СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 865
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 465
В градина Х има две приети дечица с предимства, с много специфична фамилия - явно близначета.

В градина У има чакащо (няма свободни места) едно от децата по-горе - пак с предимство, но пък липсва братчето му като кандидат изобщо.  Rolling Eyes

Какво ли може да е обяснението?
  Rolling Eyes

П.П. И още едно питане, че не ми е ясно:

Близнаците се ползват с предимство по принцип ли, или само ако един от тях е приет по-напред и влиза в свободните места - автоматично и другото близначе влиза с него?

Защото, ако е по принцип, ми се вижда крайно нечестно, ако са с входящ номер примерно 20, и се борим за 5 свободни места, а щерка ми е с 4ти поред входящ номер, да я изместят.  Thinking

Абсолютно съгласна съм! Редно би било, ако е прието едното по нормалния ред - без предимство - тогава другото да ползва предимството и да бъде записано в същата ДГ.   

# 466
Кога ще проверяват предимствата последно, чак след второ класиране ли ?

# 467
  • София
Ще ги проверяват само по сигнали!

# 468
  • София
Вени, А заявеното предимство брат/сестра ли е било или нямат тази информация? - цитат от Лилфи

Да, тези, за които знаят са бартчета или сестрачета на деца от градината, има и едно на родител с увреждане! За две незнаят какво перзимство ползват - може да са на многодетни семейства/ лично аз знам за едно такова, което би могло да е кандидатствало за тази градина/

Ти от Люлин ли си?

Не, от Слатина съм. Питах те, защото си мисля за тия т.нар. "фалшиви" предимства- аз съм склонна да мисля, че в повечето случаи става въпрос за грешка- отбелязано грешно неволно от някой родител. Та си мислех, такива като тралали, дето са приети, но са първа резерва в по- предно желание, да отидат и да помолят директорките да проверят какво е отбелязаното предимство. Но явно и самите директорки не знаят във всички случаи за какво става въпрос.

Между другото сега си спомням, че на срещата в Сирма бяха казали, че ако някой е с такова "фалшиво" предимство- без значение дали се дължи на грешка или не, ще отива най- отзад на опашката и именно затова дадоха онзи двуседмичен срок за потвърждението на предимствата. Сега обаче се оказва, че това не е точно така.
Но иди доказвай, че нямаш сестра, дет се вика.

# 469
 Sick

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 14:05 от Кaril

# 470
Аз пък имам една такава питанка: Откъде-накъде близнаците са на трето място по предимства,а пред тях са такива дето имат брат или сестра в градината, А??? Май си задавам риторични въпроси, защото ми е ясно! Както казваме, иди доказвай, че нямаш сестра или брат (в случая). И искам някой от активистите тука да ми обясни защо мойто дете,като няма брат или сестра е в трета глуха, понеже някой си ве4е има брат или сестра? И докога ще си чешем езиците тука, а кервана ще си върви? Пак повтарям-ако наистина беше нормална държава и ако имах ПАРИ щях да съдя за дискриминация онези умници дето са измислили предимствата. Да му мислят самотните майки. За цигани и връзкари иначе проблени няма! 

# 471
Аз пък имам една такава питанка: Откъде-накъде близнаците са на трето място по предимства,а пред тях са такива дето имат брат или сестра в градината, А??? Май си задавам риторични въпроси, защото ми е ясно! Както казваме, иди доказвай, че нямаш сестра или брат (в случая). И искам някой от активистите тука да ми обясни защо мойто дете,като няма брат или сестра е в трета глуха, понеже някой си ве4е има брат или сестра? И докога ще си чешем езиците тука, а кервана ще си върви? Пак повтарям-ако наистина беше нормална държава и ако имах ПАРИ щях да съдя за дискриминация онези умници дето са измислили предимствата. Да му мислят самотните майки. За цигани и връзкари иначе проблени няма! 

Няма нужда да се пениш. Абсолютната справедливост никъде не съществува. А какво ще кажеш за хилядите фалшиви самотни майки, които ползват намаления и помощи, а всъщност се оказва, че никак не са самотни Thinking Ха, сега кажи ти, как да ги разпознаем от действително самотните майки?

