От кой матрак сте доволни?

• 575 989
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 695
Здравейте и аз разглеждах теми и мнения за матраци - но в крайна сметка реших да се доверя на това което съм ползвал и съм доволен .Стария ми матрак беше стела (пружинен) ползвам го повече от 9г.  успях да намеря и представител (магазина от който купих предишния отдавна не работи).
 Не видях мнения за тази фирма , това което мога да кажа  от личен опит е , че са  коректни за доставката - пристигна за 3 дни както и ми бяха казали.
 Надявам се да мога да се похваля и от качествата му след като го ползвам след седмица две  Simple Smile

# 1 696
Здравейте! Момичета, някой беше писал за миризмата на матраците Екон. Вчера се сдобихме с такъв и сме мн доволни от качеството( но как няма да сме доволни, след като 3 години спахме на Нани, на което пружините избиха на втората година) Но сега новия матрак си мирише определено и съм го оставила да се проветрява в една от стаите. Според запознатите колко време ще му е нужно да се измирише?Simple SmileБлагодаря предварително за отговора!

Аз вече поръчах Екон-малко на риск.Чаках да ми го доставят и щях да давам мнение за миризма,но явно са ме изпреварили.Много ли мирише?Нетърпимо ли е?

# 1 697
Не е болка за умиралка. Ако имаш силно обоняние, да. Мирише на разтопена смола( което не е приятно, но ...) Аз затова питам за колко време ще се отмирише, сега го проветрявам в една стя:)

# 1 698
Склад на ”Екон-91” ООД

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:10 от mimo7

# 1 699
Момичета, много ви моля - някоя знае ли къде може да се пробват/пипнат матраците Дормео в София? Вчера бяхме в един от магазините, посочени в сайта им, и едно момиче, много учудено ми заяви, че те били само дистрибутори и нямали практика да излагат мостри!!! Е да, де, ама аз искам да ги пробвам, пипна, да легна на тях...

Харесах си и един модел на Нани - модерато софт, но той пък идва на мъжа ми малко мек, та искахме да сравним с нещо друго...

Или пък нещо друго да ми препоръчате, за размер 160/200, че вече леко се отчайвам.

# 1 700
Дормео пробвах в двора на  Кауфланд в Младост. За съжаление не ми бяха никак удобни.

# 1 701
И аз тук да следя, че скоро ми предстои покупка на 3 матрака. Изчетох последните 14стр, но само за матраци екон става въпрос  Sad Това с миризмата не е никак за пренебрегване. Преди години имахме проблем с един климатик, който миришеше и не искам да си спомням през какъв кошмар минахме. Болеше ме глава и повръщах постоянно. Просто не ми се прибираше в къщи. Това е друга тема, но втори път не бих си го причинила и въобще не бих рискувала.
Само искам да попитам компететнтните защо се отричат толкова пружинните матраци? Понеже сме се спряли на такъв, но по всички магазини ни разколебават.

ПП. Малко дълго стана Embarassed но да поясня защо искаме пружинен. Имаме един матрак с кокосова вложка, който отдавна не ползваме - по-неуобно нещо не съм виждала. Стана яма, не дупка, след 1г използване, ужасно твърд и шуми като се въртиш. Преди това спяхме на обикновен дунапренен матрак от едно време - удобен, но ужасно спарваше. След това ползвахме обикновенни пружинни матраци около гоина, на които спят сега децата. На тях ни беше най-добре, нито спарват, нито миришат и на твърдост си бяха ок. Те са от 5г и децата постоянно скачат, но им няма нищо. В момента спим на латексов диван и е ужасно неудобно - спарва невероятно, мъжа ми разви алергия от3г /от както спим на него/ много е твърд и неудобен. Вярно че е диван, но все пак е латексов и би тряввало поне на твърдост и на спарване да е ок.
Та това е нашия опит и сега ни престои да се местим и незнам какво да купим.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 16:08 от ягодов аромат

# 1 702
Аз съм с Магнифлекс, много съм доволен, моделът е Натуркомфорт.Нямаше миризма при отварянето и е свръх удобен  newsm10 smile3524 за мен си струва парите, не съжелявам изобщо, че избрах Магнифлекс. newsm53 newsm10  за пружинните нямам какво да кажа, и аз не ги харесвам.

# 1 703
ягодов аромат защо не прегледаш моделите на Блян. От това, което прочетох, мисля че Блян стандарт или Блян профил биха ти допаднали.

# 1 704
  • София
Момичета, много ви моля - някоя знае ли къде може да се пробват/пипнат матраците Дормео в София? Вчера бяхме в един от магазините, посочени в сайта им, и едно момиче, много учудено ми заяви, че те били само дистрибутори и нямали практика да излагат мостри!!! Е да, де, ама аз искам да ги пробвам, пипна, да легна на тях...

Харесах си и един модел на Нани - модерато софт, но той пък идва на мъжа ми малко мек, та искахме да сравним с нещо друго...

Или пък нещо друго да ми препоръчате, за размер 160/200, че вече леко се отчайвам.

За Дормео - виждах наскоро в един магазин на ъгъла на бул. Христо Ботев и Ал. Стамболийски, по-скоро е на Христо Ботев, посока пл. Македония, от лявата страна.

# 1 705
rummi_pl ще погледна. Трябва по-обстойно да прочета из темата и най-вече май да се обикаля по магазините и да се пробват "на живо". Не подозирах, че избора е толкова голям и труен.

# 1 706
  • Sofia
Трябва по-обстойно да прочета из темата и най-вече май да се обикаля по магазините и да се пробват "на живо". Не подозирах, че избора е толкова голям и труен.
И аз.  Peace

# 1 707

В Лабиринт няма ли?Аз не си спомням - Защо не им звъннеш да ги питаш?

На мен в големите магазини като Лабиринт напр. ми  допадна   най-много като място за проба, защото имаш различни модели и като се местиш от матрак на матрак по-лесно правиш разликата отколкото ако пробваш единия тук, пък другия някъде в другия край на града след час-два или ден-два.

# 1 708

Само искам да попитам компететнтните защо се отричат толкова пружинните матраци? Понеже сме се спряли на такъв, но по всички магазини ни разколебават.

..... Имаме един матрак с кокосова вложка, който отдавна не ползваме - по-неуобно нещо не съм виждала. Стана яма, не дупка, след 1г използване, ужасно твърд и шуми като се въртиш. Преди това спяхме на обикновен дунапренен матрак от едно време - удобен, но ужасно спарваше. След това ползвахме обикновенни пружинни матраци около гоина, на които спят сега децата. На тях ни беше най-добре, нито спарват, нито миришат и на твърдост си бяха ок. Те са от 5г и децата постоянно скачат, но им няма нищо. В момента спим на латексов диван и е ужасно неудобно - спарва невероятно, мъжа ми разви алергия от3г /от както спим на него/ много е твърд и неудобен. Вярно че е диван, но все пак е латексов и би тряввало поне на твърдост и на спарване да е ок.
Та това е нашия опит и сега ни престои да се местим и незнам какво да купим.

Да си призная и аз харесвам като усещане един разтегателен пружинен диван който имаме и макар и рядко  полягваме на него.   Намирам го за много удобен ,  а и наистина е по-проветрив от латексовите, били те мемори или не, които при всички случаи спарват повече.

Но май наистина им щръкват пружините след известно време. Вече на места се усещат през дунапрен ли или там каквото имат отгоре. И от време на време се чува едно щракане, според мен защипват самите пружини някъде.
Аз не знам точно каква е разликата в цената и ако човек си направи сметка за един и същи размер колко пружинни матрака може да си купи за един латексов (или мемори) и прецени, че повече му харесват като комфорт  пружинните ,   ако се връзва и икономически защо пък не? Ще ги сменя просто по-често .
 Чудесно е че има такова разнообразие и всеки може да си избере . Но пък от друга страна това именно разнообразие те побърква.

Радвам се, че  ни се махна тази грижа Laughing . Впрочем, темата ми помогна много , както и съветите на двама души на лични.

# 1 709
  • София
  Така аз да споделя за латексовият на Екон. Продължава вече втора седмица да си ми мирише и няколко нощи се събудих адски потна. Досега не ми се беше случвало, не се потя като цяло, а и в спалнята не отопляваме, така че определено го свързвах с новият латексов матрак и изобщо не ми се мисли лятото как ще  е. Засега съм категорична, че за детската със сигурност ще поръчваме от друго място матрак, но вече се замислям и за това изобщо да не е латекс. Последният пост доста ми допадна като идея за размисъл.

Общи условия

Активация на акаунт