Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Порцеланови фасети - 2

 • 198 815
 • 760
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 689
Възможно ли е зъбите да се ,,облекат,,с порцелан,т.е.да станат бели и да се покрият пломби,вкл.и на предните зъби,без да се пилят?

# 16
 • Мнения: 98
С частично изпиляване може да се изработят фасети,които да прикрият само външните и странични пов-сти на зъбите. Без изпиляване може да се приложи бондинг с коригиране на старите обтурации

# 17
 • Мнения: 689
С частично изпиляване може да се изработят фасети,които да прикрият само външните и странични пов-сти на зъбите. Без изпиляване може да се приложи бондинг с коригиране на старите обтурации

Имате ли снимки преди/след?
Сигурно ,,бодинг,,ми трябва на мен,колко струва горе-долу и колко време отнема?

# 18
 • Мнения: 98
Eто едно "най-просто" директно реставриране на 2 пломбирани зъба с фотокомпозит:
http://i.data.bg/08/06/30/1030253.jpg
http://i.data.bg/08/06/30/1030257.jpg
Тук са изработени фасети:
http://i.data.bg/07/07/09/454426.jpg
http://i.data.bg/07/07/09/454427.jpg

# 19
 • Варна
 • Мнения: 451
Относно художествената реставрация (бондинг) може да се говори и показва много. Мисля, че д-р Тянков го е документирал много добре с горните случаи. Относно цената - тя може да се определи след съставянето на план за лечение от лекуващия стоматолог.
Аз лично съм по-голям привърженик на художествената реставрация, но тук (http://venelinov.com/gallery_bg.php) можете да видите и случаи решени с фасети.
Кой от методите за лечение ще изберете - зависи изцяло от вас и донякъде от лекуващият ви стоматолог.

# 20
 • Мнения: 98
Браво Док!

# 21
 • Мнения: 214
колко струма една консултация при специалист и при повече зъби дали има разлика в цената?

# 22
 • Мнения: 98
Koнсултацията е трудна и отговорна работа. Тя трябва да обедини за кратко време знанията и опита на стоматолога,като ги приложи индивидуално за всеки пациент. Специалистът сам оценява времето си. Често се налага да се използват и лабораторни похвати за анализиране на проблема,рентгенова диагностика,амбулаторни консумативи и др. За съжаление стоматологията само малко прилича на търговията и затова повечето зъби не са като стока на едро. Аз не бих правил отстъпка заради това,че се лекуват по-голям бр.зъби. Всеки проблем изисква своето старание и отговорност. Дано да сте ме разбрали правилно. Лека вечер!

# 23
 • Мнения: 689
А бодинга трябва ли да се сменя след време,може ли да се избелва и покрива ли потъмнели пломби на предни зъби(,,прозиращи на преден зъб).И безопасен ли е при склонност към шиечни кариеси?

Впечетлена съм от работата ви d-r Tjankov и д-р Венелинов    bouquet

# 24
 • Варна
 • Мнения: 451
А бодинга трябва ли да се сменя след време,може ли да се избелва и покрива ли потъмнели пломби на предни зъби(,,прозиращи на преден зъб).И безопасен ли е при склонност към шиечни кариеси?

Бондингът няма нужда да се сменя след време, а може лесно да се коригира при нужда. Той не покрива, а замества стари и лоши пломби. Не може да се избелва подобно на всички изкуствени материали (керамика, цирконий, метал).
Посредством бондинг може да се покриват шиечни кариеси - стига да не е само това проблема (тогава може да се лекува само с пломба).

# 25
 • Мнения: 689
И последен въпрос:може ли с бодинг да се изсветлят зъбите до много бяло(холивудска усмивка Grinning),същевременно да се покрият стари пломби дори на предни зъби?

Съжалавам ако вече сте отговаряли на подобен въпрос,в момента чета старата тема Simple Smile

# 26
 • Варна
 • Мнения: 451
И последен въпрос:може ли с бодинг да се изсветлят зъбите до много бяло(холивудска усмивка Grinning),същевременно да се покрият стари пломби дори на предни зъби?

Съжалявам ако вече сте отговаряли на подобен въпрос,в момента чета старата тема Simple Smile

Ако има показания, за да се покриват изцяло външните повърхности на зъбите с бондинг е възможно, но това може да се установи при прегледа.

# 27
Добър ден! Бих искала да задам въпрос към зъболекарите и ще съм наистина благодарна на мнения, тъй като съм наясно, че отговор трудно би могло да се даде.
Двата ми централни, горни резци са умъртвени и прелекувани няколко пъти, поради некадърна работа. Имаха и грануломи...както и да е. Зъбите са силно изпилени и всички казваха(зъболекарите), че единственото решение е корони. намерихме роднина, който с щифтове и   няколко слоя материал "позакърпи" зъбите ми. Външният им вид далеч, не е естетичен, но поне зъбите са мои(колкото е останало от тях). Проблема е, че имам някакви постоянни леки болки, по-скоро като по-силна чувствителност. Зъболекарят ми каза, че трябва да минат, но вече повече от 3 месеца не минават. Отвреме навреме се рони леко пломбата, но той каза, че това не може да предизвика болка, понеже зъбите ми са наслоени с 4 слоя материал. Лошото е, че освен леките болки, получавам и нещо като сърбеж, който се качи към венеца. Знам, че звучи странно сърбеж на зъба и на венеца от вътрешна страна, но чувството е точно като на лек сърбеж и е доста неприятно. Въпроса ми е на какво може да се дължи тази постоянна чувствителност и "сърбеж"? Чела съм, че при прелекувани зъби понякога се налага екстракция и това ме ужасява, тъй като съм едва на 19 години. Мисълта, че мога да остана без 2 предни зъби наистина ме плаши и ужасява.
И за корони не съм много навита, защото на тази възраст с корони и то на предни зъби... не звучи добре, но ако се наложи накрая... ще направя компромис. От малка кисна по зъболекарски кабинети и все болки имам, и все естетиката куца и в един омагосан кръг... Наистина на моите години е доста неприятно и ще съм благодарна на още професионални мнения.
Извинявам се за дългия пост!

# 28
 • Мнения: 98
Добро утро! Първото и най-важно нещо,което трябва да се направи,е да се проведе екзактно релечение на 2-та зъба(ако стоматологът прецени след съответните изследвания,че има патология). В някои случаи се използват хирургични м-ди за справяне с хроничните процеси(отстраняване само на апикалната част на корените),но екстракцията на зъбите е последното нещо,което трябва да се направи. Може да се окаже,че има и други причини за тези дразнения. Такива симптоми ,например има от гингивален характер след некачествено изработени обтурации с дразнещи венеца ръбове, промяна на оклузалните контакти при изграждането на зъбите и т.н. Това се разбира след по-обстоен преглед от колега. Що се отнася до възстановяване на естетиката,всичко зависи от възможностите на стоматолога. Дали ще се изработят директни реставрации или корони,това ще реши специалистът. Неговият избор ще е най-добрия! Лек ден! Simple Smile

# 29
 • 7800
 • Мнения: 243
Един малко тъп въпрос, ако може  Crazy .
Упойките, които се използват при лечение, вредни ли са при евентуална бременност?

Общи условия

Активация на акаунт