Първокласници във ваканция/17/

• 36 308
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
  • някъде ... тук ...
И при моите разликата е същата. Общо взето няма проблеми. Може би защото са доста различни.
Обаче вчера Радо се оплаква по телефона, че малкия искал да ходи с него при тайфата хлапетии. А те обикалят махлата около баба му. Да видим как ще се разберат. Свекървата ще трябва да се справя.

Радо чете Пипи до някъде, ама и на него му е трудна, нещо не му хареса. Иначе при майка ми прочел Хитър Петър, много му харесала.
Нищо не е писал в читателския дневник.

Ние си ходим всички на море. Тази година все едно не беше дивака Радо.

# 166
Моето дете обича да чете книжки, но математиката хич, все още брои на пръстчета. Това ме тревожи и още  чувам че има деца, които вече са научили таблицата за умножение. Как е при вас?

# 167
Не съм писала тук от цяла вечност Blush Blush Blush
И защото малко си смених името(за момента само е това - не знам после какво друго ще ми щукне Mr. Green) да си се представя - Вейдър съм.
Гледам , че говорите за книжки, читателски дневници и т.н. Моето ...пате...  Laughing не мога да го убедя по никакъв начин, че не е задължително да прочете абсолютно всички приказки от авторите, които са им дадени ooooh!. Не че е лошо да ги прочете, но както ги е подкарала - няма да й остане време за Пипи, за Пинокио и останалите. Сега чете Патиланско царство. Харесва й и вече втори ден не се отлепя от книжката. Надявам се, че ще й остане време и за другите книжки.
Читателският дневник -  има попълнени две рисунки Laughing. Писането го е оставила за после.

Вие ги учите на таблицата ли? newsm78 Тя прояви желание, обясних и отгоре-отгоре какво е умножение и какво деление, но дотолкова. Дори не се постарах да й го обясня надлежно, защото знам ли какво ще измисли гУспУжата после ooooh! Един вид- не й давам зор в тая насока.

Купих й една ваканционна книжка. Много добре направена - има и за смятане и за писане и за четене. Занимава се детето. Дори си играят с каката на училище LaughingЯвно им е домъчняло вече.

Море .... другата седмица отиваме на гости на едни приятели в Испания. Изправил ми се е косъма от какви ли не притеснения, защото за първи път ще пътеществаме толкова надалеч. Брррррррр... #Crazy

Та това е общо взето при нас.

Та...какво казвате за таблицата - да я подхващаме сериозно ли? newsm78

# 168
The girl next door приятно преживяване в Испания! По-добре таблицата да почака.

# 169
Боже,направо ви забравих! ooooh!

# 170
  • сред люляците
Ние определено го ударихме на живот през юли. Три седмици бяхме на балкан и на море, а кой ще ти мисли там за училище... Whistling Но сега вече е в ритъм. Чете, но не по много, пише и решава задачи. И с таблицата не я мъча много. Има време.
The girl next door , хубаво изкарване!

# 171
  • Варна
Привет! Аз пък съм морската жена. Wink

Вейдър, хубаво изкарване у испанско, да се нафотата хубаво, после ще показваш! Стига мъчи детето. Вземете 1 книга да чете, остави го да събира чужбински впечатления. Hug

Маргало, хай. А ние не сме. Mr. Green

# 172
  • Карлово
все още брои на пръстчета. Това ме тревожи и още  чувам че има деца, които вече са научили таблицата за умножение. Как е при вас?
Нищо, че е с пръсти нали смята вярно. От началото на тема нали разбра, че с пръсти се учи и умножение.
Сега Весето учи братовчедка си на 4,5 години на таблицата "Цеци, колко е 1х1?"
А то и казва:" Нула" Joy
Пак пита и сочи един пръст. Дребното пак "Нула"

The girl next door
Bon voyage

# 173
Аз да ви призна така съм се отчаяла с това училище,мисля че бях споделила с вас....уж горе-долу бива,обаче госпожата ни се падна....че е грозна думичката,ама за да ви стане ясно... Embarassed мърда!Мудна,мързелива,нищо не се научи детето,сега -лятото едва "тикаме"дните с него,жега,тъпо в тоя град,нямаме си познати и ни е мнооого скучно!Ходи отвреме навреме при баба си дядо си,но и там му доскучава,нито иска да чете,нито да пише,нищо!!!Направо се притеснявам!!!

