Януарски малки сърчица, затуптяват смело в нашите телца!

• 13 145
  • 328
  •   1
Отговори
# 45
Tony, благодаря за координатите, аз си записах час все пак, въпреки че ще съм 16 седмица, ама тъкмо да ме видят и измерят точно преди скрининга за Даун. Явно на ФМ в 13 г.с., което се пада около 20 юни няма да се класирам никъде, макар че опитах да се примоля, но всичко било фул до дупка.
Соня, не се ядосвай, по-малко прегледи, по-малко кахъри. Май някой беше писах в предишната темичка, че по чужбина имало само 3 видеозона за цялата бременност. Пък и като дойдеш до Сф може да се видим, ако още мърдаме в тази жега.
Амелия стискам палци за прегледа. И аз първия го направих на апарат от І св.в.  Embarassed
Весито 82, биохимичния скрининг е като ти вземат кръв 16-17г.с. и се прави май само в "Майчин дом" за цялата страна, но предполагам, че преглед по фетална морфология може да направиш и в Бургас. Сигурна съм, че там има добри специалисти. Май не е важен и толкова апарата да е триизмерен, стига лекарят да е добър, даже като бях при Марков, понеже това беше 2006г. в инвитро кабинета, където забременях с Нията, и там ехографа не  е 3Д, но като си разбира доктора какво да гледа. На мен и на триизмерния все не ми беше ясно какво точно е, макар да имам хубава снимка. Ето тук линк да я видите Ния в 17 г.с. в размер само от 200гр. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=220443&photo=22
На който пък му се гледат и други снимки, има две албумчета.
Колибри, аз бях при Колева, макар че и за Ковачева съм чувала страхотни отзиви. Пък ще помисля.
Бубичко, с предната дълкочакана рожба ходих и при Марков, и при Мазнейкова, като не мога да преценя, доволна съм и от двамата, но Марков отдели повече време и повече ми обяснява. Може би защото все пак е от инвитро при колегата му -д-р Йосиф Димитров, като както обясних по-горе апарата там беше обикновен.
За седмиците и мен ме няма със смятането, но имам от едно списание от отдавна едно кръгче, където задаваш датата и въртиш и ти показва седмиците. На първа на бг-мама също има калкулатор но не е по седмици.

# 46
Запис и от мен в новта ни темичка!
Късмет на всички януарски мамчета!

# 47
MianaNia, благодаря за инфото. Как мога да се запиша за биохимичен скрининг в Майчин Дом?
Също така би ли ми дала кординатите на Марков, които ти имаш. Дори само телефон ми е достатъчен. Мерси  Hug
Дъщеричката ти е прекрасна. И ние сме си поръчали женско чадо Peace

# 48
Веси, доколкото знам не трябва да си записваш час  за Майчин дом. Аз миналия път отидих с шишенце кръв, взета няколко часа преди това, и направо отидох и казах че съм за БХС. Казаха ми в кой кабинет да отида, платих първо 26 лв. май бяха, оставих я в кабинета и ми казаха кога да отида за резултата Peace

# 49
Момичета,да  попитам по-запознатите тук.Относно БХС има ли значение в коя седмица трябва да се направи,понеже вчера като питх док дали ще ми прави,той ми каза,че с общите изследвания(кръв ,урина) и това се прави,но аз ще ги пускам утре,а съм в 8-ма седмица,дали има значение в коя съм newsm78 Предварително ви благодаря Hug

# 50
tony1166, мерси за отговора. Аз още се чудя дали да правя БХС  newsm78 или да остана само на варианта ФМ в 20та седмица. Чета, че БХС е много необходим, когата майката е на възраст над 30, даже над 35. Също така ми направи впечатление и това че, понякога БХС дава малко противоречиви резултати?  Rolling Eyes То знае ли човек? Ако е писано бременността да мине добре и със, и без  скрининга всичко ще е ОК. За това си мисля че поне ФМ в 20та седмица ми е достатъчна (бих направила и тази в 32 г.с). Не знам, ще говоря и с доки този петък и ще трябва да взема крайно решение.
Бубичко, на твоя въпрос за гестационните седмици- броят се от първия ден на последен менструален цикъл (ако греша, моля да ме поправите  Peace). При мен обаче, тази формула не върви, тъй като бях с много нередовен и объркан цикъл..за овулация се сещайте..как сме го хванали яйцето толкова бързо само един Господ знае  Thinking
Дани- БХС- най-добре, когато вече си влязла в 16та седмица

# 51
vesito82 благодаря ти мила за бързия отговор,ама сега прочетох,че се прави само в "Майчин дом" newsm78,а то като гледам записвания  стават с години напред Joy ,та може и само с ФМ да се разминем,ще видим Hug

# 52
daninceto, точно така- БХС се прави само в Майчин Дом в София. Първо го разбрах от MianaNia, а после прочетох доста неща по темата в нета- http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/37/, http://www.bg-mamma.com/site/content/view/432/68/

# 53
Мда и аз там четох,след като избързах да попитам хахаха,ама аз съм си така ,бързам като парле пред майка.Хайде момичета,аз приключвам работния ден и отивам да мисля нещо за хапване у нас,че вече цигулки ми свирят в стомаха.Приятна и спокойна вечер на всички мами Hug

# 54
Веси, и според мен няма смисъл. Аз миналия път не си правих ФМ, ама и за БХС ми казаха, че няма много смисъл, щом не съм над 35 г. или нямам дете с такъв синдром- тогава било задължително Peace Аз като чета, на ФМ се виждат също тези евентуални отклонения. А и резултата от Майчин дом е една поредица от стойности и граници- никой не ти дава разяснения- трябва да гледаш дали си в тези граници.

