СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 543
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 065
Аз това с местенето не го виждам като предимство.А като обмен.Градина Х-напуска дете поради смяна на жилищен квартал и отива в градина Y, само, ако от градина Y има такова дете, което също се мести в градина Х точно....
Да, така може, но нали се сещаш колко малко вероятно е да се случи точно между тези две градини да има желаещи за размяна и те да са е една и съща възрастова група. От друга страна това си е предпоставка за корупция от където и да го погледнеш.
Нека затваряйки едни вратички да не отварям други.  Peace

# 1 066
Смятам, че разсъжденията ви, че всеки ще започне да хитрува и кандидатства в градини, където наплива е по-малък са логични, но на практика няма да доведат до желания резултат. Защото първо въобще не смятам, че в София има празни градини, а дори и да има няколко такива с по-малък наплив, то всички ще разберат кои са и ще се насочат на там, съответно и там наплива ще стане голям! Проста математика, в която няма как да хитруваш, а само може да се прецакаш, като правиш опити да влезеш в каквато и да е градина, но не и в най-желаната, парадоксално е!
А за корупцията е ясно, че продължава да я има и винаги ще има вратички! Пак казвам хубаво е това предимство да го има, но само в единични случаи! Напр. в нашия проссто е очевидно, че никой не искам да мамя - кандидатствам наравно с всички в градината, която сме приети на 4.02. в 10.09 ч., след цели 2 месеца все пак кандидатствам и за градини в новия квартал, просто, защото тогава разбирам, че ни се налага преместване, разбира се шансът е нулев. И какво трябва да направя аз - да избера дали да карам всеки ден дъщеря си надалече, или просто да си стои вкъщи и да се откажем от детска градина, въпреки, че сме успели да се класираме!?
Знам, че ще ме нападнете пак, но докато няма места в детските градини проблемите и възможностите ще ги има, колкото и да ги нищим! Но тази тема е точно за това да си изясняваме определени ситуации и вълнения!

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 13:22 от Сисии

# 1 067
  • в моя свят на мир и любов
Моят проблем е точно такъв. Сега живея в един квартал на София.
След много търсене се сдобихме с желаното жилище, но в другия край на София.

Естествено, в последните дни на Май не можах да кандидатствам за градина там, защото бутоните не бяха активни.
Сега вече чакам за групи за текущ прием, но шансът ми е нищожен.

Може би трябваше да се родя с гадателски способности, за да "видя" къде ще живея след няколко месеца и да кандидатствам там. newsm78

# 1 068
Е стига сега, и моето дете заради 3 дни е в друг набор и не може да кандидатсва за желаните ЦДГ- та, а само за 1 ОДЗ с 5 места, но на мен ми заявихте, че си е мой проблем, нали?! По- добре било в масовия случай да си е с набора, та и за моичкия няма изключение
Сега и ти се примирявай с условията, дет са съобразени с масовия случай и това е...
И аз ако имах гадателски способности, щях да се напъна и да родя преди Нова година,ама..сега си сърбам супата  Joy

# 1 069
       29.03.2008 20:28:08 Вх.№ 219  - предимство
ето за това не е нормално Shocked става въпрос за нашата градина има деца кандидатствали в 10.30ч. на 4.02 и не са приети!!!!!!!!!!!

# 1 070
  • София
Знам,че не ви е до шеги, но раждайте повече деца, за да сте с предимство и вие! Например  nikol83, ако сега си направите второ бебче, след време ще влезнете в ясла без проблем. Не искам да се заяждам или да дразня някого. Това са фактите.

# 1 071
Стига с тия предимства.Има градини, където чакащите резерви са с предимства...

# 1 072
Аз искам да споделя нещо тревожно. В нашето ОДЗ има обявени 37 свободни места, но ще бъдат приети повече деца. КАК?? Извън системата... КАК??? след разговор с директора на 4 очи.

# 1 073
       29.03.2008 20:28:08 Вх.№ 219  - предимство
ето за това не е нормално Shocked става въпрос за нашата градина има деца кандидатствали в 10.30ч. на 4.02 и не са приети!!!!!!!!!!!
Цитат
29.05.2008 14:24:00 Вх.№ 270       предимство - прието е
Това е по-фрапиращо  Shocked Shocked, за сметка на деца които са с входящ номер 1, 3, 5......, с почти нищожен шанс да влязат, т.като има 6 деца с предимство в листа на чакащите...

# 1 074
Аз искам да споделя нещо тревожно. В нашето ОДЗ има обявени 37 свободни места, но ще бъдат приети повече деца. КАК?? Извън системата... КАК??? след разговор с директора на 4 очи.
кое е това ОДЗ?И тази директорка не е ли много смела да приема така децата?

# 1 075
нямям нищо против децата с предимство ни е вече сме записани,но...все пак не е нормално,то в тая държава какво ли е нормално??? Thinking

# 1 076
  • София
Общинарите ще са най-големите глупаци, ако сами се вкарат в този филм с прехвърлянията  Rolling Eyes . Сори, ако съм малко рязка, но живеем в България. Веднага ще се намерят хитреци, които ще се класират в непопулярни градини в крайни "квартали" само за да се прехвърлят после в желаните с предимство. Всички ще гракнат за поредната несправедливост, за корупцията, за вратичката в наредбата направена с цел да се вкарат "наши" деца. Вече си представям заглавията във вестниците  Wink.
При всеки случай е по-добре да са недоволни 100 родители ( а те едва ли са толкова), че не могат да си прехвърлят децата, отколкото 4, 5 хиляди , (толкова ли ще останат без градина изобщо)?!?
smile3501
съгласна съм....
абе нека си ги има прехвърлянията - но за мен не само, че не трябва да са с предимство, а и точно обратното...или поне на общи начала...все пак тези деца си ходят на градина..........

# 1 077
  • София
Александра, кое е ОДЗ-то? Колко и кои са тези деца и как ще ги запише без да ги вкара в системата? Моето впечатление е, че директорките са доста предпазливи... А и идеята е във времето всяко дете (т. е. и приетите предишни години) да е отразено в системата, така да се получават субсидиите от ДГ и т. н.  

# 1 078
Знам,че не ви е до шеги, но раждайте повече деца, за да сте с предимство и вие! Например  nikol83, ако сега си направите второ бебче, след време ще влезнете в ясла без проблем. Не искам да се заяждам или да дразня някого. Това са фактите.
Ооо,и това не е гаранция. Преди два дни споделих тук, че детето ми е с предимство,защото сестра му посещава същото ОДЗ, а то се оказа, че директорката е решила да има нулев прием за родените 2007. Така че това, с раждането на породени деца не помага.

# 1 079
кое е това ОДЗ?И тази директорка не е ли много смела да приема така децата?
Всъщност директорките никой не ги проверява...
Всъщност се оказа, че през януари е можело да записват деца...което милите дами от ДНБМ не бяха уведомени или не ни казаха...
всъщност и сега с ечудя като запишат дец анад 25-тото, от къде ще ги взимат- от официалната листа или от други места  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт