Порцеланови фасети - 2

• 229 814
  • 760
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте! Бих искала да задам въпрос на др. Тянков. Предните ми горни два зъба са в отлично здраве, но имат разстояние между тях и с годините то стана още по-голямо. Освен това започнаха да се избутват и изкривяват. Добро решение ли са фасетите за мен и ако не какво мога да направя? Благодаря ви!

# 256
Имам един въпрос свързан със здрав зъб. Зъбът е преден и в горната си половина е станал обезцветен. На какво може да се дължи това?

# 257
моля ви кажете кьде да отида вьв Варна на зьболекар,който прави добре предни зьби,керамика,фасети или изграждане с добьр вид.спешно се нуждая от помощ.

# 258
  • София
моля ви кажете кьде да отида вьв Варна на зьболекар,който прави добре предни зьби,керамика,фасети или изграждане с добьр вид.спешно се нуждая от помощ.

При д-р Венелинов.

# 259
Аз продължавам да си пиша обаче.
Реших да сменя курса на лечение и да си бутна малко напред долните зъби, което ще отвори разстояние, което съответно ще бъде запълнено с фасети. Горните пък искам малко да им оправя формата та пак ще ги фасетирам. Става дума за фасети само на предните 2 долни и 2 горни резци.
Тези фасети всъщност само се лепят ли или се налага и леко да влязат под венеца. Ако влизат възможно ли е да се направят такива който не тръгват от венеца а малко след него, демек да не го докосват. Проблемът ми е, че:

1.  Като носех коронка непрекъсанто ми гноясваше, сменях я със златна и пак като че ли беше както трябва. Страх ме е сега фасетата да не ми радразни и възпали венеца.

2. Освен това ме интересува ако се лепне максимално тънка фасета на зъбите ми (целта е да се изпилят минимално) ще личи ли на фона на другите зъби, демек ще издаде ли фасетираните зъби зъби леко напред пред останалите в редицата? Аз мисля, че 0.3 мм няма да се забелязват, но според ортодонтката ми ще си личи и няма да ми харесва. Понеже искаме да направим плана от сега за да прецени тя точно как ще нареди зъбите така че да изглеждат равни след поставянето на фасетите.

# 260
Здравейте! Изчетох ви и моля за помощ!  Praynig
Предните ми зъби са много изтънели и в пломби, които вече се рушат, прозират през зъбите и е  просто ужасно... Като гледам не съм за фасети, а не искам и да ги умъртвявам, за да избера керамика. Чудя се за фотополимер  newsm78 Някой може ли да ми препоръча добър стоматолог в София, ако знаете цени и разбира се  дали се прави здраво или ще трябва да преповтарям процедурата на "поправка" на зъбите?

# 261
Препоръчайте ми добър зъболекар в Пловдив за избелване на зъби включително и умъртвени !

# 262
http://prikachi.com/images.php?images/427/5665427b.jpg
Аз изправих изкривяване на предни 2 зъба с фасети, резултата стана супер, с най-белият цвят съм Б1, дори нямах време да си избеля зъбите преди поставянето на фасетите, но сега ще го направя и няма да има никаква разлика.
Никога преди не съм била с толкова хубави зъби, не съжалявам за фасетите, отлагах сума ти години, уж да не си пиля здравите зъби, то здрави бяха, ама с пломба и леко криви.

# 263
  • София
Здравейте! Изчетох ви и моля за помощ!  Praynig
Предните ми зъби са много изтънели и в пломби, които вече се рушат, прозират през зъбите и е  просто ужасно... Като гледам не съм за фасети, а не искам и да ги умъртвявам, за да избера керамика. Чудя се за фотополимер  newsm78 Някой може ли да ми препоръча добър стоматолог в София, ако знаете цени и разбира се  дали се прави здраво или ще трябва да преповтарям процедурата на "поправка" на зъбите?
Фотополимера не е супер здрав ако се използва вместо фасета.Аз бях доста години  с фотополимерни покрития на предните зъби,иска нон стоп подръжка и подмяна,после си сложих керамични фасети,които също съм подменяла,след нова година обаче си слагам керамични коронки.Нищо не е вечно колкото и да те убеждават Wink

# 264
Цитат
Фотополимера не е супер здрав ако се използва вместо фасета.Аз бях доста години  с фотополимерни покрития на предните зъби,иска нон стоп подръжка и подмяна,после си сложих керамични фасети,които също съм подменяла,след нова година обаче си слагам керамични коронки.Нищо не е вечно колкото и да те убеждават Wink

поради каква причина сменяш фасетите с коронки?

# 265
  • София
Цитат
Фотополимера не е супер здрав ако се използва вместо фасета.Аз бях доста години  с фотополимерни покрития на предните зъби,иска нон стоп подръжка и подмяна,после си сложих керамични фасети,които също съм подменяла,след нова година обаче си слагам керамични коронки.Нищо не е вечно колкото и да те убеждават Wink

поради каква причина сменяш фасетите с коронки?
На 6 години са ми,едната ми е сменявана два пъти,защото малкият като ме удари по зъбите и след няколко седмици фасетата ми е за смяна Mr. Green.А и сега нещата в керамиката са по-добри отколкото преди 6 години.В момента даже единият преден зъб ми е изграден с фотополимер,защото последният път като ми се счупи фасетата реших че ще си ги правя керамични коронки всичките отпред и ми направи временно за месец фотополимер-не изглежда лошо хич даже

# 266
Според мен не е нормално така лесно да пада фасета. Но ако все пак е нормално доста ме отчая, защото скоро ще си слагам няколко фасети с цел запълване на разстояние межу зъбите, а моите деца често ме цапардосват през мутрата.  ooooh!

# 267
  • София
Според мен не е нормално така лесно да пада фасета. Но ако все пак е нормално доста ме отчая, защото скоро ще си слагам няколко фасети с цел запълване на разстояние межу зъбите, а моите деца често ме цапардосват през мутрата.  ooooh!
Кой е казал че е лесно? Mr. GreenНа мен не ми падат от самосебе си -всеки път от удари на детето-вече е голям и съм го предупредила и той даже знае ,че като ме удря и ми падат зъбите-даже последният път ми вика-супер -ще ти донесе феята на зъбките подарък hahaha JoyФасетите са тънък слой керамика-дори керамичните коронки се чупят Peace

# 268
# 269

Общи условия

Активация на акаунт