Първокласници във ваканция/17/

• 36 314
  • 261
  •   1
Отговори
# 150
Давайте ги насам!! Малкия не ми дава да му чета вече, щял сам да си чете. Взимат книги и настъпва тишина. Crazy

# 151
Давайте ги насам!! Малкия не ми дава да му чета вече, щял сам да си чете. Взимат книги и настъпва тишина. Crazy

Може ли малко амбиция и спокойствие и на нас да дадете  PraynigJoy.
Искрено и благородно ти завиждам за желанието на дечицата ти да четат.
Моето хлапе чете, но само за да не спи на обед, че дядо му е много стриктен в дневния режим  Laughing. На обяд задължително се ляга, но може и с книгата. Така че, единствено на този факт се дължи прочитането на Пинокио, приказките на Хитър Петър и Патиланско царство (от последното имаме още малко). Но пък малкия, да не остане назад, започна да се бори с буквара на батко си и вече и той се хвали с някоя и друга прочетена сричка. Simple Smile
Таблицата ни е много лесна, но само ако умножението върви подред, че по-лесно събираме  Laughing. Не я е научил наизуст, но има още много време. Други задачки не му се решават.
За ставането сутрин, сега и двамата са вкъщи и се надпреварват, кой ще се събуди по-рано и ще изгледа повече анимационни филмчета. Та нааай-късно в 7 са пред телевизора, ама аз в 8 излизам и до там им е гледането  Mr. Green.

# 152
а ние вече и на море отидохме за 2 дни. и пак ще отидем. по цял ден игри и забавления. четем по малко. не са ни дали списък от училище за съжаление. госпожата каза да четем нещо по наш избор, но така няма организация. кажете, моля какви книги четете?

# 153
  • сред люляците
alisa.m, моята дъщеря досега е прочела Приключенията на Пинокио, Карлсон, който живее на покрива, Басни на Езоп, Хитър Петър и Къщичка под снега. Сега чете Приказки за тебе на К.Константинов. Все нещо може да си избереш Peace

# 154
кажете, моля какви книги четете?
Ето един примерен списък - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283521.msg7422269#msg7422269 и
още един /нашия/ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283521.msg7552271#msg7552271

Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 21:55 от =^._.^=

# 155
Много ви благодаря  bouquet

# 156
  • Варна
И моят юнак се опъва на четенето. Днес му направих 1 диктовка, само 3 грешки, като се има предвид, че не е пипал нищо от 24-ти май. Чете от време на време каквото си хареса. Списъкът не сме го започнали още. Ама и той един списък... Whistling

# 157
  • София
   Здравейте! Ние се върнахме от почивка. Беше страхотно - и времето ,и водата, и децата послушни.
  Креми се научи да плува и аз съм много доволна, защото аз не мога.
Сега са при баба и дядо и карат колела, играят, тичат, глезят ги Laughing
   От списъка с книги й остава малко от Пинокио и малко от Басните и е готова. Ама тя чете много книги едновремено - явно според настроението - сутринта я виждам, че чете от едната, следобяд чете от другата. Ама при всички положения, книгите извън списъка ги чете с голямо удоволствие - което доказва максимата, че задължителното винаги е неприятно. Доволна съм, че чете разни приказки на брат си. Вчера пък беше "захапала" една детска Библия, от което аз не останах особено доволна, защото мисля, че приема нещата буквално.
  С дядо си са научили част от таблицата, докато си е играла на вилата(страшен е баща ми в това отношение - без да натоварва децата, в игри, успява да ги научи нещо).
  Така написано наистина не мога да си представя кога е свършила всичките тези неща, защото на мен ми се струва, че само играят, ама явно за всичко има време.
 Навремето на мен ми се струваше ужасно дълга ваканцията, а сега тези 2-3 месеца не ги усещам кога минават.

# 158
От този уикенд госожицата и баткото са селянчета. Представям си как и какво ще четат newsm78; докато тренираха за колана доста нещо се изчете, всъщност й остана само "Патиланско царство". Диктовки и други радости са оставени за септември.

# 159
Здравейте момичета!
Всички ли са на море или балкан.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=266799
една виртуална торта  от мен за всички Вас.
Алекс ще учи в ново училище.Ще видим на 15 септември как ще е.
Надявам се да е по добре и директора да не сменя всяка учебна година учителите.

# 160
  • Варна
Хвърчи ваканцията, хвърчи!

Ние ходихме само със Светлин на Шкорпиловци за 1 седмица. Малкият остана при баба си и дядо си. Обърнах повече внимание на голямото си момче. Доволна съм, че то покрай номерата на малкия и постоянните конфликти... За четенето - малко болна тема. Какви книги, момичета, нашият се пъне на Пипи... Трудно му е, но това е положението. Затова му предлагам да чете нещо, което му харесва. А приказки, я някоя енциклопедия... От време на време правим диктовки и малко упражнения, но не го тормозя. Към средата на август ще позасиля атаките.

Приятни летни дни на всички!

# 161
  • Карлово
И на Весето най-много и вървят приказките. Добре, че Пипи не и е в списъка. Напоследък чете едни исторически книжчици на Ангел Каралийчев, ама мъка, мъ-ъ-ъка. Пак ще си е на приказки. Иначе сутрин бърза да си "свърши работата", т.е. да си оправи стаята и да прочете и да излиза при децата, дори иска да я будя в 7 часа, но досега не съм рискувала.
      Как сте с читателските дневници? Сами ли си ги попълват, или с помощ. Малко зор ни идва, пък и нали госпожата не е казала. Не са ги учили да се изразяват. На въпросите, с които помагам ми се отговаря еднообразно и лаконично.
        А пък научи 10 игри на карти. И да плува се научи. Покрай таблицата започна да смята и до 100. В училище не бяха учили.

# 162
  • дядовата ръкавичка
Саши и Димана тази седмица са на градски спортен лагер и четенето мина на заден план. Иначе по самоинициатива младежът си чете по 1 час на ден от задължителната литература. Чак жал ми стана за него - онзи ден си намери една супер интересна книжка, която обаче  щял да чете като почне училище, че сега няма време, заради задължителните  Mr. Green. Приказките му вървят много бързо  Wink, защото му казах да пропуска тези, които аз съм им чела. Читателски дневник не попълва.

# 163
  • Карлово
За читателския дневник държа да попълва, за да се подсеща за героите, автора, впечатлението, което е оставила книжката. с по няколко думички.

# 164
На Иван читателския дневник му е много досаден. С четенето се справи чудесно, задължителния брой - 5  книги /Пипи, Пинокио, Карлсон 1част, Приказки Шарл Перо и Ран Босилек /избрани от списъка свърши първата седмица на юли. Той направо се беше вманиачил на тема четене и Астрид Линдгрен и продължи със следващите части на Карлсон и любимата както се очертава книга - Роня дъщерята на разбойника.
Ние до сега си бяхме в София и се сблъсках с неговото нежелание да излиза. sea woman нашите деца са с еднаква разлика и при нас от седенето вкъщи изникват конфликтни ситуации. На море обаче отиваме всички и се надяваме да ни се отрази презареждащо.

Общи условия

Активация на акаунт