанка, а трябва спешно да купя матрак.

# 1 529
  • гр.София
Здравейте и аз се включвам в издирващите удобен матрак.Докато не се сблъсках с това търсене, не си бях представяла колко голямо разнообразие има на пазара , а мненията са двойно повече. Колебая се между  2 модела на Нани: Сирена Ултрафлекс, които няма memory foam и Модерато Hard. Но да ви кажа, след изчетени близо 40 страници- вече се колебая и за Екон. И за да е кашата пълна Confused- някои купувал ли си е Sensofeel (гледам сега са на промоция в Айко, но почти нищо няма за тях).
Тези които са си купили Нани, къде най-евтино сте ги намерили?

Общи условия

Активация на акаунт