Преz СЕПТЕМВРИ вън сме всички с новите колички!

• 13 563
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
  • София
sweetkids_mama, ти и двата пъти в МД ли си раждала? Аз - първия там, а втория - в Света София (Тина Киркова). Сега пак за там се глася.

Да, и двата пъти. И сега пак съм за там, май.  Simple Smile Трябва да си направим опознавателна среща, та да не се изпуснем наистина, ако раждаме заедно с други мамчета.  Hug

# 166
  • София
мдам! Simple Smile

# 167
И да си напишем отпред на списъка коя къде ще ражда, че да знаем Wink
Суит, одеалцето е много бонбонско Heart Eyes
Ние Сияната я изписахме в моето портбебе, което е ръчно правено с памучна дантела. И това бебе пак така Grinning Сега ще поровя снимка да ви пусна Grinning
Ето как изглеждахме на изписването Grinning

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 07:21 от Асенцето :)

# 168
  • Пазарджик
Да се запиша и аз  Mr. Green ...
Вчера бях на фетална - моля Дидка да ми дложи синьо щъркелче   stork-boy - 100 % този път.
Но за съжаление на малкия маймуняк лявото бъбрече му задържа урина  Sad , което ме притесни. За десния каза уж че работи, дано да е така  Praynig ,че по едно време каза, че и при него се задържа малко, после пък каза, че е наред  Thinking - не знам ... Каза като се роди, живи и здрави, да го водя на специалист в Пирогов  Tired .
Та такива ми ти новини от мен  Sad . Дано всичко да се оправи  Praynig .

# 169
Бела, спокойно Hug Имам позната, на която детенцето имаше такъв проблем и дори се роди по-рано (не заради това, просот беше тажка бременност). Юначето си суче, расте голямо и ходи редовно на прегледи, но още в началото ги успокоиха, че всичко с бъбречетата ще се нареди Peace Единственото, което трябва да ес спазва в този случай и е строга препоръка е - безупречна хигиена на пишата и седалището Peace Да ти кажа прегледай статиите за ЕБХ, защото това е добър начин за отглеждане на детенце с подобен проблем. Просто със сигурност нищо няма да му е спарено и няма да има никаква възможност да проникнат анални бактерии към уретерата Peace А това всъщност са най-честите предпоставки за пикочни инфекции в ранна възраст. Като пропуснеш акото и то се поомаже в пампата... колкото и момченцата да са по-защитени стават бели Confused
Тъй че - спокойно Peace С бебочко всичко е наред. Само трябва добре да се подготвиш предварително Heart Eyes

# 170
Виждат ли се тия работи не фетална, бре ?!  Shocked Стискам палци, мацка  Praynig. Всичко ще се оправи. Най-много да походите малко по доктори, но ще е за добро. Мисли позитивно! Гу6кам те!

# 171
  • Пазарджик
Благодаря ви, момичета . Асе, за кой ли път ...  Hug
Отивам да  чета и да се образовам  Peace
Mona_mom , явно се вижда - аз мислех, че се виждат само органите, не как функционират  Thinking . Но те и за това се правят тези неща - не после да мине време докато се открие проблемът и да се усложни.
А някой гледа ли вчера Марта Вачкова? Тази нощ спах на пуснат телевизор и се пробудих точно на нейното предаване, точно говореха за раждането какви са ужасни и нечовешки болки  Shocked .

# 172
Ееееееееееееее, това одеалце е суууууупер сладко.  Joy

# 173
  • жителство на место
аз гледах марта вачкова, но това което искаха да кажат в предаването беше, че човек трябва предварително да знае точно какво го очаква в детайли
докторът да е разказал неща, които за него са разбираеми, но ние няма откъде да ги знаем
така моята сестра като роди първото си детенце- беше по спешност със секцио- като започнала да действа упойката си помислила, че  умира и няма да види детето си, защото никой не й казал слагаме ти упойка- ще заспиш
в тази връзка аз усещам моята ИВА от два дни много нисло долу и леко ме боли- това дали е нормално, досега риткаше по в средата на корема ми
така снощи като казах на баща ми "боли ме, да не би да иска да излиза моето бебе"
той ми отгаваря: "ами така ли те боли?"
а аз откъде да зная какво е усещането, когато бебето иска да се срещаме вече- на мен ми е за първи път

# 174
http://homebirth.beinsa.info/#naturalbirth Ето, ако още не сте го открили да видите, че раждането без болка е по-нормалният процес Peace Ако се тревожите да гледате фронтално раждане не гледайте второто клипче. И забележете - първото трае 48 секунди и това е времето, за което се ражда бебето Heart Eyes А жената си го взема сама Heart Eyes И не издава нито един звук на нечовешка болка. Нито лицето й изглежда така.

# 175
de'Belladona, надявам се нещата с бебето да се наредят по най-добрия начин и да си имате две здрави бъбречета! Praynig Peace Не се връзвай на простотиите в предаванията на Марта Вачкова ooooh!! Мисли позитивно! Peace

MY NAME, когато и на мен ми предстоеше първо раждане и четях тук из форума се натъкнах няколко пъти на твърдението "няма начин да не разбереш кога започва раждането, кога са истински контракциите". Но ми се струваше пресилено. А се оказа, че е точно така - няма начин да не разбереш коя болка е родилна контракция! А в това, че усещаш бебето ниско долу няма нищо притеснително - вече растат бебоците и ще заема целите ни туловища, така че ще ги усещаме и горе, и долу, навсякъде, просто зависи кога какво си мърда. Любимото на моето бебче явно е да ми прави главки в пикочния мехур - да не ви разправям как търча към таолетната понякога....

# 176
  • Пазарджик
de'Belladona, надявам се нещата с бебето да се наредят по най-добрия начин и да си имате две здрави бъбречета! Praynig Peace Не се връзвай на простотиите в предаванията на Марта Вачкова ooooh!! Мисли позитивно! Peace

Благодаря ти, Елс  Hug ! Ти няма ли да ходиш още веднъж при Даскалов?

Другото ново нещо от вчера е че се видя преграда в матката  Thinking /даже и на снимка го имам/. В нормално състояние до сега никой не ми е говорил за двурога матка или нещо подобно. Каза, че няма нищо претиснително за износването, по-скоро може да има затруднения при естествено раждане.

# 177
Бела, преградата до долу ли е? Всъщност при такъв случай просто за бебчето има по-малко място и не се раждат много едри бебета Simple Smile Това всъщност може да е предпоставка за по-ранно раждане, защото на бебковците, които растат в половин матка по-рано им отеснява. Но пък от друга страна не е закон. В крайна сметка близнаците също си поделят една матка, а доса голяма част от тях си се раждат близо до термина или на самия термин Hug
Като цяло знам това, че най-вероятно ще се наложи цезарово сечение, но пак е под въпрос. Трябва да се види как е ситуирано бебето спрямо цервикалния канал Peace

# 178
  • Пазарджик
Асе, това е май снимката с преградата : http://images26.snimka.bg/005967540-big.jpg

# 179
Бел, аз не разбирам чак толкова много. Това, което знам съм го научила от една майка, която скоро идваше при нас, за да й помагаме с кърменето, та тя е имала плътна дебела преграда точно през средата на матката. Бебчето не се е обърнало и е тръгнало да се ражда на третия ден от влизането в 36-та седмица. После подробно обсъдихме състояние с нашата докторка, защото тя работи с недоносени и при тях има бебончета, родени по-рано поради такъв проблем. Но не съм запозната из основи Peace
Знам, че може и да се роди нормално, но при определени условия. И лекарят, който изражда майката трябва да е добре запознат със състоянието й Peace Ти къде мислиш да раждаш? Имаш ли си доктор, с който да се уговориш? Защото при подобни случаи лекарите, особено тези, които държат на репутацията си гледат да се ангажират, защото прибавят ценен опит към биографията си Peace Звучи малко грубовато, но за тях си е работа и колкото по-добро е предизвикателството, толкова по-осъществени професионално се чувстват Peace

Общи условия

Активация на акаунт