# 55
Аз съм на противното мнение-въпрос на избор Wink
С първата бременност правих и БХС и ФМ-сега също Peace
БХС дава ориентировъчни стойности , т.е. ако не са в посочените норми за съответната г.с., се прави морфологията/амниоцинтеза, която е вече мн по-точна.
Никой не може да гарантира че след като има една нормално протекла бременност, следващата ще е пак такава, или че само ако си над определена възраст може да има проблем Peace/щото ако има проблем той ще си е на 100% мой-не на доктора/ -по-добре за лично спокойствие, ако щете, направете това изследване-не е кой знае какво...на фона на всички останали  + 1 Wink
Точно преди 2-3 седмици коментираха да стават задължителни /идея на Масларова, която не намирам за хич лоша/...задължителни-колкото останалите..то няма как да ти сложат вилата на врата за каквото и да било...

# 56
Здравейте мамчета.
Записвам се и аз в новата хубавичка тема.
Ама мноооого сте изписали едвам изчетох всичко, с моя натоварен график не мога да сваря да ви чета, камоли да се включвам с постове.

Та като сте захванали темата за ФМ и БХС да попитам и аз във Варна само доктор Давидков ли прави ФМ? Една от маминките беше споделила неприятен контакт с него по телефона и се чудя от сега ли да се обаждам или да изчакам докато наближи. А в 13 г.с. ли се прави или има някакъв интервал?

А и за протокола Дани термина ми по цикъл е 05.01.09г може да ме запишеш в сладкото списъче   bouquet

Добре дошли на всички нови бремелинки и честити тупкащи сърчица на тези, които са ги видели.
Аз ще ходя в понеделник, така че можете да ми стискате по някой палец, надявам се и болничен вече да си взема и да разпусна малко, че ми дойде в повече.

Приятна вечер аз отивам да  wash hang и после  clean, а след това   food002 и съм готова да посрещна мъжо   kiss   1dating luvbed

# 57
Здравейте момичета колко много сте изписали и колко е хубава новата тема  smile3501 браво на автора.Аз сега се прибрах от работа и докато ви изчета страшно много време мина Heart Eyes

Днеска казах на пряката си началничка и тя много се зарадва а аз сумати време се чудих как да и кажа ,очаквах ,че ще се зарадва но и ,че ще и стани кофти ,че няма да ме има след 8месеца живот и здраве и трябва да обучава нов човек.Но тя реагира страхотно ,помолих я да остане дискретна т.к на никой друг освен на най - близките роднини не съм казала ще ми се да изчакам 3 -я месец.

Иначе ме мъчи едно безсъние снощи съм станала в 3часа и така до сутринта и после на работа.Сега като се прибрах съм направо капнала от умора.Мъжът ми казва , че сум била като хрътка в носа всякаква миризма надушвам на храни на прах на парфюми на пот направо ужас,гърдите продължават да са ми напрегнати и много болезнени особено рано сутрин.

Продължава да ме гложди притеснението за Дуфастона дето го пия 3х1 сега като го пия нямам зацапване да чукна на дърво. Collibri а и другите момичета които са го пили ,продължавате ли да го пиете и ако сте го спряли колко време го пихте?

Младоженкаако му се обадиш сега ще се опита да те навие да отидеш веднага на мен ми каза ,че час можеш да си запишеш за следващия ден.Така , че аз май ще изчакам.Мисля, че и в Майчин дом правят или поне имат 3 и 4 измерни видеозони.Ти записа ли се някъде да ти водят бременността аз още се чудя къде.Чета тук,че момичетата от София обменят инфо за добрите доктори там,ама май от Варна сме малко мамчета.

smile3525Ще може ли и мен да ме впишите в първата страница термина ми е на 10.01

# 58
Здравейте и от мен! Честито на всички! Живот и здраве и аз ще ставам мама през януари 2008 г. Вече ходих на преглед и видяхме бебо, на място си е  Simple Smile в матката. Термина ми е за 19.01.2009 г. Аз съм от Разград, но в момента живея в Созопол, и поради това ще трябва да си намеря акушер генеколог в Бургас. Някой може ли да сподели мнение и впечатления за бургаските доктори?

# 59
Лелееее, писах че ще ставам мама през 2008, тоооооооолкова съм разсеяна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт