От кой матрак сте доволни?

• 575 795
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 500
Още веднъж да отбележа, че индивидуално опакованите пружинки на ТЕД бързо се деформират. Това важи и за хора със средно тегло, но за хора над 90 кг. положението може да стане отчайващо.
Лични наблюдения от Фаворит С Peace
Това за колко време се случва?

# 1 501
  • Стара Загора
Още веднъж да отбележа, че индивидуално опакованите пружинки на ТЕД бързо се деформират. Това важи и за хора със средно тегло, но за хора над 90 кг. положението може да стане отчайващо.
Ако се случи  до като е в гаранция (която е 10 г. пък и за по тежките части вече са подсилени пружините т.е. 7 зони) ще бъде подменен .Гарантирам за това,само срещу касов бон или документ за закупуването.

# 1 502
Ако се случи  до като е в гаранция (която е 10 г. пък и за по тежките части вече са подсилени пружините т.е. 7 зони) ще бъде подменен .Гарантирам за това,само срещу касов бон или документ за закупуването.
Попитах не за друго, ами защото от година и половина го ползваме, точно същия модел, без да съм фен на марката, и нямам абсолютно никакви забележки. Може пък и да съм била късметлийка, знам ли. Да не говорим, че и сина ми го "експлоатира"  Crazy допълнително, като си подскача върху него. Затова ми е любопитно точно след колко време се деформират пружинките, и при условие, че има такава голяма гаранция, какъв е проблема...

# 1 503
Да, гаранция има, и моите родители се възползваха от нея. Донесоха им чисто нов матрак, макар и от друг модел, а бяха минали 5 години.
Не мога да кажа кога точно се случи при нас, трябва да е било между втората и третата година, когато започнаха да се усещат пропаданията на най-натоварените места. Вече не го ползваме, но и не сме го рекламирали.
Докато при родителите ми, които си го купиха заедно с нашия, матракът буквално се скапа, образуваха се огромни дупки под които изобщо нямаше пружинки.

Може пък да сте късметлии или пък Тед междувременно да са подобрили модела.

# 1 504
Здравейте, момичета! Тази тема ми е много интересна.
Попадам на нея след търсене в Гугъл и реших да се включа!
За сега няма да изказвам предпочитания.
Аз си мисля, че за матрака всеки има различно мнение и няма универсално решение.
Интересно ми е какъв е водещия критерий за избор: цената, марката или нещо друго.
Ето защо се включвам.

# 1 505
Отговарям какъв е моят водещ критерий - удобството! Но пък и матраци на цена 1000 лв и нагоре за единичен матрак.....не мога да си позволя!

# 1 506
Да попитам тези, които сравнително наскоро са си купували матраци - колко важно е да са със свалящ се и перящ се калъф и дали един качествен протектор би вършил същата работа? Питам, защото има модели, които ми харесват, но заради това, че не се сваля калъфа се колебая.
  Страшно е удобно с цип.Нашия матрак е мноооого тежък, латексов.Мислехме, че е невъзможно да го извадим от калъфа и да го вкараме пак, при положение, че е 180/190см. Но  не се оказа чак такава мъка.Важна е стратегията и да сте двама WinkА може би се получи, защото ние нямаме  легло , а само подматрачна рамка на крака.И след това упражнение  съм убедена, че така и ще си останем, защото  тоя матрак, вкаран в легло няма обръщане и вадене на калъфа посмъртно.Пък и така повече ми харесва, стои  някак ефирно, защото краката на рамката са навътре и не се виждат.

# 1 507
  • София
Едно питане към тези, които имат метални подматрачни рамки: Слагате ли нещо между рамката и матрака, страховете ми са да не би този метал някъде невидимо да е ръждясал и да изцапа матрака...?

# 1 508
Ne vi preporachvam Zahir na Blian. Probvala sum go v razli4ni magazini i ne e dobre. Mnogo e stranno useshtaneto. Ne moga da go opisha. Tam, otkadeto si kupih Magniflexa vijte im saita www.-spam097- Imaha predi textove za Blian, no sega nqmat. No imat puk razrezi na surcevinite na po4ti vsi4ki modeli.

# 1 509
Не ви препоръчвам Захир на Блян. Пробвала съм го в различни магазини и не е добре. Много е странно усещането. Не мога да го опиша. Там, откъдето си купих този на Магнифлекс, вижте им сайта www.-spam097- Имаха преди текстове на Блян, но сега нямат. Но пък имат разрези на сърцевините на почти всички модели.

# 1 510
Едно питане към тези, които имат метални подматрачни рамки: Слагате ли нещо между рамката и матрака, страховете ми са да не би този метал някъде невидимо да е ръждясал и да изцапа матрака...?
Ще ти споделя, че вече имам такива петънца по матрака, точно в средата, където е разделителната тръба /рамката е двойна/.Но  при оглед на рамката й няма нищо.Откъде тези ръждиви петна - не зная?То е ясно, че  са от нея, но видимо не е наранена.Обаче пък се получиха само от едната страна, а от другата не.Може просто в началото  самата рамка да е била зацапана , а аз да не съм обърнала внимание в желанието  си да  я изпробваме Laughing
Така, че за по-сигурно -застилай.Едва ли ще е проблем.

# 1 511
И аз си мисля, че един стар чаршф отдолу би решил проблема.

# 1 512
Аз най - накрая си намерих матрака , който да ми е удобен - френски , ортопедичен , марка "Парадайз" - много съм доволна  Peace

# 1 513
Не знаех, че избора на матрак може да отнеме толкова много нерви и време ... Обиколихме почти всички магазини за матраци и пробвахме всички .... Единствено ми харесаха матраците на Tempur - за съжаление цената не ме устройва.
Остана компромисния вариант на Нани - Сирена Мемори ... или Аруба Мемори (още имаме колебания) - вие какво ще ме посъветвате - с пружини или без!?
И ... ортопедична възглавнички с мемори пяна издирваме - ако сте доволни от някоя ще се радвам да споделите.

# 1 514
В детската имаме латексови матраци Еконт вече 5г.  и  нямаме никакви оплаквания.Майка ми спи на Еконт от 3г.,но и при нея не са се появили мухъл или миризма.Колкото до свалящите се калъфи,големите може би се поставят и перат трудно,но малките ,за единично легло,няма проблем да влязат в пералнята/поне в повечето модели перални машини/.За да избегнем неудобствата на трудното въртене на матрака,както и свалянето на голям калъф,то ние си сложихме два единични матрака,чиито калъфи съединихме с дълъг цип.Така всеки спи на индивидуален матрак,но въпреки всичко сме на спалня.Лично на нас ни е много удобно така.

Общи условия

Активация на акаунт