# 472
  • София
Мира, предимството "брат/сестра" се ползва само за градината, в която вече едно от децата посещава. Така че е логично да е преди "близнаците/породените", които ползват това предимство, за която и да е от градините, за които са кандидатствали.
По този начин и двете групи "предимства" са равнопоставени.
Защо няма предимства за самотните майки не мога да ти отговоря- така са решили от общината, но предполагам, че причината е посочената от Галя.
Коментира се, че за в бъдеще класирането няма да става по време, а по допълнителни критерии, които ще носят различен брой точки. Със сигурност един от критериите ще бъде и "самотен родител".

# 473
Честит Празник на Дечицата ви, здраве, усмивки и безгрижно детство!   bouquet

И още нещо за класирането, ако продължиш и те приемат на по-горно желание, вече отпадаш от класацията на по-долното, или все още може да избереш едно от двете?

Мисля, че отпадаш и те класират на по-горното. Нали така бяха казали, че в момента в който си приет на по-предно желание - във всички които са  с по-нисък приоритет автоматично се деактивира кандидатурата на детето. Така, че класират ли те на 1-во, отпадаш от 2-ро, за да освободиш място. Поне така си спомням аз от алгоритъма който бяха публикували...

# 474

Няма нужда да се пениш. Абсолютната справедливост никъде не съществува. А какво ще кажеш за хилядите фалшиви самотни майки, които ползват намаления и помощи, а всъщност се оказва, че никак не са самотни Thinking Ха, сега кажи ти, как да ги разпознаем от действително самотните майки?
Ще ги разпознаете по акта за раждане на детето.Там си пише:имена на майката,имена на бащата и т.н.Ние сме без брак,но ако ни приемат децата на ДГ ще си плащаме ЦЯЛАТА такса.В профила на децата ни фигурират имената и на нас 2-та родители.Една от причините да няма места е,че хора с брак плащат с МЕСЕЦИ наред по половин такса,а детето НЕ посещава ДГ и мястото все му се пази #Cussing outТова как може да се провери а?Не ме е яд на новите предимства.Сьжалявам само ,че ни прецакаха с "предимството "на родители родени в София WhistlingКандидатстваме за"0"свободни места и усещам как ще "хапнем дьрвото" Sad

# 475

Ellypr , благодаря   bouquet, въпреки, че двете градини, в които са класирани децата ми не са в списъка  Sad - темата обаче със сигурност ще помогне в окончателното решение на много мами!

# 476
  • София
Определено ни прецакаха по-скоро с липсата на предимство за плащане на данъци в дадената община за определен брой време! Ето сега не сме приети и нямаме големи шансове за градина в общината, където си плащаме данъци, а имаме шанс за градина в съседната община!

# 477
  • София
Дани, Галя има предвид случаите, в които една двойка живее заедно без да е сключила брак, а бащата е признал детето. Това не е самотен родител, нали? С какво едно такова " модерно семейство" е в по- неизгодна позиция на практика от едно "традиционно семейство". Между другото точно и затова законът промени дефиницията за "самотна майка"- ако детето ти е признато от бащата не попадаш в тази категория.
За мен по- важно е да измислим как да включим в привилигерованите случаи родители, които отглеждат сами децата си- без значение по каква причина.

# 478
Определено ни прецакаха по-скоро с липсата на предимство за плащане на данъци в дадената община за определен брой време! Ето сега не сме приети и нямаме големи шансове за градина в общината, където си плащаме данъци, а имаме шанс за градина в съседната община!

ами ако си смениш жилището в друга община  newsm78  за какво ти е това данъчно предимство?

# 479
  • София

ами ако си смениш жилището в друга община  newsm78  за какво ти е това данъчно предимство?

Нямам никакви намерения!
Но ако говориш по-принцип, тогава човек не кандидатства, където не му е удобно. Ще с кандидатсктва в новата община! Незнабравяй, че това е общинска услуга!

Общи условия

Активация на акаунт