От кой матрак сте доволни?

• 575 776
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 485
Аз да се включа относно миризмата на матраците; до скоро имаше подобни отзиви единствено за магнифлекс; отскоро забелязвам, че има подобни отзиви и за екон; ще помоля хората, които споделят, че техните матраци миришат да казват точно кой модел са взели; екон вече не правят матраци само от латекс, гледах на сайта им, че имат матраци и от пяна с памет; т.е. може латексовите изобщо да не миришат, докато тези с пяната с памет да са миризливите или обратно; убедена съм, че миризмата има пряка връзка с материала, от който са изработени, и начина им на съхранение; затова като споделяте - моля бъдете конкретни; иначе помощта от споделянето няма да я има никаква, дори тъкмо напротив - можеби хората ще изпускат добри възможности, когато са погрешно информирани
За нашия Екон, който взехме преди три години да споделя подробности.Латексов, не с мемори, с калъф с цип.

Смрадта беше неописуема.  Sick
Нонстоп държахме прозореца отворен.
Накрая премистихме сина ми чийто беше матрака да спи на гумен дюшек в друга стая. Миришеше всичмко вкл. и завивките и възглавницата му.
Накрая се сетих, свалих калъфа и го изпрах в коритото на душ кабината - няма такава мъка казвам ви.
След като изъсъхна не облякохме матрака поне 4 месеца. Непрекъснато провертрявахме като Оставяхме проореца отворен и подматрачната рамка вдигната/ние сме с легло с контрейнер отдолу/ Постепенно смрадта намаля.
Никога вече няма да к,пя Екон.
Сега търсим друг матрак за друго легло и изпитвам ужас че това може да се повтори с друга марка. Извинете ме за много то грешки клавиятерата или  или браузера ми се бъгват и не виждам каво пиша. Риша на сляпо.

Вследствие на подобни оплаквания от клиенти на ЕКОН фирмата е променила част от техническия процес, така че крайният резултат да няма тази миризма, така че съм убедена, че повече няма да имаш този проблем. Това ми казахапреди да поръчам последния си матрак преди месец и наистина няма никаква миризма.

# 1 486
Въпреки отрицателните мнения за матраци Тед,се заинтересувах от латексовия им матрак.Честно казано,не знаех,че и такъв произвеждат.Цената е поносима.Купувал ли си е някой такъв.Информация някаква?

Преди да си вземем Захир на Блян, проучихме всичко свързано с латексовите матраци. Минуси :
- лека миризма на латекс,
- не е препоръчителен за хора с алергии
- не е препоръчителен за спални с по-висока влажност/може да мухляса/
и това, което ни отказа
- не е препоръчителен за по-пълни хора/над 120кг/ а съпруга ми клони към тези килограми.   Hug

Честно казано не мисля, че матраците на Тед са лоши. Напротив. Според мен Тед и Блян са много добри. Продавач-консултанта е много важен. Затова толкова препоръчвам магазина, от който си го взех. 

# 1 487
s+chris, какъвто и матрак да е може да ти мухляса върху плоскост. Не може ли да се замени плоскоста с рамка?

Не за съжаление. Леглото е внос и от фирмата която го продава казаха че никакви промени не могат да напрят. Ние им предложихме да си долатим и да ни свенят плоскостта с рамка.
А леглото е точно каквото ни трябва, тапицирано и  томно каквото искаме. Отгоре на всимчко изхвърлихме предишното легло защото се беше повредило и правихме ремонт и така освободихме място , но вече не издържаме да спим по някакви сложни схеми. Затова се отказах от варианта да си поръчаме легло с тези размери които искаме на друга фирма защото заради празниците сега тези които са относително добри ще го направят след 20 януари. А искаме преди Коледа да оправим бардака в къщи.

# 1 488
s+chris, от безкройното ми ровене по сайтове за матраци .........

Vennie  много ти благодаря.   bouquet Не ги бях чувала признавам.
 Разгледах сайта им. Ще отидем утре да видим на живо и да пробваме този модел, който предлагаш , както и на Нани каквото има подходящо за база.

Производителя на леглото което сме харесали също има един модел който твърди че няма проблем върху база. За съжаление той определено не ни харесва, много е твърд.
Топера май също е решение ще се разровя за цените му за да не се окаже че ще си купим два матрака.

Голямата ми чуденка е дали някоя е ползвал на база легло с високо устойчива пяна /предполагам че е вид дунапрен/ но по-специален и отгоре  мемори върху тапицирана  база.
И дали е имал проблем при нормално проветряване в стара сграда с мухлясване
.

Ще съм много благодарна за отзиви до събота, когато накрая ще купим нещо каквото и да е . Нищо чудна после да се окажа  първата будала купила мемори и ползваща го върху плоскост /па макар и тапицирана/ така че ще има опит във форума. Дано да не е отрицитален. Cry

# 1 489
Голямата ми чуденка е дали някоя е ползвал на база легло с високо устойчива пяна /предполагам че е вид дунапрен/ но по-специален и отгоре  мемори върху тапицирана  база.

В спалнята сме с бахама мемори-нани-на тапицирана база,а в другата air-air-Екон-2бр,единия е на такава база, а втория на рамка.
И в двете стай до момента нямам проблеми,но все пак сме ги купили преди 5м.Аз съм от Варна и тук определено е доста влажно-морето ми е на не повече от 100м и сме в нова къща..Предполагам,че и при вас влажността няма да е по-голяма.
Мисля,че няма пробелм да се сложат върху база.
Специално за мен усещането на меморите на нани е страхотно и мнооого удобно.
За мен е по-удобния матрак от двата .

# 1 490

Ще съм много благодарна за отзиви до събота, когато накрая ще купим нещо каквото и да е . Нищо чудна после да се окажа  първата будала купила мемори и ползваща го върху плоскост /па макар и тапицирана/ така че ще има опит във форума. Дано да не е отрицитален. Cry

Според мен почти сигурно ще мухляса. Този тип матраци трябва задължително да имат подматрачна рамка. Доколкото знам влагата първо в матрака отива. А и самото мемори е материал който по принцип спарва/слагал се само от "зимната страна"/. Най-добре виж какво пише в гаранционната им карта...  в нашата пише "...че матракът е използван с подходяща основа и подматрачна система.."

# 1 491
В нашият дом използваме матраци на Дормео.  Изключително сме доволни, трудно свикнахме поне седмица. ПОлзваме и техните възглавници. Удобство чистота и комфорт. Това мога да кажа.

# 1 492
Не съм съгласна,че ще мухляса.На мойте гаранционни карти не пише,че трябва да е на скара,а и всичките модели,които са изложени в магазините им са върху тапицирана основа.Имам впредвид-Нани и двулицевите им матраци.
За Екон по съм съгласна,но имам приятел от години с латексови матраци и нямат проблем.И при нас до момента не съм забелязала нещо тревожно.
Относно меморито -къде пише,че се слага само от зимната страна-а тези,които са изработени изцяло от мемори сигурно се използват само зимата.
Е няма как да се съглася.
На същата основа преди това 3г имах матрак на тед-матера без никакъв проблем.

# 1 493
s+chris, от безкройното ми ровене по сайтове за матраци .........

Голямата ми чуденка е дали някоя е ползвал на база легло с високо устойчива пяна /предполагам че е вид дунапрен/ но по-специален и отгоре  мемори върху тапицирана  база.
.

Моето легно не е тапицирано, но е с дъска, а не с  рамка. Т.е. няма никакво проветрение. Имам Магнифлеккс 100% мемори пяна от около 3-4 години вече (не помня точно, може и 5 да са станали). В стара сграда сме и дори сме имали проблеми с една сушилня, която не събираше конденза, а го "разпръскваше" из стаята и беше супер влажно. ми не е мухлясал матрака, за сметка на стената зад таблата на спалнята. Т.е. не мисля, че има проблеми. Откакто сме го купили все се каня да накарам мъжа ми да пробие някакви отвори в дъската отдолу, че да се проветрява, ма там си и остава. За съжаление обаче не съм сигурна ако имаме някакъв вид рекламация дали ще я поемат като матрака не е използван както е по указание, ма се надявам да не се налага да разбера. засега проблеми няма.

# 1 494
Да попитам тези, които сравнително наскоро са си купували матраци - колко важно е да са със свалящ се и перящ се калъф и дали един качествен протектор би вършил същата работа? Питам, защото има модели, които ми харесват, но заради това, че не се сваля калъфа се колебая.

# 1 495
Момичета,голяма чуденка-предстои ни купуване на двулицев матрак,но до тук прочетеното не ме ориентира-трябва на място,но все пак-ние сме едри хора,цена да е поносима около600лв ,латексов ли да е като сме тежки що ли newsm78 newsm78 newsm78 Този ценови клас имат почти всичти-имате лимнение за магнифлекс натура,блян,нани и др.подобни Tired

# 1 496
Да попитам тези, които сравнително наскоро са си купували матраци - колко важно е да са със свалящ се и перящ се калъф и дали един качествен протектор би вършил същата работа? Питам, защото има модели, които ми харесват, но заради това, че не се сваля калъфа се колебая.
За мен е важно,особено ако имате деца.

# 1 497

Една надматрачна стелка ще ти свърши същата работа според мен.
Колкото до свалящият се калъф - аз не бих се наела да го свалям, нося на химическо и пак да тъпча матрака вътре.
Но все пак всеки си знае.
Иначе за размера за спалня свалящия се калъф не може да влезне в пералня - да го имаш впредвид.

deila за Магнифлекс Натуркомфорт бих гласувала с две ръце, но той е почти двойно по-скъп от цената, която сте си определили. За латекса на Екон се вмъквата в тази цена и в който и вариант да е заради кг.
За Блян най-малко специал, но не знам колко кг сте  Simple Smile

# 1 498
  • Стара Загора
Момичета,голяма чуденка-предстои ни купуване на двулицев матрак,но до тук прочетеното не ме ориентира-трябва на място,но все пак-ние сме едри хора,цена да е поносима около600лв ,латексов ли да е като сме тежки що ли newsm78 newsm78 newsm78 Този ценови клас имат почти всичти-имате лимнение за магнифлекс натура,блян,нани и др.подобни Tired
За по едри хора не е препоръчително да бъде матрака само от пяна, независимо каква(мемори, латекс или дунапрен) защото колкото и да е висококачествена пяна има повече свиваемост от индивидуално пакетираните пружини.Затова бих ти препоръчала да избереш матрак от този тип.Например Тед имат много хубави модели с такива покет пружинки ( Фаворит s, Антистрес, Брит Делукс, Матера и т.н.), но ако държиш матрака да е е без пружини на Блян -Захир или Амар също са подходящи за по тежки хора, защото имат и мемори пяна .

# 1 499
Още веднъж да отбележа, че индивидуално опакованите пружинки на ТЕД бързо се деформират. Това важи и за хора със средно тегло, но за хора над 90 кг. положението може да стане отчайващо.
Лични наблюдения от Фаворит С Peace

Общи условия

Активация на акаунт