И май не иска да се връща на училище,разбрах,че го били тормозили някои деца и е стресиран,той е тих и чувствителен Sad идея нямам как ще се справим!Не го насилвам за нищо,но понякога си мисля,че е е грешка! Thinking

# 174
  • Карлово
идея нямам как ще се справим!Не го насилвам за нищо,но понякога си мисля,че е е грешка! Thinking
Защо не смените училището? Доста деца се успокояват от промяната и се преобразяват.

# 175
все още брои на пръстчета. Това ме тревожи и още  чувам че има деца, които вече са научили таблицата за умножение. Как е при вас?
Нищо, че е с пръсти нали смята вярно. От началото на тема нали разбра, че с пръсти се учи и умножение.
Сега Весето учи братовчедка си на 4,5 години на таблицата "Цеци, колко е 1х1?"
А то и казва:" Нула" Joy
Пак пита и сочи един пръст. Дребното пак "Нула"

Успокоих се!   bouquet

# 176
  • София
Здравейте Simple SmileИ аз много отдавна не съм писала Embarassed.
Моята дъщеря прочете Пипи още в края на май,беше набрала инерция от училище.С това приключихме ooooh!.Реших юни да не я карам да прави нищо и май това беше голяма грешка.С триста зора прочетохме "Приказки по телефона" и от сума ти и време чете "Патиланци" - всеки ден с рев Cry.Не ми се мисли още колко книги са им дали,трябва да изпише и една тетрадка по математика и по български имат няколко упражнения.Даже не сме ги и почнали ooooh!.Непрекъснато е навън с децата,вечер се прибираме след 22ч.Ако си е в къщи е пред телевизора.Нямам нерви вече да се разправям Close.
Вейдър,весело изкарване.  bouquet

# 177
  • София
Здравейте Simple SmileИ аз много отдавна не съм писала Embarassed.
...
Здравейте и от мен! Simple Smile
Много ми липсвахте вие и темичката ни!  Hug
Наглеждам често тук, но никой не пише. Sad

Моят син с четене и писане го е закъсал.  ooooh!
Беше месец и половина при майка ми и баща ми в провинцията- където компютър на воля, дискове на воля, бездействие на воля и все в тоя дух... Whistling на воля. Simple Smile

За негово "улеснение" баба му, му купи Пипи на диск, който досега е изгледан около 27 х, та четенето на тая книга вече категорично отпада.  Wink
Чете Хитър Петър и Джани Родари, а другите книги- направо не знам, кога ще има време  за тях.
Математиката- смята малко с таблицата но не много уверено и не винаги вярно. Wink
Дадох му да препише един текст. Не само, че преписваше грешно, ами и едва събра три реда на една страница.
За немският -там не съм го тествала още, че да не се стресирам допълнително. Mr. Green

Та накратко така стоят учебните неща при нас.

А, иначе, имаме си вече домашни любимци-2 морски свинчета Grinning, които заемат голяма част от времето му, а другата част е телевизия и разходки с баба му сега.  Simple Smile

# 178
  • виртуално
И ние сме го ударили на пълна почивка. Прочела е Мечо Пух почти до края, но и омръзнал и сега е започнала Пипи. С таблицата знаеме умножение х1 Grinning и сме до тук.
Да му мислят учителките на есен

# 179
  • София
Здравейте!
И моята първокласничка веднага като свърши училище успя да прочете книгите, научиха с дядо си таблицата и край...не можем вече да я накараме нищо. Госпожата била казала да си почиват и играят. Добре, че повечето книги от списъка беше ги прочела още миналата година, защото иначе не я виждах как щеше да успее.
И тоя Пинокио не й беше интересен и това си е - голяма мъка докато го прочете. Викам - добре де не ти ли е интересно да разбереш какво става накрая - Не, нали става момче ooooh!
 И сега с брат й - игра от сутрин до мрак. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт