Отговори
# 90
Такааа... крема за наранени зърна, който аз използвах се казва Лансинох, в лилава тубичка е в САЩ... с ланолин... Използвах само мостричката наполовина- повече не ми трябваше... То мен и само лявото зрънце ми създаваше проблем в началото де.
Много е важно детето да се поставя правилно на гърдата, за да не я разранява като суче, както е и важно да се отстранява правилно, ако е захапало не както трябва. Това предпазва от много проблеми и болки  Laughing Whistling...
Тука докторите категорично ми бяха забранили всякакви подготовки с кърпи и търкане, като точно това казаха- че е остаряла практика...

БОРОВИЯТ ВАЗЕЛИН Е ТОКСИчЕН и не бих го използвала... точно за зърна... бебето ще се налапа с него...

А относно рибата, има доста писано из литературата и нета, за живака, който се съдържа в някои видове и които изобщо не са препоръчителни за бременни... Консервираната риба тон беше разрешена, но с ограничения, нещо от сорта на 6 броя 180мл кутийки за 1 месец. И за да не бъда голословна ще се постарая да намеря един списък, който имам в дебелата си книга за бременността и да го постна някъде скоро!

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 19:49 от [sfkbfk]

# 91
Аз обичам рибя но не правя често SadЗатова като свърша опаковката Центрум ще взема витамините на Милупа които са с омега мастни кисели

# 92
Анджи, Авал, искрено ви съчувствам. Бъдете силни и вярвайте всичко ще се нареди накрая! Прегръщам ви! Hug  Hug  Hug

Инче, темата ни е страхотно оформена! Поздравления и все така.

За кремовете за зърна не бях чувала, записах си вече имената им  Sunglasses .

За рибата много ме мързи да готвя  Laughing .

Аз последно време съм доста изнервена и се притеснявам за най малкото нещо. Аз по принцип съм ужасно притеснителна и някакво нищожно нещо да се случи и съм голяма паника, а напоследък все нещо се случва  Sad . И особено с тези контракции които получавам и направо се чудя колко ли е вредно за бебчо  Sad  днес направо ми се искаше да се затворя и да се нарева  Cry . Дано всичко да е наред  Sad.

# 93
http://www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm
Тук има списък за съдържанието на живак в рибата, като е казано кое да се избягва и препоръчителните дози за бременни...

Преди 2 седмици ядох от най- опасната се оказва  ooooh!

# 94
vanche_mamche аз постоянно си поревавам за нещо ама така ми олеква WinkАко ти се плаче наплачи се изкарай си всичкия яд и гледай по ведро на нещата  bouquet Hug

# 95
  • София
SvetlI_81, аз знам същото за рибата, полезна е за мозъка на бебето, аз обичам много и си хапвам, но от консерви изобщо не е препоръчително да колкото знам! Ох, и на мене корема ми се втърдява, даже и в момента усещам болка и в кръста по - точно в областта на бъбреците! Какво е това не ми е ясно, но се чудя дали да се обаждам на доки  newsm78 притеснявам се да не са контракции

# 96
Аз обичам рибя но не правя често SadЗатова като свърша опаковката Центрум ще взема витамините на Милупа които са с омега мастни кисели

Гери в коя аптека ги има тези витамини?

# 97

Гери в коя аптека ги има тези витамини?
Ами честно да ти кажа едвам ги намерих никъде не бяха чували за тях и накрая в една аптека в Надежда убедих шефката че са супер страхотни и тя се раззвъня по фирмите да ги намери и ги зареди LaughingПровери по голямите аптеки казват се Нео Вин на Милупа и са 29 лева

# 98
Ехо, ето ме и мен.
Първо да ви кажа какво чаровно момиче е Крисси,при това и много красива!За малко да се разминем и да не се срещнем.И все пак успяхме!
Аз съм възхитена от Д-р Делев!Първият доктор от толкова време насам ,който съм срещала и ме изненада със своя професионализъм и човечност.Нямаше и капчица комерсионализъм у него,направо ме изненада.Беше много внимателен ,всичко ми обясни и показа,но за пола е рано да говорим...Същност ,аз го помолих ако не е сигурен да не ми казва и така стана.Всичко е наред,между другото Крисси ,каза ми ,че съм в 19 седмица ,а не в 18 както е по линийката.
Попитах го кога пак да ида на преглед ,а той каза 15-20 дена преди термина,другото е за пари и е излишно.
Благодаря на всички за подкрепата!

# 99
Ох, и на мене корема ми се втърдява, даже и в момента усещам болка и в кръста по - точно в областта на бъбреците! Какво е това не ми е ясно, но се чудя дали да се обаждам на доки  newsm78 притеснявам се да не са контракции

Trixy, аз при моите контракции имам болки в кръста или по точно в областта на бъбреците.  Sad Обади се ако можеш на доки ще ти е по спокойно. Почивай повече,  полегни си малко.

# 100
  • София
vanche_mamche, благодаря ти! Аз цял след обяд лежа у дома, обаче не ми е преминало! Ще звънна на доки, ако каже ще отида да ме види утре!

# 101
http://www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/fishmercury.htm
Тук има списък за съдържанието на живак в рибата, като е казано кое да се избягва и препоръчителните дози за бременни...

Преди 2 седмици ядох от най- опасната се оказва  ooooh!

На мен баш акула ми се ядеше. Тя е от рибите дето преглъщам.

# 102
Трикси, и аз бях така... пия Магнерот и Но шпа и още съм така... Имам си постоянно болчици в кръста и от време на време - контракция. За твое успокоение, обади се на доктора си или направо отиди. Не се притеснявай излишно, преуморила си се, пренапрегнала си се и това няма как да не ти се отрази. Стискам палци да се оправяш!

Никози, Крисси, много хубаво, че всичко е наред, това е най-важното!  Hug
Явно ще разберете пола почти към края или на някоя от следващите консултации. Щом не е сигурен, може би и двете сте с госпожички, но не се настройвайте, че после отнема време да се пренастроиш.

Аз също ще ходя в петък на четириизмерен в Добрич, оказа се, че има и че докторът е добър, даже и момичета от Варна идват.
Казах си... абе защо не се поглезя малко... на моята ФМ във Варна преди месец дори не можах да видя това, което докторът видя - мониторът му е обърнат към него, а и мълчеше през цялото време. Вече за втори път бременея, досега съм виждала бебетата само на двуизмерни...

# 103
Здравейте,мами!
Andji i Aval,искрено съжалявам за загубата Ви и Ви пожелавам достатъчно вяра да бъдете силни и скоро да ни пишите. PraynigДобре дошли на новите мами и честити гащи на мамите узнали пола на бебчетата.
Днес ходих при доктора.Качила съм 3 кг.Не ми хареса урината и след месец пак ще ми пусне изследвания.За разтриването с хавлия ми каза да го правя в последния месец от бременността,ама ще си помисля. newsm78
За пола на бебчето каза след 2 месеца.И ние вървим 1 седмица напред и много ритаме.След 2 седмици пак ще ходим.

# 104
  • Варна
Уффффф, текна ми коластра Thinking.Друг има ли тоя проблем.

Общи условия

Активация на акаунт